Stanton κεφαλη/βελονα, αλλα ποιά είναι ακριβώς αυτή?

απο τα λιγα που διαβασα, τη δουλεια την κανει και το 'gauge'

δοκιμη αυριο λοιπον, αν και δεν ξερω αν θα αξιζει, μιας και δεν εχω phono stage της προκοπης.
θα παιξει... αυτο:vroam:

Attachments

• DSC00069.jpg
    DSC00069.jpg
    37.2 KB · Views: 50
  • DSC00072.jpg
    DSC00072.jpg
    42.7 KB · Views: 55
  • DSC00068.jpg
    DSC00068.jpg
    36.1 KB · Views: 49
λοιπον, θελω αλλη μια και ενα phono stage:D

ακομα και με το μικτη εχει σαφη υπεροχη στα 'ψηλα', περισσοτερη λεπτομερεια και ειναι πιο 'συγκρατημενη' στα μεσοχαμηλα απ' οτι μπορω να καταλαβω, παντα σε σχεση με την ortofon

εχω ανεβασει δειγματα απο δυο κομματια (asus xonar, απο rec out σε line in) :

makoto - i want your love

ortofon

stanton

big bud - biggest bhuddist

ortofon

stanton

δεν εχουν ακριβως ιδια ενταση και η stanton παιζει με προτιμηση στο δεξι καναλι (ή εχω κανει κατι λαθος ή θελω καινουργια βελονα)
μια ιδεα νομιζω οτι θα παρετε οπως και να'χει

p.s. sorry για την ταλαιπωρια με το download

επιστρατευσα εναν παππου NAD 114 (με phono) και... εχουν ζωντανεψει οι μουσικες και πανε περα-δωθε:drummer::guitarist:

που ειναι ο vintage_service να φτιαξουμε phono stage για τον πρωτο hi-end μικτη:flipout:

Αποφασισα και εβαλα σημερα και την δικη μου 681ΕΕΕ calibration standard.Η πρωτη εντυπωση ειναι πολυ καλη.Θα την ακουσω λιγες μερες να δω πως παει.
Χωρις την βουρτσα και με 1.1γρ βαρος αναγνωσης,εχει πολυ καλο tracking.

DSC01321.jpg

Eχω και εγω μια 681eee,αξιζει να παραγγειλω νεα βελονα?
Mε μια ματια που εριξα στο ebay αυτες που βρισκω μαλλον "μαιμου" ειναι.

Last edited:
Υπαρχουν καινουργιες αυθεντικες γυρω στα $100 απο Αμερικη.
Θα ακουγεται σιγουρα διαφορετικα απο την 2M red ,αν διακρινω καλα στην φωτογραφια σου;

Λοιπόν επειδή είμαι κι εγώ ελαφρώς αρχαιολάτρης :D και έχω την συγκεκριμένη 681ΕΕΕ απο το 1985 μπορώ να πώ πως υστερεί αρκετά σε σχέση με τις επίσης αρχαίες Ortofon MC-10 Super και MC-20 που έχω. Oι τελευταίες είναι σαφώς πιό μουσικές , ευχάριστες και με καλύτερο σώμα.
Τις έχω κάνει τράμπα στα πικάπ μου ( Thorens TD-166, Dual 505-2 και Luxman 284)
To Thorens παίζει καλύτερα και με τις 3, με σαφή προτίμηση την MC-10 Super.

Αυτά και sorry για το off topic -bye-

Last edited:
Ναι εδω και δυο χρονια εχω την ortofon 2m red. Αξιζει να μπω στον κοπο και το εξοδο να παρω την βελονα? Η να κατσω στα αυγα μου??
H 681EEE μαλλον θα ακουγεται πιο πλουσια και σκοτεινη απο την 2Μ.Αν η 2Μ σου φαινεται λιγο φωτεινη,ισχνη κλπ. , η 681ΕΕΕ ισως ειναι προτιμοτερη.Απο την αλλη,θα εχεις δυο κεφαλες που ακουγονται διαφορετικα,να αλλαζεις αναλογα με την διαθεση της εποχης :smile:
Εκει που η 681ΕΕΕ ειναι υποδειγμα,ειναι στο σωμα των χαμηλων και στο εξαιρετο soundstage της.

Οπωσδήποτε αξίζει τον κόπο...

εγώ έχω αυτή στο Technics μου...

Uploaded with ImageShack.us

και ακούγεται πολύ καλή παρά τα χρονάκια της... η βελόνα είναι ΙΙ 81S... μπορεί να κάνει και επάνω στην 681... πολύ καλό tracking, και όγκος...

Λοιπόν επειδή είμαι κι εγώ ελαφρώς αρχαιολάτρης :D και έχω την συγκεκριμένη 681ΕΕΕ απο το 1985 μπορώ να πώ πως υστερεί αρκετά σε σχέση με τις επίσης αρχαίες Ortofon MC-10 Super και MC-20 που έχω. Oι τελευταίες είναι σαφώς πιό μουσικές , ευχάριστες και με καλύτερο σώμα.
Τις έχω κάνει τράμπα στα πικάπ μου ( Thorens TD-166, Dual 505-2 και Luxman 284)
To Thorens παίζει καλύτερα και με τις 3, με σαφή προτίμηση την MC-10 Super.

Αυτά και sorry για το off topic -bye-

Δεν ειναι θεμα "αρχαιολατρειας",αλλα κατα ποσον μερικες μοντερνες κεφαλες ειναι οντως καλυτερες απο καποιες παλαιοτερες που εχουν μεχρι σημερα και φημη και οπαδους.Και η 681ΕΕΕ ειναι μια απο τις πολλες που ηταν πολυ μπροστα απο την εποχη τους.

Η MC 10 Super είναι η παλιά μου αγάπη... και που δεν την έχω βάλει... μέχρι που την έσπασα...:frown:

Όντως οι παλιές κεφαλές να μην έχουν να ζηλέψουν πολλά από τις καινούργιες... μέτρο σύγκρισης είναι δύσκολο, εκτός και αν έχουμε μια vintage επάνω στο σύγχρονο σύστημά μας...

Απάντηση: Re: Stanton κεφαλη/βελονα, αλλα ποιά είναι ακριβώς αυτή?

Η MC 10 Super είναι η παλιά μου αγάπη... και που δεν την έχω βάλει... μέχρι που την έσπασα...:frown:

Όντως οι παλιές κεφαλές να μην έχουν να ζηλέψουν πολλά από τις καινούργιες... μέτρο σύγκρισης είναι δύσκολο, εκτός και αν έχουμε μια vintage επάνω στο σύγχρονο σύστημά μας...

Τι καθεσαι; Βαλε την 881 σ'ενα LENCO :laugh:

εδω εχει παρει μονιμη θεση στο technics, ειδικα και μετα την επισημοποιηση της σχεσης με το nad.
πλεον αγοραζονται και lp περαν των djλικιων:D

στα λεφτα μιας 681 υπαρχει κατι που να παιζει καλυτερα ή να τα παρω δισκους?

Υπαρχουν μερικες αμφιβολιες οσον αφορα την αξιοπιστια των σημερινων stanton (απο τοτε που δεν κατασκευαζονται στην Ν.Υ ) αν σκεφτεσαι για ανταλλακτικη βελονα.
+1 για την nagaoka 555 αν πας για νεα κεφαλη.Καλη επιλογη για το πικαπ σου.

Υπάρχουν πολλές πληροφορίες στο audio review http://forums.audioreview.com/analog-room/stanton-881s-stylus-replacement-new-cartridge-28162.html για την 881s αλλά και για τις άλλες.

Πιο πάνω ανέφερα μια ανακρίβεια, η βελόνα από την 881 δεν ταιριάζει στην 681.

Δεν υπάρχουν πια αυθεντικές βελόνες, εκτός και αν πετύχετε κάποια μεταχειρισμένη ή NOS σε κανένα e-bay.

Βρήκα κάποιες που να ταιριάζουν

http://www.lpgear.com/product/STNS881S.html

http://stylus.export-japan.com/product_info.php?manufacturers_id=81&products_id=1124

μάλιστα η τελευταία είναι shibata (τσιμπημένη τιμή) ενώ η πρώτη είναι μάλλον ελλειπτική.

Υπάρχουν και για την 681, αλλά όχι shibata.

Αυτό που έχω να πω είναι ότι ο ήχος της είναι πολύ καλός... το πρόβλημα της είναι μάλλον το χαμηλό βάρος ανάγνωσης που την κάνει λίγο δύσκολη να ταιριάξει απόλυτα με τους μοντέρνους βραχίωνες, ιδιαίτερα αν δεν χρησιμοποιεί κανείς το βουρτσάκι (που κατά την άποψη μου χειροτερεύει τον ήχο)... 3/4 με 1.25 γραμμάρια...

Αυτή την στιγμή (καθώς πίνω καφέ πριν πάω στην δουλειά) κελαηδάει επάνω στο Oracle/rb900...είμαι τυχερός μάλλον διότι μετά την αγορά της βελόνας αντικατάστασης, περίπου το 90 δεν έχει παίξει σχεδόν καθόλου...