SR 4936 7E KAI 10E και dream

Ανακεφαλεονω η κάρτα είναι η 8920

Όλα ξεκίνησαν με το γεγονός ότι αυτή η κάρτα δεν κατεβάζει το 4936 (dvbs-2) από οποιοδήποτε δορυφόρο και είναι γεγονός αυτό γιατί την έχω στα χεριά μου
Σύμφωνα με την ΤBS(μιλάω με έναν άνθρωπο από την εταιρία που μπορώ να δώσω σε όποιον φίλο θέλει και έχει παρομιοτυπο θέμα με συχνότητες dvbs2 σε dreambox 800 η 8000 η κλώνο το mail να επικοινωνεί μαζί του) ότι ο dreambox δεν έχει την δυνατότητα να διαβάσει κάτω από 1000 sr (dvbs2) και η κάρτα αυτή έχει το ίδιο τσιπάκι
Εγώ αυτήν την στιγμή θέλω να αποδείξω σε αυτόν τον κύριο ότι ο dreambox 800 μπορεί να κατεβασει για να μπορέσω να αντικαταστήσω την κάρτα μου ως προβληματική
Όποιος είναι κάτοχος drembox 800 η 8000 ας μου δώσει μια ιδέα κάτι να του πω ώστε και ο dreambox να φύγει από αυτό το θέμα και εγώ να αντικαταστήσω την κάρτα
@ ευχαριστώ malacudi που με βοηθάς να σου πω εδώ ότι δεν μου είπαν για Ip box

Εννοείς κάτω από 10000 SR φαντάζομαι, γιατί κάτω από 1000 σίγουρα δεν παίζει.

Θα δοκιμάσω και θα σου πω. Γράψε και ποια pcb version της 8920 έχεις.

Malacudi να σου πω μαθηματικά και υποδιαιρέσεις δεν ξέρω μιλάω δέσμες με 4 ψηφια όπως αυτή που κατέβασες

4936(dvb-s2)
8560(dvb-s2)
9874(dvb-s2)

Εσύ κατάφερες την 4936 δοκίμασε και άλλες να είναι κάτω από 1000 και όποιο άλλο μέλος με dreambox όμως
Και όποτε θέλει φυσικά
Εάν δεν βρεθούν μέλη και άλλα με τον δέκτη γνώμη μου είναι ότι ο δέκτης σου πρέπει να έχει κάποια διαφορά από τα άλλα μέλη και εγω θα αποδεχτω την καρτα μου
Ο τεχνικός της tbs είναι συγκεκριμένος και μου έβαλε τρικλοποδιά

Ναι, OK, SR μικρότερο από 10000. Δε νομίζω πως ο dreambox μου είναι "ειδική" έκδοση πάντως, ούτε και ο IPBOX 9000HD που έχει σίγουρα conexant.

Γράψε και την έκδοση pcb της κάρτας σου, και θα δοκιμάσω το απόγευμα.

Αν πιάνεις 21,6E, δοκίμασε και αυτό: 11555 H, 3/4, SR 5000, είναι DVB-S2 αλλά QPSK αντί για 8PSK.

edit: Είδα και τα specs για DM800 στην dream multimedia.

http://www.dream-multimedia-tv.de/en/dm-800-hd-pvr#DreamBox_DM800__technical_data_

DBS-Tuner mit DVB-S2:
Frequency Range 950 .... 2150 MHz
Demodulation DVB-S (QPSK); DVB-S2 (8PSK,QPSK)
Symbol rate DVB-S: 2 ... 45 Mbaud/s, SCPC/ MCPC
DVB-S2: 10 – 31 Mbaud/s (8PSK) , 10 –30 Mbaud/s (QPSK)

Τα specs όμως δεν ισχύουν αφού το κανάλι ανοίγει κανονικά.

Αντίθετα, στα specs του DM8000 δεν γίνεται καμία αναφορά για Symbol rates.

Last edited:
υπαρχει τετοια συχνοτητα ενεργη στις 21,6 Ε ??

επισις πως κατεβασες και εσυ αυτη την συχνοτητα αφου και η σελιδα που μου δινεις λεει αυτο

DVB-S2: 10 – 31 Mbaud/s (8PSK) , 10 –30 Mbaud/s (QPSK)

Last edited:
για να μπορουσα να το κοπανισω στον τεχνικο θα επερεπε αν καταλαβαινω καλα να λεει

πχ
DVB-S2: 2 – 31 Mbaud/s (8PSK) , 2 –30 Mbaud/s (QPSK)

το οποιο ομως δεν το λεει

σε αυτο περιλαμβανετε και η 4936 ητε 8qpsk η qpsk

Αυτό είναι το θέμα, τα spec που δίνει η dream-multimedia δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Μπορεί πχ το συγκεκριμένο chipset να έχει πρόβλημα με fec 7/8 και symbol rate μικρότερο από 10Msymbols/sec, οπότε επειδή δεν είναι συμβατό σε όλα τα fec του dvb-s2, η εταιρεία να το βγάζει ως μη υποστηριζόμενο. Όμως στην περίπτωσή μας με FEC 3/4 να δουλεύει. Κατεβάζω άνετα τα LBC στις 21,6E.

Σε λίγο θα δοκιμάσω και στο HTPC.

Αυτό είναι το θέμα, τα spec που δίνει η dream-multimedia δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Μπορεί πχ το συγκεκριμένο chipset να έχει πρόβλημα με fec 7/8 και symbol rate μικρότερο από 10Msymbols/sec, οπότε επειδή δεν είναι συμβατό σε όλα τα fec του dvb-s2, η εταιρεία να το βγάζει ως μη υποστηριζόμενο. Όμως στην περίπτωσή μας με FEC 3/4 να δουλεύει. Κατεβάζω άνετα τα LBC στις 21,6E.

Σε λίγο θα δοκιμάσω και στο HTPC.

φιλε μου μηπως ειχε γραψει αλλη συχνοτητα καταλαθος
πως διαβασα πριν12555 (τελος παντον)δεν πιραζει

βρικες συχνοτητα φοβερη θα σε παρακαλουσα μια φωτο να του το το στιλω

να δω τι θα μου πει

σε ολους μου τους δεκτες κατεβαινει ανετα στην καρτα οχι

αστα τα fec δεν πιραζει να δουμε τι θα πει

Last edited:
Η συχνότητα είναι η 11555 H, 3/4, SR 5000, είναι DVB-S2 αλλά QPSK αντί για 8PSK.

Λοιπόν, έχω ενδιαφέροντα συμπεράσματα. Δοκίμασα της εξής κάρτες:

Hauppauge HVR4000 (Conexant CX24116 demodulator)
Technotrend S3200 - aka Skystar HD, (STB0899 demodulator)
TBS 8920 (Conexant CX24116 demodulator)

Οι δύο κάρτες με το conexant δε καταφέρνουν να λοκάρουν τη συχνότητα. Συνεπώς δεν έχει κάποιο πρόβλημα το κομμάτι σου, το κάνουν όλες. Μάλιστα έχω 8920 και των δύο εκδόσεων pcb, v20 και v22, και συμπεριφέρονται το ίδιο (η v22 έχει μεν CX24116 αλλά χωρίς το όνομα Conexant επάνω, έχει όνομα NXP).

Η Technotrend S3200 κατάφερε να κάνει scan τη συχνότητα, όμως δε μπορούσε να κρατήσει σταθερό το σήμα που έπαιζε συνεχώς από 70% σε 10% και φυσικά δε μπορούσε να δείξει τα κανάλια. Άρα και εδώ αποτυχία.

Αν όντως ο DM800 έχει conexant και δεν κάνει λάθος αυτός που σου το είπε, τότε μάλλον διόρθωσαν από μόνοι τους το firmware που δίνει η Conexant και είναι ίδιο σε όλες τις συσκευές που το υποστηρίζουν.

Ελπίζω να σε βοήθησα. Θα δοκιμάσω και την TBS 6980 με το διπλό tuner και το νέο τσιπάκι Conexant που έχει να σου πω αποτελέσματα και με αυτή.

Την 6920 δε τη δοκίμασα γιατί είναι ακριβώς ότι και η 8920 αλλά σε pci-e αντί για pci.

Επειδη διαβαζω το θεμα απο χτες,περιμενοντας να δω την εξελιξη του,βγαζω και τα εξης συμπερασματα.
Η καρτα κανει 90-120 Ε, αλλα και παλι ο πωλητης, επρεπε να ειναι ενημερος, και ειτε να μην την εχει στο μαγαζι του,ειτε να ενημερωνει τον υποψηφιο αγοραστη ,εχοντας και το εξελιγμενο μοντελο που κατεβαζει τις συχνοτητες.
Για τον Dreambox τι να πω ?
Τοσοι ,μα τοσοι λετε οτι τον εχετε,καλα δεν εχετε δει οτι δεν κατεβαζει κατω απο 10000 sr ?
Δεν αναρωτηθηκατε τι συμβαινει ?
Και αν το ξερετε, γιατι δεν εχετε ενημερωσει τον κοσμο ?
Δεν πρεπει να ξερουν ?
Δεν ειναι μονο τα feed αλλα και καναλια που παιζουν σε χαμηλα sr και αλλα που μπορει να ξεκινησουν.
Αν ολα αυτα που λεει ο τεχνικος της ΤΒS ισχυουν.

Last edited:
john_78, ο δικός μου dreambox dm800 κατέβασε όσα χαμηλά symbol rate σε dvb-s2 δοκίμασα, δηλαδή 2-3 feeds στις 7E και το πακετάκι του LBC στις 21,6Ε. Αντίθετα όλες οι dvb-s2 κάρτες που έχω (και έχω αρκετές) δε τα κατάφεραν.

Η συχνότητα είναι η 11555 H, 3/4, SR 5000, είναι DVB-S2 αλλά QPSK αντί για 8PSK.

Λοιπόν, έχω ενδιαφέροντα συμπεράσματα. Δοκίμασα της εξής κάρτες:

Hauppauge HVR4000 (Conexant CX24116 demodulator)
Technotrend S3200 - aka Skystar HD, (STB0899 demodulator)
TBS 8920 (Conexant CX24116 demodulator)

Οι δύο κάρτες με το conexant δε καταφέρνουν να λοκάρουν τη συχνότητα. Συνεπώς δεν έχει κάποιο πρόβλημα το κομμάτι σου, το κάνουν όλες. Μάλιστα έχω 8920 και των δύο εκδόσεων pcb, v20 και v22, και συμπεριφέρονται το ίδιο (η v22 έχει μεν CX24116 αλλά χωρίς το όνομα Conexant επάνω, έχει όνομα NXP).

Η Technotrend S3200 κατάφερε να κάνει scan τη συχνότητα, όμως δε μπορούσε να κρατήσει σταθερό το σήμα που έπαιζε συνεχώς από 70% σε 10% και φυσικά δε μπορούσε να δείξει τα κανάλια. Άρα και εδώ αποτυχία.

Αν όντως ο DM800 έχει conexant και δεν κάνει λάθος αυτός που σου το είπε, τότε μάλλον διόρθωσαν από μόνοι τους το firmware που δίνει η Conexant και είναι ίδιο σε όλες τις συσκευές που το υποστηρίζουν.

Ελπίζω να σε βοήθησα. Θα δοκιμάσω και την TBS 6980 με το διπλό tuner και το νέο τσιπάκι Conexant που έχει να σου πω αποτελέσματα και με αυτή.

Την 6920 δε τη δοκίμασα γιατί είναι ακριβώς ότι και η 8920 αλλά σε pci-e αντί για pci.
πολυ ενδιαφερον το τεστ που εκανες και πραγματικα σε ευχαριστω
γιατο ενδιαφερον που εδειξες

θα ηθελα να δοκιμασεις την 6980 και να μου πεις επισις να δεις και τι εικονα βγαζει γιατι παρολο που η 8920 δεν κλειδωνει αυτα τα λιγα χαμηλα εχει πολυ καλη εικονα και αν θες πες μια αποψη

Last edited:
Να συμπληρώσω πως η δοκιμές έγιναν σε windows OS. Μόλις βρω χρόνο θα ξαναδοκιμάσω και σε linux, όπου υπάρχουν άλλοι οδηγοί και άλλο firmware.

Η εικόνα έχει να κάνει αποκλειστικά με τα codec που χρησιμοποιείς, η κάρτα δεν κάνει mpeg decoding.

john_78, ο δικός μου dreambox dm800 κατέβασε όσα χαμηλά symbol rate σε dvb-s2 δοκίμασα, δηλαδή 2-3 feeds στις 7E και το πακετάκι του LBC στις 21,6Ε. Αντίθετα όλες οι dvb-s2 κάρτες που έχω (και έχω αρκετές) δε τα κατάφεραν.

Αν ο τεχνικος ειναι ανενημερωτος δεν μπορω να το ξερω.
Αλλα μου φαινεται και λιγο δυσκολο.
Αν κατεβασες 9874 ,ειναι κοντα στις 10000 και πιθανοτατα κλειδωνει.
Η 4936 ομως σου κλειδωνει ?
Και τα LBC απο τις 5000 ?

Αν ο τεχνικος ειναι ανενημερωτος δεν μπορω να το ξερω.
Αλλα μου φαινεται και λιγο δυσκολο.
Αν κατεβασες 9874 ,ειναι κοντα στις 10000 και πιθανοτατα κλειδωνει.
Η 4936 ομως σου κλειδωνει ?
Και τα LBC απο τις 5000 ?

Κατέβασα κανονικά και τα LBC με 5000 και τα feeds με 4936

Εγω φιλε malakudi δεν εχω τον dreambox.Aλλα αν τον ειχα και τις κατεβαζα θα ελεγα στον τεχνικο της TBS να παει να παραιτηθει.
Ειναι τεχνικος,δεν ξερει και επιμενει ?

@malakudi ειναι ομως πολυ παρξενο φιλε μου αυτο γιατι βαση των τεχνικων στοιχειων ακομα και στην σελιδα που εδωσες ποιο πριν αυτο δεν γινετε
εσυ που εξετασες ομωρφα τα τσιπακια και με λεπτομερεια πως το αντιλαμβανεσαι αυτο?

εγω λεω τα κατεβαζει μηπως ο δεκτης σου εχει ενα επιπλεον τσιπακι μεσα λεω εγω τωρα

εντομεταξυ το θεμα τρεχει απο εχτες υπαρχουν πολλα παιδια που εχουν τον δεκτη δεν θα επρεπε να αντιδρασουν να μας γεμισουν με φωτογραφιες απο καναλια
δεσμης (dvb-s2) κατω των 1000 sr
ολα αυτα μου προκαλουν λιγο εντυπωση

Last edited:
@malakudi ειναι ομως πολυ παρξενο φιλε μου αυτο γιατι βαση των τεχνικων στοιχειων ακομα και στην σελιδα που εδωσες ποιο πριν αυτο δεν γινετε
εσυ που εξετασες ομωρφα τα τσιπακια και με λεπτομερεια πως το αντιλαμβανεσαι αυτο?

εγω λεω τα κατεβαζει μηπως ο δεκτης σου εχει ενα επιπλεον τσιπακι μεσα λεω εγω τωρα

εντομεταξυ το θεμα τρεχει απο εχτες υπαρχουν πολλα παιδια που εχουν τον δεκτη δεν θα επρεπε να αντιδρασουν να μας γεμισουν με φωτογραφιες απο καναλια
δεσμης (dvb-s2) κατω των 1000 sr
ολα αυτα μου προκαλουν λιγο εντυπωση
εχεις καποια συχνοτητα να δοκιμασω?