Με πρόλαβες και απάντησες πριν κάνω την ερώτησηΧωρίς sub και να παίξεις 5.1 με εισαγωγικό ενισχυτή, είναι συνταγή για τσαφ. Δρομολογείται το LFE στα εμπρός ηχεία που σημαίνει ότι κατ' αρχάς βιάζεται ο κώνος τους (+10dB ηχογραφημένο σε σχέση με τα υπόλοιπα κανάλια) και σηκώνει όλο το βάρος της ενίσχυσης όλων των συχνοτήτων ο ενισχυτής, σε πολλά κανάλια.
Τα Monitor XT τα 60 που άκουσες (ελπίζω να θυμήθηκαν να αλλάξουν το preset σε σχέση με τα JBL δίπλα τους, ενώ το demo λογικά τo τραγούδι του Ενρίκε Ιγκλέσιας, ολίγον άμπασο και από ταινία τη σκηνή με το αεροπλάνο, αμφότερα όχι πολύ καλά demo και χωρίς να σου δίνουν να καταλάβεις την κατεύθυνση του ήχου) δεν είναι ηχεία με περισσότερα του ενός γούφερ με μαγνήτη. Έχουν παθητικούς ακτινοβολητές τους άλλους δύο από κάτω.
Σε τι χρειάζεται συνήθως το pre out? Στο subwoofer ή στα μπροστινά? ακόμα τα μαθαίνω...
Ηχεία άκουσα μόνο τα Polk Audio XT στημένα με καναπέ και τηλεόραση και atmos 5.1.2 (κατάστημα ultimate audio). Την ηχόμπαρα την άκουσα στο πλαίσιο λίγο άκυρα στημένη αλλά θεωρώ ότι κατάλαβα ότι δεν μου κάνει, χωρίς να είδα κάτι πολύ αρνητικό. Αλλά έπαιζε στο φουλ και δεν με εντυπωσίασε. Δεν ξέρω αν ήταν καλύτερα στημένη αν θα άλλαζε κάτι. Πήγα επίσης στο studio diapason όπου μου έκανε μια πρόταση για triangle ηχεία (δεν είχε κάτι στημένο για demo) και πήγα και στο ωδές όπου μου πρότεινε τα Q-Acoustics 3050i τα οποία τα άκουσα μόνο με μουσική να παίζουν.
Με πρόλαβες και απάντησες πριν κάνω την ερώτηση![]()
Άρα εν τέλει δεν έβγαλες κανένα ασφαλές συμπέρασμα, γιατί το μεν (5.1.2 ηχεία) το άκουσες σωστά στημένο από ειδικό και σε κατάλληλο χώρο (πιθανότατα μέχρι και ακουστικά περιποιημένο), ενώ τη δε μέσα σε τεράστιας έκτασης και θορύβου ανοιχτό χώρο στο Πλαίσιο, και για να λες "άκυρα στημένη" και "έπαιζε στο φουλ", μάλλον τρέχα γύρευε και από άποψης υλικού.
Άρα εν τέλει δεν έβγαλες κανένα ασφαλές συμπέρασμα, γιατί το μεν (5.1.2 ηχεία) το άκουσες σωστά στημένο από ειδικό και σε κατάλληλο χώρο (πιθανότατα μέχρι και ακουστικά περιποιημένο), ενώ τη δε μέσα σε τεράστιας έκτασης και θορύβου ανοιχτό χώρο στο Πλαίσιο, και για να λες "άκυρα στημένη" και "έπαιζε στο φουλ", μάλλον τρέχα γύρευε και από άποψης υλικού.
Δε λέω ότι θα σου άρεσε πιο πολύ η μπάρα (αυτό αποκλείεται), αλλά στον ίδιο χώρο και σωστά στημένη είναι πολύ πιθανό ότι οι διαφορές που θα άκουγες θα ήταν πάρα πολύ μικρότερες, μέχρι και οριακές για απαίδευτο αυτί. Ή αλλιώς, αν άκουγες το 5.1.2 polk σε τέτοιο ανοιχτό χώρο με φασαρία, λάθος ύψη, και έναν "ειδικό" να σου ανεβάζει τον ήχο μέχρι παραμόρφωσης, την ίδια meh άποψη θα είχες με τη μπάρα που άκουσες.
Αλλά αφού αποφάσισες να ανεβάσεις το budget, καλά κάνεις να πας σε ξεχωριστά κομμάτια. Πάντως χωρίς subwoofer, εκτός από αυτά που γράφει ο pleo, το ακόμα πιο βασικό είναι πως δε θα γουστάρεις καθόλου, εκτός κι να μιλάς για τελείως προσωρινή φάση.
Χτύπησα έναν x3800h (απ'έξω). Με καταστρέψατεΤο budget είναι κοντά για να πάει σε σοβαρό (4 οροφής) atmos. Υπάρχει η δυνατότητα χωροταξικά και οικονομικά. Οπότε εκεί θα καταλήξει sooner or later. Δηλαδή σε 9κάναλο ενισχυτή.
Έκανα μ@@@κία με τα ηχεία. Αλλά δεν θα γράψω τι έκανα. Θα περιμένω να έρθουν να τα στήσω και αν απογοητευτώ θα σας πω να με μαστιγώσετε (και μετά θα πάνε για πούλημα).Άρα μένει μια άδεια Dirac και τα ηχεία. Προτείνω διπλό sub για να έχεις την ευκαιρία για ομοιόμορφο μπάσο.
Έκανα μ@@@κία με τα ηχεία. Αλλά δεν θα γράψω τι έκανα. Θα περιμένω να έρθουν να τα στήσω και αν απογοητευτώ θα σας πω να με μαστιγώσετε (και μετά θα πάνε για πούλημα).
Τι Teufel φίλος; Εγώ κάτι Tefal τηγάνια αντικολλητικά ξέρω...
Δεν πειράζει. Τα λάθη για τους ανθρώπους είναι.
Εντάξει θα δούμε, έχω κάποιες ελπίδες.
Άντε θα το γράψω και ας φαω το ξύλο, πήρα και τα Teufel Ultima 40 5.1 που τα έχει προσφορά. Μαζί με τον Denon X3800H πήγε στα 1712 ευρώ.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.