Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Σταμάτησαν οι καλές ερμηνείες τον προηγούμενο αιώνα??
Εμένα, γιατρέ, το δίλημμα του νεοελληνισμού περί "κακής" Δύσης ή τρισένδοξης Ανατολίας δεν με αγγίζει.
Για μένα ο Λακάν επ ουδενί αποκλείει τον Μακρυγιάννη.
Πιστεύω πως οι Καιροί αλλάζουν και αλλάζουν προς το καλύτερο.
Πως υπάρχει Πρόοδος. Βεβαίως και περιέχει κινδύνους -συχνά, για παράδειγμα, μπορεί να αλέθει αδιακρίτως τα πάντα στο διάβα της- βεβαίως και δεν είναι τόσο ταχεία όσο θα ήθελα, αλλά το Φώς, κατά τη γνώμη μου, συνέχεια κερδίζει πόντους. Και ο κόσμος μας δεν είναι ίδιος πια μετά την εμφάνιση του Φρόϋντ. 'Η του ραδιοφώνου. Ή της πενικιλίνης. Ή του Louis Armstrong.
Οσον αφορά τον ...Χολυγουντιανό Κινέζο εναντίον της Ναργκίς...δεν αντέχω άλλο τους εθνικούς μας δυϊσμούς, γιατρέ: Διαφωτισμός ή Ορθοδοξία, Δημοτική ή Καθαρεύουσα, Προοδευτικός ή Συντηρητικός, Διακογιάννης ή Μπαζίνας. Θα σου συνιστούσα να αφήσεις τους δογματισμούς και να εμπιστεύεσαι περισσότερο τους φίλους σου: κι εμένα όταν μου είπε ο Δημοκηδής για το Stabat Mater του Rossini από κάποιον Myung-Whun Chung :blink: δεν τον πίστευα. Το είχα βλέπεις με τον ...τεράστιο

Richard Hickox στην Chandos, τι να μας πούν οι Ανατολίτες τώρα...κι όμως, είχε δίκιο ο Σπύρος, η εκτέλεση στην D.G. είναι τουλάχιστον δυό κλάσεις καλύτερη.
Τώρα βέβαια αν με ρωτήσεις αν κάποιος χρειάζεται 2 δίσκους με πιανιστικά του Faure, η απάντηση είναι όχι. Διαλέγεις και παίρνεις.
Κατ´αρχην δεν απαντάς στο πόστ μου,αλλά σε αυτό που νομίζεις πώς σκέφτομαι...
Δεν μίλησα για κανέναν δυϊσμό...
Τα παραδείγματα πού ανέφερα αφορούν σε έναν γνήσιο Κοσμοπολιτισμό πού καμιά σχέση δεν έχει μέ την σημερινή πολυπολιτισμική μπούρδα πού έχει καλύψει την Ευρώπη με αιχμή έναν κατακερματισμένο Μεταμοντερνισμό πού δέν στηρίζεται σέ τίποτα αλλά παραμένει απολύτως μετέωρος...
Κύριοι θαυμαστές τού Mεταμοντέρνου οι αγράμματοι Ελληνες και οι σημερινοί Γάλλοι(στούς Αγράμματους Ελληνες συμπεριλαμβάνω ημιμαθείς μειοψηφίες πού θεωρούν εαυτούς απογόνους τού Μιχαήλ Αγγελου και τού Τ.H.Elliott χωρίς νάχουν δεί ποτέ τον Κόντογλου ή νάχουν διαβάσει Σολωμό)
Μεγαλύτερος δογματισμός δεν υπάρχει απο αυτόν πού θεωρεί πώς ο Κόσμος ολόκληρος είναι μόνον Δύση περιορίζοντας τήν Ανθρωπότητα σέ 3 αιώνες προσφοράς(μεσα σε αυτούς τούς 3 αιώνες βέβαια,συμπεριλαμβάνω τούς άθλιους Ναπολεόντειους και τούς δύο Παγκοσμίους Πολέμους πού πλημμύρισαν μέ αίμα τούς Πολιτισμένους Λαούς).
Aνήκως σε αυτούς πού ψάχνουν την Μουσική σε Δύση και Ανατολη´απο τον 7ομ.χ αιώνα έως το 2009...
Δεν ανατριχιάζω με οτιδήποτε Ελληνικό ή Ανατολίτικο και αγαπάω πάμπολλα Δυτικά...Απόδειξη και οι εδώ παρουσιάσεις μου.
Και εμπιστεύομαι πρωτίστως τούς ´προγόνους ´μου πού προέρχονται απόλο τον κόσμο,χωρίς να αποκλείω εξ ορισμού κάθε τί Μη-Δυτικό...
Οι Λακανικές κατασκευές(πού απόγονοί του είναι κάποιοι Ντεριντάδες)δημιουργήθηκαν επί τούτου για νά μπερδέψουν και όχι για να διευκολύνουν τόν Κόσμο..
Λεκτικές πολυπλοκότητες κατασκευασμένες επί τούτου σέ ´γλωσσικά εργαστήρια´μακριά απο την ψυχοσύνθεση τού Ανθρώπου που φτιάχτηκαν γιά να αυξήσουν τήν ενοχή τού απλού ανθρώπου πού ο ´δύστυχος´δεν κατανοεί ούτε τον ´έξω´Κόσμο αλλά ούτε τά ´σώψυχά´του..
Στόχος η δημιουργία τού Ειδικού-Αυθεντία πού γνωρίζει ´πρίν απο εμάς για εμάς´.
Οι αναφορές στην Πρόοδο(πενικιλλίνη,ραδιόφωνο,Armstrong)αφορούν παλαιότερα χρόνια...
Ο Σημερινός Κόσμος θυμίζει ξανά την περίοδο τής Ελληνιστικής Παρακμής...
Οι Φιλόσοφοι αποσύρονται στούς Επικούρειους Κήπους ενώ γύρο επικρατεί αποδιάρθρωση..
Οι σημαντικοί Τεχνίτες πού φυσικά και υπάρχουν έχουν χάσει τήν ´λαλιά´τους και απευθύνονται σέ λίγους ανά τον Κόσμο...Οι υπόλοιποι βρίσκονται σέ ευρύχωρες και τεχνικά αναπτυγμένες ´σπηλιές´.
Ο Κόσμος δεν προοδεύει γραμμικά αλλά κυκλικά και στήν καλύτερη και πιό αισιόδοξη εκδοχή σπειροειδώς.
Η Ιστορία όπου ´μίλησε´τελεολογικά οδήγησε τον Κόσμο σέ σφαγές και οδυρμούς.
Η Τέχνη σήμερα γίνεται αγοραία μέ ´καλλιτέχνες´που απλώνουν σαπισμένα κόκκαλα ζώων ,μέ άλλους πού ξουραφιάζονται δημοσίως και άλλους πού αφήνουν το σκυλί ατάϊστο για να ψοφήσει παρουσία τού ´φιλοθεάμονος Κοινού´.Και αυτή τήν ´τέχνη´τήν χειροκροτούν ´μειοψηφίες´πού δέν έχουν ιδέα τι ήταν ο Πλήθωνας ο Γεμιστός και τί ´πέρασε´στην Βενετία γιά νάρθει η Αναγέννησης..
Πλίνθοι και κέραμοι ατάκτως εριμένοι δηλαδή.
Δώσε στον ´κουλτουριάρη´ Μεταμοντερνιά και πάρε του όλη τήν Δυτική και Ανατολική Τέχνη παρέα...Σιγά πού θά τον νοιάξει..
Πολιτισμοί πού στηρίζονται στό ´Κενό´είτε δέν υπάρχουν είτε πεθαίνουν γιατί η Φύση δεν ευνοεί για καιρό τήν Τερατογέννεση.
Μονον νησίδες ελπίδας υπάρχουν ανά τον κόσμο...
Σε αυτές προσδοκώ απόπου και εάν προέρχονται...
Δεν παραμένω προσκολλημένος στο Παρελθόν αλλά το έχω ανάγκη για να διαβάζω καλύτερα το Παρόν.