Soundbar ή Ηχεία?

Μια χαρά τον έβαλα έκανα και firmware update όλα φαίνονται να παίζουν. Θα δοκιμάσω και το PS5 passthrough στην TV. Το θετικό με το τηλεκοντρόλ του Denon είναι ότι έχει τα κουμπιά στα ίδια σημεία με την TCL οπότε είναι πολύ εύχρηστο.

Τα καλώδια ηχείων τα πέρασες στο σαλόνι?
Όχι αλλά προς το παρόν θα είναι λίγο χύμα. Πρέπει να δω πόσο χώρο πιάνουν τα ηχεία για να πάρω έπιπλο τηλεόρασης (μάλλον 150-160cm max) και να κρεμάσω την TV στον τοίχο.. έχουμε δουλειά ακόμα πολύ. Τώρα ψαχουλεύω ακόμα τον Denon έχει πολλά menu 🤪

• Like
Reactions: Panoramix
Πήρες πακετάρα σε τιμή bf ένα μήνα πριν.
1350 έχουν κάποια λίγα μαγαζιά μόνο τον ενισχυτή εδώ.
Γενικά από Γερμανία έχει αρχίσει πάρτυ probf. O 7100 στα 784, ο rz50 στα 1198, 3800 στα 870, 505 1100

Last edited:
  • Like
Reactions: Paradice
Απλά κατάλαβα χτες ότι πρέπει να τσεκάρω τις ταχύτητες σε όλα τα HDMI μου. Είχα βάλει ένα πάνω στον ενισχυτή που έγραφε high speed, μόνο high speed δεν ήταν. Τα χρώματα στο PS5 ήταν λες και ξέβαψε :ROFLMAO: Τώρα έβαλα ένα άλλο αλλά το PS5 το έβαλα απευθείας στην TV. Εντάξει μπορεί για εσάς αυτά να φαίνονται εύκολα και γνωστά εγώ πρώτη φορά στήνω κάτι παρόμοιο :)

Ίσως είναι καλό να αρχίσω να ψάχνω και για τα Atmos πριν τελείωσει το BF και ας τα βάλω αργότερα στο ταβάνι.

Ultra High Speed πρέπει να πάρεις καλώδιο. Έως 48Gbps πιστοποιημένο από τον επίσημο φορέα HDMI.org

Υπάρχει και εύκολος τρόπος να τσεκάρεις αν είναι πιστοποιημένο πλέον. Με την κάμερα του κινητού σκανάρεις το QRcode της συσκευασίας. Αφού έχεις κατεβάσει το app HDMI cable.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Like
Reactions: Paradice
Ultra High Speed πρέπει να πάρεις καλώδιο. Έως 48Gbps πιστοποιημένο από τον επίσημο φορέα HDMI.org
Ισχύει, είχα πολλά HDMI καλώδια (7-8) αλλά όλα βλέπω γράφουν στην καλύτερη Premium High Speed... έχω μείνει πίσω :LOL:

Φτάνουν σιγά σιγά τα κομμάτια... ήρθε το Subwoofer και τα surround περιμένουμε τα δαπέδου.. 😰

udbPaN0.jpeg

Χαλαρά τα στήνεις πρόχειρα ως front μαζί με το sub για να παίξεις δικαναλο. Το dirac το αγόρασες?
Όχι δεν το έχω κοιτάξει ακόμα.. να τα ακούσω πρώτα πως θα είναι να δω και το audyssey τι κάνει και βλέπουμε. Έχεις δίκιο θα τα συνδέσω το βράδυ γιατί φοβάμαι ότι μπορεί να έχει κολλήσει το άλλο δέμα και να κάνει πολλές μέρες να έρθει. Πάντως έχω σταματήσει να βλέπω σειρές / ταινίες εδώ και καμιά βδομάδα θέλω το επόμενο που θα δω να είναι 5.1 :ROFLMAO:

Χαλαρά τα στήνεις πρόχειρα ως front μαζί με το sub για να παίξεις δικαναλο. Το dirac το αγόρασες?

Άσε τον να χαρεί λίγο τον άνθρωπο που τον βάζεις να σκάσει μια 600αρού από το πουθενά. Σε κάνα χρόνο το Dirac.

Άσε τον να χαρεί λίγο τον άνθρωπο που τον βάζεις να σκάσει μια 600αρού από το πουθενά. Σε κάνα χρόνο το Dirac.
Θα βάλω λάδι στην φωτιά τώρα αλλά έχω βρει και αυτό το οποίο φαίνεται ενδιαφέρον και πιο οικονομικό :coffee:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Εγώ στο ξανάγραψα: αφού ξεκινάς, θα ενθουσιαστείς με οτιδήποτε ακούσεις. Κάτσε λοιπόν να χαρείς το ταξίδι, ξεκίνα από τα... Τεφάλ τρέχοντας απλά το Audyssey όπως προτείνει ο Denon, και απλά τσίμπησε λίγο το sub μετά, γιατί συνήθως παραείναι συντηρητικό σε αυτό το θέμα. Και μετά, σε κάνα 3μηνο που θα πέσει ο αρχικός ενθουσιασμός βλέπεις τι σε ενοχλεί (αν σε ενοχλεί κάτι), και αναλόγως ψάχνεσαι περαιτέρω. Είτε αυτό το ψάχνεσαι λέγεται Α1, είτε Dirac, είτε ηχεία, είτε ακουστική επένδυση χώρου, κλπ κλπ κλπ. Μπορεί να μη χρειαστεί τίποτα από όλα αυτά, και να'σαι άρχοντας.

Το αυτοκολλητάκι μόνο βγάλε από τον Denon γιατί αυτά μου γυρίζουν το μάτι ανάποδα. :eek:

Μόλις το βάλει, όπως θα κάνεις κι εσύ, θα καταλάβει γιατί το μπάσο που άκουγε πιο πριν ήταν χαλαρό. Αλλά μέχρι να φτάσει εκεί θα δοκιμάσει αρκετές καμπύλες. Θέλει και στα ηχεία να ακολουθεί η καμπύλη, όχι μόνο στο sub.

Sent from my crystal ball

Μόλις το βάλει, όπως θα κάνεις κι εσύ, θα καταλάβει γιατί το μπάσο που άκουγε πιο πριν ήταν χαλαρό.

Εγώ είχα πει ότι θα περιμένω την Black Friday ελπίζοντας να τηρήσει το περσινο και να δώσει 30% έκπτωση, ήγγικεν η ώρα. :p

Εγώ είχα πει ότι θα περιμένω την Black Friday ελπίζοντας να τηρήσει το περσινο και να δώσει 30% έκπτωση, ήγγικεν η ώρα. :p

Μία μνήμη όπως βγάλει την πρώτη καμπύλη. Μία με περισσότερο μπάσο και μία με καγκουρομπάσο. Και θα είσαι ΟΚ για αρχή. Αυτά είναι τα πρώτα βήματα για όλους. Και στο Audyssey βασικά το ίδιο με τη διαφορά ότι θέλει και η πρώτη καμπύλη χέριασμα, αλλιώς δεν ακούγεται.

Μικροφωνάκι και τρίποδο εσύ έχεις, για τον φίλο το λέω που θα χρειαστεί να πάρει για το Dirac στην περίπτωση του ενισχυτή του.

Ρε παιδιά το Dirac τι παραπάνω κάνει σε σχέση με το Audyssey;

Ανάλογα ποια έκδοση έχεις στο ένα και στο άλλο, κάνουν πολλά και διάφορα.

Κυρίως η διαφορά εστιάζεται στο πόσο εύκολο είναι να ευθυγραμμίσει χρονικά τα sub για τον αρχάριο χρήστη. Στο Audyssey θέλει δουλειά, κάτι που η συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών δεν μπορεί να κάνει.

Και τα δύο θέλουν κατόπιν επέμβαση από τον χρήστη πάντως για να ακούγονται καλά. Παράπονα και γκρίνια υπάρχουν και για τα δύο πάντως.

Εγώ λέω να αρχίσω να ασχολούμαι με κανα σοβαρό analyzer γιατί καλά αυτά, αλλά κονσιουμεράδικα και πολύ hype και έχω αρχίσει να βαριέμαι τα κολλήματά τους, που σε αναγκάζουν να πηγαίνεις Παγκράτι-Κυψέλη μέσω Ν. Υόρκης... .

• Like
Reactions: john1987