Σπαει ταμεία η Apple για μια ακομα φορά...

Πάντως εμένα το ipod μου είναι από τα λίγα mp3 players που έχω δει να κολλάει τόσο συχνά (1 φορά στις 20 ώρες χρήσης τουλάχιστον). Το interface του είναι λίγο μυστήριο π.χ. πρέπει να μαντέψεις πως κλείνει (δεν έχει on/off κουμπί), πρέπει να googlάρεις για να βρείς τον τρόπο που κάνει reset κλπ, απαιτεί σύνδεση με το internet για να το χρησιμοποιήσεις (itunes), δεν αλλάζει μπαταρία κλπ.

Από την άλλη έχει θεική διάρκεια μπαταρίας για το μέγεθός του, καλό ήχο και τέλειο design.

Δηλ. ούτε κρύο ούτε ζέστη, απλά είναι μια συσκευή που ερωτεύεσαι παρά τα όποια ελαττώματά της.
 
ευτυχως που δεν εγινες εσυ δικηγορος γιατι μονο για κανενα υπερασπιστη Αθιγγανων θα εκανες! :p
Για να το λες κατι θα ξέρεις….

Προφανως, από εμπειρια, θα έχει διαπιστώσει ότι φωνάζοντας ‛’ο πελάτης μου εναι αθώος’’ 17 φορές συνεχόμενα, ακολουθούμενο από ‛’don’t mess with me’’, ‛’Ελεος κε. Δικαστα, είστε τυφλωμένος και δεν κανατε και το Homework σας;’’ και καταλήγοντας πανηγυρικά σε ‛’Case Closed’’ οι δικες θα κερδίζονται νεράκι….

:p
 
Και ελεγα δεν θα απαντησεις... :p
Παντως και σε συνδεση με την χθεσινη μας συναντηση:
"Στου Κουφου την πορτα, οσο θελεις βροντα"!
:p
 
ΕΓΩ πούλησα πισι ντουμπανο ... και πήρα με 250 ευρά έξτρα imac ελαφρά κατώτερο απο το pc ,, 2 χρόνια τώρα είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου που δεν έχω ανάγκη αλλαγής υπολογιστή
( έχω και 2 πισια και 2 λαπτοπ αλλα δενννννννν ..... )
η επιστροφή στα win είναι οδύσεια ..
 
άμα συνιθίσεις 10 παραθυρα browser ανοιχτά 3-4 video και κανα 2 σοβαρές εφαρμογές στο προσκήνιο συνεχώς και να μην σπαέι χαλάει

αντε γυρνα στα win ..
 
άμα συνιθίσεις 10 παραθυρα browser ανοιχτά 3-4 video και κανα 2 σοβαρές εφαρμογές στο προσκήνιο συνεχώς και να μην σπαέι χαλάει

αντε γυρνα στα win ..

?

Οχι 10 αλλά 50. Βασικα 10 παραθυρα απο 20 tabs και βαλε... Οχι 3-4 video, αλλά 4 (τεσσερα) mkv 1080p ταυτοχρονα με διπυρηνο, και οσες εργασιες θελεις να τρεχουν.
Και παντα να μπαινει σε sleep. Το shutdown το εχω κοψει εδω και πολλα χρονια.

Οχι σε εναν υπολογιστη, τρεις εχω. Συν ενα eeePC. Οι δυο με XP, ο ενας Vista και ο αλλος 7.
Και οχι τιποτα τουμπανα, φανταχτερα και αηδιες, απλους υπολογιστες με σωστο υλικο.
Απο το 1998...

Οποτε μαλλον κατι δεν εκανες σωστα.

ΥΓ. το μεγαλο εργαλειο για οσους δεν τα πανε καλα με υπολογιστες και κανουν τα παντα για να τους χαλασουν ειναι το Ghost.
Ποτε δεν κανεις φορματ. Ακομα και την πιο μεγαλη πατατα να κανεις.
Μου χρησιμευσε τον πρωτο χρονο ασχολιας. Εκτοτε απλα ξερω πως ειναι ενα εργαλειο.
Που δυστυχως δεν ξερουν καν την υπαρξη του...
 
Και οι δυο εχετε PC, ετσι δεν ειναι;

Οποτε προς τι ο χλευασμος;
Πλακα εχετε.

Αυτος που ειναι αδαης ειτε PC, ειτε mac την πατατα του θα την κανει.
Απλα με τον mac δεν κανει και αυτα που θα ηθελε, παρολο που κοστιζει περισσοτερο.
 
Απάντηση: Re: Σπαει ταμεία η Apple για μια ακομα φορά...

Απλα με τον mac δεν κανει και αυτα που θα ηθελε, παρολο που κοστιζει περισσοτερο.

Γι αυτό έχει συνήθως και windows. Ενώ σπανίως (μη πω ποτέ) ισχύει το ανάποδο, να έχεις windows αλλά να πρέπει να χρησιμοποιήσεις mac για να κάνεις κάποια δουλειά...
 
Απάντηση: Re: Σπαει ταμεία η Apple για μια ακομα φορά...

Και οι δυο εχετε PC, ετσι δεν ειναι;

Οποτε προς τι ο χλευασμος;
Πλακα εχετε.

Αυτος που ειναι αδαης ειτε PC, ειτε mac την πατατα του θα την κανει.
Απλα με τον mac δεν κανει και αυτα που θα ηθελε, παρολο που κοστιζει περισσοτερο.

Πλακα κανουμε, γιατι εχουμε ζησει χροοονια με pc και γνωριζουμε πολυ καλα τι κανουν και τι δεν κανουν. Επισης γνωριζουμε πολυ καλα σε τι υπερεχουν τα Mac τα οποια και προτιμησαμε... Εσυ προφανως δεν εχεις ασχοληθει καθολου με mac εξου και τα γραφομενα σου..
 
?

Οχι 10 αλλά 50. Βασικα 10 παραθυρα απο 20 tabs και βαλε... Οχι 3-4 video, αλλά 4 (τεσσερα) mkv 1080p ταυτοχρονα με διπυρηνο, και οσες εργασιες θελεις να τρεχουν.
Και παντα να μπαινει σε sleep. Το shutdown το εχω κοψει εδω και πολλα χρονια.

Οχι σε εναν υπολογιστη, τρεις εχω. Συν ενα eeePC. Οι δυο με XP, ο ενας Vista και ο αλλος 7.
Και οχι τιποτα τουμπανα, φανταχτερα και αηδιες, απλους υπολογιστες με σωστο υλικο.
Απο το 1998...

Οποτε μαλλον κατι δεν εκανες σωστα.

ΥΓ. το μεγαλο εργαλειο για οσους δεν τα πανε καλα με υπολογιστες και κανουν τα παντα για να τους χαλασουν ειναι το Ghost.
Ποτε δεν κανεις φορματ. Ακομα και την πιο μεγαλη πατατα να κανεις.
Μου χρησιμευσε τον πρωτο χρονο ασχολιας. Εκτοτε απλα ξερω πως ειναι ενα εργαλειο.
Που δυστυχως δεν ξερουν καν την υπαρξη του...



Είμαι απο τους πρώτες καρφωτές 1989 ... στην Στουρνάρη και απο τους λίγους που προγραματίζανε τα Ελληνικά φόντς στην κάρτα γραφικών των βρομερων πισιων , τι σκατά λάθος κάνω στα 100αδες μηχανάκια που έχω στησει ?


για να μην πολυλογούμε έχω πισι dedikate για μοντάζ autoring κλπ και για να κάνω δουλειά απροβληματιστα σταθερά και γρήγορα στο mac παω ...
 
Αν και το θεμα εδω δεν ειναι αν τα PC ειναι καλυτερα ή οχι απο τα mac, αλλά το οτι η Apple πουλαει και σπαει τα ταμεια, θα πω τα εξης για να εξηγησω γιατι δεν θα επρεπε η Apple να σπαει τα ταμεια:

HTPC -> ενας μικρος διπυρηνος με MobiDTV USB Dual tuner γραφει ταυτοχρονα δυο ανεξαρτητα τηλεοπτικα καναλια και την ιδια ωρα παρακολουθω μια ταινια 1080p.
Και μπαινει μονος του σε sleep (σχεδον μηδενικη καταναλωση) και ξυπναει παλι μονος του απο προγραμματισμενες εγγραφες σειρων (δεν χρειαζεται προγραμματισμος παρα μονο μια φορά και γραφει παντα την σειρα που παιζει καθε μερα) και ξανα sleep.
Kαταναλωση 55W σε πληρη λειτουργια σαν HTPC.
Η δυνατοτητα που εχει ειναι να παιζει 4 mkv 1080p με υψηλο bitrate ταυτοχρονα.
Κοστος 250 .
Τι αλλο θα μπορουσε να κανει ο mac, που αυτα δεν μπορει ετσι και αλλιως;

Internet PC -> Ενας μικρος διπυρηνος. Απλα κανει τα παντα.
Καταναλωση 45W σε πληρη λειτουργια σαν Internet PC.
Η δυνατοτητα που εχει ειναι να παιζει 4 mkv 1080p με υψηλο bitrate ταυτοχρονα. Ασχετα οτι δεν χρησιμοποιειται.
Με τρελα uptime, και απιστευτη σταθεροτητα.
Κοστος 230 .
Τι αλλο θα μπορουσε να κανει ο mac?

Video editing/authoring/image editing/scanning/printing -> Ενας τετραπυρηνος, με RAID0 αλλά και RAID1 για την φυλαξη αρχειων (που γινονται και αλλου backup), o οποιος δεν εχει προσβαση απο και σε internet, και δουλευει κυριως με προγραμματα της ULEAD, πλεον Corel, αλλά και με της Corel.
Κοστος 730 .
Τι αλλο θα μπορουσε να κανει ο mac, που απο αυτα κανει τα μισα;

Πραγματικα φορητος -> eee PC 1000HE. Μεταφερεται παντου, οχι απλα "φορητος". Πολυ καλη καρτα wifi που πιανει απο χιλιομετρο (δοκιμασμενα).
Διαρκεια μπαταριας 6 ωρες και πανω, πραγματικη. Και μετα απο ενα χρονο καθημερινης λειτουργιας.
Κοστος 320 .
Τι αλλο θα μπορουσε να κανει ο macbook?

Κινητο K800i -> καποιο που εχει σημα παντου, μεγαλη διαρκεια μπαταριας, εβδομαδιαια πολλαπλα ξυπνητηρια, πληρως προγραμματιζομενα, υποστηριξη mp4 και ολων των φορμα για κινητα, κτλ.
Και παρα πολυ καλη ποιοτητα φωτογραφιας;
Και αν πεσει και κατω, που εχει πεσει πολλες φορες, δεν παθαινει τιποτα.
Κοστος 200 (αγοραστηκε πριν 3 χρονια).
Τι αλλο θα μπορουσε να κανει το iphone? GPS? Αν μου χρειαζοταν θα επαιρνα ενα κανονικο GPS με πραγματικη οθονη, για να βλεπω.

Οποτε για ποιον λογο να σπαει τα ταμεια;
Τα εχουμε και μας περισσευουν;
 
Last edited:
Εντάξει στα pc υπάρχουν κάποια επιχειρήματα, αλλά αν φτάνουμε τώρα να συγκρίνουμε το K800i με το iPhone, εντάξει χάσαμε την μπάλα.....

Και για να μην επαναλαμβανόμαστυε είπαμε , είναι ξεκάθαρο από την πολιτική της εταιρείας ότι το κόστος ΔΕΝ είναι πρωταρχικός παράγοντας για ένα "μήλο". Είναι πολύυυυυυυ κάτω στην λίστα το κριτήριο κόστος. Είναι ακριβώς σαν τα B&O στα στερεοφωνικά. Είναι δυνατόν αυτός που είναι αποφασισμένος να πάρει Β&Ο, να έχει κριτήριο αν είναι τα ηχεία 100 ή 150 watt ή αν διαβάζει το CD player mp3 ή αν μπορεί να αλλάχτεί το crossover; Το παίρνει όπως είναι και τελειώνει.

Σαφώς αυτό σε κάποιους αρέσει και σε κάποιους όχι. Γι αυτό υπάρχει και η ποικιλία προϊόντων.
 
Last edited:
Απάντηση: Re: Σπαει ταμεία η Apple για μια ακομα φορά...

Οποτε για ποιον λογο να σπαει τα ταμεια;
Τα εχουμε και μας περισσευουν;

Πιστεύω ότι η απάντηση είναι το ποστ #16

Οσο για το 3) θεωρώ ότι υπερισχύει διότι ακόμα και ένας ΑΔΑΗΣ με κομπιούτερ μπορεί να κάνει 5 πράγματα ακόμα και video editing με το πατήσει το power. ΑΔΑΗΣ ξαναλέω. Και φυσικά οι αδαείς είναι πολύ περισσότεροι από τους freaks. Εκεί ποντάρει ο στιβ. Αν πείσεις αυτό το μερίδιο του κόσμου να πάρει τα προϊόντα σου (π.χ. και μέσω design), δεν χρειάζεται να ψάχνουμε τον λόγο που σπάει τα ταμεία.
 
Οχι δε μας περισσεύουν, τουλαχιστον στους περισσότερους, αλλα τα apple προιοντα χρειάζονται για τους εξής λόγους:

-Για να υπάρχει ενδιαφέρον στις συζητησεις στο διαδικτυο (με τις διαμαχες φυσικα :P)
-Για να βελτιώνεται ο ανταγωνισμός με ποιο γρήγορους ρυθμούς
-Για να υπάρχουν απο τους ανταγωνιστές, λογικές τιμές στην πιάτσα.
-Για να μη μας ενοχλουν ( τους PC users) οσοι δε μπορουν/θέλουν να ασχοληθουν με κατι παραπάνω απο ανοιξε - κλεισε μια συσκευής.
-Γιατι η elite των συναθρωπων μας πρέπει να ξεχωρίζει (ΜΗΛΟ = ΑΚΡΙΒΟ)
-Γιατι ειναι όμορφα (οχι ολα, τα περισσότερα όμως) με πολυ καλη ποιότητα κατασκευής και ο WOW factor μετράει.
-Γιατι δεν κολλάνε!!! (αμφιλεγόμενο στοιχείο πια)
-Γιατι υπάρχουν μουτζαχεντίν που παίζουν το παιχνίδι "STEVE SAYS..." φανατικά.
 
Σ`αυτα (τα προηγουμενα μηνυματα μεταξυ του δικου μου) δεν διαφωνω καθολου, ουτε εχω αντιρρηση για την επιλογη του καθενος.
Ουτε και εχω προβλημα στην τιμολογιακη πολιτικη της Apple. Οσο θελει πουλαει και οποιος θελει αγοραζει.

Αρκει να μην βγαινει να λεει πραγματα που δεν ισχυουν, ωστε να δικαιολογησει και μαλλον να επιβεβαιωσει την επιλογη του.

Για μενα η κυρια διαφορά ενος mac με ενα PC ειναι οτι στην μια περιπτωση αγοραζεις ετοιμο στημενο hardware & software και στην αλλη ειτε πρεπει να εισαι γκουρου της τεχνολογιας, ειτε θα αποτυχεις.
Και δεν φταινε ουτε τα windows, ουτε το υλικο, που ειναι ανωτερο των mac ετσι και αλλιως.
Αυτη ειναι η κυρια διαφορά, και οχι τα περι σταθεροτητας ή προηγμενης λειτουργιας που οχι μονο δεν ισχυουν αλλά ισχυει και το αντιστροφο.
Ισως καποτε, στην εποχη των win98, της ασταθειας, και των 2000 με ανυπαρκτους drivers και συσκευες, τα MAC να ειχαν προβαδισμα σε σταθεροτητα και σε δυνατοτητες.
Η εποχη αυτη παει, περασε.
 
Last edited:
Στην Ελλαδα ακομα δουλευει το "φτιαχ`το μονος σου". Ισως ειναι καλο αυτο, μιας και εχουμε επιλογες.
Στην Αμερικη απ`οτι ειδα δουλευει το ετοιμο branded PC.
Στην Ρουμανια κανουν οτι κανουμε και εδω, μονο που δεν δινουν αστρονομικα ποσα σε κουτια/τροφοδοτικα και τερατα καρτες γραφικων. Ισως εκει ειναι περισσοτερο σοβαροι χρηστες, ή μαλλον δεν τους περισσευει ουτε λεπτο του ευρω.
Στην Τσεχια τα MAC πηγαινουν καλα, ισως μπηκαν στον χωρο δυναμικα και βρηκαν και ασχετους χρηστες στο συνολο.
 
Δεν καταλαβαινεις το σημαντικοτερο λογο που υπερεχουν τα Mac: To software και ειδικα το εκπληκτικο λειτουργικο. Οταν με το καλο δουλεψεις καποτε ενα mac θα καταλαβεις γιατι αυτα που γραφεις μας φαινονται αστεια....
Και κατι βασικο: 8 στους 10 Mac users εχουν ΗΔΗ εμπειρια απο Windows.. Ρωτα ποσοι απο αυτους ξαναγυρισαν στα παραθυρα..
 
Eγω ξαναγυρισα!Οχι οτι εφυγα ποτε.Δεν μπορεσα να τα αντεξω τα ρημαδια.
Με το καλημερα δεν διαβαζαν ntfs , δεν εκαναν maximize τα παραθυρα , δεν μπορουσες να κανεις ευκολα dual boot και αλλα απλα.
Ειλικρινα δεν αντεξα.