Σωστή πολικότητα συσκευών με το ρεύμα.

Re: ΣΩΣΤΗ ΠΟΛΙΚΟΤΗΤΑ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΜΕ ΤΟ ΡΕΥΜΑ

Εγω θα κανω μια ερωτηση επειδη ειμαι ασχετος με τα ηλεκτρολογικα.
Αν ειναι συνδεμενη η μπριζα του πολυμπριζου ας υποθεσουμε σωστα στην φαση,και το πολυμπριζο εχει 5 θεσεις φτηνιαρικο χωρις να γραφει πανω πως μπαινουν σωστα οι μπριζες,παιζει και κει ρολο να ειναι σωστα οι φασεις πανω στο πολιμπριζο? δηλαδη και οι 5 σουκο.

Εγω θα κανω μια ερωτηση επειδη ειμαι ασχετος με τα ηλεκτρολογικα.
Αν ειναι συνδεμενη η μπριζα του πολυμπριζου ας υποθεσουμε σωστα στην φαση,και το πολυμπριζο εχει 5 θεσεις φτηνιαρικο χωρις να γραφει πανω πως μπαινουν σωστα οι μπριζες,παιζει και κει ρολο να ειναι σωστα οι φασεις πανω στο πολιμπριζο? δηλαδη και οι 5 σουκο.

φυσικα ,αυτό δεν είναι και δύσκολο , βάζεις το δοκιμαστικό σε μια από τις πρίζες και το βλέπεις και ισχύει για όλη εκείνη την πλευρά

δηλαδη οπου αναψει το λαμπακι του δοκιμαστικου ειναι η φαση αν καταλαβα καλα?

Να κάνω μία ερώτηση

1. Βάζουμε σωστά το πολύμπριζο στην φάση της πρίζας του τοίχου και σωστα το καλώδιο του μηχανήματος στη φάση του πολύμπριζου οπότε στο τεστ του καλωδίου με το δοκιμαστικό κατσαβίδι (όπως λέει και ο Tzimisce) ανάβει το δεξί όταν το βλέπεις να σχημαπίζει Λ

2. Βάζουμε ανάποδα το πολύμπριζο στην φάση της πρίζας του τοίχου και ανάποδα το καλώδιο του μηχανήματος στη φάση του πολύμπριζου οπότε στο τεστ του καλωδίου με το δοκιμαστικό κατσαβίδι (όπως λέει και ο Tzimisce) ανάβει πάλι το δεξί όταν το βλέπεις να σχημαπίζει Λ

Οι δύο περιπτώσεις είναι ακριβώς ίδιες ή έχουν διαφορές ??

Εγω παλι βρε παιδια εκανα ολη τη διαδικασια, βρηκα τη φαση στη πριζα ελεγξα και το πολυμπριζο και ολα καλα. Αλλα οταν προχωρησα στον ελεγχο της διαφορας τασης στον ενισυτη και στο cdplayer αντιστοιχα το πολυμετρο εδειχνε μηδεν... Να σημιωσω οτι η καθε συσκευη δεν ηταν ενωμενη με καμια αλλη. Ετσι δε μπορεσα να δω αν και τα μηχανηματα μου ειναι ανωμενα στο δυκτιο σωστα...

Αλλη μια ερωτηση,ενωνουμε το πολυμπριζο στην μπριζα.
μετα βαζουμε το καλωδιο της συσκευης με καλυμενη την γειωση του με μονωτικη στην μπριζα του πολυμπριζου.απαξ και μπει η μπριζα σουκο στην θεση της μεσα στο πολυμπριζο πως βαζουμε την ακιδα του πολυμετρου στην γειωση αφου εχει θυληκωση η σουκο εκει?εκτος και αν δεν εχω καταλαβει κατι

Έκανα και εγώ τον έλεγχο με το πολύμετρο κλπ. και δεν μου έδειξε ένδειξη V σε καμία περίπτωση.

Αλλη μια ερωτηση,ενωνουμε το πολυμπριζο στην μπριζα.
μετα βαζουμε το καλωδιο της συσκευης με καλυμενη την γειωση του με μονωτικη στην μπριζα του πολυμπριζου.απαξ και μπει η μπριζα σουκο στην θεση της μεσα στο πολυμπριζο πως βαζουμε την ακιδα του πολυμετρου στην γειωση αφου εχει θυληκωση η σουκο εκει?εκτος και αν δεν εχω καταλαβει κατι

θα μπει στην γείωση άλλης θέσης του πολύμπριζου... εάν δεν υπάρχει πολύμπριζο θα μπει σε γειτονική πρίζα στον τοίχο που θα πρέπει να συνδέεται στην ίδια ασφάλεια στον πίνακα με την πρίζα όπου έβαλες το καλώδιο ...

θα μπει στην γείωση άλλης θέσης του πολύμπριζου... εάν δεν υπάρχει πολύμπριζο θα μπει σε γειτονική πρίζα στον τοίχο που θα πρέπει να συνδέεται στην ίδια ασφάλεια στον πίνακα με την πρίζα όπου έβαλες το καλώδιο ...

Σωστος ευχαριστω δεν το σκεφτηκα,ποσο παει ενα πολυμετρο το πρακτικερ πουλαει η πρεπει να τρεχω σε ειδικα μαγαζια?

χρησιμοπιησα 2 διαφορετικα. ενα πολυμετρο που αγορασα απο πρακτικερ και ενα αλλο απο μαγαζι ηλεκτρονικων. και τα 2 δεν δειχνουν μηδεν.

χρησιμοπιησα 2 διαφορετικα. ενα πολυμετρο που αγορασα απο πρακτικερ και ενα αλλο απο μαγαζι ηλεκτρονικων. και τα 2 δεν δειχνουν μηδεν.
Kι εγω βρε παιδια το ιδιο προβημα εχω. Μου διχνει μηδεν. 2μερες προσπαθω.

Εν το μεταξυ δοκιμασα να κανω τις μετρηαεις με τις συσκευες σε αναμονη και σε λειτουργια αλλα και σε διαφορετικες πριζες αλλα το πολυμετρο τιποτα... Το δοκιμασε κανεις απο εσας με επιτυχια; Και αν ναι τοτε παρακαλω ας μας πει πως το εκανε μηπως και βοηθηθουμε.
Ευχαριστω.

Διαβάζω εδώ και αρκετό καιρό αυτά που γράφονται εδώ για τη σωστή σύνδεση των συσκευών ήχου στο δίκτυο και θα ήθελα κάποιος να μου εξηγήσει τεχνικά πως επηρεάζει η σύνδεση στο δικτυο τον ήχο.

Φίλε μου, διάβασε το νήμα, ψάξε και στην κατηγορία, έχει συζητηθεί τόσες φορές που σίγουρα θα βρεις κάτι.

[FONT=&quot]Διαβάζοντας κάποιος προσεχτικά το νήμα διαπιστώνει ότι κανένας δεν τεκμηριώνει με τεχνικά κριτήρια, αυτό που ισχυρίζονται ορισμένοι ότι αντιστρέφοντας φάση και ουδέτερο έχουμε καλύτερο ήχο. όταν έχουμε ένα σωστό μετασχηματιστή (όχι αυτομετασχηματιστη) που το πρωτεύον είναι ανεξάρτητο από το δευτερεύον δεν έχει καμιά σημασία σε ποιόν από τους δυο ακροδέκτες του πρωτεύοντος θα συνδεθεί η φάση η ο ουδέτερος[/FONT]

Αυτό ήταν το συμπέρασμα μετά από την ανάγνωση του νήματος;
Ok, μην ασχολείσαι. Δεν πρόκειται να ακούσεις διαφορά στον ήχο όπως και να το βάλεις.

Άσε να το ψάχνουν αυτοί που ακούνε διαφορές.