Star Trek: Discovery [Paramount+]

Βαθμολογήστε την Σειρά:

• Εξαιρετική

Votes: 8 13.6%
  • Πολύ Καλή

Votes: 26 44.1%
  • Καλή

Votes: 9 15.3%
  • Μέτρια

Votes: 6 10.2%
  • Κακή

Votes: 10 16.9%

• Total voters
    59
Re: Απάντηση: Re: Star Trek: Discovery (2017, CBS)

Μια χαρά είναι ο Λουσιους...τον πάω και σαν ηθοποιό μ'αρέσει και το acting του...
Δεν ξέρω αν είναι μεξικανα αλλά όταν βγήκε στο πλατισκαλο και τα χωνε στους κρατούμενους ήταν για γέλια...σιγά μαρι...κατουρα και λίγο...

Γενικά στις σειρές τα προβλήματα είναι στους ηθοποιούς και το μπατζετ..
Μπορεί να την καταστρέψουν οι ηθοποιοί.
Το got κατάφερε να φτιάξει το μύθο του πατώντας γερά σε αυτά τα δύο...+ τον τρίτο πυλώνα... το στόρι.
Το expanse πχ έχει καλό στορι αλλά μικρό budget και μέτριους ηθοποιούς...
Το σταρ τρεκ φαίνεται να έχει καλύτερο μπατζετ , καλύτερους ηθοποιούς (εκτός λίγων εξαιρέσεων ελπίζω) ...Όσο για το στόρι θα δούμε..μοιάζει ελπιδοφόρο.

Στάλθηκε από το LG-D802 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ε ναι, η εξίσωση είναι σίγουρα πολύπλοκη.
Και ευτυχώς η σειρά σκίζει και ξεσκίζει!:SFGSFGSF:

(Το τι κάνει και θα κάνει η κατρουλιάρα η Μαρί από το Μέχικο :p, είναι ένα ζήτημα που στο 4ο επεισόδιο σηκώνει κουβέντα.
Μόλις το δεις, με το καλό, θα μας πεις...)

Re: Star Trek: Discovery (2017, CBS)

Μια χαρά είναι η σειρά , πιστεύω ότι ξεπερνάει ακόμη και το πρωτότυπο.:2thumb22sup:

Μόνο κάποια εφέ με χάλασαν λίγο στο 4ο αλλά είναι λογικό γιατί μιλάμε για πανάκριβη παραγωγή.

Έχουν αρχίσει στα φαν sites να συζητάνε για το πότε θα είναι η επόμενη σεζόν, φαντάσου!
Καλά-καλά αυτήν δεν έχουμε ξεκινήσει ακόμα!
(Μην πήραν φόρα, άραγε, επηρεασμένοι από τον σποροκινητήρα; :laugh: )

Λένε ότι υπάρχει η πιθανότητα να τη δούμε Ιανουάριο 2019. Τώρα με τι στοιχεία και αποδείξεις, δεν το έχω ψάξει. Μαζοχισμός να ψάχνεις για την επόμενη πριν καλά-καλά δεις την πρώτη!

(Αν, πάντως, είναι όντως κάπως έτσι, θυμίζει κάτι σαν την πολυαναμενόμενη 2η σεζόν του Westworld).

Ένσταση για το ότι μοιάζει με την πολυαναμενόμενη 2η του Westworld. Εδώ δεν έχουμε δει σχεδόν τίποτα ακόμα και προσωπικά δεν έχω πειστεί ότι έχει να προσφέρει κάτι καινούριο στο genre. Το Westworld ήταν ένας πρωτότυπος τρόπος να ειπωθεί μια ιστορία, στα όρια του διαδραστικού όπου οι δημιουργοί άλλαζαν την ιστορία και άφηναν Easter eggs βάσει συζητήσεων στο Reddit

Ένσταση για το ότι μοιάζει με την πολυαναμενόμενη 2η του Westworld. Εδώ δεν έχουμε δει σχεδόν τίποτα ακόμα και προσωπικά δεν έχω πειστεί ότι έχει να προσφέρει κάτι καινούριο στο genre. Το Westworld ήταν ένας πρωτότυπος τρόπος να ειπωθεί μια ιστορία, στα όρια του διαδραστικού όπου οι δημιουργοί άλλαζαν την ιστορία και άφηναν Easter eggs βάσει συζητήσεων στο Reddit

Ένσταση στην ένσταση! :p

(Αν, πάντως, είναι όντως κάπως έτσι, θυμίζει κάτι σαν την πολυαναμενόμενη 2η σεζόν του Westworld).

Το εννοώ κυριoλεκτικά. Xρονικά. Ότι θα παιχτεί σχεδόν με διακοπή ενός ολόκληρου χρόνου, όπως έγινε-θα γίνει και με το Westworld.
(Αν έχει κάποια βάση αυτό που λένε κάποιοι trekkies fans).

Το Discovery προσπαθεί για πρωτοτυπία και στις λεπτομέρειες τα καταφέρνει, νομίζω, αλλά θα δούμε και στη συνέχεια γι' αυτό (είμαι αισιόδοξος!). Το βλέπω να συνδυάζει όλα τα καλά της ιστορίας του και να προσαρμόζεται στην ατμόσφαιρα του σήμερα τόσο καλά, ώστε να είναι από τα πρώτα! Νιώθω ότι βλέπω καινούρια πράγματα σε όλα τα επίπεδα.

Καλά για το δε Westworld τι να πεις πια! Μέχρι και στο χόλοντεκ του Enterprise και του Orville θα το τρέχουν το πρόγραμμα! :laugh:

Αυτό που λάτρεψα στο Star trek είναι ότι ο δημιουργός του λάνσαρε μια ολόκληρη κοσμοθεωρία και δεν ήταν απλά ενα πιου πιου στο διάστημα. Έδειχνε ως πρότυπο μια κοινωνία που είχε λύσει προβλήματα που συνεχίζουν να μας ταλανίζουν και έβγαινε ενωμένη ταξιδεύοντας προς τα άστρα, όχι με σκοπό την κατάκτηση αλλά την εξερεύνηση και την γάλακτικη ειρήνη.
Το καινούριο discovery δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς θέλει να είναι; redemption story της michael? GoT για Klingons? Πολεμικό;
Επίσης τα προηγούμενα Star trek ήταν πρωτοποριακά για τις εποχές τους συμπεριλαμβάνοντας στο πλήρωμα αντρες, γυναίκες και ανθρώπους από όλες τις φυλές. Εδώ το κάνουν πάλι, αλλά νιώθω ότι το προβάλλουν πάρα πολύ. "Δείτε μας, είμαστε πολύ cool, ο πρωταγωνιστής είναι γυναίκα και ο μέντορας του είναι γυναίκα. Δεν είμαστε πολύ γαματοι;"

Το expanse (αχ πάλι αυτό το expanse) σε ένα από τα πρώτα επεισόδια είχε γυναίκα ασιατισα καπετάνιο Αρειανού καταδρομικού και δεν τράβηξε καθόλου τα φώτα πάνω της. Ήταν απλά....

Απάντηση: Re: Star Trek: Discovery (2017, CBS)

το expanse ειχε μια γυναικα...εδω εχει πολλες....σε αυτο εχεις δικιο
τωρα για το τι θελει να ειναι....νομιζω απο το 3 επεισόδιο δεν μπορεις να το κρινεις...ασε να παει παρακατω και βλεπουμε
και εγω θεωρω τα παλια star trek πρωτοποριακά.
οχι τοσο ως προς τα θεματα που εθιξες (μεσα και αυτα βεβαια) αλλα κυριως γιατι έριχνε μια ματια στο μελλον..ενα μελλον που ηθρε και πολλα απο αυτα τα επιβεβαίωσε...
θυμήσου..κινητά τηλεφωνα.,.,,bluetooth...τηλεμεταφορα...inertnet ....και πολλα αλλα βεβαιa που δεν ηρθαν ακομα αλλα με τισ γνωσεις και την τεχνολογια του σημερα ξερυμε οτι ειναι εφικτά
οι καινουργιες σειρες επιστημονικης φαντσιας δεν εχουν αυτο το element....το μελλον ειναι εδω και η γνωση εχει γινει προσβάσιμη σε ολους....
λιγα πραγαματα μπορουν να μασ εκπληξουν με βαση τη γνωση και τισ δυνατοτητες της....
οποτε το πρωτοποριακό που θα θελησει να φερει μια καινουργια scifi σειρα η τανια ακροβατει να ειναι και τραγελαφικο....
το got ασχολείται με το παρελθον (φαντασου)!!
οι σοφιστικε κοινωνια που ευαγγελιζοταν το αρχικο star trek με τα σημερινα δεδομενα ξερουμε οτ ιειναι μια ουτοπια...δε νομιζω οτι μπορει πια κανεισ να ψαρωσει με αυτο....το παρον και το μελλον τελικα ειναι βιαια με συγκρουσεις και την προσπαθεια ο ενας να επιβληθεί του αλλου...παιχνιδια εξουσιας ...παιχνιδια του θρονου....!!!
οποτε πιο λογικο να βαδισει πανω σε ενα τετοιο πλανο....

Αυτό το expanse λές;
f46b66afcb2f7b199af182123a061637--star-trek-books-star-trek-enterprise.jpg

:laugh: :p

Οκ, είναι σαφες ποιο Expanse λες! :smash:

Το Discovery κινείται στην αυγή του ιδεατού πολιτισμού (που άρχισε να ξεδιπλώνεται από τις σειρές του '60 έως το 2005), και θα έπρεπε να το δούμε και αυτό κάποια στιγμή.
Μπορεί ο Rodenberry να είχε στήσει έως εκκίνηση της δουλειάς του την υπερεξελιγμένη κοινωνία, αλλά από κάποιες καταστάσεις, εμπειρίες και λάθη έφτασε ο πολιτισμος της Ομοσπονδίας στην ωριμότητα και στο σημείο από όπου εκκίνησε ο δημιουργός το franchise.

Τώρα με την επιστροφή στις ρίζες, θα το δούμε και αυτό -γιατί όχι; Το Discovery ξεκινάει 10 χρόνια πριν από τον Σποκ κτλ. Μία κοινωνία να περνάει σκοτεινές και βάρβαρες εποχές, ωριμάζοντας παράλληλα. Το κυρίως θέμα είναι (μάλλον) ο πόλεμος, οπότε σε μία war-theme series είναι αναμενόμενο να δούμε και εξιλέωσεις και ναυμαχίες, όπως στο διπλό επεισόδιο, και διάφορα άλλα μοτίβα των πολεμικών, ανακατεμμένα όμως με το Τρεκ στυλ και χαρακτήρα.

Αλλά, δεν υπήρχε πιθανότητα να μην γίνει φυτίλια στα πασίγνωστα Τρεκ ακόμα και ο γιατρός -αν είναι gay ή όχι, ή να μην παρατηρηθεί ότι γυναίκα κινεί την πλοκή. Απλά η προσοχή σε κάτι Trek και Wars είναι χιλιαπλάσια και βάλε σε σχέση με το Expanse, οπότε γίνεται ντόρος ευρύτερα και επί τόπου πολύ πιο εύκολα απ' αυτό. :(

εντιτ: με πρόλαβε ο Klamia στα σχόλια.

Last edited:
Απάντηση: Star Trek: Discovery (2017, CBS)

εγω παντως δε αναφερόμουν σε αυτο το expance....αλλα στο http://www.imdb.com/title/tt3230854/

ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ στο οτι εξελίσσεται πριν το πρωτο ΣΤΑΡ ΤΕΡΚ οποτε ακομα ο κοσμος ειναι σε διαρκη εναλαγη και πολεμικο κλιμα.

Re: Απάντηση: Star Trek: Discovery (2017, CBS)

εγω παντως δε αναφερόμουν σε αυτο το expance....αλλα στο http://www.imdb.com/title/tt3230854/

ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ στο οτι εξελίσσεται πριν το πρωτο ΣΤΑΡ ΤΕΡΚ οποτε ακομα ο κοσμος ειναι σε διαρκη εναλαγη και πολεμικο κλιμα.

Εννοείται ότι για αυτό λέμε, :a0210:

(μη βλέπεις τις τρολοδήθεν παρανoήσεις που στήνω! :laugh:) :p

Re: Απάντηση: Re: Star Trek: Discovery (2017, CBS)

το expanse ειχε μια γυναικα...εδω εχει πολλες....σε αυτο εχεις δικιο

εδω εχεις αδικο. Το expanse δεν εχει μονο μια γυναικα, εχει τη naomi, την bobbi και την εξαιρετικη Chrisjen.
Σιγουρα δεν με ενοχλει που προσπαθουν να κανουν κατι διαφορετικο και ευχομαι το τελικο αποτελεσμα να βγει καλο.

Οσο για το "οι σοφιστικε κοινωνια που ευαγγελιζοταν το αρχικο star trek με τα σημερινα δεδομενα ξερουμε οτ ιειναι μια ουτοπια." του @klamia71 , καταλαβαινω τι εννοεις, αλλα διαφωνω. Θεωρω οτι το καλο scifi εχει καποια χαρακτηριστικα:

α.προσεγγιζει προβληματα/θεματα της εποχης απο μια οπτικη γωνια που επιτρεπει να γινουν παραλληλισμοι με την εκαστοτε κοινωνια κανοντας μας να σκεφτουμαι πως μπορουμε να βελτιωθουμε ή απλα κανοντας κριτικη (π.χ. district 9)
β.παρουσιαζει μια ιδεατη κοινωνια "σπρωχνοντας" μας προς τα εκει (π.χ. star trek tng)
γ.βαζει ανθρωπους σε παραξενες συνθηκες και εξεταζει πως θα μπορουσαν να συμπεριφερθουν (π.χ. Passengers)

Αυτα ολα ειναι αποψη μου και προφανως για εσας "καλο scifi" μπορει να σημαινει αλλα πραγματα. Για αυτους τους λογους, θεωρω οτι τα star wars δεν ειναι "καλο scifi" αλλα πολυ καλα action movies. To Ender's Game (ταινια) το βρισκω πολυ πιο ενδιαφερον (για το βιβλια δεν γινεται καν λογος, αφου διαπραγματευονται ενα σωρο θεματα) γιατι εχει στην καρδια του δυο πολυ ενδιαφεροντα ερωτηματα (παιδια-στρατιωτες και αδυναμια συνεννοησης ως αιτια πολεμου).

Επισης ειναι ισως αδικη η συγκριση των παλιων με τα καινουρια star trek, οταν εχουμε δει ολο τον κυκλο που εχει κανει η ιστορια τους και ας μην ξεχναμε οτι και στα παλια υπηρχαν αρκετα χαλια επεισοδια. Τελος, σιγουρα χρωματιζει την αποψη μου το γεγονος οτι τα ειδα πιτσιρικας οταν ειχα δει πολυ λιγοτερες σειρες του ειδους... ΑΛΛΑ.. οταν ειδα battlestar galactica (οντας αρκετα μεγαλος και εχοντας ηδη δει αρκετα αλλα scifi) επαθα την πλακα μου. Το expanse αργησε λιγο περισσοτερο να με ιντριγκαρει αλλα με εντυπωσιασε απο την αρχη ο κοσμος που εστησαν. Ακομα και η μινι-σειρα Ascension ειχε μια πολυ ενδιαφερουσα κεντρικη ιδεα (αν και στην πορεια αλλαξοδρομησε πολυ).
Το discovery, δυστυχως, δεν μου εχει προκαλεσει καμμια ιδιαιτερη εντυπωση μεχρι στιγμης. Δεν ειναι κακο και σιγουρα θα συνεχισω να το βλεπω ελπιζοντας να βελτιωθει και να γυρισω πισω γονυπετης ζητωντας ταπεινα συγνωμη που το αμφεβαλλα :)

Τεσπα.. παλι φλυαρισα... αλλα ειναι ενα θεμα για το οποιο ειμαι αρκετα παθιασμενος

Σωστός! :ernaehrung004:

Αν δεν το φλυαρίσουμε σε εξειδικευμένο φόρουμ, πού διαόλο θα το κάνουμε;
ccf36e46c382d82400649f4b1dba760c--funny-tee-shirts-graphic-t-shirts.jpg

Καταπληκτικό το Enders Game! Eίχα βάλει στο νήμα του, ότι η ιδέα από τα σκαφάκια "ακρίδες" αντιγράφτηκε από διάφορα SCi-Fi επιτόπου!
(βλέπε και ταινία Σταρ Τρεκ!)

Αλλά, κάτσε μη γίνει κάνα κουφό με το Discovery, και σε βάζουμε στο τέλος να μας μαστιγώνεις για να ταπεινωθεί η υπερφίαλη σιγουριά μας ότι θα σκίσει...
transporter.jpg

:p

ειδωμεν...ουτε εγω εχω αποφασίσει τι και που κατατασεται το νεο star trek αλλα τουλαχισοτν μου δινει πολυ καλους λογους να δω που θα παει...
για το expanse και τις γυναικες...εννουσα μια σε ηγετικη (τυπης και ουσιας) θεση...
οι υπόλοιπες ειναι κοματια του παζλ ,αλλεσ με περισσοτερες και αλλες με λιγοτερες ικανοτητες...ακομα και η πρωταγωνηστρια κανει πισω σε θεματα ηγεσιας για τον αλλο το "φλορο" χαχαχα που δεν μαρεσει καθολου το acting του
sto σταρ τρεκ οι γκομενιστες ειναι σε ηγετικους ρολους...και τυπης και ουσιας.
δε θυμαμαι εχεικανενα gay sto expanse?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Star Trek: Discovery (2017, CBS)

Τελος, σιγουρα χρωματιζει την αποψη μου το γεγονος οτι τα ειδα πιτσιρικας οταν ειχα δει πολυ λιγοτερες σειρες του ειδους... ΑΛΛΑ.. οταν ειδα battlestar galactica (οντας αρκετα μεγαλος και εχοντας ηδη δει αρκετα αλλα scifi) επαθα την πλακα μου. Το expanse αργησε λιγο περισσοτερο να με ιντριγκαρει αλλα με εντυπωσιασε απο την αρχη ο κοσμος που εστησαν. Ακομα και η μινι-σειρα Ascension ειχε μια πολυ ενδιαφερουσα κεντρικη ιδεα (αν και στην πορεια αλλαξοδρομησε πολυ).
Οντως, πολυ μπροστα το BSG

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Star Trek: Discovery (2017, CBS)

Ε ναι, η εξίσωση είναι σίγουρα πολύπλοκη.
Και ευτυχώς η σειρά σκίζει και ξεσκίζει!:SFGSFGSF:

(Το τι κάνει και θα κάνει η κατρουλιάρα η Μαρί από το Μέχικο :p, είναι ένα ζήτημα που στο 4ο επεισόδιο σηκώνει κουβέντα.
Μόλις το δεις, με το καλό, θα μας πεις...)
Έγω το είπα...θα τα πατήσει και θα πεδικλωθει...Αυτή όχι μόνο πεδικλωθηκε αλλά έφαγε και τα μούτρα της...Καλά να πάθει..Πολύ το νται μας έκανε...Αλλά βρίσκω εντελώς αψυχολόγητη την ενέργεια της...Δεν έχει λογική....

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Star Trek: Discovery (2017, CBS)

Έγω το είπα...θα τα πατήσει και θα πεδικλωθει...Αυτή όχι μόνο πεδικλωθηκε αλλά έφαγε και τα μούτρα της...Καλά να πάθει..Πολύ το νται μας έκανε...Αλλά βρίσκω εντελώς αψυχολόγητη την ενέργεια της...Δεν έχει λογική....

:rolleyes:

Σε κάθε επεισόδιο, βλέπω κάποιες λεπτομέρειες στην πλοκή που "χάνουν" κάπως.
Το κάνουν για να σπρώξουν δράση και ένταση μέσα στο επεισόδιο.
Ορισμένες φορές, μάλιστα, το κάνουν τόσο προσεκτικά ώστε πρέπει να σκεφτείς τι συνέβη στο επεισόδιο (αφού το δεις όλο), για να συνειδητοποιήσεις ότι "κάτι δεν έδενε σωστά και λογικά" σε κάποιο συγκεκριμένο σημείο...

Πάντως, δεν ξέρω αν το πρόσεξες, όποτε κάποιος από το νήμα παραπονιέται για κάποιον χαρακτήρα
αυτός τεζάρει! Τη μια είχαμε την Γεωργίου, τώρα αυτήν...

Και για να πω την αλήθεια, η Burnham με ενοχλεί λιγάκι... :p :laugh:

Λες και σε κάθε τέτοιο σχόλιό μας ο Martin του Discovery σβήνει χαρακτήρες από το σενάριο!
Ηθικοί αυτουργοί, ένα πράμα! :p

Χαχα....ναι..και εγω αυτο σκέφτηκα..λεω δε μπορει οι σεναριογραφοι διαβαζουν το ποστ..χαχα

Στάλθηκε από το LG-V500 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Δεν είμαι fan του star trek franchise γι'αυτό και δεν με νοιάζει αν το Discovery είναι πιστό στην Star trek παράδοση. Εχοντας δει όλες τις σειρές - tng, ds9, voyager και enterprise, κάθε σειρά μου φαινόταν καλύτερη απο την προηγούμενη γιατί ήταν σκηνικά, οπτικά και ηχητικά καλύτερη. Την animated σειρά την προσπέρασα και την original του 60φεύγα την έβλεπα μικρός - τώρα δεν θα την έβλεπα ούτε δεμένος. Τα 2 πρώτα του Discovery ήταν μια αποτυχία και κακή επιλογή για άνοιγμα της σειράς. Το 3ο ήταν πολύ καλύτερο, σκοτεινό όσο θα ήθελα και ενδιαφέρον. Μένει να δούμε και τα επόμενα να χτίζουν μια καλή πλοκή. Θα δείξει.
Η Σονέκα δεν μου κάνει γι'αυτόν τον ρόλο. Καλείται να παίξει τον ρόλο του απαθή κι ανέκφραστου μισο-βουλκάνιου, μια κοπέλα που ακόμα και θυμωμένη ή οταν κοιμάται, φαίνεται έτοιμη να κλάψει ή έχει μια ένταση στο πρόσωπό της... Πιστεύω υπήρχαν καλύτερες επιλογές.