Σωστή τοποθέτηση ηχείων

εννοώ οτι αυτό που κερδίζει κάποιος σε μπασο όταν αντι για ακίδες πατάει το ηχείο πάνω στο πάτωμα νέτο σκέτο δεν είναι μπασο αλλα συντονισμοι στην καμπίνα που πιθανόν δίνουν ψευδαίσθηση όγκου αλλα καταστρέφουν την εικονα και προσθέτουν παραμορφωσεις. όταν ενα ηχειο δε παίζει μπασο ενώ στερεώνεται στις ακίδες και νιώθουμε οτι στεγνώνει ειναι γιατι δεν μπορεί να παίξει μπασο. ειναι ηχειο που θέλει συνοδεία απο sub για να δώσει στον ακροατή αυτό που ψάχνει.
Δεν λέμε να αφήσουμε το ηχείο στο πάτωμα. Εννοείται πως το έχω δοκιμάσει και συντόνιζε όλο το σύμπαν λόγω της ιδιομορφίας του πατώματος που έχω.
Εννοώ το παρακάτω το οποίο θα το "εμπλουτίσω" με grommets όταν αυτά έρθουν.
Δηλαδή αν αγόραζα Marten Isolators ή Iso Acoustics θα ήμουν ok παρόλη την επιφάνεια που έχουν;
Τώρα θα μου πεις, εκεί έχουν γίνει έρευνες επί ερευνών.
Κι εγώ ακούγοντας και κάνοντας το πάω. :)

Attachments

• 1000002814.jpg
    1000002814.jpg
    506.2 KB · Views: 21
Όσο αφορά την σωστή στήριξη του ηχείου ή του αν το μπάσο επαρκεί για τον χώρο σου;
Πρώτα για την σωστή στήριξη του ηχείου και δευτερευόντως για το μπάσο

Πρώτα για την σωστή στήριξη του ηχείου και δευτερευόντως για το μπάσο
Για την στήριξη προτάθηκαν λύσεις. Μένει να τις δοκιμάσεις.

Όσο αφορά το χαμηλό, αν σου λείπει τότε είτε χρειάζεσαι μεγαλύτερα ηχεία - αν τα σηκώνει ο χώρος - είτε να προσθέσεις ένα sub με ότι συνεπάγεται αυτό.

• Like
Reactions: aris22
Ο
Για την στήριξη προτάθηκαν λύσεις. Μένει να τις δοκιμάσεις.

Όσο αφορά το χαμηλό, αν σου λείπει τότε είτε χρειάζεσαι μεγαλύτερα ηχεία - αν τα σηκώνει ο χώρος - είτε να προσθέσεις ένα sub με ότι συνεπάγεται αυτό
Ο χώρος είναι 3Χ6 . Και τα δύο πιστεύω θα είναι προβληματικά για τέτοιο χώρο. Οπότε μάλλον μένω με αυτά που έχω....

• Like
Reactions: Panoramix
Να σου γραψω κι εγω τη δική μου εμπειρία.
Δοκίμασα γράνίτες δοκίμασα μάρμαρο δοκιμασα ελαστικά ποδαράκια, ατσάλινα ποδαράκια, carbon ποδαράκια, κόνους, τέλος εκανα ιδιοκατασκευή πολυ χαμηλη βάση γεμισμένη με άμμο και ακίδες. Τελικά τα έχω απευθείας στο πάτωμα.
Να γράψω φυσικά οτι τα δικά μου ηχεία ειναι 100 κιλά το καθένα.

• Like
Ο

Ο χώρος είναι 3Χ6 . Και τα δύο πιστεύω θα είναι προβληματικά για τέτοιο χώρο. Οπότε μάλλον μένω με αυτά που έχω....

Για ποιο λόγο θα είναι προβληματικά τα μεγαλύτερα ηχεία ή η προσθήκη subwoofer/s στον χώρο σου; (Δεν ρωτάω, ρητορικά το λέω, μόνο καλή ιδέα είναι, εφόσον γίνουν σωστά, και όχι πετάω το subwoofer όπου με βολεύει και ξεμπερδεύω).

όταν εμπλέκεται πικάπ η ισοστάθμιση ειναι αμαρτία. συνεπώς και η σοβαρή ενσωμάτωση και αξιοποίηση sub woofer ειναι ασυνατη. ειναι και το θεμα του κρος αφου λογικα αυτο θα πρεπει να γινει απο την πλατη του sub woofer. αντε και βαζεις ενα sub, θα πρέπει τέσσερα καλώδια να τρέχουν μακαρονάδα προς αυτό. πόσο σωστα θα δύναται να στηθεί για να αποδώσει? ειναι και η κουλτούρα του μινιμαλισμου στη μέση... Η γνωστή και σεβαστή... μικρά και ακριβά καλώδια, όχι επιπλέον κρος κλπ.

Να πω τώρα πως και στο πικάπ υπάρχει πάντα ισοστάθμιση (RIAA) τώρα και να το χαλάσω το θέμα του "όχι EQ σε σύστημα με πικάπ"; :D

• Like
Reactions: drifter
Να πω τώρα πως και στο πικάπ υπάρχει πάντα ισοστάθμιση (RIAA) τώρα και να το χαλάσω το θέμα του "όχι EQ σε σύστημα με πικάπ"; :D

Για άλλο λόγο αυτό όμως. Αλλιώς δεν θα χωρούσε και τίποτε στον δίσκο... .

Για άλλο λόγο αυτό όμως. Αλλιώς δεν θα χωρούσε και τίποτε στον δίσκο... .
It's still there though :D
Και χωρίς.. δεν θα ήταν ίδιος ο ήχος.

Τώρα το ότι ασχολούμαστε με το:

Σωστό στήριγμα ηχείου με το έδαφος... όταν:
1) Φαντάζομαι πως ο χώρος θα είναι εντελώς απεριποίητος όσον αφορά την ακουστική
2) Ούτε και η θέση ακρόασης + η θέση των ηχείων θα είναι optimized
3) Αλλά απορρίπτουμε και την χρήση subs και κάποιου έστω με το λιγότερο effect ψηφιοποίησης στον ήχο για να έρθουν σωστά τα ηχεία + sub + ήχος στο σύστημα

Με ξεπερνάει :D

Τραβηγμένο νομίζω. Και δεν έχει σχέση με το EQ που παίρνεις μετρήσεις και κατόπιν επεμβαίνεις ο ίδιος. Είναι απλά ένα preset αν θέλεις, ρυθμίσεων. Άσε που απ' όσο ξέρω, δεν υπάρχει μόνο μια τέτοια καμπύλη. Υπάρχουν και διαφοροποιήσεις της.
Οι πιο σχετικοί με τα πικάπ ας πούν.

Τώρα το ότι ασχολούμαστε με το:

Σωστό στήριγμα ηχείου με το έδαφος... όταν:
1) Φαντάζομαι πως ο χώρος θα είναι εντελώς απεριποίητος όσον αφορά την ακουστική
2) Ούτε και η θέση ακρόασης + η θέση των ηχείων θα είναι optimized
3) Αλλά απορρίπτουμε και την χρήση subs και κάποιου έστω με το λιγότερο effect ψηφιοποίησης στον ήχο για να έρθουν σωστά τα ηχεία + sub + ήχος στο σύστημα

Με ξεπερνάει :D
1). Όντως ο χώρος είναι απεριποίητος όσον αφορά την ακουστική αλλά δεν νομίζω να μπορείς να κάνεις και πολλά στον συγκεκριμένο χώρο πέραν από καμιά μπασοπαγίδα στις γωνίες η κανένα μικρό πάνελ μπροστά από το αριστερό ηχείο.
2) Η θέση ακρόασης καθώς και η θέση των ηχείων είναι η καλύτερη δυνατή για τον συγκεκριμένο χώρο.
3) Το Νο 3 δεν το κατάλαβα....😁

1). Όντως ο χώρος είναι απεριποίητος όσον αφορά την ακουστική αλλά δεν νομίζω να μπορείς να κάνεις και πολλά στον συγκεκριμένο χώρο πέραν από καμιά μπασοπαγίδα στις γωνίες η κανένα μικρό πάνελ μπροστά από το αριστερό ηχείο.
2) Η θέση ακρόασης καθώς και η θέση των ηχείων είναι η καλύτερη δυνατή για τον συγκεκριμένο χώρο.
3) Το Νο 3 δεν το κατάλαβα....😁

1) Problem
2) Πως κατέληξες εκεί;

Αν έβλεπες τον χώρο με την επίπλωση που υπάρχει θα καταλάβαινες
Άρα δεν λέμε το ίδιο. Για εσένα είναι η optimum τοποθέτηση λόγω συνθηκών του χώρου, ενώ εγώ λέω optimum θέση βάση ακουστικής.

• Like