Star Trek [2009]

Βαθμολογήστε την Ταινία:

• Total voters
    61
Απάντηση: STAR TREK (XI)

Δύο τρείς ακόμη

Βoλκαν: ο πλανήτης των τυχαίων δεσμών φωτός!
attachment.php

Nέος Σποκ: Πώς σας φαίνοντε οι ανταύγες στο μαλί μου?
attachment.php

Αυτό πως να το πούμε? "Το μπλέ μίλι"... Όχι, Όχι... "η μπλέ διαχωριστική γραμμή"... χμ! όχι το βρήκα... flaring!!! Mεγάλε σκηνοθέτη!!! Έγραψες πάλι...
attachment.php

Φίλε Takisot θα με υποχρέωνες αν έριχνες μια ματιά στο δισκάκι που έχεις εσύ. Οι σκηνές είναι χαρακτηριστικές. Βλέπεις τα ίδια ή έχω πέσει σε χαλασμένο δισκάκι?
Μακάρι... και τα πέρνω όλα πίσω για τον "σκηνοθέτη"...

:ernaehrung004:

Attachments

• P1010142.JPG
    P1010142.JPG
    42.3 KB · Views: 73
  • P1010143.jpg
    P1010143.jpg
    42.3 KB · Views: 105
  • P1010144.jpg
    P1010144.jpg
    40.2 KB · Views: 106

Μπα, μην ανησυχείς, το δισκάκι δεν φταίει σε τίποτα. Σκηνοθετική άποψη...

snapshot_2.jpg

snapshot_3.jpg

snapshot_1.jpg

Σε ευχαριστώ φίλε μου.
Όμως τώρα είναι που ανησυχώ περισσότερο.

Μπορεί δηλαδή να πάρω στο μέλλον κανένα CD των U2 και
να ακούω σκρατς βινυλίου αλλά χωρίς την περιοδικότητα των
33 1/2 περιστροφών ανα λεπτό?

Και ακόμα χειρότερα αυτό να χαρακτηριστεί ώς άποψη??? ! :flipout:

Αρχίζω να καταλαβαίνω αυτούς που καίνε βιβλία... (όχι ότι θα το έκανα ποτέ!)

Last edited:

Ε, υπάρχουν πολλές απόψεις, "τέχνη" σου λέει ο άλλος και κάνει ό,τι θέλει...

(πάντως εμένα δεν με ενόχλησαν αυτά τα εφέ, αν δεν το επισήμανες δεν θα τα είχα καν προσέξει ως κάτι "πρόσθετο" στο φιλμ)

Last edited:

Για να μην παρεξηγηθώ.

Όντως είναι τέχνη και ο καθένας μπορεί να εκφραστεί όπως θέλει.
Ειδικά όταν σπάς τα ταμεία, σιγά μη πάρεις τηλέφωνο τον Dalanik να τον ρωτήσεις αν του αρέσει το flaring...

Αν επρόκειτο για οποιαδήποτε άλλη ταινία θα έλεγα "κρίμα ήταν ωραίο σενάριο ωραία ταινία αλλά με κούρασαν τα εφφέ!".
Όταν πρόκειται όμως για την αγαπημένη σου ταινία, το πάθος σου... απλά βρίζεις, βρίζεις, βρίζεις...

Σκεφτείται το αγαπημένο σας μουσικό συγκρότημα και ένα παραγωγό που τους άλλαξε είδος και ακόμα χειρότερα που παρέμβαλε μουσικά εφφε άσχετα με τη μουσική.

Αυτό ακριβώς έκανε ό άνθρωπος. Και αυτό είναι αλήθεια (στη διάθεσή σας αν χρειάζονται περισσότερες αποδείξεις).

Επιπλέον έχω κάθε δικαίωμα να κρίνω κάθε τι που έχει σκοπό την δημόσια προβολή. Η κριτική δεν έβλαψε ΠΟΤΕ. Γι' αυτό και δεν απαγορεύτηκε... ΠΟΤΕ!

Κατά τα άλλα φίλε komninos i την ταινία την είδα σε tv 37" αλλά δεν έχει σημασία αυτό. Αν την έβλεπα σε 50" τα πράγματα προφανώς θα ήταν χειρότερα.

Καλή σας ημέρα.

Προσωπικά δεν κόβω φλέβες για το Star Trek, απλά μου είναι συμπαθητικό. Και στο σινεμα που το είδα και στην 60άρα σπίτι από .mkv, για να πω την αλήθεια δεν μ' ενόχλησε κάτι που να με κούρασε και να μου απόσπασε την προσοχή. Στον προβολέα δεν το χω δει ακόμα.

Φίλε Takisot φαίνεται ότι έχεις αρκετές γνώσεις στη κίνηματογράφηση, εγώ όχι. Θα με ενδιέφερε λοιπόν η γνώμη σου, γι' αυτό μπήκα στο κόπο να βγάλω πολύ πρόχειρα ένα στοπ καρέ, από τα χιλιάδες τις ταινίας.

attachment.php

Το συγκεκριμένο μόνο του προφανώς φαίνεται αθώο οπότε τις επόμενες ημέρες θα βάλω και άλλα πιο ακραία, αν και από το trailer φαινεται τι εννοώ.
Ακατάσχετη διαρροή μπλέ φωτός (μόνο έτσι μπορώ να το περιγράψω).

Προσωπικά με κούρασε τόσο που νόμιζα ότι κάτι είναι χαλασμένο (είτε το BDP, είτε η τηλεόραση, είτε το δισκάκι). Δε με άφησε να χαρώ το γεγονός της χρονιάς (για μένα).

Ακόμα και αν ήμουν ο μόνος που το υποστήριζε δεν θα δίσταζα να το αναφέρω. Υπάρχουν άλλωστε μεγαλύτερες πλειοψηφίες από το 95% που έκαναν λάθος και μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις τραγικό.

Θα χαρώ πολύ να μου δώσεις λίγες από τις γνώσεις σου. Δεν έχω κανένα πρόβλημα να παραδεχτώ ότι κάνω λάθος (όχι ότι με κούρασε αφάνταστα αφού αυτό έτσι κι αλλοιώς έχει συμβεί).

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Φιλικά
Νίκος

Να ξεκαθαρισω οτι δεν εχω καποιες ειδικες γνωσεις στην κινηματογραφιση, απλος χομπιστας ειμαι. Το εφφε αυτο (Flaring) εξηγειται αναλυτικα στα extras της ταινιας, τα οποια καλο ειναι να δεις για να καταλαβεις γιατι το εκαναν..
Οπως εγραψα και παραπανω, εμενα οχι μονο δεν με ενοχλησε, αλλα το απολαυσα κιολας (σε κορυφαιο setup με προβολεα JVC HD750+ Lumagen στις 110 ιντσες ). Φυσικα περι ορεξεως κολοκυθοπιτα και ειναι απολυτα φυσικο να μην αρεσε σε ολους. Απλα δεν καταλαβαινω γιατι πρεπει να κανουμε τοσο ντορο για ενα εφφε...

Re: Απάντηση: STAR TREK (XI)

Ε, υπάρχουν πολλές απόψεις, "τέχνη" σου λέει ο άλλος και κάνει ό,τι θέλει...

(πάντως εμένα δεν με ενόχλησαν αυτά τα εφέ, αν δεν το επισήμανες δεν θα τα είχα καν προσέξει ως κάτι "πρόσθετο" στο φιλμ)

Τεχνη ειναι ο κινηματογραφος.

Και δεν υπαρχει ουτε και θα υπαρξει οριο.

ΠΟΤΕ.

Για να μην παρεξηγηθώ.

Όντως είναι τέχνη και ο καθένας μπορεί να εκφραστεί όπως θέλει.

Επιπλέον έχω κάθε δικαίωμα να κρίνω κάθε τι που έχει σκοπό την δημόσια προβολή. Η κριτική δεν έβλαψε ΠΟΤΕ. Γι' αυτό και δεν απαγορεύτηκε... ΠΟΤΕ!

.

Κριτικη κανεις οποιος θελει φυσικα.

Αναφερομουν στον Sotos που αποδοκιμασε την τεχνικη λογω " τεχνης" .

Τωρα για το θεμα της αισθητικης αν πρεπει να μεινουμε προσκολλημενοι σε αυτην της δεκαετιας του 60 επειδη ετσι με αυτην μεγαλωσαν καποιοι βλεποντας την σειρα.....εεε......ειναι ωρα να σκεφθουν οτι ολα πανε μπροστα και χρειαζονται ανανεωση.

Ακομα και το Star Trek...

Απλα δεν καταλαβαινω γιατι πρεπει να κανουμε τοσο ντορο για ενα εφφε...

H πλειοψηφια φανηκε να αγκαλιαζει το νεο λουκ . Παντα θα υπαρχουν βεβαια πνευματα αντιθετα.

Θα συνηθισουν.

Re: STAR TREK (XI)

Καταλαβαίνω τον φίλο.

Εγώ, μη όντας κανας φανατικός Τρέκι (πάντα το έβρισκα απλώς συμπαθές το ST), βρήκα επίσης απλώς συμπαθητική τη νέα ταινία.

Ωστόσο, μου έκανε παρα ’’γυαλισμένη’’ / ‛’Αμερικάνικη’’ (και τα συγκεκριμένα εφέ στην ίδια κατηγορία εντάσσονται νομίζω).

Γενικά Star Trek και Lost (το οποίο είναι εντελώς εκτός γούστου μου) δεν νομίζω ότι πολύκολλάνε.

Φυσικά ήταν μια ευχάριστη περιπέτεια αλλά τίποτα παραπάνω.

Απλώς εκτιμώ ότι, όπως συμβαίνει πολύ συχνά πλέον στις μέρες μας, το ιδιαίτερα χαμηλό επίπεδο της συντριπτικής πλειοψηφίας των ταινιών που κυκλοφορούν, μας κάνει να υπερκτιμάμε απλώς μέτριες ταινίες.

Βάλε στα παραπάνω και ένα τεράστιο franchise (όπως αυτό του ST) να ‛’τρέχει’’ από πίσω, ένα ‛’φανταχτερό’ όνομα όπως του JJ και την δίψα των Trekies για κάτι φρέσκο και να σου το ‛αριστούργημα’.

Με λίγα λόγια: Το ευχαριστήθηκα σαν ταινία αλλά αν ήθελα να του ‛προσάψω’ κάτι θα ήταν ότι ‛καλύτερα να μην ήταν Star Trek’.

...

attachment.php

attachment.php

:ernaehrung004:
Nα με συγχωρείτε που επανέρχομαι, αλλά έχω πόρωση με το Star Trek και μιας και το νήμα είναι περί αυτού...

@Takisot ή όποιον άλλο γνωρίζει:

Τα παραπάνω καρέ (και τα αμέτρητα άλλα που έχει η ταινία) είναι με τεχνική flaring?

Δηλαδή τραβάμε μια κόκκινη γραμμή στο κεφάλι του Σποκ και κάναμε sci-fi ατμόσφαιρα?
Η μπλέ γραμμή στο μπάρ επίσης? (Θα ανεβάσω κι άλλες πολύ χειρότερες το βράδυ. Σε μία από αυτές είπα "πάει τα έφτυσε η τηλεόραση!!!)

Ειλικρινά ρωτώ για να μάθω, δεν υποννοώ τίποτα.

@kosh: Ζητώ συγνώμη αν παρεξήγησα. Παρασύρθηκα από το γεγονός ότι ο φίλος Sotos έγραψε ότι δεν τον ενόχλησαν τα εφφέ όπως επίσης και από το γεγονός ότι έχεις κάνει quote δικό μου post, στο οποίο ειρωνεύομαι την "τέχνη" του ακατανόμαστου.

Επίσης είναι λογικό αφού δεν με γνωρίζετε να βγάζετε το συμπέρασμα ότι έχω κολήσει στο StarTrek των 60's. Δεν ειναι έτσι... Μου άρεσε πολύ περισσότερο το TNG και από αυτό κόλησα! Πάντα ονειρευόμουν μια ταινία StarTrek με κορυφαία εφφέ! Και τώρα που έγινε (όντως τα εφφέ ήταν πολύ καλά κατά την άποψή μου) κάποιος σκηνοθέτης τη μαγάρισε (ξανά άποψή μου).

Φιλικά
Νίκος

Last edited:
Απάντηση: Re: STAR TREK (XI)

Καταλαβαίνω τον φίλο.
...
Ωστόσο, μου έκανε παρα ʼʼγυαλισμένηʼʼ / ʽʼΑμερικάνικηʼʼ (και τα συγκεκριμένα εφέ στην ίδια κατηγορία εντάσσονται νομίζω).

Αυτό είναι που δεν μπορώ να δεχτώ, αν και μέσες άκρες έχουμε ίδια άποψη.

Αν ήταν απλώς μια καλογυαλισμένη αμερικανιά θα μπορούσα να το δεχτώ!

Υπάρχει κάτι ανάλογο βρε παιδιά με αυτό που περιγράφω?
Ειλικρινά θα ήθελα να ξέρω. Μπορεί να νοιώθω έτσι λόγω άμάθειας, ασχετοσύνης και δεν ξέρω τί άλλο.
Υπάρχει άλλη ταινία που να πηγαινοέρχονται φώτα άνευ λόγου και αιτίας?

Ποιός κερατάς κράταγε τους φακούς? Αν και νομίζω ότι πρόκειτε για διπλά καρέ. Προσθήκες στο φίλμ. Τίποτε άλλο.

-bye-

Re: Απάντηση: Re: STAR TREK (XI)

Ποιός κερατάς κράταγε τους φακούς? Αν και νομίζω ότι πρόκειτε για διπλά καρέ. Προσθήκες στο φίλμ. Τίποτε άλλο.

-bye-

Κοιτα, οι κεραταδες που κραταγανε τις καμερες με τους φακους ειναι ασυλληπτοι επαγγελματιες και τετοια ρεφλε ΔΕΝ περνανε με την καμια.....αν δεν θελει ο σκηνοθετης.

Τωρα ποια ηταν φυσικα ρεφλε και ποια οχι πες μου ενα πλανο να σου πω την εκτιμηση μου αν ειναι " φορετο" η αν το αφησανε στην ληψη.

Συμφωνούμε απόλυτα ότι την ευθύνη την έχει ο σκηνοθέτης.
Με το κερατάδες αυτό εννοούσα... δεν μπορεί να έχει ξεφύγει από το σκηνοθέτη το ίδιο λάθος 100 φορές!!! Είναι προφανές ότι δεν πρόκειται περί λάθους...

Για αρχή θα με βοηθούσες με τις παραπάνω δύο σκηνές. Την μπλέ και την κόκκινη... Ειδικά η μπλέ είναι πολύ χαρακτηριστική και επαναλαμβάνεται άλλες 5-10 φορές στο έργο. Έτσι θα αποφύγω και τις φωτογραφίες το βράδυ (χεχε)...

επίσης το θόλωμα που εμφανίζεται και εξαφανίζεται χωρίς κανένα λόγο σε προηγούμενο post που επιβεβαιώθηκε από τον sotos. Σε τι αποσκοπεί άραγε?

Φίλε kosh αν έχεις την ταινία δες και οποιαδήποτε σκηνή από τη γέφυρα του Enterprise. Yπάρχει κάποια που δεν είναι υπερφωτισμένη? Υπάρχει καποια που δεν "τρέχουν" άσχετα φώτα ακόμα και όταν δεν υπάρχει ένταση ή άλλη δράση στη σκηνή?
Δεν ξέρω... Εμένα μου φαίνεται ακαταλαβίστικη η τεχνική αυτή.
Μια φτηνή μπουρδα που μάλιστα εφαρμόστηκε με πλήρη αποτυχία.

Φιλικά
Νίκος

Last edited:
Re: STAR TREK (XI)

Εντάξει, μην το ζαλίζουμε κιόλας.

Περί ορέξεως άλλωστε…

ΥΓ Πάντως τα συγκεκριμένα εφέ, αν δεν μου τα ανέφερες τώρα, ούτε που θα θυμόμουν ότι υπήρχαν (όπερ σημαίνει ή ότι έδεναν μια χαρά με τον πνεύμα της ταινίας ή ότι η ταινία ήταν τόσο αδιάφορη ή και τα 2 παραπάνω :p)

Απάντηση: Re: Απάντηση: STAR TREK (XI)

Κριτικη κανεις οποιος θελει φυσικα.

Αναφερομουν στον Sotos που αποδοκιμασε την τεχνικη λογω " τεχνης" .

Παράξενο, αλλά δεν αποδοκίμασα τίποτα, εξάλλου το γράφω ακριβώς από κάτω. Η παρατήρηση ήταν γενική, ο καθένας μπορεί να κάνει ό,τι θέλει και να το παρουσιάσει ως τέχνη, σε άλλους μπορεί να αρέσει σε άλλους όχι...

Dalanik;1005677Φίλε Takisot θα με υποχρέωνες αν έριχνες μια ματιά στο δισκάκι που έχεις εσύ. Οι σκηνές είναι χαρακτηριστικές. Βλέπεις τα ίδια ή έχω πέσει σε χαλασμένο δισκάκι? Μακάρι... και τα πέρνω όλα πίσω για τον "σκηνοθέτη"... [/QUOTE said:
Επειδή χθες το βράδυ ξαναείδα τη ταινία για τρίτη φορά και δεν είχα προσέξει οτιδήποτε, κάθομαι τώρα και βλέπω τις επίμαχες φάσεις.......

Ναι, όλα αυτά υπάρχουν, αν και μπορώ να πω ότι και στις 120" δεν τα πρόσεξα καν.....

Τώρα που τα προσέχω είναι κάπως....