SSD σε Macbook pro: Μαγεία!

Απάντηση: SSD σε Macbook pro: Μαγεια!

Θα ήθελα ο δίσκος που προορίζεται για data να είναι μεγάλης χωρητικότητας (1tb πχ) κι εκεί οι τιμέςτων ssd είναι αλλού...
γι αυτό και πήρα κανονικό δίσκο, απο την απάντηση σου όμως Τάκη καταλαβαίνω οτι θα έχω θέμα με το iphoto.
Τέσπα, μια δοκιμή θα δείξει..

Θα ήθελα ο δίσκος που προορίζεται για data να είναι μεγάλης χωρητικότητας (1tb πχ) κι εκεί οι τιμέςτων ssd είναι αλλού...
γι αυτό και πήρα κανονικό δίσκο, απο την απάντηση σου όμως Τάκη καταλαβαίνω οτι θα έχω θέμα με το iphoto.
Τέσπα, μια δοκιμή θα δείξει..

Δεν θα εχεις θεμα, απλα δεν θα παει σφαιρα και θα ειναι λιγο πιο αργό οταν κανεις επεξεργασια εικονας.

τόσο μεγάλη μ@λ@κι@ πάω να κάνω Στρατηγέ μου?

Όχι, αν μπορείς κάντο αλλά μου φαίνεται λίγο υπερβολή. Εγώ πέταξα το drive (πήρα ένα εξωτερικό USB drive που βρήκα 17 Ευρώ απο Αγγλία) κι έβαλα στη θέση του τον 750-άρη που είχε το MacBook. Μια χαρά μου φαίνεται.

Εγώ είχα πιο μικρό δίσκο στο macbookpro οπότε δεν μου έκανε για να τον χρησιμοποιήσω για δεύτερο δίσκο Στρατηγέ μου...

Σας ευχαριστώ και πάλι παιδιά.

Re: SSD σε Macbook pro: Μαγεια!

Προβλημα δεν θα εχεις αλλα ο 7200 θα εχει διαφορα.

1TB σε 7200 δεν υπαρχει νομιζω παντως.

Οποτε αν σου κανουν τα 750GB (7200) θα μπορουσες να δωσεις τον δικο σου και με τα ιδια λεφτα να παρεις αυτον.

Τελος, με τα ιδια λεφτα με τον 1T/5400 παιρνεις και αυτον: http://www.seagate.com/em/en/intern...-hard-drives/laptop-solid-state-hybrid-drive/

Υβριδικος της Seagate (SSD + Mechanical). Εχω να τους δοκιμασω καιρο (ειναι νεα μοντελα). Ισως ειναι η καλυτερη λυση.

Σύριε κι αυτός όμως στις 5400 δουλεύει οπότε, ποια θα είναι ουσιαστικά η διαφορά απο έναν κανονικό δίσκο στις 5400?

Re: Απάντηση: SSD σε Macbook pro: Μαγεια!

Σύριε κι αυτός όμως στις 5400 δουλεύει οπότε, ποια θα είναι ουσιαστικά η διαφορά απο έναν κανονικό δίσκο στις 5400?
Ειναι υβριδικος, εχεις και ενα κομματι SSD πανω.

Τα παλια μοντελα επαιζαν σε επιδοσεις σε 7200+.

Τα νεα φανταζομαι θα ειναι καλυτερα.

Αλλα δεν εχω τσεκαρει κανα review ακόμα.

Στα + του πιθανότατα και η χαμηλοτερη κατανάλωση.

Re: Απάντηση: SSD σε Macbook pro: Μαγεια!

Μ' αρέσει!!!
Απο αξιοπιστία όμως?
Δεν νομίζω να εχει κανενα ιδιαίτερο θεμα, θα ναι οπως ολοι οι μαγνητικοι δισκοι.

Γενικα οι 2,5αρηδες χαλανε σπανιότερα από τους 3,5αρηδες (απο την εμπειρια μου τουλαχιστον).

Θα το έχω στα υπόψιν Σύριε, σ' ευχαριστώ!

Ειναι καλυτερα αν βαλω εναν ssd στην θεση του σκληρου που υπαρχει ηδη απο το να προσθεσω εναν στο super drive ?

"Καλυτερα" απο πλευρας επιδοσεων εννοω

oxi... δεν εχει διαφορα.
Απλα, αμα βαλεις εναν στη θεση του super drive, κερδιζεις σε χωρητικοτητα , αφου κρατας και το παλιο για τα δεδομενα σου (στον ssd καλο ειναι να μπει το συστημα και τα προγραμματα).
Αυτο κανουμε οι περισσοτεροι αλλωστε.

Ευχαριστω Γιαννη,

Δεν υπαρχει δλδ κανενα "θεμα" με mobo, τροφοδοσιες, καταναλωση μπαταριας, θερμοκρασιων κλπ ?

Απλως με 2 δισκους θα τρως λιγο παραπανω μπαταρια (σε σχεση με εναν + DVD).

Αλλα δεν μιλαμε για μεγαλες διαφορες.

Το θεμα ειναι απλως αν θες το οπτικό ή την μεγαλύτερη χωρητικότητα (+ να αποφύγεις το ''χερακι'' - οχι οτι ειναι τπτ ιδιαίτερο βεβαια).

Εγω παντως πήρα εναν 500αρη Samsung 840 και κρατησα το DVD.

δεν υπαρχει κανενα θεμα.

Υπαρχουν προγραμματα και εφαρμογες που προτιμουν 2 δισκους για καλυτερη αποδοση.
ειδικα στο δικο μου τομεα (multimedia) ειναι απαραιτητο... (FCPX- motion, after effects - photoshop - logic κλπ)
αυτος ειναι και ολογος που δε πηρα macbook retina , ηθελα 2 δισκους απαραιτητα... και δε θελω να κουβαλαω εξωτερικο δισκο.

DVD εχω να χρησιμοποιησω χρονια!

To DVD δεν το εχω χρησημοποιησει ποτε...

Θελω να κανω μια αναβαθμιση, δεν ξερω ομως ποια ειναι η ποιο δόκιμη.

1. Να αντικαταστησω αυτον που εχει (320αρης στις 5400) με εναν ssd (256 γιγα) ?

2. Να βαλω εναν ssd (128γιγα) στο super drive και να κρατησω τον αλλο ως εχει ?

3. Nα βαλω εναν Να βαλω εναν μικρο ssd στο super drive, και να βαλω κανα velociraptor στην θεση αυτου που υπαρχει ???

Εντωμεταξυ, ειμαι due και για το imac...

Εξαρτάται τις αναγκες σου σε χωρητικότητα Ντίνο.

Και τι ποσοστό από αυτές απαιτεί την ταχύτητα SSD.

(velociπαπάρια τα ξεχνάς)

Αν θες πχ να έχεις πολλες φωτο στο μηχανακι, θες SSD και γι αυτές (ιδανικά).

Οπότε βάζεις ένα ή δυο 500αρηδες SSD (Samsung 840 πχ).

Αν θες χωρητικότητα αλλα με όχι τρελες απαιτήσεις σε ταχύτητα για τα πολλα δεδομένα (πχ αν έχεις πολύ μουσική), βάσεις έναν 128αρη SSD και έναν 750/1Τ ''απλό'' 7200 ή ακόμα καλύτερα έναν υβριδικό Seagate για data.