Spotify Lossless - Εντυπώσεις και συγκρίσεις

Καλημέρα,

αναβάθμιση του Eversolo A8 OK. Παίζει κανονικότατα spotify connect και δείχνει και lossless κάτω στο αρχείο. Όλα οκ.

Το θέμα είναι ότι σε άμεση σύγκειρη με Qobuz, η υπεροχή του Qobuz σε σώμα, ανάλυση, διαφάνεια είναι περισσότερο από εμφανής...
Έχεις απενεργοποιήσει την εξομάλυνση έντασης, το automix κλπ από τις ρυθμίσεις του κινητού και του από στο πλευερ

Έβαλαν και χριστουγεννιάτικο touch …. Πάντως και η οθόνη του κινητού πλέον αναφέρει flac

IMG_0537.jpeg

Εγω εχω παρατηρησει οτι το qobuz ειναι λιγο hot στον ηχο. Εχει αρκετα επιθετικα transients και ειναι δυνατο σε σταθμη. Με κουραζει λιγο. Τo spotify lossless ειναι το πιο warm και ξεκουραστο και εχει τα πιο ευχαριστα μεσαια και ενα full ηχο, το tidal ειναι κατι ενδιαμεσο απο τα αλλα δυο με πιο καθαρο background απο το spotify αλλα οχι τοσο επιθετικα transients οσο του qobuz. Παντα σε συγκριση με connect λειτουργια ολα.

Last edited:
Γιατί όμως μόνο μέχρι 16bit? Το Spotify Lossless κανονικά πηγαίνει μέχρι 24bit.
Δημήτρη, η συντριπτική πλειοψηφία των κομματιών είναι σε 16/44, ας πούμε περίπου το 90%

ένα 5% (ελάχιστα του γούστου μου έχω εντοπίσει σε τέτοια ανάλυση, είναι κυρίως κάτι μλκς ) είναι σε 24/44

και ένα 5% σε 320 ...

Η πληροφορία που βλέπεις στις φωτο μου, είναι με βάση το κομμάτι που παίζει εκείνη την στιγμή, και όχι από το μενού των ρυθμίσεων, όπου εμφαίνεται το '' έως 24 βιτ ... ''

Σωστά όλα τα παραπάνω, αλλά δεν αφορούν το Spotify. Είναι άλλα πρωτόκολλα.

Το Spotify δεν υποστηρίζει αναπαραγωγή μέσω UPnP/DLNA. Θέλει είτε το δικό του πρωτόκολλο, είτε μέσω Google Cast, στην οποία περίπτωση όμως έχει διάφορους περιορισμούς.
Δεν έχω συγκεκριμένη γνώση επ" αυτού και αφού είσαι σίγουρος, ουδεμία αντίρρηση.
Αν και μου φαίνεται κακή πρακτική. Δηλαδή οι πλατφόρμες θα έπρεπε να στηρίζονται σε ένα κοινό πρωτόκολλο, μία κοινή μηχανή που να χρησιμοποιούν όλα τα Streamers, ανεξαρτήτως μοντέλου και όχι σε proprietary. Και η εφαρμογή Connect να είναι το συμπλήρωμα για τις υπόλοιπες πληροφορίες. Φαίνεται ότι δεν είναι έτσι.

Δεν μπορεί να γίνει αυτό, γιατί το "connect" της κάθε πλατφόρμας λειτουργεί διαφορετικά (διαφορετική κρυπτογράφηση, για αρχή..).
Και προφανώς δεν θα μπορούσαν όλοι αυτοί να εμπιστεύονται πλήρως μεταξύ τους.

Το UPnP που είναι ανοιχτό πρότυπο δεν μας κάνει, γιατί αφορά το streaming μεταξύ του κινητού (στην προκειμένη περίπτωση) και του renderer. Δεν μιλάει κατευθείαν με τον πάροχο του stream.
Οπότε το stream πρέπει να πηγαίνει από τον πάροχο στο κινητό και μετά από αυτό στον UPnP renderer. Δεν είναι ωραίο αυτό.

• Like
Reactions: Sonus Naturalis
Δεν έχω συγκεκριμένη γνώση επ" αυτού και αφού είσαι σίγουρος, ουδεμία αντίρρηση.
Αν και μου φαίνεται κακή πρακτική. Δηλαδή οι πλατφόρμες θα έπρεπε να στηρίζονται σε ένα κοινό πρωτόκολλο, μία κοινή μηχανή που να χρησιμοποιούν όλα τα Streamers, ανεξαρτήτως μοντέλου και όχι σε proprietary. Και η εφαρμογή Connect να είναι το συμπλήρωμα για τις υπόλοιπες πληροφορίες. Φαίνεται ότι δεν είναι έτσι.

Ψιλοπεθαμένες πρακτικές. Τα μπουρμπουληθρο-upnp και τα JRiver ήταν ΟΚ στις εποχές των άυλων αρχείων. Εξ' άλλου τα οικοσυστήματα πολλών κατασκευαστών πλέον είναι πολύ καλά και προσφέρουν πολύ ωραίες δυνατότητες.
Είτε connect, είτε από το οικοσύστημα του εκάστοτε κατασκευαστή σήμερα είναι αυτό που κυριαρχεί.

Ψιλοπεθαμένες πρακτικές. Τα μπουρμπουληθρο-upnp και τα JRiver ήταν ΟΚ στις εποχές των άυλων αρχείων. Εξ' άλλου τα οικοσυστήματα πολλών κατασκευαστών πλέον είναι πολύ καλά και προσφέρουν πολύ ωραίες δυνατότητες.
Είτε connect, είτε από το οικοσύστημα του εκάστοτε κατασκευαστή σήμερα είναι αυτό που κυριαρχεί.
Και για τα δεκάδες χιλιάδες άϋλα που έχουμε, ποιά είναι η σύγχρονη λύση;

Και για τα δεκάδες χιλιάδες άϋλα που έχουμε, ποιά είναι η σύγχρονη λύση;

Πρακτικά, όταν χρησιμοποιείς ως player το endpoint, ανοίγεις το app του οικοσυστήματος του εκάστοτε κατασκευαστή και επιλέγεις να ακούσεις τα άυλα αρχεία σου μέσω του δικτύου σου. Κι αυτό βάσει DLNA γίνεται. Αλλιώς αν πας ανάποδα, δηλαδή από το PC να στέλνεις στο endpoint, ε... μια χαρά είναι και αυτά που χρησιμοποιούσαμε μια φορά κι έναν καιρό (και που δεν τα χρησιμοποιούμε γιατί το streaming κυρίως από πλατφόρμες μουσικών υπηρεσιών γίνεται πια).

@Pleo
Έτσι είναι, όπως τα λες, αλλά το μεγάλο μειονέκτημα εδώ είναι το θέμα της υποστήριξης. Δηλαδή έτσι και πάψει ο κατασκευαστής να υποστηρίζει τα μηχανήματα του (π.χ. χρεωκόπησε), αυτά πάνε υπέρ πίστεως και πατρίδος!
Και για μένα που έχω δώσει τέσσερα κατοστάρικα μόνο για το Streamerακι μου, μικρό το κακό.
Ένας άλλος που έχει δώσει κάτι χιλιάρικα, θα τα κλάψει!

Αλλά είμαστε ήδη off-topic... :(

@Pleo
Έτσι είναι, όπως τα λες, αλλά το μεγάλο μειονέκτημα εδώ είναι το θέμα της υποστήριξης. Δηλαδή έτσι και πάψει ο κατασκευαστής να υποστηρίζει τα μηχανήματα του (π.χ. χρεωκόπησε), αυτά πάνε υπέρ πίστεως και πατρίδος!
Και για μένα που έχω δώσει τέσσερα κατοστάρικα μόνο για το Streamerακι μου, μικρό το κακό.
Ένας άλλος που έχει δώσει κάτι χιλιάρικα, θα τα κλάψει!

Αλλά είμαστε ήδη off-topic... :(

όπως σου έγραψα και πριν. Δεν καταργείται το DLNA/UPNP. Απλώς πρέπει να το σκεφτούμε προσθετικά το όλο πράγμα. Τα άυλα σου θα εξακολουθείς να τα ακούς με τον ίδιο τρόπο χωρίς να στον αφαιρέσει κανείς. Απλώς η ζωή προχωρά και έρχονται νέες ανάγκες και δυνατότητες. Δεν καταργούνται οι παλιές δυνατότητες.

Αυτό είναι και μια ενδιαφέρουσα συζήτηση για μηχανήματα που ενσωματώνουν streamer ή όχι. Στην οποία υπάρχουν πτυχές που οι περισσότεροι δεν λαμβάνουν υπ' όψη. Αλλά ας την αφήσουμε για άλλο νήμα.

• Like
Reactions: Sonus Naturalis