Σωστή πολικότητα συσκευών με το ρεύμα.

Απάντηση: ΣΩΣΤΗ ΠΟΛΙΚΟΤΗΤΑ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΜΕ ΤΟ ΡΕΥΜΑ

επηδης η θεωρια με την πραξη εναι ορκισμενες αδερφες
καντε το ακολουθο
βρειτε την φαση σε ολες τις συσκευες σας και ακουστε κατι που το εχετε σαν κοματι αναφορας
Μετα βαλτε ολες τις φασεις τουμπα και ξανα ακουστε
αν δεν ακουτε διαφορα γυριστε το σε ραδιοφωνακι μπαταριας
το πιθανο ειναι να ακουτε τα ιδια

Αυτό ακριβώς που λές το έπαθα τυχαία εγώ κάποια στιγμή αλλάζοντας πολύπριζο. Ενώ είχα βρει και είχα βάλει όλες τις φάσεις σωστά, όταν άλλαξα το πολύπριζο θεώρησα ότι και το καινούργιο θα είχε την φάση από την ίδια μεριά. Αμ, δε.... Ηταν και ο μικρός μπροστά και δεν ήθελα να με δει να βάζω κατσαβίδια σε πρίζες γιατί θα πήγαινε να το κάνει κι αυτός μετά το ίδιο. Ετσι βρέθηκαν όλες οι συσκευές με ανάποδη φάση.
Ο ήχος είχε γίνει ξερός και κουραστικός... Στην αρχή δεν έδωσα πολλή σημασία, αλλά μετά από ολιγόλεπτη ακρόαση ήταν σαφές πως κάτι δεν πήγαινε καλά. Αντέστρεψα το φις του καινούργιου πολύπριζου και όλα ήρθαν ξανά στο γνώριμο φυσιολογικό τους.

επηδης η θεωρια με την πραξη εναι ορκισμενες αδερφες
καντε το ακολουθο
βρειτε την φαση σε ολες τις συσκευες σας και ακουστε κατι που το εχετε σαν κοματι αναφορας
Μετα βαλτε ολες τις φασεις τουμπα και ξανα ακουστε
αν δεν ακουτε διαφορα γυριστε το σε ραδιοφωνακι μπαταριας
το πιθανο ειναι να ακουτε τα ιδια

Υπερβολές!
Τέτοια συμπεράσματα μόνο με άμεση σύγκριση την ίδια στιγμή (μιλώ για τον εαυτό μου) αλλιώς...

Re: Απάντηση: ΣΩΣΤΗ ΠΟΛΙΚΟΤΗΤΑ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΜΕ ΤΟ ΡΕΥΜΑ

O Κώστας ωραία τα λέει και μού αρέσει που καταρρίπτει κατά καιρούς διάφορους μύθους του λεγόμενου "hi-end" :smile:
Κώστα κι εγώ μαζί σου είμαι κι ας σού "την πέφτουν" διάφοροι με αυτά που λες.

Βρε σε κάποια πράγματα έχει δίκιο... Αλλά είπαμε... Μην καταρίπτουμε και ότι πετάει... Κάποια απλά πράγματα λειτουργούν!

Πάντως η ουσία είναι ότι παίζει ρόλο η σωστή πολικότητα που μπαίνει το φις στην πρίζα.

Και εσύ τέκνον Βρούτε; :flipout:

Υπερβολές!
Τέτοια συμπεράσματα μόνο με άμεση σύγκριση την ίδια στιγμή (μιλώ για τον εαυτό μου) αλλιώς...

Υπερβολές! ναι εχεις δικιο γυρνατο σε ραδιοφωνακι λοιπον

Τέτοια συμπεράσματα μόνο με άμεση σύγκριση την ίδια στιγμή
εγω ελεγα να ακουσεις με φαση φετος και οταν ξαναειναι δισεκτο ακους τουμπα

Υπερβολές! ναι εχεις δικιο γυρνατο σε ραδιοφωνακι λοιπον

Τέτοια συμπεράσματα μόνο με άμεση σύγκριση την ίδια στιγμή
εγω ελεγα να ακουσεις με φαση φετος και οταν ξαναειναι δισεκτο ακους τουμπα

Βρε από ραδιοφωνάκι ακούω και μπαταρίας μάλιστα, τι πολικότητα να αλλάξω;
Να βάλω τις μπαταρίες ανάποδα ή θα πάρει φωτιά; :flipout:

Οπως βλέπετε στα συνημμένα η Accuphase μαρκάρει τον ρευματολήπτη στα μηχανήματά της με ένα ~ ζητώντας να βάζουμε πάντα την φάση στον αριστερό ακροδέκτη όπως κοιτάμε την πίσω μεριά του μηχανήματος. Πιστέψτε με έχει διαφορά στον ήχο. Εχω Accuphase και το έχω διαπιστώσει.

Η Luxman κάνει κάτι πιο έξυπνο: Εχει βάλει ένα φωτάκι (όπως έχουν τα δοκιμαστικά κατσαβίδια) πάνω από τον ρευματολήπτη πού το λέει Line Phase Detector. Αυτό πρέπει να είναι σβυστό εφόσον έχουμε βάλει σωστά το φις στην πρίζα. Εάν ανάψει σημαίνει ότι η φάση έχει μπει λάθος και πρέπει να αντιστρέψουμε το φις.

Τεχνάσματα εντυπωσιασμού ες άγραν ανυπόπτων υποψηφίων πελατών.

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΣΩΣΤΗ ΠΟΛΙΚΟΤΗΤΑ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΜΕ ΤΟ ΡΕΥΜΑ

Ναι, αλλά το ζουμί δεν είναι στο αν, αλλά στο γιατί.

Ρωτάω επειδή δε ξέρω για το αν και σε περίπτωση που αν ναι τότε γιατί.

Re: ΣΩΣΤΗ ΠΟΛΙΚΟΤΗΤΑ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΜΕ ΤΟ ΡΕΥΜΑ

Εγώ διαφορά στον ήχο δεν ακούω όπως και να βάλω την πρίζα. Όμως νιώθω τα ρεύματα που διαρρέουν στο σασί. Οπότε για ηλεκτρικούς λόγους προτιμώ να ψάχνω την πολικότητα.

747-06.jpg

που είναι η γείωση οεο ??? :grandpa:

Τεχνάσματα εντυπωσιασμού ες άγραν ανυπόπτων υποψηφίων πελατών.

Σωστά. Το έχω δει και στο προσπέκτους της Luxman όπου κάνει μία πολυσέλιδη αναφορά στο λαμπάκι πίσω από τη συσκευή ώστε να εξηγήσει στον αγοραστή το λόγο που πουλάει τόσο ακριβά τα μηχανήματά της, τις εργατοώρες που της κόστισε αυτή η υπέρτατη κατασκευή και η μίσθωση κορυφαίων στον τομέα τους επιστημόνων οι οποίοι ανέλυσαν ανέπτυξαν και έβγαλαν στην παραγωγή ένα τέτοιο επίτευγμα...
:grandpa: Δεν είναι λαμπάκι αυτό. Είναι η μετουσίωση της πεμπτουσίας της επιστήμης σε ένα τόσο δα πραγματάκι...

Ήταν ένας λόγος για τον οποίο σκεφτόμουν πολύ σοβαρά να αγοράσω ενισχυτή Luxman αλλά τελικά προτίμησα έναν με τα λαμπάκια μπροστά...
Βλακεία τους... Αν το έβαζαν μπροστά θα είχαν περισσότερες πωλήσεις... Τώρα που να σκύβεις πίσω από το rack για να το δεις... :flipout:

Ok... I rest my case...
Παλιά έλεγαν ότι όταν παντρεύεσαι πετάς τις εγκυκλοπαίδειες γιατί η γυναίκα σου τα ξέρει όλα...

Αφού λοιπόν και ο Κώστας τα ξέρει όλα μπορώ να κάνω μία τελευταία ερώτηση;
Γιατί σε οποιοδήποτε καλώδιο σούκο -> IEC αναγράφεται η πολικότητα, συνήθως με τα σημεία L N E (Line - Neutral - Earth) στο σούκο ή στο IEC;

Μήπως επειδή είναι ηλίθιοι highendάδες αυτοί που μας δίνουν τα καλώδια ρεύματος για τα PC μας; :BDGBGDB55:

LOL
Τα αναγράφουν για τον απλούστατο λόγο, οτι στις εργοστασιακές φίξ σούκο, όταν βλέπεις στην μιά πλευρά του στρογγυλού καλωδίου Μαύρο-Γκρί-Κίτρινο, ξέρεις οτι το κίτρινο στις σούκο τερματίζει στην γείωση. Αν ήθελες να ξέρεις σε ποιά από τις 2 μεταλλικές απολήξεις τερματίζει το Μαύρο καλώδιο (L) γιά να βάλεις μια ασφάλεια πχ παρακάτω στο καλώδιο, ΠΩΣ θα ήξερες ποιό είναι αν δεν σου το σημείωναν και πάνω στην σούκο ? Είναι θέμα τυποποίησης για να έχεις υπ'οψιν σου που βρίσκεται η φάση για λόγους μείωσης ατυχημάτων...

Last edited:

" - Ρε Γιαννάκη, το βλέπεις εκείνα τα δύο καλώδια?
- Τα βλέπω αφεντικό...
- Σάλτα ρε και πιάσε το ένα...
...
- Το έπιασα αφεντικό...
- Αισθάνεσαι τίποτα ?
- Οχι αφεντικό...
- Ακου λοιπόν τώρα καλά φουκαρά μου... Μη τυχόν και πιάσεις το άλλο, ΘΑ ΣΕ ΣΚΟΤΩΣΕΙ... "

Σωστός ο ΒΙΟS!:grinning-smiley-043

Είναι θέμα τυποποίησης για να έχεις υπ'οψιν σου που βρίσκεται η φάση για λόγους μείωσης ατυχημάτων...

Και γιατί να το ξέρεις αυτό στο φιξαρισμένο καλώδιο που σου δίνουν με τον υπολογιστή σου; :blink:

Παλιοχαϊεντάδες! Μουλωχτά πλάσματα! Όποια πέτρα και να σηκώσεις όλο και κάποιον θα βρεις από κάτω! Να δεις που ο τύπος που έφτιαξε το καλούπι για το IEC των υπολογιστών ακούει διαφορές ακόμη και από καλώδια ρεύματος! :slapface:

Εγώ διαφορά στον ήχο δεν ακούω όπως και να βάλω την πρίζα. Όμως νιώθω τα ρεύματα που διαρρέουν στο σασί. Οπότε για ηλεκτρικούς λόγους προτιμώ να ψάχνω την πολικότητα.

Μια από τα ίδια.

Μου αρκεί μια φορά που κόντεψα να γίνω κάρβουνο, δε θα το ρισκάρω και δεύτερη...

Αν όλα αυτά για γειώσεις, φάσεις τετραφασικές :BDGBGDB55:, ουδέτερους, σωστές πολικότητες και μετασχηματιστές απομόνωσης είναι μόνο και μόνο για λόγους ασφαλείας, έ τότε ιτς νο φαν. :thrasher:

Εγώ πάντως με το Blue Sky που αγόρασα θυμήθηκα τα νιάτα μου που είχα φτιάξει μία EL504 με ανόρθωση δικτύου...

Έβαζα τη γυναίκα μου να συνδέσει τα RCA και αν σηκωνόντουσαν τα μαλλιά της όρθια άλλαζα την πολικότητα του φις... :BDGBGDB55: