Sounds at an exhibition..

10 July 2006
5,257
Θεσσαλονίκη
Απάντηση: Re: Sounds at an exhibition..

Φέτος όπως και πέρισυ ο ήχος των Single Ben ξερός, σκληρός τενεκεδένιος κάπου με τις μεσαιοηψηλές να φωνάζουν περισσότερο κάτι που μου λέει ότι η χρήση του attenuator της Fostex με το συγκεκριμμένο πάκέτο όπως ακόυστηκε θα βοηθούσε αρκετά. Επειδή φέτος όπως και πέρισυ η πηγή ήταν βινύλιο καταλήγω ότι τελικά το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης φέρουν οι 845 DeHaviland όπου δύο συνεχόμενες χρονιές μα ς έδειξαν ένα ασυνηθιστα κακό εαυτό των sigma μονάδων της Fostex.
After all, oι κόρνες της Spicom πολύ πιο ισορροπημένες και αληθοφανείς.....

:ernaehrung004:

Αν όπως λες το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης φέρουν οι 845 DeHaviland, ας τα οδηγούσε με κάτι άλλο! Ο George Kielczynski πάντως έχει την εύνοια των διεθνών reviewers για τις υλοποιήσεις του. Οι Cain & Cain ίσως θάπρεπε να αφήσουν καμιά φορά το Seattle και να περάσουν μια βόλτα και από δώ! (Λεπτομέρειες έ?... Μάλλον οι Έλληνες είμαστε σε άλλο πλανήτη).
Όντως οι κόρνες της Spicom πολύ πιο ισορροπημένες και αληθοφανείς και απρόσμενα για τον όγκο τους, συχνοτικά κατεβαίνουν αρκετά! Χαίρομαι ιδιαίτερα τον Mo Iqbal, αν και δεν είμαι λάτρης των υλοποιήσεων του, που το περισσότερο χρόνο του το σπαταλάει (…), σε επισκέψεις των αντιπροσώπων του ανά την γή!!

Last edited:
10 July 2006
5,257
Θεσσαλονίκη
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Sounds at an exhibition..

... Ελάχιστα όμως δωμάτια τις ικανοποιούσαν. π.χ. Για τα Zingali που έγραψαν πολλοί, παίζανε σε δωμάτιο με ταβάνι λίγο πάνω από δυο μέτρα (!) το οποίο κατά μήκος ανά 1,5 περίπου μέτρο είχε εσοχές για τα φώτα. ...

Σε παρόμοιους (χάλια) χώρους δεν παίζαν και οι άλλοι? Μπορεί τα συστήματα να μην μας δίνουν το 100%, αλλά το καλό φαίνεται (ή τέλος πάντως ακούγεται)...

19 June 2006
8,661
Eγώ θέλω για άλλη μία χρονιά να ευχαριστήσω όλους τους αντιπροσώπους για την προσπάθεια που έκαναν και σε αυτή την έκθεση.
Κούραση, κουβάλημα, στήσιμο σε ακατάλληλους χώρους, προσπάθεια να απαντήσουν σε κάθε ερώτηση κ.τ.λ.
Η γεύση που μου άφησε ήταν η ίδια με την περσινή και την προπέρσινη.
Για την αγορά της χώρας , όλα ο.κ.
Μάλιστα εμείς έχουμε κάνει και δύο εκθέσεις.
Πολύ large μας βρίσκω.
Ψιλοτσιμπήθηκα με κάποια μηχανήματα.
Μόλις γύρισα σπίτι και άλλαξα κάποιες λάμπες κατάλαβα πως παίζω μια χαρά για τα γούστα μου.
Το δυσάρεστο της υπόθεσης είναι πως ότι μου άρεσε, κόστιζε περισσότερα από αυτά που μπορώ να διάθεσω.
Αυτό μου συμβαίνει σε όλα σχεδόν τα υλικά αγαθά.

McZab

Supreme Member
3 July 2006
4,843
Belleville
Τα Acapella με τα πορτοκαλί "αυτιά" που παίζανε με το Endorphin άρεσαν σε κανέναν? Ήταν και από τους λίγους χώρους που παίζανε κλασσική μεγάλης ορχήστρας.

Δημήτρης Ν.

AVClub Fanatic
17 June 2006
10,209
Θεσσαλονίκη

Τα Acapella με τα πορτοκαλί "αυτιά" που παίζανε με το Endorphin άρεσαν σε κανέναν? Ήταν και από τους λίγους χώρους που παίζανε κλασσική μεγάλης ορχήστρας.

Ηταν αυτά στον ορφέα ; Διότι αν ήταν αυτά μόνον βουυυυυυ άκουγες εκεί μέσα ;

ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

AVClub Addicted Member
18 June 2006
2,037
Λάρισα
Δημήτρη, αυτό λέω και εγώ, τα έξοδα τα κάνουν οι αντιπρόσωποι, την κούραση την τραβάνε γιατί δεν διαλέγουν ένα ποιό κατάλληλο χώρο για να πιάσει και τόπο η κούραση και το χρήμα; Αλλά εγώ νομίζω ότι θα έπρεπε να διαρκεί και περισσότερο χρόνο η έκθεση και με events των εκθετών.

19 June 2006
8,661
Βαγγέλη, εάν το ψάξουμε το πράγμα με αυστηρά κριτήρια θα πρέπει να ξεκινήσουμε από τις βάσεις.
Πόσους χώρους αντιπροσώπων φροντισμένους ακουστικά γνωρίζεις;
Γιατί προσωπικά δεν...
Άρα όταν αντιπροσωπεύουν κάποιες ακριβές εταιρείες και δεν έχουν ένα άρτιο demo room , πως είναι δυνατό να έχουμε απαιτήσεις για το που και πως στήνουν σε μία έκθεση;

Αλλά για μένα το σοβαρότερο πρόβλημα είναι άλλο και δεν έχει θιγεί μέχρι σήμερα.
Τουλάχιστον δεν το θυμάμαι.
Θεωρώ πως αρκετοί αντιπρόσωποι προσπαθούν ,στην αγωνία τους να αποκτήσουν καλές εταιρείες, να ματσάρουν τα αματσάριστα.
Χωρίς να αναφέρω ονόματα, υπάρχουν αντιπροσωπείες που τα μηχανάκια που έχουν δεν δένουν με τίποτα ηχητικά με τα ηχεία για π.χ. που αντιπροσωπεύουν.
Κακοματσαρισμένα συστήματα προτείνονται πολλά.
Δεν μιλάω για άγνοια αλλά περισσότερο για την ανάγκη να είμαστε μέσα στις παροδικές μόδες.
Φέτος φοριούνται οι λάμπες πολύ, ε, θα πρέπει να φέρουμε λαμπάτα,
άσχετα αν τα ηχεία μας θέλουν 300 βατ στο κανάλι.
Τραβηγμένο αλλά κοντα στην αλήθεια.
Σε κάθε έκθεση ματσάρω μόνος μου συστήματα από διαφορετικούς αντιπροσώπους.
Βέβαια υπάρχουν και ολοκληρωμένες προτάσεις από κάποιους ανθρώπους αλλά δεν είναι αυτός ο κανόνας.

Το απλό που πρέπει να γίνεται είναι να ρωτούν τον κατασκευαστή ενός ενισχυτή, με τι ηχεία παίζει ο ίδιος τις κατασκευές του.
Το πιο πιθανό είναι τα ηχεία να αντιπροσωπεύονται από άλλον.
Εδώ είναι ένα κρίσιμο σημείο και οι σωστές εναλλακτικές επιλογές λίγες.

Βέβαια κάποιοι έχουν προσωπικό ηχητικό γούστο γιατί είναι παράλληλα και χομπίστες.
Εάν ταιριάξουν τα γούστα με ένα ευρύ πελατολόγιο όλα καλά. Αν όχι...
Υπάρχουν και άλλα βασικά πράγματα που θα έπρεπε να ακολουθούνται αλλά δεν γουστάρω να γίνομαι δυσάρεστος.
Αρκετά προβληματάκια έχει ο χώρος.

10 July 2006
5,257
Θεσσαλονίκη

...Το απλό που πρέπει να γίνεται είναι να ρωτούν τον κατασκευαστή ενός ενισχυτή, με τι ηχεία παίζει ο ίδιος τις κατασκευές του.

Πες'τα μεγάλε. Και όταν σουλατσάρουν στις εκθέσεις του εξωτερικού, για να βρούν κανένα κελεπούρι, πρέπει νά'χουν υπ'όψην με τι ματσάρει αυτό!

Δημήτρης Δ.

Supreme Member
21 June 2006
5,454
Οι αντιπροσωποι πραγματι κανουν εξοδα και κοπο για να παρουσιαστουν στην εκθεση και αυτο ειναι σεβαστο και κατανοητο. Απο την αλλη μερια ομως, οι "Βοριοι" συναδελφοι του φορουμ εκαναν ολοκληρο ταξιδι για να ερθουν. Αλλοι φιλοι ανεβηκαν απο νησια. Για τους περισσοτερους απο μας δεν τρεχει τιποτα, διπλα ειναι, πεταγομαστε μια βολτα. Οι αλλοι ομως που ερχονται απο επαρχια? Θα πρεπει λοιπον να υπαρχει σεβασμος στον επισκεπτη, ο οποιος πιθανον να κανει καποιες θυσιες, προκειμενου ν παρευρεθει στην εκθεση. Εχει λοιπον το δικαιωμα ο οποιοσδηποτε να παραπονεθει και να κριτικαρει. Η κριτικη μπορει να ειναι ορισμενες φορες δυσαρεστη, μπορει ομως να ειναι ομως και επικοιδομητιτη. Σιγουρα, μπορουν καποιοι να ωφελιθουν διαβαζοντας αυτα που γραφονται εδω. Σε τελικη αναλυση, ολοι μας ειμαστε χομπιστες δεν εχουμε να χωρισουμε τιποτα με κανενα. Και γω προσωπικα λυπαμαι να βλεπω ενα συστημα που κοστιζει καποιο σεβαστο ποσο, να παιζει σαν τραντζιστορακι των 10 ευρω, αλλα δε βοηθαμε κανεναν με το να κανουμε οτι δεν το ακουσαμε. Και ακουσαμε πολλοι απο μας, διαφορα χαριτωμενα . Οπως γραφονται τα καλα, πρεπει να γραφονται και τα ασχημα. Μαλιστα, ειναι πιο ωφελιμο και πιο ουσιαστικο να τονιζουμε τις αδυναμιες και τα λαθη, γιατι δινουμε την ευκαιρια σ αυτον που τα εκανε και πιθανον δεν το εχει καταλαβει, να τα διορθωσει. Ας γινουμε και λιγο δυσαρεστοι δεν πειραζει, αλλωστε δεν εχουμε συμβολαιο με κανενα οτι θα γραφουμε μονο διθυραμβους.

Αυτη τη φορα ειπωθηκαν στο φορουμ μερικα οπραγματα με τ ονομα τους. Αλλωστε, αυτος ειναι ο σκοπος ενος audio-video φορουμ: να μπορει να γραφει ελευθερα ο καθενας αυτο που ειδε ή ακουσε. Αν καποιοι λαβουν το μυνημα, στην επομενη εκθεση θα ειναι τα καποια πραγματα θ αλλαξουν.
Ειμαι πεπεισμενος οτι ολοι οσοι εγραψαμε για την εκθεση, το καναμε καλοπιστα και εχοντας διαθεση να βοηθησουμε για το καλυτερο.....

27 July 2006
1,936
Ακουστε λοιπον τι συμβαινει. Καταρχας η εκθεση γινεται στο συγκεκριμενο ξενοδοχειο για λογους ευκολιας.Τι εννοω. Λοιπον το LEDRA MARIOT εχει στην πισω πλευρα χωρο ευκολης φορτωσης εκφορτωσης, μεγαλα ανσασερ, ραμπες για να μετακινουνται ευκολα τα καροτσια, και ενα σωρο αλλα πλεονεκτηματα σε σχεση με αλλα ξενοδοχεια. Ετσι γινεται η ζωη των εκθετων ευκολοτερη. Τωρα για τον ηχο. Προσωπικα βλεπω οτι εκατο ανθρωπους να ρωτησω θα παρω εκατο διαφορετικες απαντησεις για το πιο συστημα ακουστηκε καλυτερα. Εδω που τα λεμε ποσο καλα μπορει να ακουστει ενα hi-end συστημα σε αυτους τους χωρους οταν σχεδον παντα ειναι γεματοι απο κοσμο και απο μηχανηματα, οταν και εμεις οι ιδιοι που εχουμε ενα συστημα στο σπιτι μας, πολλες φορες ''παλευουμε'' μηνες ισως και χρονια για να το κανουμε να παιξει? Οι εκθεσεις γινονται περισσοτερο για παρουσιασεις νεων συστηματων - συσκευων και καταστηματων οπου μπορει επειτα ο οποιος ενδιαφερομενος να κλεισει καποιο ραντευου και να ακουσει οτιδηποτε του κεντρισε το ενδιαφερον με την ησυχια του.

supersonic

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
49,590
Καλά ειπώθηκαν ορισμένα πράγματα.
Και μιά και θίχτηκαν από άλλους ας συμπληρώσω έτσι γιά να γνωρίζουν οι αγαπητοί εκθέτες οι οποίοι εν πολλοίς ίσως και μας σνόμπαραν.

Είναι η 4η συνεχής φορά που παρακολουθώ την έκθεση.
Οι εκθέτες ίσως αντιτάξουν ότι είναι η 10η κλπ, και ότι ξοδεύουν. Όμως γι αυτούς είναι κάτι σαν ανταποδοτικά τέλη. Κάποια στιγμή θα εισπράξουν.
Αυτή τη χρονιά λοιπόν θυσίασα ένα πολυτιμώτατο Σ/Κ που είναι γιά μένα η παρηγοριά μου καθώς όπως ίσως γιά πολλούς η μέρα μου αρχίζει Δευτέρα πρωί και τελειώνει Παρασκευή βράδυ.
Ένα Σ/Κ που το στέρησα από την οικογένειά μου και από τον εαυτό μου.

Ξόδεψα κάπου περισσότερο από 300 ευρώ. Ίσως να μην είναι και πολλά. Δεν είναι όμως λίγα.
Γνωρίζοντας από άλλες χρονιές δεν πήρα μαζί μου δίσκους, ούτε είχα απαίτηση γιατί ήξερα ότι "θα φάω πόρτα".
Έμπαινα λοιπόν σε κάθε χώρο, προσπαθώντας να βρώ κάτι να με κερδίσει.
Δωμάτια που :
α) είχαν υπερβολικές εντάσεις
β) είχαν χαμηλές εντάσεις
γ) μουσική που ήταν μόνο γιά επίδειξη
δ) πωλητές που έμπαιναν μπροστά στα ηχεία την ώρα που προσαθούσες να ακούσεις
ε) μουσικές που είχαν εξαιρετικά τσιμπημένα χαρακτηριστικά (πχ σε ένα δωμάτιο άκουγα έναν μπασίστα να παίζει και σε κάθε χαμηλό μι εισέπραττα και μιά συχνότητα γύρω στους 16-18 κύκλους
στ) συστήματα που απλά δεν έπαιζαν
ζ) εκθέτες που σπεύδανε να σε αποθαρρύνουνε να διαλέξεις από τη ΔΙΚΗ τους δισκοθήκη
η) όμορφες υπάρξεις στην είσοδο

με διώχνανε το συντομώτερο δυνατό.

Ευτυχώς όπως ανέφερα αλλού είδα τους παλιούς και τους νέους φίλους....

27 July 2006
1,936
Δηλαδη κυριε Παναγιωτιδη δεν σας αρεσε τιποτα απο την εκθεση, εκτος απο τις ομορφες υπαρξεις?:music-smiley-005: Πως θα θελατε να ηταν μια ιδανικη για εσας εκθεση? (Για να πω και κατι αλλο επειδη ειχα παει και στην εκθεση του Μοναχου εκει νομιζετε δεν υπηρξαν αντιστοιχα προβληματα?) Οσο για τις εντασεις και τις μουσικες επιλογες υπηρξαν επισκεπτες οι οποιοι ηθελαν πολυ χαμηλες εντασεις και αλλοι πολυ δυνατες. Υπηρχαν αυτοι που ακουγαν μονο συμφωνικη και αυτοι που ηθελαν ροκ τζαζ κτλ. Και να μιλησω για το δωματιο που εκπροσωπησα τα ηδη της μουσικης ηταν ποικιλα, οι εντασεις μερικες φορες αρκετα δυνατες οταν μας επαιρνε, και ο καθενας εβαζε οτι μουσικη ειχε φερει μαζι του. Ειλικρινα η γνωμη σας παιζει μεγαλο ρολο ετσι ωστε να γινομαστε και εμεις οι ''επαγγελματιες'' καλυτεροι, ομως θεωρω αυτην την εκθεση μια απο τις καλυτερες.

Λίγο πολύ όλοι μας ξέρουμε πώς λειτουργούν οι εκθέσεις
είτε είμαστε εκθέτες είτε επισκέπτες.
Ξέρουμε πολύ καλά ότι οι χώροι που καλούνται να παίξουν τα συστήματα
δεν είναι οι ιδανικοί, ο χρόνος για να στηθούν τα δωμάτια πολύ λίγος
Και τα ηχητικά αποτελέσματα όχι τα αναμενόμενα πολλές φορές.

Δεν υπάρχει περίπτωση να μπορέσουν να βγούν ασφαλή συμπεράσματα
για τον ήχο σε τέτοιου είδους εκδήλωση.

Αυτά τα ολίγα

SHERPA

Supreme Member
18 June 2006
3,601
Βέροια
Την Δευτέρα που δεν έχει κόσμο πήγε κανείς να ακούσει?
Το λέω γιατί πέρισυ κάποιος γνωστός σας... είχε γράψει στο AVMENTOR, πως τα δωμάτια ενός ξενοδοχείου ομοιάζουν με έναν συνήθη οικιακό χώρο...

Εγώ θα συμπληρώσω πως με τις παχιές μοκέτες και κουρτίνες και το ένα συνήθως παράθυρο μάλλον είναι καλύτερα από το δωμάτιό μας...

supersonic

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
49,590
Δηλαδη κυριε Παναγιωτιδη δεν σας αρεσε τιποτα απο την εκθεση, εκτος απο τις ομορφες υπαρξεις?:music-smiley-005: .

πραγματικά έχει πολύ γούστο κύριε Μιχαήλο, που από όσα έγραψα βρήκατε ένα σημείο αναφοράς μόνο που και αυτό το καταλάβατε λάθος: "ότι το μόνο που μου άρεσε ήταν οι γυναίκες!!!"-bye-

Αυτά παθαίνει κανείς όταν δεν θέλει να απαντήσει αλλά μόνο να πιαστεί από κάτι ενδιαφέρον από τα λόγια του συνομιλητή του και να φτιάξει μια αττάκα.

Πάντως θα συμφωνήσω μαζί σας ότι φέτος ήταν η καλύτερη έκθεση από κάθε άλλη φορά.
Πριν 4 χρόνια οι εκθέτες που είχαν υποφερτό ήχο ήταν λιγώτεροι από 5 και καλό είχαν 1 ή 2.
Φέτος άκουσα τουλάχιστον 5-6 πολύ καλούς ήχους.

christos

Supreme Member
6 August 2006
5,483
πέρα μαχαλάς
Θα επρεπε οι αντιπροσωποι να βαζουν ηχεια που αφορουν το χωρο που ειναι και οχι σωνει και καλα οτι μεγαλυτερο εχουν ,ετσι θαβουν και τα μηχανηματα και τον εαυτο τους

19 June 2006
8,661
Τα πράγματα και μένα μου φαίνονται βελτιωμένα κάθε χρόνο.
Αυτό που λέει ο Παναγιωτίδης είναι σωστό.
Ίσως να έχουν αναγκαστεί και οι φίλοι οι αντιπρόσωποι να προσέχουν περισσότερο γιατί πλέον ο κόσμος ενημερώνεται ,είναι πιο απαιτητικός, γνωρίζει πιο πολλά.
Αυτό πάντως που λέει ο Ανδρέας ο Μπουρατζής της MYTHOS είναι σωστό.
Εδώ στα σπίτια μας και μέχρι να στήσουμε , πειραματιζόμαστε μήνες.
Και βέβαια μόνο σκεπτόμενος την ταλαιπωρία για π.χ. των ανθρώπων της εταιρείας να μαζέψουν , να κουβαλήσουν, να κατέβουν Αθήνα , να ξεκουβαλήσουν, να στήσουν, να πειραματιστούν, να μας υποδεχτούν πάντα με ευγένεια και να ξανακάνουν όλα τα παραπάνω στην επιστροφή, ε, οι απαιτήσεις μου είναι πολύ περιορισμένες.
Έχουμε τα δίκια μας , έχουν και οι αντιπρόσωποι τα δικά τους.