Sounds at an exhibition..

• Αγαπητοί φίλοι και φίλες.

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub στη Θεσσαλονίκη για το 2025 την Κυριακή 30 Μαρτίου.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε από κοντά.

10 July 2006
5,257
Θεσσαλονίκη
Απάντηση: Re: Απάντηση: Sounds at an exhibition..

To οποιο μαγαζι πληρωνει νοικια και υπαλληλους καθε μηνα.Τα ρουχα που φορατε δεν τα εχετε πληρωσει επι δυο σε σχεση με το πραγματικο κοστος τους.Μηπως να αλλαξουμε το εμποριο το οποιο ειναι ιδιο σε ολο τον πλανητη?

Φίλε Γιάννη, αδιαφορώ πλήρως, για τα έξοδα που έχει ένα μαγαζί, όπως και συ αγνοείς πόσο εύκολα ή μη τα βγάζω. Ούτε το ζόρι μου ήταν να κάνω παζάρια.

Ως τόσο, ένα γνήσιο λιβάις πωλείται στην ίδια τιμή, είτε το αγοράσω από κατάστημα με δύο υπαλλήλους στην γειτονιά μου, είτε το αγοράσω από τον κεντρικότερο δρόμο της πόλης που έχει δεκαπλάσιους υπαλλήλους και νοίκια. Πράγμα που σημαίνει ότι, εμπορικά τουλάχιστον, τα δύο αυτά καταστήματα, ανήκουν σε διαφορετικούς πλανήτες.

Το ζήτημα, πάντως, του δικού μου post, δεν αναφέρεται στο αν πρέπει κατάστημα του χώρου να τσεπώνει τόσα πολλά ή τόσα λίγα, αλλά αναφέρεται στο ότι αρκετά δωμάτια – περίπτερα, ενώ διέθεταν μηχανήματα και setup αξιώσεων, ο ήχος που προσλάβαμε ήταν απαράδεκτος και αποτελεί αντικίνητρο τόσο για την επόμενη επίσκεψή μου στην έκθεση, πόσο μάλλον για την αγορά προϊόντων τους.

Επίσης μου κάνει εντύπωση και μου προκαλεί ερωτηματικά, το ότι στη γκρίνια μου δεν απαντάει κατάστημα που έκρινα αρνητικά, αλλά ένας άσχετος προς αυτήν (την γκρίνια), συμforumιστής. Δεν σε γνωρίζω προσωπικά και επίσης δεν γνωρίζω αν είσαι από την ORPHEUSAUDIO, που ήταν μία από τις θετικές εξαιρέσεις της έκθεσης. Όπως θετική ή μάλλον εξαιρετική είναι η εικόνα που έχω για το αντίστοιχο ORPHEUSAUDIO στην πόλη μου που με βοήθησε να επιλέξω ηχεία και καλώδια και κεφαλή παλιότερα και που στάθηκε αρωγός σε κάθε μου απορία.-bye-

ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

AVClub Addicted Member
18 June 2006
2,035
Λάρισα
Υπάρχει μια ιδιαιτερότητα στα καταστήματα hi-fi στην Ελλάδα. Τα περισσότερα είναι και εισαγωγείς και λιανοπωλητές, οπότε δεν συγκρίνονται με το σύστημα πώλησης του λιανεμπορίου. Θα τα συγκρίνεται με τους εισαγωγείς, εκεί να δείτε ποσοστά κέρδους.............
Τελικά ένα θετικό δεν βγήκε απο την έκθεση; όλα αρνητικά!!!

supersonic

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
49,557
Έλα βρε Βαγγέλη...
Ποιός είπε ότι όλα ήταν αρνητικά?

απλά είπαμε ότι δεν θα είμαστε και πέρα ως πέρα yesmen... (όπως κάποιοι μας θέλουν)

georgepyr

New member
7 September 2006
76
ΑΘΗΝΑ
Αφου ρε Βασιλη εισαι μαγκας ,να σου δωσουνε ενα απο αυτα τα συστηματα,να το στησεις σπιτι σου το βραδι"που τον ξερεις τον χωρο"και οχι σε εναν χωρο αγνωστο σε σενα,και την επομενη μερα να φωναξεις μερικους φιλους να δουμε τι θα ακουσετε.
Αλλα φιλε σε καταλαβαινω,οι αντιπροσωποι ειναι απαραδεκτοι ,θα επρεπε να νοικιαζουν ενα μηνα πριν τα δωματια προκειμενου να κανουν τις δοκιμες τους,ωστε εσυ και μερικοι αλλοι να μεινετε απολυτως ευχαριστημενοι.
Η....ακομα καλυτερα ,να αγορασουν το ξενοδοχειο για την εκθεση τους.
Οσο για τον φιλο Δημητρη να του θυμισω οτι η περιοδος του Απαρτχαιντ περασε,τωρα αν καποιοι ειναι νοσταλγοι του παρελθοντος η θελουν να το παιζουν θυματα.....δικος τους ο σταυρος,δικος τους και ο ωμος!

27 July 2006
1,936
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Sounds at an exhibition..

Φίλε Γιάννη, αδιαφορώ πλήρως, για τα έξοδα που έχει ένα μαγαζί, όπως και συ αγνοείς πόσο εύκολα ή μη τα βγάζω. Ούτε το ζόρι μου ήταν να κάνω παζάρια.

Ως τόσο, ένα γνήσιο λιβάις πωλείται στην ίδια τιμή, είτε το αγοράσω από κατάστημα με δύο υπαλλήλους στην γειτονιά μου, είτε το αγοράσω από τον κεντρικότερο δρόμο της πόλης που έχει δεκαπλάσιους υπαλλήλους και νοίκια. Πράγμα που σημαίνει ότι, εμπορικά τουλάχιστον, τα δύο αυτά καταστήματα, ανήκουν σε διαφορετικούς πλανήτες.

Το ζήτημα, πάντως, του δικού μου post, δεν αναφέρεται στο αν πρέπει κατάστημα του χώρου να τσεπώνει τόσα πολλά ή τόσα λίγα, αλλά αναφέρεται στο ότι αρκετά δωμάτια – περίπτερα, ενώ διέθεταν μηχανήματα και setup αξιώσεων, ο ήχος που προσλάβαμε ήταν απαράδεκτος και αποτελεί αντικίνητρο τόσο για την επόμενη επίσκεψή μου στην έκθεση, πόσο μάλλον για την αγορά προϊόντων τους.

Επίσης μου κάνει εντύπωση και μου προκαλεί ερωτηματικά, το ότι στη γκρίνια μου δεν απαντάει κατάστημα που έκρινα αρνητικά, αλλά ένας άσχετος προς αυτήν (την γκρίνια), συμforumιστής. Δεν σε γνωρίζω προσωπικά και επίσης δεν γνωρίζω αν είσαι από την ORPHEUSAUDIO, που ήταν μία από τις θετικές εξαιρέσεις της έκθεσης. Όπως θετική ή μάλλον εξαιρετική είναι η εικόνα που έχω για το αντίστοιχο ORPHEUSAUDIO στην πόλη μου που με βοήθησε να επιλέξω ηχεία και καλώδια και κεφαλή παλιότερα και που στάθηκε αρωγός σε κάθε μου απορία.-bye-[/QUOTE]

Φιλε Βασιλη ναι ειμαι στο team της orpheus audio και εχω το καταστημα της Πετρουπολης. Δεν σου ειπα κατι για τον ποιον εκρινες και αν σου αρεσαν τα δωματια στην εκθεση για να παρεξηγηθεις.Γνωριζε παντως οτι και σε εμενα δεν μου αρεσαν ακομη και μερικα απο τα δωματια μας, γιατι γνωριζω τα μηχανηματα μας και ξερω πως μπορουν να ''παιξουν'' απειρως καλυτερα.Το δωματιο μου με τα duevel παρολο που τα μηχανηματα ηταν καλα δεν με ικανοποιησε οπως επρεπε και γνωριζω καλα αυτα τα μηχανηματα πιστεψε με.Ομως οφειλω να σου πω οτι ισχυει ο νομος του εμποριου και οσο για τα levis πχ κανεις μεγαλο λαθος.Αν στα συστηματα ηχου(εισαγωγεις) υπαρχει ενα κερδος πχ 80 - 90% τοτε να ξερεις στα ρουχα υπαρχει 300 - 400%.Εσενα δεν σε ενδιαφερει αν εγω πληρωνω νοικια ουτε σε νοιαζει αν αυτη την στιγμη δουλευω νυχτερινη βαρδια στη βασικη μου δουλεια ως τεχνικος στο ΑΛΤΕΡ για να τα βγαζω περα ευκολα.Αρα και εγω "μεροκαματιαρης" ειμαι οπως κι εσυ απλα εκανα και το κεφι μου, το ψωνιο που ειχα με τα μηχανηματα ηχου, επαγγελμα.Πιστεψε με δεν ζω απο αυτα.Μην τους βαζουμε ολους στο ιδιο καλαθι ειναι κριμα.

Last edited:

supersonic

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
49,557
Οσο για τον φιλο Δημητρη να του θυμισω οτι η περιοδος του Απαρτχαιντ περασε,τωρα αν καποιοι ειναι νοσταλγοι του παρελθοντος η θελουν να το παιζουν θυματα.....δικος τους ο σταυρος,δικος τους και ο ωμος!

Βρε Γιώργη γιατί πρέπει να μιλάμε με γρίφους?
Τι είναι απαρτχαΙντ και νοσταλγοί του παρελθόντος?

Εγώ είπα απλά ότι ο κόσμος που αναζητά σήμερα την υψηλή πιστότητα και τα κριτήριά του έχουν αλλάξει.
Από την άλλη πλευρά είδα ότι οι αντιπρόσωποι σε μεγάλο βαθμό δεν άλλαξαν την παλιά τους τακτική απέναντι στον πελάτη.
Ποιό θύμα ποιος σταυρός και ποιός ώμος....

Υποτίθεται ότι σε ξέρω και με ξέρεις.... (υποφέρω κι υποφέρεις...)-bye-

10 July 2006
5,257
Θεσσαλονίκη
Απάντηση: Re: Sounds at an exhibition..

Αφου ρε Βασιλη εισαι μαγκας ,να σου δωσουνε ενα απο αυτα τα συστηματα,να το στησεις σπιτι σου το βραδι"που τον ξερεις τον χωρο"και οχι σε εναν χωρο αγνωστο σε σενα,και την επομενη μερα να φωναξεις μερικους φιλους να δουμε τι θα ακουσετε.
Αλλα φιλε σε καταλαβαινω,οι αντιπροσωποι ειναι απαραδεκτοι ,θα επρεπε να νοικιαζουν ενα μηνα πριν τα δωματια προκειμενου να κανουν τις δοκιμες τους,ωστε εσυ και μερικοι αλλοι να μεινετε απολυτως ευχαριστημενοι.
Η....ακομα καλυτερα ,να αγορασουν το ξενοδοχειο για την εκθεση τους.

Όποιος τολμήσει να μιλήσει για την ακουστική των setup στην έκθεση είναι μάγκας?

Πάντως αν μου κάνετε την τιμή αυτή (για τρίμηνη ακρόαση:D , όχι λιγότερο), τότε να δηλώσω και πολλά βαρύς.-bye-

Α ναι, αν είναι να μπούνε στα έξοδα υπάρχει και η Ροτόντα που δεν έχει γωνίες και άλλα ηχητικά περίεργα.:fahne90:

10 July 2006
5,257
Θεσσαλονίκη
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Sounds at an exhibition..

... Γνωριζε παντως οτι και σε εμενα δεν μου αρεσαν ακομη και μερικα απο τα δωματια μας, γιατι γνωριζω τα μηχανηματα μας και ξερω πως μπορουν να ''παιξουν'' απειρως καλυτερα.

Αν είχαν και κάποιοι άλλοι τον ίδιο καημό, όλα θα ήταν μια χαρά. :ernaehrung004:

LefteriS

Established Member
30 June 2006
142
Βριλήσσια
Διαπλεκόμενοι ηρεμείστε.. Κάτι αρχίζει να μου θυμίζει η αντιπαράθεση με τα αλλεπάληλα μηνύματα. Είπαμε η Ελλάδα να έχει 11 καθημερινές αθλητικές εφημερίδες, αλλά να μήν αποκτήσουμε και τρία forum σχετικά με HiFi και Home Cinema!:damnyou:

supersonic

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
49,557
και εγώ νομίζω ότι εξαντλήθηκε το θέμα, άλλωστε το έχουμε καταλάβει ότι δεν οδηγεί κάπου εξακριβωμένα.

Χρόνια πολλά Βασίλη

McZab

Supreme Member
3 July 2006
4,843
Belleville
Το θέμα και η αφορμή δεν έχουν σημασία αλλά έχω την εντύπωση ότι μέλη του φόρουμ έχουν ακούσει τα "εξ αμάξης" για "δηλώσεις" πολύ πιο ήπιες από κάποιες που έγιναν σε αυτό το thread. Επίσης threads έχουν κλειδώσει για τους ίδιους λόγους.
Πιστεύω ότι οι κανόνες ισχύουν για όλους ή για κανέναν ανεξάρτητα από παλιές ή νέες γνωριμίες. Επίσης αδιαφορώ για προσωπικές αντιμαχίες και αντιπάθειες ή το αντίθετο. Αν το φόρουμ έχει μεταβληθεί σε πεδίο προσωπικής αντιπαράθεσης και όχι αντιπαράθεσης ιδεών, παρακαλώ τους διαχειριστές να επέμβουν. Οι υπόλοιποι δεν χρωστάμε τίποτα.

ΥΓ. Να χαίρεσαι τους ανθρώπους σου Βασίλη.

supersonic

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
49,557
Αγαπητέ μου McZab στα πάνω από 4 χρόνια που ασχολούμαι με το άθλημα των fora (και συγκεκριμένα του παρόντος σε οποιαδήποτε φάση του) έχω βιώσει αρκετές τέτοιες καταστάσεις.
Πίστεψέ με ποτέ δεν καταλήξαμε σε κάποιο συμπέρασμα.
Ναι οι κανόνες ισχύνουν γιά όλους.
Οι αντιπαραθέσεις πλέον, και καθώς το φόρουμ μας έχει περάσει σε περίοδο ενηλικίωσης, καλό είναι να μπούν στην άκρη.
Επίσης οι εκφράσεις καλό είναι να διατηρούνται σε ήπιους τόνους.

Θεωρώ ότι γιά το θέμα της έκθεσης εκτέθηκαν απόψεις από πολλές πλευρές.
Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.

19 June 2006
8,661
Καλημέρα σε όλους.
Νομίζω ότι η έκθεση ανήκει στο μακρινό παρελθόν. Θα έλεγα πως όχι μόνο το εξαντλήσαμε αλλά κουράσαμε.
Συμπεράσματα βγήκαν.
Το κλείνουμε και πάμε για άλλα.
THANKS.

georgepyr

New member
7 September 2006
76
ΑΘΗΝΑ
Την επομενη φορα που θα σβησετε καποιο μηνυμα μου ,να το σκεφτειτε πολυ καλα κυριοι διαχειριστες.
Αν καποιο κομπλεξικο μελος ,σας σειρει σε ενεργειες τετοιες που καθε αλλο παρα δημοκρατικες ειναι,επειδη νοιωθει οτι τον εθιξα ,ενω ο ιδιος εχει κανει "ρομπα"πολλους αντιπροσωπους μεσα σε αυτο το thread,τοτε καλο θα ειναι να παρετηθειτε.Δυο μετρα και δυο σταθμα να τα εφαρμοζετε σπιτι σας και οχι σε διεθνες site.
ΑΠΑΙΤΩ να τοποθετησετε το μηνυμα μου στην θεση που ηταν ,γιατι πιστεψτε με θα βρεθω στην αβολη θεση να κανω χρηση οποιου νομιμου δικαιωματος μου ,μακαρι και να "σκοτωθω" ακομα και με ανθρωπους που εκτιμω.
ΠΕΡΙΜΕΝΩ

Κρυωνάς Νίκος

AVClub Addicted Member
17 June 2006
2,407
Κιλκίς
Την επομενη φορα που θα σβησετε καποιο μηνυμα μου ,να το σκεφτειτε πολυ καλα κυριοι διαχειριστες.
Αν καποιο κομπλεξικο μελος ,σας σειρει σε ενεργειες τετοιες που καθε αλλο παρα δημοκρατικες ειναι,επειδη νοιωθει οτι τον εθιξα ,ενω ο ιδιος εχει κανει "ρομπα"πολλους αντιπροσωπους μεσα σε αυτο το thread,τοτε καλο θα ειναι να παρετηθειτε.Δυο μετρα και δυο σταθμα να τα εφαρμοζετε σπιτι σας και οχι σε διεθνες site.
ΑΠΑΙΤΩ να τοποθετησετε το μηνυμα μου στην θεση που ηταν ,γιατι πιστεψτε με θα βρεθω στην αβολη θεση να κανω χρηση οποιου νομιμου δικαιωματος μου ,μακαρι και να "σκοτωθω" ακομα και με ανθρωπους που εκτιμω.
ΠΕΡΙΜΕΝΩ

Φίλε Γιώργο καλησπέρα,

Το μήνυμα που σβήστηκε είχε υβριστικό περιεχόμενο και έτσι έπρεπε να γίνει, δεν θα επανατοποθετηθεί, οπότε μπορείς να ασκήσεις όποιο νόμιμο δικαίωμα σου νομίζεις ότι πρέπει, και αυτό θα το κάνεις εναντίον μου, καθότι είμαι υπεύθυνος για το Avclub το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Τώρα όσο αφορά την ουσία του θέματος θέλω να ξέρεις ότι εγώ έχω παρόμοια άποψη με τη δική σου, και είμαι περήφανος και για τους αντιπροσώπους που έχουμε στην Ελλάδα αλλά και για την ποιότητα της έκθεσης μας (παλιότερα και για αυτήν που γινόταν στη Θεσσαλονίκη).
Ξέρω κάποια πραγματάκια που μπορεί να τα ήθελα ίσως λίγο διαφορετικά, αλλά επίσης ξέρω πόσο δύσκολο είναι να στηθεί μια τόσο μεγάλη έκθεση και τι "μάτωμα" απαιτείται από τους εκθέτες.
Αυτός είναι ο λόγος που την "τιμάω" κάθε χρόνο και την επισκέπτομαι χωρίς να ψάχνω κάτι να αγοράσω, αλλά μόνο και μόνο για να δώσω το παρόν στην προσπάθεια-γιορτή που γίνεται.

Εξ' αιτίας της "απαίτησης" σου μπήκα στον κόπο και ξαναδιάβασα όλα τα μηνύματα προσεχτικά, είναι πολλά τα μέλη πάνω από 10 που μιλλούν απαξιωτικά και με μια δόση υπερβολής για κάτι που δεν τους άρεσε στην έκθεση και άλλα τόσα με ενθουσιασμό για κάτι που τους άρεσε. Λοιπόν δεν συμφωνώ απόλυτα με κανέναν σχεδόν, αλλά δεν βρίσκω ούτε απαραίτητο ούτε σκόπιμο να τους αλλάξω την άποψη που έχουν σχηματίσει.

Στο δια ταύτα και στο ανέβασμα των τόνων συμμετείχες λίγο και εσύ με τα μηνύματα σου καθώς και άλλα μέλη χωρίς να υπάρχει λόγος, για αυτό θα σε παρακαλέσω να δώσεις τόπο στην οργή και να το κλείσουμε το θέμα.

Υ.Γ. Για ότι με χρειαστείς το τηλ. 6974858476

georgepyr

New member
7 September 2006
76
ΑΘΗΝΑ
Μονο Νικο μου ,αυτοι που εγραψαν απαξιωτικα για την εκθεση μπορει να ηταν 10,ποσοι ηταν ολοι οι υπολοιποι ,και απο τα 110 Replies τα 20 τα εχει γραψει ο γκουρου του av club "μηπως το γκουρου ειναι υβριστικο?" ο κυριος Τσακωνας.
Οσον αφορα το υβριστικο μου μηνυμα σε προκαλω να το βαλεις σε κοινη θεα στο Club,να δουμε ποσοι θα το κρινουν σαν υβριστικο...... το μπιμπερο και το γαλα.
Και κατι αλλο ,την επομενη φορα που ο εν λογω κυριος με ενοχλησει στο προσωπικο μου τηλεφωνο οπως εκανε σημερα,προκειμενου να μου ζητησει τα ρεστα επειδη θεωρησε τον εαυτο του θιγμενο και προφανως ανημπορο να με αντιμετωπισει απο αυτο εδω το βημα,να το σκεφτει πολυ καλα γιατι ,με αυτα που γραφει, εκεινος ειναι εκτεθειμενος απεναντι σε ορισμενους ανθρωπους του χωρου και μαζι με αυτον και ολο το Av club.
Καλο ειναι να μην ανοιξουν οι ασκοι του Αιολου γιατι θα καταλαβει οτι ο Βαρδαρης οχροια μπροστα τους.