Soundbar ή Ηχεία?

Σε τι χρειάζεται συνήθως το pre out? Στο subwoofer ή στα μπροστινά? ακόμα τα μαθαίνω...

Χωρίς sub και να παίξεις 5.1 με εισαγωγικό ενισχυτή, είναι συνταγή για τσαφ. Δρομολογείται το LFE στα εμπρός ηχεία που σημαίνει ότι κατ' αρχάς βιάζεται ο κώνος τους (+10dB ηχογραφημένο σε σχέση με τα υπόλοιπα κανάλια) και σηκώνει όλο το βάρος της ενίσχυσης όλων των συχνοτήτων ο ενισχυτής, σε πολλά κανάλια.

Τα Monitor XT τα 60 που άκουσες (ελπίζω να θυμήθηκαν να αλλάξουν το preset σε σχέση με τα JBL δίπλα τους, ενώ το demo λογικά τo τραγούδι του Ενρίκε Ιγκλέσιας, ολίγον άμπασο και από ταινία τη σκηνή με το αεροπλάνο, αμφότερα όχι πολύ καλά demo και χωρίς να σου δίνουν να καταλάβεις την κατεύθυνση του ήχου) δεν είναι ηχεία με περισσότερα του ενός γούφερ με μαγνήτη. Έχουν παθητικούς ακτινοβολητές τους άλλους δύο από κάτω.
Με πρόλαβες και απάντησες πριν κάνω την ερώτηση :D:D

Σε τι χρειάζεται συνήθως το pre out? Στο subwoofer ή στα μπροστινά? ακόμα τα μαθαίνω...

Για να συνδέσεις τελικό ενισχυτή. Σε αυτή την κατηγορία που συζητάμε εδώ, δεν χρειάζεται. Θα χρειαζόταν ενδεχομένως σε μια κατάσταση Home Cinema Pass Through.

Ηχεία άκουσα μόνο τα Polk Audio XT στημένα με καναπέ και τηλεόραση και atmos 5.1.2 (κατάστημα ultimate audio). Την ηχόμπαρα την άκουσα στο πλαίσιο λίγο άκυρα στημένη αλλά θεωρώ ότι κατάλαβα ότι δεν μου κάνει, χωρίς να είδα κάτι πολύ αρνητικό. Αλλά έπαιζε στο φουλ και δεν με εντυπωσίασε. Δεν ξέρω αν ήταν καλύτερα στημένη αν θα άλλαζε κάτι. Πήγα επίσης στο studio diapason όπου μου έκανε μια πρόταση για triangle ηχεία (δεν είχε κάτι στημένο για demo) και πήγα και στο ωδές όπου μου πρότεινε τα Q-Acoustics 3050i τα οποία τα άκουσα μόνο με μουσική να παίζουν.

Άρα εν τέλει δεν έβγαλες κανένα ασφαλές συμπέρασμα, γιατί το μεν (5.1.2 ηχεία) το άκουσες σωστά στημένο από ειδικό και σε κατάλληλο χώρο (πιθανότατα μέχρι και ακουστικά περιποιημένο), ενώ τη δε μέσα σε τεράστιας έκτασης και θορύβου ανοιχτό χώρο στο Πλαίσιο, και για να λες "άκυρα στημένη" και "έπαιζε στο φουλ", μάλλον τρέχα γύρευε και από άποψης υλικού.

Δε λέω ότι θα σου άρεσε πιο πολύ η μπάρα (αυτό αποκλείεται), αλλά στον ίδιο χώρο και σωστά στημένη είναι πολύ πιθανό ότι οι διαφορές που θα άκουγες θα ήταν πάρα πολύ μικρότερες, μέχρι και οριακές για απαίδευτο αυτί. Ή αλλιώς, αν άκουγες το 5.1.2 polk σε τέτοιο ανοιχτό χώρο με φασαρία, λάθος ύψη, και έναν "ειδικό" να σου ανεβάζει τον ήχο μέχρι παραμόρφωσης, την ίδια meh άποψη θα είχες με τη μπάρα που άκουσες.

Αλλά αφού αποφάσισες να ανεβάσεις το budget, καλά κάνεις να πας σε ξεχωριστά κομμάτια. Πάντως χωρίς subwoofer, εκτός από αυτά που γράφει ο pleo, το ακόμα πιο βασικό είναι πως δε θα γουστάρεις καθόλου, εκτός κι να μιλάς για τελείως προσωρινή φάση.

• Like
Reactions: Paradice
Με πρόλαβες και απάντησες πριν κάνω την ερώτηση :D:D

Εδώ ξέρω ακριβώς τι άκουσες και πως χωρίς να είμαι εκεί... :ROFLMAO:

ΟΚ, απλά ξέρω ακριβώς τι παίζει και που.

Άρα εν τέλει δεν έβγαλες κανένα ασφαλές συμπέρασμα, γιατί το μεν (5.1.2 ηχεία) το άκουσες σωστά στημένο από ειδικό και σε κατάλληλο χώρο (πιθανότατα μέχρι και ακουστικά περιποιημένο), ενώ τη δε μέσα σε τεράστιας έκτασης και θορύβου ανοιχτό χώρο στο Πλαίσιο, και για να λες "άκυρα στημένη" και "έπαιζε στο φουλ", μάλλον τρέχα γύρευε και από άποψης υλικού.

Ασφαλές συμπέρασμα όχι δεν έβγαλα.. αλλά όταν πας σε 6 καταστήματα και δεν μπορεί ένας να σου δείξει σωστά αυτό που σου πουλάει δεν μπορείς να κάνεις και πολλά. Θα κάνω βόλτα και σε κανα κατάστημα ακόμα αλλά προς το παρόν κάνω focus στο να μάθω περισσότερα για τους ενισχυτές και τα ηχεία.

Δε λέω ότι θα σου άρεσε πιο πολύ η μπάρα (αυτό αποκλείεται), αλλά στον ίδιο χώρο και σωστά στημένη είναι πολύ πιθανό ότι οι διαφορές που θα άκουγες θα ήταν πάρα πολύ μικρότερες, μέχρι και οριακές για απαίδευτο αυτί. Ή αλλιώς, αν άκουγες το 5.1.2 polk σε τέτοιο ανοιχτό χώρο με φασαρία, λάθος ύψη, και έναν "ειδικό" να σου ανεβάζει τον ήχο μέχρι παραμόρφωσης, την ίδια meh άποψη θα είχες με τη μπάρα που άκουσες.

Αλλά αφού αποφάσισες να ανεβάσεις το budget, καλά κάνεις να πας σε ξεχωριστά κομμάτια. Πάντως χωρίς subwoofer, εκτός από αυτά που γράφει ο pleo, το ακόμα πιο βασικό είναι πως δε θα γουστάρεις καθόλου, εκτός κι να μιλάς για τελείως προσωρινή φάση.

Δεν είναι περιποιημένος ο χώρος που τα άκουσε σε καμία περίπτωση, ούτε στα Polk. Αλλά η ηχομπάρα τα βρήκε δύσκολα σε ένα απλό πολυκατάστημα. Από εκεί καταλαβαίνεις ότι δεν φτάνει για κινηματογραφικές στάθμες.

Το budget είναι κοντά για να πάει σε σοβαρό (4 οροφής) atmos. Υπάρχει η δυνατότητα χωροταξικά και οικονομικά. Οπότε εκεί θα καταλήξει sooner or later. Δηλαδή σε 9κάναλο ενισχυτή.

Το budget είναι κοντά για να πάει σε σοβαρό (4 οροφής) atmos. Υπάρχει η δυνατότητα χωροταξικά και οικονομικά. Οπότε εκεί θα καταλήξει sooner or later. Δηλαδή σε 9κάναλο ενισχυτή.
Χτύπησα έναν x3800h (απ'έξω). Με καταστρέψατε :LOL::LOL:

Άρα μένει μια άδεια Dirac και τα ηχεία. Προτείνω διπλό sub για να έχεις την ευκαιρία για ομοιόμορφο μπάσο.

Άρα μένει μια άδεια Dirac και τα ηχεία. Προτείνω διπλό sub για να έχεις την ευκαιρία για ομοιόμορφο μπάσο.
Έκανα μ@@@κία με τα ηχεία. Αλλά δεν θα γράψω τι έκανα. Θα περιμένω να έρθουν να τα στήσω και αν απογοητευτώ θα σας πω να με μαστιγώσετε (και μετά θα πάνε για πούλημα).

Έκανα μ@@@κία με τα ηχεία. Αλλά δεν θα γράψω τι έκανα. Θα περιμένω να έρθουν να τα στήσω και αν απογοητευτώ θα σας πω να με μαστιγώσετε (και μετά θα πάνε για πούλημα).

Κοίταξε. Γενικά καλό είναι να αποφεύγεται η λογική supermarket στον ήχο. Οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε λάθη. Την έχουν πατήσει άπειροι έτσι και τελικά εκεί που πάνε για μαλλί βγαίνουν κουρεμένοι.
Τό 'χει αυτό ο χώρος όταν κοιτάς μόνο να πάρεις εκείνο που - λανθασμένα - νομίζεις ότι είναι η καλύτερη προσφορά. Έχει μεγάλο λάκο η φάβα.

Τι Teufel φίλος; Εγώ κάτι Tefal τηγάνια αντικολλητικά ξέρω... :ROFLMAO:

Δεν πειράζει. Τα λάθη για τους ανθρώπους είναι.

• Like
Τι Teufel φίλος; Εγώ κάτι Tefal τηγάνια αντικολλητικά ξέρω... :ROFLMAO:

Δεν πειράζει. Τα λάθη για τους ανθρώπους είναι.
:ROFLMAO::ROFLMAO:

Εντάξει θα δούμε, έχω κάποιες ελπίδες. Στην χειρότερη θα τα βάλω για πούλημα 200 ευρώ κάτω και θα ελπίσω να τα πάρει κάποιος. Αλλά είναι όλα υπολογισμένα νομίζω, όπως το ότι όταν θα μπω καμια μέρα στο σπίτι και θα λείπουν θα κλάψω λιγότερο, όπως το ότι πρέπει να τεσταρω πρώτα ένα μέτριο subwoofer πριν πάρω κάποιο πιο χρήσιμο, όπως το ότι θέλω κάτι άμεσα και αν συνεχίσω το ψάξιμο θα βγάλω άκρη σε αρκετούς μήνες απο τώρα. Νομίζω ότι βρήκα καινούριο hobby όμως και αυτό είναι το σημαντικό :)

:ROFLMAO::ROFLMAO:

Εντάξει θα δούμε, έχω κάποιες ελπίδες.

Με 3.3 Ohm και 87dB (πες 85 δηλαδή) ευαισθησία, οι ελπίδες είναι ελάχιστες. Ο λάκος στη φάβα είναι αυτός ακριβώς. Βιάστηκες κάπως. Και τώρα θα πρέπει το μέτριο subwoofer να παίζει πάνω από τα 140Hz που είναι τα 3.3 ohm για να μην τηγανίζεις αβγό επάνω στον Denon.

Δεν πειράζει. Θα δεις τι και πως.

Αν κανείς σκεφτεί ότι το project ξεκίνησε με ηχομπαρα στο πλάνο, και δεδομένης της τιμής σποκτισης νομίζω είναι πολύ καλή επιλογή. Μην ακούς τον @Pleo το γρουσουζη. Μια χαρά θα είσαι. Ειδικά με το dirac θα έρθουν καλά τα πράγματα. Και το ότι δεν αναζητάς εντάσεις βοηθάει.

Last edited:
Με λίγα λόγια, ψάχνοντας για το οικονομικότερο, θα χρεωθείς κι έναν τελικό. Υπάρχουν και άλλα ηχεία στην αγορά με χαμηλή εμπέδηση, αλλά έχουν υψηλότερη ευαισθησία και έτσι δεν χάνεται το έργο. Και είναι φυσικά καλύτερα ηχητικά από τα Teufel.

Αλλά όπως λέει και ο Θανάσης, το έργο ξεκίνησε με ηχομπάρα. Βάζοντάς τα κάτω, τώρα έχεις αληθινό κινηματογραφικό σύστημα (έστω με λάκο στη φάβα) και όχι πλαστικό παιχνίδι.

Τέσσερα in-ceiling μένουν. Εκεί προσπάθησε να είναι καλά. Κι εδώ γίνεται συνήθως το λάθος να λένε πολλοί... έλα τώρα σιγά μην δώσω τόσα λεφτά για in-ceiling. Και μετά ανακαλύπτουν ότι πρέπει να ακολουθούν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των υπόλοιπων ηχείων.

Γι' αυτό και υπάρχουν in-ceiling στα 200 ευρώ αλλά και στα 3.000 ευρώ.

• Like
Σε ο,τι αφορά το Atmos, όταν με το καλό ολοκληρωθεί το σύστημα.
Θα κοιτάξεις τα surround και τα overhead να είναι κεντραρισμένα ως προς τη θέση ακρόασης.
Δηλαδή, επειδή θα χρειαστεί να παίξεις λίγο με τη χωροθέτηση, όπως αναφέρει και η Dolby στις οδηγίες, είναι καλύτερα να είναι αυτά στις σωστές αποστάσεις μεταξύ τους σε σχέση με τη θέση ακρόασης ακόμα κι αν τα εμπρός ηχεία είναι λίγο πιο μακριά σε σχέση με το ιδανικό. Αν μπορούν να ισαπέχουν βέβαια όλα, ακόμα καλύτερα.
Με το ένα subwoofer δεν θα βρεις θέση του στο χώρο που να καλύπτει σωστά όλες τις θέσεις ακρόασης, ακόμα και όταν μιλάμε για την κεντρική θέση ακρόασης (money seat) δεν θα έχεις το σωστό μπάσο σε όλο το φάσμα.
Θα κοιτάξεις κατόπιν δοκιμών, τις δυο-τρεις θέσεις στις οποίες θα σου δώσει την καλύτερη ενσωμάτωση με τα main ηχεία.
Δύο πράγματα κάνει ένα δεύτερο sub. Είτε έχεις το πρώτο με πιο εντυπωσιακό μπάσο και το δεύτερο να αναλάβει τη σωστή ενσωμάτωση των main, ή το ανάποδο.

Σε ο,τι αφορά τις στάθμες και τις εντάσεις, δεν υπάρχει δυνατά και σιγά όπως νομίζουν όσοι δεν έχουν επαφή με ηχοσύστημα πλήρους φάσματος. Θα εκπλαγείς με το ποσό δυνατά χρειάζεται να παίζει το μπάσο σε σχέση με τις υπόλοιπες συχνότητες, ενώ αυτό που θα αντιλαμβάνεσαι δεν θα είναι ούτε ενοχλητικό, ούτε... "δυνατά".
Δεν υφίσταται ως εκ τούτου το επιχείρημα "εγώ δεν ακούω δυνατά". Βασικά δυνατά θα ακούς λόγω των νόμων της φυσικής, με τους οποίους δεν τα βάζεις γιατί θα ηττηθείς κατά κράτος.
Άλλο η αντίληψη στις χαμηλές συχνότητες και άλλο η αντίληψη στις υψηλές.
Αυτό είναι ένα (από τα πολλά) σημεία στο οποίο πάσχουν οι ηχομπάρες με τις οποίες σε γενικές γραμμές ακούς κυρίως συμπιεσμένο ήχο.

• Like
Διόρθωσε με αν κάνω λάθος αλλά γιαυτό διάλεξα και ηχεία δαπέδου ώστε να έχω και χαμηλές συχνότητες όταν δεν θέλω να δουλεύω το subwoofer (π.χ αργά το βράδυ). Αλλά θα τα δω στην πράξη αυτά, όταν με το καλό το στήσω το σύστημα.

Το Atmos θα το δω στην συνέχεια, η αλήθεια είναι ότι περιμένω να έρθει ο καναπές και τα ηχεία για να δω τι έπιπλο τηλεόρασης θα βάλω (150-160cm λογικά), και μετά την βάση της τηλεόρασης στον τοίχο για το "ιδανικό" ύψος, οπότε έχουμε δρόμο ακόμα για τα Atmos. Εννοείται μέχρι τότε θα ρίξω αρκετό διάβασμα. Τώρα ξεκινάω να ψάχνω και για καλώδια, δεν έχω ιδέα τι χρειάζομαι και πόσα μέτρα.

H jbl bar 500 αξίζει για σοβαρή βελτίωση στον ήχο σε μια lg c3 65? Από την αλλη υπάρχει και η jbl sb170 που τη βρίσκω στα 180 η οποία έχει καλές κριτικές

Άντε θα το γράψω και ας φαω το ξύλο, πήρα και τα Teufel Ultima 40 5.1 που τα έχει προσφορά. Μαζί με τον Denon X3800H πήγε στα 1712 ευρώ.

Καλορίζικο φιλαράκι! Γιατί να φας ξύλο….Από ηχόμπαρα , όντως φαίνεται κάτι πολύ ποιοτικότερο σίγουρα και σε μικρότερη τιμή από αυτήν! Άρα στα 800 € για ηχοσύστημα 5.1 , έχεις πετύχει κάτι παραπάνω απο την χρυσή τομή του value for money!!Εύγε (y)

Αναμένω στα 800€ κ ούτε ευρώ παραπάνω σε μπάτζετ προτάσεις με τέτοιο 5.1 πακέτο κι χαρακτηριστικά από τους γνώστες.

Anyway , πιστεύω θα το ευχαριστηθείς για αρκετό καιρό μέχρι να έρθει το επόμενο αν προκύψει και πορωθείς πιο πολύ!!

Για να το δίνουν πακέτο κάτι θα γρατζουνάει πιστεύω και ειδικά σε προβολή ταινιών.

Με ένα πρόχειρο γκουγκλάρισμα που έκανα και που φαντάζομαι θα έκανες και εσύ που το αγόρασες και πιο εξονυχιστικά….δεν έχει και άσχημες κριτικές..:cool: Για ολοκληρωμένο 5.1 στα 800€ και σαν πρώτο σύστημα φαίνεται μια χαρά και δυο μπορεί!! Αφού δεν κατάφερα να σταυρώσω κανένα σχολιαστή , (όχι παρουσιαστή!) , από τα άπειρα video που το παρουσιάζουν στο YouTube με αρνητικά σχόλια…τι διάολο…!

Σύνδεσε τα όταν με το καλό έρθουν , τοποθέτησε τα όσο πιο συμμετρικά γίνεται , κάνε το προβλεπόμενο του audyssey calibration , βάλε ένα καλό Demaki DD DTS και πιστεύω το χαμόγελο θα ζωγραφιστεί άμεσα!! Μετά , ανακουφισμένος πλέον από την πρώτη χαρά…πάρε ένα κανονικό τεφάλ από αυτό που ξέρουμε όλοι μας και χρησιμοποιήσε την δεύτερη λειτουργία του εκεί και σε αυτούς που πρέπει!!! :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

Υγ. Αναμένουμε νεότερο χωρίς φόβο και δισταγμό review! Σίγουρα θα είσαι ο πρώτος Έλλην που θα κάνει review αυτής της μάρκας!!

Υγ2. λευκά ή μαύρα??

Υγ3. 900 € η Denonara και 800ευρώπουλα τα ταιφελ?? Ωραίος!!

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

IMG_0239.jpegIMG_0240.jpegIMG_0242.jpeg