Σωστή τοποθέτηση ηχείων

Eγώ θα σου προτείνω μια Μή audiophile επιλογή μιας κ συνερχεται σιγα σιγα το δικο μου μυαλό από όλη αυτην την τρελα που περασα τα τελευταία χρόνια που ακουγες καλώδια , ακίδες και μπρίζες...μην με βαρατε οι τρελαμένοι...just my opinion ... και να πάρεις αυτα π έχω βάλει και έγω σε 2 από τις 6 κολώνες Norstone που έχω για τα 6 surround ηχεία μου βιβλιοθηκης.... Και αυτό το έκανα γιατί τα μετα κινώ συνεχεια αυτα τα 2 τα συγκεκριμενα κ μ εσπαγαν τα νευρα γιατι εφευγε η ακιδα από το πιατακι και αντε μετα να τις βαλεις....:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO: Ασ μην ακουω καλα από εκεί...δεν βαριέσαι...front wide είναι...:ROFLMAO:

εδώ είσαι...κάνει και για πλυντήρια!!! :ROFLMAO::ROFLMAO:

Το ίδιο πρότεινα παραπάνω.
Από προσωπική εμπειρία (και σε προηγούμενα ηχεία) οι ακίδες ήταν ότι χειρότερο για το μπάσο ειδικά.
Χειρουργείο.
Αλλα έχει να κάνει με τα αυτιά του καθενός όπως πολύ σωστά ειπώθηκε.

• Like
Reactions: djmnv81
Το ίδιο πρότεινα παραπάνω.
Από προσωπική εμπειρία (και σε προηγούμενα ηχεία) οι ακίδες ήταν ότι χειρότερο για το μπάσο ειδικά.
Χειρουργείο.
Αλλα έχει να κάνει με τα αυτιά του καθενός όπως πολύ σωστά ειπώθηκε.
Σόρυ δεν το πρόσεξα φιλε μου. Πάντως μ έκατσε διάνα , βρήκα την σωστή διάμετρο σπειρώματος , το σωστό υψος για να ειναι ιδιο με τα υπολοιπα αλλα και για να μην προεξεχει και των μαυρων βασεων norstone και φαινεται ασχημα γιατι είναι ασημι το σπειρωμα.

• Like
Reactions: Haagenti
οι ακίδες ήταν ότι χειρότερο για το μπάσο ειδικά.
τι λέτε στον άνθρωπο! Τι σχέση έχουν οι ακίδες με το μπάσο; Η απόδοση του μπάσου εξαρτάται από τα ηχεία και την τοποθέτηση τους στον χώρο. Να μειώνει η ακίδα το μπάσο δεν έχει ξανακουστεί!

• Like
Reactions: aris22 and Sonorus
τι λέτε στον άνθρωπο! Τι σχέση έχουν οι ακίδες με το μπάσο; Η απόδοση του μπάσου εξαρτάται από τα ηχεία και την τοποθέτηση τους στον χώρο. Να μειώνει η ακίδα το μπάσο δεν έχει ξανακουστεί!
Λέμε αυτό που ακούμε και δεν είμαστε οι μόνοι.
Εννοείται πως ο χώρος και η τοποθέτηση παίζουν τον μεγαλύτερο ρόλο.
Ας το ξαναβάλω.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Μπορείς να δεις αυτά...αλλά είναι λίγο αλμυρή ή οκτάδα

Εγώ έχω βάλει αυτά

Απλά πράγματα....

Ότι και να σου λέμε εμείς κάνε δοκιμές με-χωρις μάρμαρα ακίδες κλπ και εμπιστευσου τα αυτιά σου...

Κοίτα ως προς το ύψος των ηχείων....ο εκάστοτε κατασκευαστής φτιάχνει μια καμπίνα και "μετράει" ένα ηχείο δαπέδου κάνοντας το να παίζει σωστά απέναντι σου τοποθετημένο στο πάτωμα. Από εκεί και πέρα μπορεί να παίζει με κλίση αυτού, κλίση ή διασπορά των μεγαφώνων λόγο του ύψους που έχει δώσει ώστε να σου έρθει ο ήχος σωστά...το να βάλω τα ηχεία σε μάρμαρα πλατφόρμες κλπ. Θεωρώ ότι παρεκκλινω της γεωμετρίας τους. Από εκεί και πέρα. Τα αυτιά σου και ότι σου αρέσει. ....
Δημήτρη τα πρώτα είναι πολύ ακριβά....100€ για 8 τεμάχια και από AliExpress κιόλας....Τα δικά σου μια χαρά είναι, και λίγο πιο ακριβά να ήταν δεν υπήρχε θέμα αλλά 100 για πιατάκια δεν δίνω....😉

• Like
Reactions: dimitris_av
*haagenti ναι αλλά αυτό δεν ειναι το νορμάλ. πιθανόν κάτι να παίρνει, κάτι, όχι μπάσο, κάποιο ηχειο που ειναι μαζεμένο στην εν λόγω περιοχή. κάτι σε λάσπη. αν το σταματούν μπασο ακούγεται λίγο ειναι γιατι περιμένει ενα σταματούν sub να γεμίσει απο κάτω.

Γιατί, επειδή δεν γουστάρει ακίδες; Λολ.
Ίσως και γι'αυτό..
Από τις δικές μου παλιές δοκιμές οι ακίδες δεν μειώνουν ούτε αυξάνουν το μπάσο..
Το "διαφοροποιούν" πάντα σε συνάρτηση με τον χώρο.. σε κάποια θέση στον ίδιο χώρο υπήρξε διαφορά (όχι ποσότητας, αλλά "υφής"), στον ίδιο χώρο αλλά σε άλλη θέση τα ηχεία δεν υπήρξε διαφορά.

Και επειδή το έχω συζητήσει με πολλούς φίλους εδώ και πολλά χρόνια, είχα παρατηρήσει ότι οι ίδιοι άνθρωποι άλλαζαν γνώμη (ακίδες ή μη), γιατί απλά ήθελαν κάποια αλλαγή χωρίς καν να το καταλάβουν οι ίδιοι... λολ.

Βαριόντουσαν τις ακίδες;; Τις έβγαζαν και έβρισκαν το φως το αληθινό..

Μετά από ένα μεγάλο διάστημα έβρισκαν το άλλο αληθινό φως, αυτό με τις ακίδες!!

Κατά τα άλλα ο κύριος έχει πει (κατά την γνώμη και εμπειρία μου) μεγάλες ανακρίβειες σε θέματα κεφαλών (πικάπ)
Κάπου εκεί άρχισε η .. κατηφόρα και δεν θυμάμαι αν υπήρξε και κάτι άλλο που με ξένισε.
Στις κεφαλές μάλλον μπήκε στην μαύρη λίστα μου και πολύ δύσκολα θα βγει.....

• Like
Reactions: aris22
*haagenti ναι αλλά αυτό δεν ειναι το νορμάλ. πιθανόν κάτι να παίρνει, κάτι, όχι μπάσο, κάποιο ηχειο που ειναι μαζεμένο στην εν λόγω περιοχή. κάτι σε λάσπη. αν το σταματούν μπασο ακούγεται λίγο ειναι γιατι περιμένει ενα σταματούν sub να γεμίσει απο κάτω.
Θανάση, ανάθεμα αν κατάλαβα κάτι από αυτά που έγραψες...
ΑΙ έγραφε για σένα;; Κορέκτορας;;;;

Πολλά μπορεί να φταίνε. Από τα βατ που δέχεται το ηχείο μέχρι ο χώρος που είναι τοποθετημένα.
Θεωρητικά το ηχείο κατεβαίνει στα 30hz σύμφωνα με την εταιρία ,κάτι που ακούω βερεσέ και φουσκωμένο.
Απλά παρέθεσα τις εμπειρίες μου σύμφωνα με αυτά που ακούω και το συγκεκριμένο set up.
Δεν είναι πανάκεια.
Ένα άλλο παράδειγμα. Βάλε ένα πικάπ με ακίδες πάνω σε γρανίτη.
Θα στεγνώσει εντελώς ο ήχος.
Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και με τα ηχεία.

Ίσως και γι'αυτό..
Από τις δικές μου παλιές δοκιμές οι ακίδες δεν μειώνουν ούτε αυξάνουν το μπάσο..
Το "διαφοροποιούν" πάντα σε συνάρτηση με τον χώρο.. σε κάποια θέση στον ίδιο χώρο υπήρξε διαφορά (όχι ποσότητας, αλλά "υφής"), στον ίδιο χώρο αλλά σε άλλη θέση τα ηχεία δεν υπήρξε διαφορά.

Και επειδή το έχω συζητήσει με πολλούς φίλους εδώ και πολλά χρόνια, είχα παρατηρήσει ότι οι ίδιοι άνθρωποι άλλαζαν γνώμη (ακίδες ή μη), γιατί απλά ήθελαν κάποια αλλαγή χωρίς καν να το καταλάβουν οι ίδιοι... λολ.

Βαριόντουσαν τις ακίδες;; Τις έβγαζαν και έβρισκαν το φως το αληθινό..

Μετά από ένα μεγάλο διάστημα έβρισκαν το άλλο αληθινό φως, αυτό με τις ακίδες!!

Κατά τα άλλα ο κύριος έχει πει (κατά την γνώμη και εμπειρία μου) μεγάλες ανακρίβειες σε θέματα κεφαλών (πικάπ)
Κάπου εκεί άρχισε η .. κατηφόρα και δεν θυμάμαι αν υπήρξε και κάτι άλλο που με ξένισε.
Στις κεφαλές μάλλον μπήκε στην μαύρη λίστα μου και πολύ δύσκολα θα βγει.....
Στη δική μου περίπτωση υπήρξε και διαφορα ποσότητας πέρα από τα υπόλοιπα (οργανικότητα κλπ)
Επίσης είχα καλύτερα σώματα στις μεσαίες.
Και αυτό έγινε χωρίς να μετακινηθούν τα ηχεία.
Το ότι δεν δούλεψε κάτι σε κάποιους δεν σημαίνει ότι δεν θα δουλέψει σε κάποιους άλλους.
Τα πειράματα είναι (σχεδόν) δωρεάν.
Αλλά μη χαλάμε το θέμα του φίλου που κατά πως φαίνεται ψάχνει συγκεκριμένα πράγματα.

• Like
Reactions: aris22 and vlad66
Σεβαστές οι γνώμες όλων και σας ευχαριστώ πολύ! Αλλά δεν θα ψάξω για κάτι εξεζητημένο ή αρκετά ακριβό. Επίσης εννοείται ότι δεν πιάνουν τα χέρια μου για πατέντες....Ναι , να δοκιμάσω να βγάλω το μάρμαρο, να βγάλω τα πιατάκια, να βάλω καλύτερα πιατάκια οκ αλλά μέχρι εκεί... Έτσι και αλλιώς και ο χώρος που ακούω πάσχει, και η τοποθέτηση του πικάπ μου πάσχει αλλά έκανα το καλύτερο δυνατό για να βελτιώσω την κατάσταση. Οπότε το ίδιο ήθελα να κάνω με τα ηχεία για αυτό ζήτησα τις γνώσεις σας😊

Attachments

• IMG_20250915_204419.jpg
    IMG_20250915_204419.jpg
    745.7 KB · Views: 29
  • Screenshot_2025-09-17-13-01-06-471_com.miui.gallery.jpg
    Screenshot_2025-09-17-13-01-06-471_com.miui.gallery.jpg
    107.7 KB · Views: 29
  • IMG_20250831_181411.jpg
    IMG_20250831_181411.jpg
    928.2 KB · Views: 31
  • IMG_20250907_183500.jpg
    IMG_20250907_183500.jpg
    490.1 KB · Views: 30
  • Like
Reactions: Panoramix
Σεβαστές οι γνώμες όλων και σας ευχαριστώ πολύ! Αλλά δεν θα ψάξω για κάτι εξεζητημένο ή αρκετά ακριβό. Επίσης εννοείται ότι δεν πιάνουν τα χέρια μου για πατέντες....Ναι , να δοκιμάσω να βγάλω το μάρμαρο, να βγάλω τα πιατάκια, να βάλω καλύτερα πιατάκια οκ αλλά μέχρι εκεί... Έτσι και αλλιώς και ο χώρος που ακούω πάσχει, και η τοποθέτηση του πικάπ μου πάσχει αλλά έκανα το καλύτερο δυνατό για να βελτιώσω την κατάσταση. Οπότε το ίδιο ήθελα να κάνω με τα ηχεία για αυτό ζήτησα τις γνώσεις σας😊
Ωραίο κ νοικοκυρεμένο setup. Βέβαια το μάτι μ έπεσε και στις λεπτομερειες κ ειδικά στα πανεμορφα οργανακια π έχεις πάνω στα ηχεία!!:love: Εμένα μ λείπουν οι μινιατούρες ντραμς και εκλεισα!!

Tελος η προταση μου για τα πατακια δεν θα σου ταιριαξει καθολου και θα φαινονται ασχημα τώρα που ξαναβλέπω τις pic σου.

Σημείωση : Επειδή άλλαξα και τις βάσεις σε όλα τα subwoofer , 2 κλιπσ και 2 svs , με πατακια SVS , προσωπικά άκουσα διαφορά..τουλάχιστον στα sub και κυρίως στην απορρόφηση των κραδασμών αλλα κ στην απόκριση τους . (35 ευρώ η τετράδα από αλιεξπρες και αυτά.)

MixCollage-29-Sep-2025-09-56-PM-1809.jpg

• Like
Reactions: aris22
Ωραίο κ νοικοκυρεμένο setup. Βέβαια το μάτι μ έπεσε και στις λεπτομερειες κ ειδικά στα πανεμορφα οργανακια π έχεις πάνω στα ηχεία!!:love: Εμένα μ λείπουν οι μινιατούρες ντραμς και εκλεισα!!

Tελος η προταση μου για τα πατακια δεν θα σου ταιριαξει καθολου και θα φαινονται ασχημα τώρα που ξαναβλέπω τις pic σου.

Σημείωση : Επειδή άλλαξα και τις βάσεις σε όλα τα subwoofer , 2 κλιπσ και 2 svs , με πατακια SVS , προσωπικά άκουσα διαφορά..τουλάχιστον στα sub και κυρίως στην απορρόφηση των κραδασμών αλλα κ στην απόκριση τους . (35 ευρώ η τετράδα από αλιεξπρες και αυτά.)

View attachment 258505
Ευχαριστώ πολύ φίλε! Θα έπαιρνα και άλλα οργανάκια αλλά δεν έχω που να τα βάλω....😁😁

• Like
Reactions: djmnv81
Θανάση, ανάθεμα αν κατάλαβα κάτι από αυτά που έγραψες...
ΑΙ έγραφε για σένα;; Κορέκτορας;;;;
εννοώ οτι αυτό που κερδίζει κάποιος σε μπασο όταν αντι για ακίδες πατάει το ηχείο πάνω στο πάτωμα νέτο σκέτο δεν είναι μπασο αλλα συντονισμοι στην καμπίνα που πιθανόν δίνουν ψευδαίσθηση όγκου αλλα καταστρέφουν την εικονα και προσθέτουν παραμορφωσεις. όταν ενα ηχειο δε παίζει μπασο ενώ στερεώνεται στις ακίδες και νιώθουμε οτι στεγνώνει ειναι γιατι δεν μπορεί να παίξει μπασο. ειναι ηχειο που θέλει συνοδεία απο sub για να δώσει στον ακροατή αυτό που ψάχνει.

εννοώ οτι αυτό που κερδίζει κάποιος σε μπασο όταν αντι για ακίδες πατάει το ηχείο πάνω στο πάτωμα νέτο σκέτο δεν είναι μπασο αλλα συντονισμοι στην καμπίνα που πιθανόν δίνουν ψευδαίσθηση όγκου αλλα καταστρέφουν την εικονα και προσθέτουν παραμορφωσεις. όταν ενα ηχειο δε παίζει μπασο ενώ στερεώνεται στις ακίδες και νιώθουμε οτι στεγνώνει ειναι γιατι δεν μπορεί να παίξει μπασο. ειναι ηχειο που θέλει συνοδεία απο sub για να δώσει στον ακροατή αυτό που ψάχνει.
Οπότε η λύση ποια είναι?🤔

Σε μενα ακουγεται πολυ καλυτερος ηχος (και ειδικα το μπασο) οταν ειμαι ορθιος (τα αυτια πανω απο το επιπεδο των ηχειων) σε συγκριση με την καθιστη θεση στον καναπε. Τι να κανω? Να βυθισω τα ηχεια στο πατωμα?