Star Trek Into Darkness

Ψηφίστε την Ταινία:

• Total voters
    0
Re: Star Trek Into Darkness (2013)

Περναει απ'το μυαλο ... οτι οσο περνουν τα χρονια, τοσο πιο απαιτητικοι γινομαστε με το SciFi ???
Mετα απο 30 και 40 χρονια παρακολουθησης ... ελαχιστοι συγγραφεις μπορουν να μας συναρπασουν.
Ομως ... οταν ημασταν Τεταρτη Δημοτικου ... ο καθενας μπορουσε να το κανει αυτο !

Εγω οταν ειδα για πρωτη φορα Star Trek (στην Αγγλια, Τριτη Δημοτικου) εμεινα ΟΡΘΙΟΣ απο
σαστισμαρα. Επρεπε να περασουν δεκα (και παραπανω) λεπτα για να θυμηθω να καθισω.
Βαλτε στον λογαριασμο οτι ηταν και ΕΓΧΡΩΜΗ η TV του θειου .... "παει το παιδακι, χαζεψε" :laugh:

ΤΩΡΑ .... ?

Τωρα περιμενω να φαω την ΓΑΛΑΞΙΑΚΗ πιλαφαρα απο το Επεισοδιο VII του Star Wars ....
και να σταματησω να βλεπω σινεμα (τουλαχιστον οχι στις αιθουσες). Τo Star Trek, επειδη ειχε
εναν ογκολιθο στην ιστορια του (Gene Roddenbery) ... ΤΡΟΜΑΖΕΙ τους ευκαιριακους συγγραφεις
και story-tellers (ευτυχως, η Paramount δεν πουληθηκε στην Disney). To target-group του ST
τα χει τα χρονακια του. Αντιθετα, το target-group του SW ... οσες δεκαετιες και να περασουν ...
θα (επανα)προσδιοριζεται σε ηλικες 12 με 17. Οποτε θα βρισκει πολυ ευκολοτερα νεοκοπους
story-tellers χωρις καμια δεσμευση με την προηγουμενη κουλτουρα της saga.
ΧΑΛΙ ΜΑΥΡΟ, δηλαδη ... (ωιμε) !!!

Τουλαχιστον, το ST .... δεν δειχνει τετοια αισχρα σημαδια παλιμπαιδισμου και μωριας.
Μεχρι στιγμης, δηλαδη ...

ακριβώς, να λέμε πάλι καλά διότι υπάρχει και το Star Wars, το οποίο δύσκολα θα επιστρέψει στα προηγούμενα μεγαλεία (της πρώτης τριλογίας),
η Disney μάλλον θα ντισνεϋοποιήσει το franchise παρά θα του δώσει το βάθος που χρειάζεται - και είναι πραγματικά κρίμα γιατί το σύμπαν του SW έχει όλες τις προδιαγραφές για κάτι μεγάλο.

η τριλογία Batman του Νόλαν υπήρξε τόσο επιτυχημένη διότι ξέφυγε από την κλασική πεπατημένη των καρτουνίστικων ταινιών δράσης - έψαξε βαθιά, μίλησε για τη δημιουργία του ήρωα, ξεψάχνισε την ηθική και τις επιλογές του, έδειξε με ρεαλισμό την αέναη μάχη καλού-κακού και τις συνέπειες που αυτή έχει.

εγώ προσωπικά σαν fan του Star Trek, ιδιαίτερα της σειράς Next Generation (η κορυφή για μένα) περιμένω κάτι αντίστοιχο από μια ταινία ST - να ξεφύγει από τα εφέ, από τον εύκολο εντυπωσιασμό, ακόμα και από το hardcore sci-fi και να δώσει βάση στον 'Aνθρωπο.

Απάντηση: Star Trek Into Darkness (2013)

Γιατι μηπως είχαν βάθος τα τελευταία star wars …;
Ντισνεϋοποιημένα ηταν ετσι και αλλιως…
Περισσότερες πιθανότητες δινω σε περίπτωση που αναλαβει καποιος άλλος σκηνοθέτης να βγει κατι καλο παρα με τον Λουκας

Re: Απάντηση: Star Trek Into Darkness (2013)

o Λούκας είναι όπως ο Σπίλμπεργκ, υπήρξαν μεγάλοι και έκαναν ταινίες-ορόσημα, αλλά πλέον ως δημιουργοί έχουν τελειώσει - οι καλύτερες τους μέρες είναι (πολύ) πίσω...

για το star wars, δε περιμένω πολλά διότι όποιος και αν είναι σκηνοθέτης/σεναριογράφος κλπ, φαντάζομαι θα ακολουθήσει την πορεία που θα του υποδείξει η εταιρεία που χρηματοδοτεί το project.

το star trek είναι μια άλλη ιστορία, εκεί θα έπρεπε να υπάρχει μεγαλύτερη ελευθερία δημιουργίας - ελπίζω η συγκεκριμένη να είναι καλύτερη από την προηγούμενη αν και κρατάω μικρό καλάθι και εδώ

ΟΠΑ...
Μην συγκρίνουμε τους πεζοναύτες με τους καντιλαναφτες.
Ο Σπηλμπεργκ ήταν ,είναι ,και θα είναι από τους μεγαλύτερους σκηνοθέτες που έχουν περάσει τα τελευταία σαράντα χρόνια.
Δημιουργούσε ταινίες για όλα τα γούστα και έπαιξε και συνεχιζει να παιζει σε όλα τα πεδία .
Ο Λουκας από την άλλη ποτέ δεν ήταν μεγάλος σκηνοθέτης αντιθέτως πάντα οι δημιουργίες του ήταν κάτω του μέτριου .
Βρέθηκε όμως την κατάλληλη εποχή να βγάλει μια ταινία που χωρίς να είναι τίποτα το ιδιαίτερο έγινε επιτυχία.
Από εκεί και ύστερα απολύτως τίποτα.
Σαν επιχειρηματίας είναι πανέξυπνος και αυτό είναι που τον έκανε μεγάλο αλλά σαν σκηνοθέτης δεν...

Ο Indiana φίλε μου είναι Σπηλμπεργκ.
Ο Λούκας ήταν στην παραγωγή.

Oυτε για αστείο , ψάξε το όσο θες ...
Αναφέρεται ΟΠΟΥ και να ψάξεις , και αν θυμάμαι καλά και στα extras της τριλογίας του indy (dvd).

https://www.google.gr/search?q=who+...deba48baaec75b&bpcl=39967673&biw=1366&bih=667

Απάντηση: Star Trek Into Darkness (2013)

Άλλο και αυτό …
Τι ακριβως πρεπει να ψαξω;;
Το ξέρουν και οι πετρες πως όλα τα Indiana είναι σκηνοθεσία Σπηλμπεργ , παραγαγωγη Λουκας και συν συμμετοχή στο Story…

Αν το ειχε κανει ο Λουκας ουτε θα συζητούσαμε σημερα για Indiana Jones…

edit
Αντιγράφω από το IMDB
Raiders of the Lost Ark

Directed by
Steven Spielberg
Writing credits
Lawrence Kasdan
(screenplay)
George Lucas
(story) and
Philip Kaufman
(story)

Indiana Jones and the Temple of Doom

Directed by
Steven Spielberg

Writing credits
Willard Huyck (screenplay) &
Gloria Katz (screenplay)
George Lucas (story)

Indiana Jones and the Last Crusade

Directed by
Steven Spielberg
Writing credits
(WGA)
Jeffrey Boam (screenplay)
George Lucas (story) and
Menno Meyjes (story)

Last edited:

ο lucas δημιουργησε τον indiana jones, ακομα και στο imdb αυτός εμφανίζεται ως writer σε όλες τις ταινίες

μιας και μιλάμε για indiana jones, η τελευταία (2008) είναι απόδειξη της πτώσης και των δύο και τρανό παράδειγμα αποτυχίας ενός τεράστιου franchise

όσο για τον Spielberg, ίσως είναι πιο πολυπράγμων και θέλω να δω τη δουλειά του στο lincoln, αλλά ακόμα και εκεί περισσότερο ανυπομονώ να δω τον daniel day lewis στον Α ρολο,
πλεον το όνομα του δε μου λέει αυτό που μου έλεγε πριν 10 χρόνια...

Απάντηση: Re: Star Trek Into Darkness (2013)

Δημιουργός είπα, όχι σκηνοθέτης...

Ενταξει και ο σκηνογράφος δημιουργός είναι αλλα είθισται όταν μιλαμε για δημιουργό να μιλαμε για τον σκηνοθετη της ταινιας (όχι για τον συμπαραγωγό) που στο κατω κατω της γραφής το ονομα αυτου είναι που μπαινει πανω από όλα .
Το μοναδικο franchise που εχει κανει ο Λουκας είναι ο πολεμος των αστρων που επισης εκτος από την σκηνοθεσια εκατσε και το εγραψε ( λεμε τωρα γιατι ουτε το screenplay το χει) …

Και επιμένω πως πρόκειται για μια μετριότητα αφου το Star Wars αν προσπαθήσεις να το δεις σημερα χρειάζεσαι φαρμακευτική υποστήριξη ενώ η Χαμένη Κιβωτός εξακολουθεί να είναι το ιδιο αρεστή και διασκεδαστική ακομα και σημερα..

Απάντηση: Re: Star Trek Into Darkness (2013)

ο lucas δημιουργησε τον indiana jones, ακομα και στο imdb αυτός εμφανίζεται ως writer σε όλες τις ταινίες

μιας και μιλάμε για indiana jones, η τελευταία (2008) είναι απόδειξη της πτώσης και των δύο και τρανό παράδειγμα αποτυχίας ενός τεράστιου franchise

όσο για τον Spielberg, ίσως είναι πιο πολυπράγμων και θέλω να δω τη δουλειά του στο lincoln, αλλά ακόμα και εκεί περισσότερο ανυπομονώ να δω τον daniel day lewis στον Α ρολο,
πλεον το όνομα του δε μου λέει αυτό που μου έλεγε πριν 10 χρόνια...

Φιλε μου πιο πανω παραθετω επακριβώς τι γραφει το IMDB ..
Lawrence Kasdan
(screenplay)
George Lucas
(story) and
Philip Kaufman
(story)

Αν θεωρείς πως η συνσυμμετοχή στο στορυ τον κανει δημιουργό της ταινιας περισσότερο απο τον σκηνοθέτη τοτε πασο...
Και εγω εχω ιδεες για ταινίες αλλα σιγα μην ξερω πως να τις κανω..

Re: Απάντηση: Re: Star Trek Into Darkness (2013)

αν γκουγκλαρεις "creator of indiana jones" θα σου βγάλει τον λούκας

στο "indiana jones franchise" του wikipedia τον εμφανίζει επίσης ως δημιουργό

και μιλάμε για δημιουργό όχι για παραγωγό, συμπαραγωγό, executive producer κλπ

το franchise ειναι δικό του, δε νομίζω ότι υπάρχει αμφιβολία περί αυτού

ότι η σκηνοθεσία του Σπίλμπεργκ είναι κορυφαία είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο, αλλά δε μπορεί να πιστωθεί και την επιτυχία του franchise περισσότερο από τον ίδιο του το δημιουργό

είναι σαν να λέμε ότι ο Τζάκσον είχε μεγαλύτερο μερίδιο στην επιτυχία της τριλογίας του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών από τον Τόλκιν....

Ενταξει και ο σκηνογράφος δημιουργός είναι αλλα είθισται όταν μιλαμε για δημιουργό να μιλαμε για τον σκηνοθετη της ταινιας (όχι για τον συμπαραγωγό) που στο κατω κατω της γραφής το ονομα αυτου είναι που μπαινει πανω από όλα .
Το μοναδικο franchise που εχει κανει ο Λουκας είναι ο πολεμος των αστρων που επισης εκτος από την σκηνοθεσια εκατσε και το εγραψε ( λεμε τωρα γιατι ουτε το screenplay το χει) …

Και επιμένω πως πρόκειται για μια μετριότητα αφου το Star Wars αν προσπαθήσεις να το δεις σημερα χρειάζεσαι φαρμακευτική υποστήριξη ενώ η Χαμένη Κιβωτός εξακολουθεί να είναι το ιδιο αρεστή και διασκεδαστική ακομα και σημερα..

Σκέψου πρώτα τι "εμπορικές" ταινίες sci-fi είχαν βγει μέχρι τότε και αναλογισου τον πάταγο που εγινε όταν κυκλοφόρησε το a new hope.
Τέλος, δεν χρειάζεσαι καθόλου φαρμακευτική υποστήριξη... (μακραν πιο εύκολα βλέπεις τα 6 star wars ,παρα πχ τις 6 η και τις 10 ταινίες star trek.Και αυτο δεν το γράφω σαν troll).

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Star Trek Into Darkness (2013)

(μακραν πιο εύκολα βλέπεις τα 6 star wars ,παρα πχ τις 6 η και τις 10 ταινίες star trek.Και αυτο δεν το γράφω σαν troll).

RED ALERT ! RED ALERT !! ... Enterprise Under Attack from the atheists!

http://www.youtube.com/watch?v=xPYGF52DFns

(μακραν πιο εύκολα βλέπεις τα 6 star wars ,παρα πχ τις 6 η και τις 10 ταινίες star trek.Και αυτο δεν το γράφω σαν troll).

+1

πιο εύκολα ακόμα και από τα aliens.....

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Star Trek Into Darkness (2013)

RED ALERT ! RED ALERT !! ... Enterprise Under Attack from the atheists!

http://www.youtube.com/watch?v=xPYGF52DFns

LOOOOOOOL

Ουτε και πρωί πρωί που τα γράφω δεν σου ξεφευγουν Γιάννη. :p
Την καλημέρα μου...

ΥΓ1.Φυσικά και γνωριζεις οτι απο τις 10 ταινιες star trek αντε να βλέπονται οι 4 ... (να βλεπονται ειπα, οχι διαμαντια :p )
YΓ2. Πιο πολύ σας ταιριάζει το silver alert (αυτο που χανονται οι ηλικιωμενοι).Τοσοι λίγοι που είστε , θα σας βρουν εύκολα :p