Soundbar ή Ηχεία?

Άγνωστη ποσότητα τα Teufel. Μετρήσεις φαντάζομαι δεν παίζει να υπάρχουν γενικότερα (πόσο μάλλον από επαγγελματία).

Θα μπορούσε να πει κανείς πως υπάρχει πιο δοκιμασμένη λύση, τα αντιστοίχως οικονομικά Taga Harmony.
Και φυσικά η αγορά μεταχειρισμένων.

Οι επιλογές "του ποδαριού" και το impulse buying εμπεριέχουν μεγάλο ρίσκο και συχνά οδηγούν στην σπατάλη περισσότερου χρήματος (σε βάθος σχετικά σύντομου χρόνου).

Η βιασύνη δεν είναι ποτέ καλός σύμβουλος.

Ας ελπίσουμε να του αρέσουν και να μην του βγει ξινή η επιλογή στην τύχη.

Καλορίζικο φιλαράκι! Γιατί να φας ξύλο….Από ηχόμπαρα , όντως φαίνεται κάτι πολύ ποιοτικότερο σίγουρα και σε μικρότερη τιμή από αυτήν! Άρα στα 800 € για ηχοσύστημα 5.1 , έχεις πετύχει κάτι παραπάνω απο την χρυσή τομή του value for money!!Εύγε (y)

Υγ2. λευκά ή μαύρα??

Υγ3. 900 € η Denonara και 800ευρώπουλα τα ταιφελ?? Ωραίος!!

Ευχαριστώ! Μαύρα τα πήρα, μου άρεσε και το λευκό αλλά είπα να παίξω safe σε χρώμα. Ναι οι κριτικές έπαιξαν ρόλο στο να τα πάρω. Αν καταφέρω και βρω καλώδια και καταλάβω και πως μπαίνουν μέχρι το επόμενο σ/κ λογικά θα τα στήσω μέχρι την επόμενη βδομάδα (και όλα πάνε καλά και στην μεταφορά τους μέχρι το σπίτι μου). Εντάξει το καταλαβαίνω ότι η μικρή αντίσταση (4Ω), το εύρος συχνότήτων κτλπ είναι θέμα, αλλά για πρώτο σύστημα πιστεύω θα είμαι εντάξει. Και αν το βαρεθώ το πουλάω και χάνω ένα μικρό ποσό δεν έγινε και κάτι.

Μια χαρά πιστεύω θα είσαι φίλος και o Denon θα ανταπεξέλθει αν πιστέψουμε τα αποτελέσματα αυτού του τέστ ….

IMG_0243.jpeg

Διόρθωσε με αν κάνω λάθος αλλά γιαυτό διάλεξα και ηχεία δαπέδου ώστε να έχω και χαμηλές συχνότητες όταν δεν θέλω να δουλεύω το subwoofer (π.χ αργά το βράδυ). Αλλά θα τα δω στην πράξη αυτά, όταν με το καλό το στήσω το σύστημα.

Το μισό είναι σωστό σε αυτό που λες. Τα main ηχεία τα θέλεις μεγαλύτερα γιατί κατά πάσα πιθανότητα θα είναι πιο μακριά από τα υπόλοιπα. Για να πετύχεις πιο άνετα τις στάθμες που θέλεις, μέχρι το σημείο αποκοπής. Η απόσταση παίζει ρόλο.

Ωστόσο αυτό είναι η μισή ιστορία. Θα πρέπει τα ηχεία να μην είναι δύσκολα στην εμπέδηση και να έχουν και καλή ευαισθησία. Εδώ δεν έχει τίποτε από τα δύο το UL40. O 3800Η θα ζεσταίνεται αρκετά, ήδη είναι από τα μοντέλα που ζεσταίνονται αρκετά σε σχέση με άλλα.
Εκεί δηλαδή που πήγες να κάνεις οικονομία, θα πρέπει σε δεύτερο χρόνο να κοιτάξεις για έναν τελικό για τα Main ηχεία.
Το subwoofer θα το δουλεύεις σε όλες τις περιπτώσεις, αλλιώς θα ακούς λάθος. Μόνο στην περίπτωση του Pure Direct stereo μπορείς να πεις ότι θα ακούς «σωστά» αλλά σε stereo και πάλι είναι προτιμότερο το 2.1.

H jbl bar 500 αξίζει για σοβαρή βελτίωση στον ήχο σε μια lg c3 65? Από την αλλη υπάρχει και η jbl sb170 που τη βρίσκω στα 180 η οποία έχει καλές κριτικές

Δεν έχει σχέση η SB170 με την Bar 500. Φυσικά η Bar 500 είναι απείρως προτιμότερη. 10ιντσο sub... και περισσότερα κανάλια (έστω με σπόντα).

• Like
Reactions: steadyshot
Άντε θα το γράψω και ας φαω το ξύλο, πήρα και τα Teufel Ultima 40 5.1 που τα έχει προσφορά. Μαζί με τον Denon X3800H πήγε στα 1712 ευρώ.
καλο ριζικα!!! εγω στην είχα κανει την προτάση :cool:.

Κατσε να σου ερθουν και να τα στήσεις και πιστεψε με από την ηχομπαρα που ονειρευόσουν θα έχεις απειρως καλυτερο αποτελεσμα!!!

H αγορα που εκανες είναι ο ορισμος του VFM !!!

Στην ελλαδα τόσο πουλανε ( τόσα τους λειπουν δεν εχω καταλαβει ακριβως! :LOL:κατα διαστήματα τα μαγαζια μονο τον 3800!!! ) ε εσυ κονομησες και ενα 5.1 σύστημα!!!

Και πηρες και επεκτάσιμο ενισχυτη που του κουμπώνεις όποτε θες εξτρα τελικους και ξετινάζεις ότι ηχεια θες αυτα ή τα επομενα!!

• Like
Reactions: Paradice
Ηχεία δεν αγοράζουμε ούτε με το κιλό (μέγεθος) ούτε με τα watt (ένταση). Το καλό με την περίπτωση σου είναι ότι, για τον ίδιο λόγο που σου πρότεινα και τη μπάρα εξαρχής, η επιτυχία είναι εξασφαλισμένη, με την έννοια ότι δεν υπάρχει περίπτωση να ακούσεις κάτι χειρότερο απι αυτό που άκουγες από την τηλεόραση, οπότε χαρούμενος θα είσαι στην αρχή. Φοβάμαι όμως ότι ναι, μακροπρόθεσμα θα αποδειχθούν πεταμένα λεφτά, και όταν περάσει ο αρχικός ενθουσιασμός θα σου τρώνε χώρο στην αποθήκη (αφού σε αντίθεση με τη μπάρα, αυτά δε βολεύονται έτσι απλά σε κρεβατοκάμαρα/εξοχικο!)

Τουλάχιστον θα σου μείνει ο ενισχυτής που είναι πολύ καλή περίπτωση. Με γειες λοιπόν!

όποιος πιστεύει, αλλά και μπορεί, να πουλήσει με μικρή χασούρα μεταχειρισμένα ηχεία τέτοιου επιπέδου (Teufel, Koda, κλπ) παρακαλείται να μου στείλει βιογραφικό για πρόσληψη :D

Εννοώ, πως δεν μπορείς να τα διώξεις εύκολα γενικώς... αλλά ούτε και με μικρή χασούρα.

• Like
Reactions: Pleo and jim_markou
εγώ από την άλλη πιστεύω ότι θα είναι μια ευχάριστη έκπληξη. Θα φανεί στο χειροκρότημα.

Ignorance is bliss.

Ο καθείς μας θεωρεί κορυφαίο ή καλό... μέχρι ότι έχει ακούσει/δοκιμάσει.
Αν δεν έχεις βιώσει καλύτερο ηχείο, αυτό που έχεις την δεδομένη χρονική στιγμή για εσένα είναι το καλύτερο :)

Αρχικα συμφωνώ σε όλα όσα γράφει ο Billpeppas σαν συμβουλή ότι κάποιος που ψάχνεται πραγματικά και θέλει να στήσει κάτι ορθολογικά πρεπει να κανει βηματα σταθερά και με υπομονη με βάση τα θέλω του και τους περιορισμούς που ο ίδιος έχει θέσει.. Απαράβατος κανόνας!!!

Επειδή όμως στην παρούσα φάση δεν είναι ο φίλος ακόμα στην διαδικασία περαιτέρω διερεύνησης ηχείων , αλλά έχει πατήσει ήδη την σκανδάλη και τα πράγματα του ήδη είναι στην κούτα και ταξιδεύουν με προορισμό την Ελλάδα και για τα οποία έχει ξοδέψει / στερηθεί ήδη ένα σημαντικό ποσό για εκεινον , δεν είναι και ότι πιο κομψό να του αναφέρεται πως έκανε κατάμουτρα λάθος αγορά πριν ακόμα τ ανοίξει ο άνθρωπος.. και μάλιστα να χρειάζεται και να προτείνεται ήδη από εποχές πρό ανοιγματος κούτας και αγορά τελικού ενισχυτή…όπως και να αναζητα απο τώρα τρόπους και τεχνικες πωλησεων marketing για να φτιάξει την τέλεια αγγελία για τον επομενο υποψήφιο αγοραστή...εξασφαλίζοντασ παράλληλα και μια θέση εργασίας στις δύσκολες εποχές που ζούμε στον Billpeppa...😂.....ήμαρτον πραγματικά....μάλον ψάχνει απεγνωσμένα συνεργάτη ο pep για να ζητάει κάτι τόσο εύκολο!!!😂

Υπάρχει κάποιος λόγος να του χαλάμε την κάβλα της υπομονής της άφιξης του πακέτου του , την χαρά του Ξεπακεταρίσματός του , την πρώτη όσφρηση της μυρωδιάς του "καινούργιου" , της ιεροτελεστίας του στησίματος των ηχείων του κτλ , κτλ , διαταράσσοντας αρνητικά την ψυχολογία του με τέτοιες τοποθετήσεις στην παρούσα φάση….???

Δεν είπαμε ν χαϊδεύουμε και αυτιά προς θεού , απλά λίγο παραπάνω διακριτικότητα χρειάζεται σε κάτι που κάποιος με ένα ψευδώνυμο πίσω απο ένα κινητό μοιράστηκε μαζί μας την απορία του και τους προβληματισμούς του και που τελικά έκρινε να ακολουθήσει έναν διαφορετικό δρόμο από αυτόν που του προτάθηκε. Οπότε με τις ευχές μας και όχι με κάτι άλλο..

Ναι μακροπροθεσμα αν το βαρεθει και εχει μεγαλυτερες απαιτησεις ουτως η αλλως θα το σπρώξει ή θα το παει εξοχικο ή θα το βάλει στο τζάκι...δεν μασ αφορά...Πάντως αυτή είναι η συνηθισμένη εξέλιξη των πραγμάτων χρόνια τώρα...όπως καναμε και ολοι μας με το πρωτο μας συστημα...δεν πας κατευθείαν στην φεραρι...χωρίς να είσαι καν σίγουρος αν σου αρέσει η γρήγορη οδήγηση ή εστω η οδήγηση......Επίσης δεν νομίζω πως θα τα βάψει και μαύρα αναζητώντας ψυχολόγους για το ηχοσύστημα των 800 ευρωπουλαίων αν κάτι παέι τόσο τελείως στραβά......πραγματικα αδυνατώ να καταλαβω....😁

Δεν γεννηθηκαμε ολοι hi end τυποι , ουτε το πρωτο μας πολυκαναλο συστημα ήταν με τρινοφ και ηχεια Focal Aria και περλιστεν.

Και στην τελική...να ακούσει τι??

1). Να δώσει 1500 € για ένα όντως αξιόλογο 5.1 όπως είναι τα magnat που του προτάθηκαν με ίδια σχεδόν specs..ευαισθησία 90db πες 87db (έκοψα και εγώ 3db όπως ο pLeo στα τεφαλ για να είμαστε δίκαιοι ε ε ε!!!😁) και στα 4 Ω και μάλιστα οδηγούμενα από έναν υποδεέστερο σε απόδοση και χαρακτηριστικά πολυκάναλο με έξτρα 500€…και σαν πακέτο 2000???

2). Ή να παρει μια ηχομπαρα που κοστιζει περιπου τα ιδια ή περισσοτερα για να πει πως πηρε κατι...ή οτι ακουσε πραγματικο 5.1..(δεν λέω για άτμος για να μην το χοντρύνω)...και να το εξιστορεί αύριο μεθαύριο στα παιδιά του και στα εγγόνια του με περηφανια...

3). Ή να προχωρήσει ευλαβικά χωρίς ακόμα να έχει βρει τα πατήματα του με το πολυκαναλο συστημα και να αρχιζει να αγοράζει κομμάτι κομμάτι ότι πιο ακριβο κ ποιοτικο υπάρχει για να απολαύσει σε κάποια χρόνια ασπρομάλλης πια ....αυτο που θέλει τωρα να απολαυσει....και τελικά να μην του αρέσει όταν με το καλό τα καταφέρει , κλαίγοντασ τελικά τα χρήματα του και την προσμονή...για τα τεράστια ποσά που δαπάνησε...χωρίς να είναι άρρωστος με αυτό το χόμπυ τελικά....

Μην ξεχνάμε πως ο φίλος απο τα ηχειάκια της TV θα μεταβεί σ ένα τέτοιο σύστημα. Μόνο θετικά έχει να περιμένει... αφου ευτυχως προσπελασε και την σκοπελο της ψευτο-ηχομπαρας.

Το πολύ πολύ ίσως χρειαστεί έναν ανεμιστήρα για τον Denon για αρχή και βλέπουμε..Στυλ AC Infinity S8 ή κάποιο τέλος πάντων που να ρουφάει τον αέρα έξω γιατί όντως θα καίει...

Εξάλλου και στην μοναδική αίσθηση που μπορεί να πάρει κανείς γι αυτο το ηχοσύστημα , που είναι από το Ίντερνετ κ μόνον , δεν γράφουν και κάτι αρνητικό..χρήστες και επαγγελματίες....(και αναλογικά πάντα του τι μπορεί να ζητάει κανείς από 5.1 των 800€) …οπότε δεν νομίζω πως ο φίλος εδώ θα κάνει την εξαίρεση!!

Για να δούμε…οι Κινέζοι κάνουν θαύματα και πράγματα τον τελευταίο καιρό με τις κατασκευές τους και οι Γερμανοί με τις τιμές τους..!! 😁

Καλή εβδομάδα σε όλους!!

michael-jackson.gif

@billpeppas τα έχεις ακούσει?
Μήπως τα προδικαζουμε?

Έχω ακούσει εγώ. Δεν είναι τίποτε το σπουδαίο. Παραλλαγή ενός μοντέλου που το ονομάζουν Μ2, ΜΚ3 αναλόγως εξέλιξης κάθε φορά. Η Tefal είναι γνωστή δεκαετίες και κάνει direct sales μόνο, δεν είναι κάτι που εμφανίστηκε χτες. Γνωστή ποσότητα και ποιότητα είναι. Εάν ήταν αυτό που διαφημίζουν ότι είναι, όλοι τέτοια θα είχανε. Δεν έχουν όμως.

Πέρα από τη χαμηλή εμπέδηση και ευαισθησία που παράθεσα εγώ, έχει δίκιο ο Bill για το depreciation της τιμής σε ηχεία τέτοιου τύπου. Δεν είναι αυτοκίνητα. Ηχεία είναι και χωρίς εγγύηση και service τα συγκεκριμένα.
Σε περίπτωση μεταπώλησης όλα αυτά τα φτηνά ηχεία δεν κρατούν καθόλου την τιμή τους. Τα σκοτώνεις και πας παρακάτω εάν είναι να κάνεις αναβάθμιση.

@djmnv81

Εννοείται να τα χαρεί (και όπως έγραψα παραπάνω, είμαι σίγουρος ότι θα τα χαρεί, η αναβάθμιση που θα απολαύσει θα είναι εξωπραγματική εξ'ορισμού).

Αλλά γι'αυτό υπάρχουν τα fora στην τελική, και γι'αυτό ρώτησε εξαρχής, να του πούνε κάποιοι άνθρωποι τη γνώμη τους, καλό είναι να λέγονται τα πράγματα αντικειμενικά (όσο γίνεται). Και πράγματα όπως η αντίσταση και ευαισθησία είναι τελείως αντικειμενικά, πέρα από το τι αρέσει στο αυτί του καθενός.

Φυσικά αυτό δε σημαίνει ότι ένα ηχείο με μικρή αντίσταση/ευαισθησία είναι κακό, αν είναι δυνατόν, σημαίνει απλά ότι δεν είναι ιδανικό ταίρι με έναν ολοκληρωμένο, και μάλιστα "φτηνό" όπως ο 3800. Και από το να μπλέκει με τελικούς σε τέτοια χαμηλή κατηγορία συστήματος, θα ήταν πολύ πιο σοφή επένδυση τα ίδια χρήματα να τα έδινε σε πιο κατάλληλα ηχεία.

• Like
Reactions: djmnv81
1). Να δώσει 1500 € για ένα όντως αξιόλογο 5.1 όπως είναι τα magnat που του προτάθηκαν με ίδια σχεδόν specs..ευαισθησία 90db πες 87db (έκοψα και εγώ 3db όπως ο pLeo στα τεφαλ για να είμαστε δίκαιοι ε ε ε!!!😁) και στα 4 Ω και μάλιστα οδηγούμενα από έναν υποδεέστερο σε απόδοση και χαρακτηριστικά πολυκάναλο με έξτρα 500€…και σαν πακέτο 2000???

Δεν έκοψα τρία dB, αλλά δύο όπως ακριβώς είναι μετρημένα. Επίσης τα 3.3Ohm στην εμπέδηση στα 140Hz είναι μετρημένα επίσης. Εάν ψάξεις το διαδίκτυο θα τα βρεις. Αντιθέτως στα Magnat δεν ισχύει αυτό. Είναι και μεγαλύτερη η ευαισθησία από την ανακοινώσιμη κάποιες φορές (αναλόγως μοντέλου).

Impedanzminimum von 3,3 Ohm bei 140 Hz

2018-11-imap-teufel-ultima-40-mk3-col.jpg

Έχει περισσότερο ψάξιμο η υπόθεση από μια απλή βόλτα στο supermarket. O VSX-835 είναι μικρότερος ενισχυτής μεν, αλλά στο δικό του σετ ηχείων θα τα βρει λιγότερο σκούρα από τον μεγαλύτερο 3800Η στα tefal.

Για να είμαστε δίκαιοι τα γράφω κι εγώ, μη νομίζεις. Απλά εγώ έχω περισσότερη εμπειρία και έχουν περάσει από τα χέρια μου περισσότερα ηχεία και ενισχυτές απ' όσα θα περάσουν σε πέντε ζωές ενός τυπικού χρήστη (και δέκα μην πω).
It's just how it is.

Last edited:
  • Like
Φυσικά αυτό δε σημαίνει ότι ένα ηχείο με μικρή αντίσταση/ευαισθησία είναι κακό, αν είναι δυνατόν, σημαίνει απλά ότι δεν είναι ιδανικό ταίρι με έναν ολοκληρωμένο, και μάλιστα "φτηνό" όπως ο 3800. Και από το να μπλέκει με τελικούς σε τέτοια χαμηλή κατηγορία συστήματος, θα ήταν πολύ πιο σοφή επένδυση τα ίδια χρήματα να τα έδινε σε πιο κατάλληλα ηχεία.

Το rule of thumb είναι να χρησιμοποιείς τις εισαγωγικές σειρές ηχείων με ενίσχυση από τα τελικά στάδια των AVR. Φτιαγμένα για το σκοπό αυτό είναι.
Όσο ανεβαίνεις σε σειρά ηχείων, κάθε σοβαρός κατασκευαστής έχει τουλάχιστον τρεις σειρές ηχείων. Τα πράγματα δυσκολεύουν και ζητείται ποιοτικότερη λύση ενίσχυσης για να οδηγήσει τα ηχεία με περισσότερες απαιτήσεις.

Πρακτικά αν το δεις, έτσι γίνεται και στο απλό δικάναλο. Όσο ανεβαίνεις κατηγορία ηχείων, θέλεις και ποιοτικότερη ενίσχυση. Η οποία ποιότητα δεν μετριέται μόνο με την ισχύ φυσικά.

• Like
Βρε παιδιά ο άνθρωπος πήρε με 1700 ενισχυτή και 5.1 ηχεία που στην Ελλάδα μόνο ο ενισχυτής παίζει από 1350 ως 1600 τι λέμε τώρα; δλδ αν αγόραζε σκέτο τον ενισχυτή 1500 θα ήταν καλύτερα;
Πήρε αξιοπρεπή ενισχυτή και ένα σετ που θα το δοκιμάσει και θα δει αν του αρέσουν ή όχι...

Ήρθε το πρώτο κομμάτι... βασικά τι γομάρι είναι αυτό?? 🤯🤯

XZHehy3.jpeg

91XXNez.jpeg

Τα ηχεία μάλλον από Δευτέρα.. έχει νόημα να τον βάλω στην πρίζα μέχρι τότε? (κυρίως για να δω ότι δουλεύει)

• Like
Reactions: Vuzantios