Κωστας Λυμπεροπουλος
AVClub Fanatic
- 17 June 2006
- 14,350
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Σταμάτησαν οι καλές ερμηνείες τον προηγ
Πολλά μου διέφυγαν -"προφανώς"...:aetsch:
- και δεν διατείνομαι πως τα ξέρω όλα.
Από τη Δυτική παράδοση πετάω ότι δεν μου αρέσει και κρατώ τους εναλλακτικούς μου. Μία ζωή μου αναλογεί να ζήσω και την Εποχή μου την αγαπώ: δεν έχω χρόνο να αλλοιθωρίζω προς άλλους, πιο ...Ακμαίους καιρούς. Τον λίγο χρόνο που έχω, πρέπει να τον αξιοποιήσω σωστά για να βρώ από ποιούς θα προμηθεύομαι τα "δηλητήριά" μου. Είναι κρυφτούλι και το διασκεδάζω. Πολύ. Ο έλεγχος του πολιτισμού δεν με αφορά: είμαι μεγάλο παιδί και ξέρω να τους ξεφεύγω. Οι δάσκαλοι με τους οποίους κοιμήθηκα είναι "μανούλες" σε κάτι τέτοια - και πιστεύω πως με δίδαξαν πολύ καλά.
Με ενοχλεί αυτή η νεοελληνική κακομοιριά και μου φαίνεται κίβδηλη: πιστεύω πως προσπαθούν να κοντύνουν τους άλλους για να νιώσουν ψηλότεροι οι ίδιοι.
Οι λαοί που δεν παράγουν κουλτούρα, αναγκαστικά εισάγουν.
Αυτή η κουλτούρα που παράγεται εδώ Δεν με καλύπτει. Ουτε οι μουσικοί τους, ούτε οι σκηνοθέτες τους, ούτε οι ζωγράφοι, ούτε οι λόγιοί τους.
Κάποιοι ποιητές ίσως ...αλλά αυτοί που αρέσουν σε μένα είναι άσωτα παιδιά που δεν τα βρίσκεις στις Ανθολογίες ή στα βραβεία.
Νιώθω πως η κουλτούρα του τόπου μου δεν μου λέει τίποτα για αυτό που είμαι, για τις ανησυχίες μου, για εκείνα που θα ήθελα και για αυτά που νιώθω.
Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, σε ελάχιστες περιπτώσεις μου είπε κάτι που να μπορώ να το αναγνωρίσω και σαν δικό μου.
Βρήκα άλλους φυσικά, συχνά σκάβοντας με τα νύχια: η πληροφόρηση ήταν πολύ φτωχή εκείνες τις εποχές και το πλήθος γύρω μου περί άλλων τύρβαζε. Πάντα.
Αλλά τους βρήκα. Μου πήρε πολύ χρόνο, κόπο και χρήμα αλλά αυτό το ταξίδι δεν θα το άλλαζα για τίποτε.
Ολη η Δυτική Παράδοση είναι γεμάτη βρεφοκρατούσες Παναγιές και τό χειρότερο (πού προφανώς σου διέφυγε)γεμάτη απο Αγγέλους με Ρομφαία,Κολάσεις και Πουργατόρια.
Η Διαφορά πολιτισμένου μέ Γραμματιζούμενο είναι γνωστή απο την Αρχαιότητα ακόμα..
Ο Γραμματιζούμενος είναι αυτός πού επειδή έμαθε 5 κολλυβογράμματα προσπαθεί να περιπλέξει τίς έννοιες καί να δημιουργήσει εντυπώσεις απευθυνόμενος σέ ένα κοινό πού τον παρακολουθεί έκθαμβο για τίς παρόλες του...Αυτό εμφανίζεται σέ πάμπολλες Τέχνες (Εικαστικά,Γλυπτική,Μουσική)
Τετοιος είναι ο Ντεριντά και οι μεταμοντέρνοι διανοούμενοι.Μπούρδα επί μπούρδας ,επί τούτου ακατανόητες γιά να ´θαυμάζει´τό πόπολο.Αυτό δέν είναι κριτική σκέψη αλλά διανοουμενίστικος Κρετινισμός..
Για τον Λακάν εξήγησα αναλυτικά .Προφανώς μεγάλωσα αρκετά γιά νά μήν ´τσιμπάω´πλέον σέ κάθε τί το ´διανοουμενίστικο´πού βλέπει τον Κόσμο αφ´υψηλού και επιθυμεί να βάλει χαλινάρια στην Ανθρώπινη Ψυχή βάσει αμφισβητουμένων Θεωριών οι οποίες είναι επιστημονικά αναπόδεικτες.
Ομως διαπιστώνω πώς διαβάζεις επιλεκτικά τά κείμενά μου...
Αλλα γράφω,σέ άλλα απαντάς..
Γιά παγκόσμιους ´προγόνους´γράφω και μού απαντάς γιά Ελλάδα.
Για Γάλλους και ελληνες αγράμματους γράφω για Γερμανούς μού απαντάς.
Τώρα άμα είσαι ευχαριστημένος γιά την ´Πολιτιστική Ακμή´τής τώρινής περιόδου δέν έχεις παρά να στηρίξεις τήν Μέρκελ,τον Μπερλουσκόνι ,τον Σαρκοζί ή τον Κ.Κ.
Δεν χρειάζονται ´Σιδερένια Χερια´...
Ο Ελεγχος τού Πολιτισμού είτε τού Μαζικού,είτε τού Διανοουμενίστικου γίνεται μέ πιό ´τρυφερούς τρόπους´.
Πάντως ουδείς Λαός παράγει πολιτισμό άμα στέκεται στο Κενό και στην Πομφόλυγα.
Πολλά μου διέφυγαν -"προφανώς"...:aetsch:
Από τη Δυτική παράδοση πετάω ότι δεν μου αρέσει και κρατώ τους εναλλακτικούς μου. Μία ζωή μου αναλογεί να ζήσω και την Εποχή μου την αγαπώ: δεν έχω χρόνο να αλλοιθωρίζω προς άλλους, πιο ...Ακμαίους καιρούς. Τον λίγο χρόνο που έχω, πρέπει να τον αξιοποιήσω σωστά για να βρώ από ποιούς θα προμηθεύομαι τα "δηλητήριά" μου. Είναι κρυφτούλι και το διασκεδάζω. Πολύ. Ο έλεγχος του πολιτισμού δεν με αφορά: είμαι μεγάλο παιδί και ξέρω να τους ξεφεύγω. Οι δάσκαλοι με τους οποίους κοιμήθηκα είναι "μανούλες" σε κάτι τέτοια - και πιστεύω πως με δίδαξαν πολύ καλά.
Με ενοχλεί αυτή η νεοελληνική κακομοιριά και μου φαίνεται κίβδηλη: πιστεύω πως προσπαθούν να κοντύνουν τους άλλους για να νιώσουν ψηλότεροι οι ίδιοι.
Οι λαοί που δεν παράγουν κουλτούρα, αναγκαστικά εισάγουν.
Αυτή η κουλτούρα που παράγεται εδώ Δεν με καλύπτει. Ουτε οι μουσικοί τους, ούτε οι σκηνοθέτες τους, ούτε οι ζωγράφοι, ούτε οι λόγιοί τους.
Κάποιοι ποιητές ίσως ...αλλά αυτοί που αρέσουν σε μένα είναι άσωτα παιδιά που δεν τα βρίσκεις στις Ανθολογίες ή στα βραβεία.
Νιώθω πως η κουλτούρα του τόπου μου δεν μου λέει τίποτα για αυτό που είμαι, για τις ανησυχίες μου, για εκείνα που θα ήθελα και για αυτά που νιώθω.
Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, σε ελάχιστες περιπτώσεις μου είπε κάτι που να μπορώ να το αναγνωρίσω και σαν δικό μου.
Βρήκα άλλους φυσικά, συχνά σκάβοντας με τα νύχια: η πληροφόρηση ήταν πολύ φτωχή εκείνες τις εποχές και το πλήθος γύρω μου περί άλλων τύρβαζε. Πάντα.
Αλλά τους βρήκα. Μου πήρε πολύ χρόνο, κόπο και χρήμα αλλά αυτό το ταξίδι δεν θα το άλλαζα για τίποτε.