Star Trek Into Darkness

Ψηφίστε την Ταινία:

• Total voters
    0
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Star Trek Into Darkness (2013)

LOOOOOOOL

Ουτε και πρωί πρωί που τα γράφω δεν σου ξεφευγουν Γιάννη. :p
Την καλημέρα μου...

ΥΓ1.Φυσικά και γνωριζεις οτι απο τις 10 ταινιες star trek αντε να βλέπονται οι 4 ... (να βλεπονται ειπα, οχι διαμαντια :p )
YΓ2. Πιο πολύ σας ταιριάζει το silver alert (αυτο που χανονται οι ηλικιωμενοι).Τοσοι λίγοι που είστε , θα σας βρουν εύκολα :p

Οι ταινίες μας είναι teasers για τη σειρά...ενώ οι ατάκες του Γιόντα είναι teasers για τον Τζάρτζανο!!!:aetsch:

9789608505339.jpg

Καλημέρα άθεε!!-bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Star Trek Into Darkness (2013)

είναι σαν να λέμε ότι ο Τζάκσον είχε μεγαλύτερο μερίδιο στην επιτυχία της τριλογίας του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών από τον Τόλκιν....
Μα αν καποιος ευθύνεται για την επιτυχία του Αρχοντα αυτός είναι ο Jackson
Ο Τολκιν δεν ειχε καμια επαφή με την ταινια.
Τα βιβλια εγραψε ο άνθρωπος και αυτά από μονα τους σε καμια περίπτωση δεν μπορουν να εξασφαλίσουν την επιτυχία μιας ταινιας.
Ξερεις ποσα Best Seller εχου χαντακωθεί στο πέρασμα τους στην μεγαλη οθονη επειδή ο δημιουργός ( και όταν μιλάμε για δημιουργό μιλαμε για το όραμα του σκηνοθετη) τα εκανε μούσκεμα..;
Αντιθετως υπαρχουν μετρια σεναρια που στα χερια ενός ικανου σκηνοθετη γίνονται μεγαλες ταινιες…

στο "indiana jones franchise" του wikipedia τον εμφανίζει επίσης ως δημιουργό

και μιλάμε για δημιουργό όχι για παραγωγό, συμπαραγωγό, executive producer κλπ

Ισως θα πρεπει να μου πεις συγκεκριμένα τι ακριβως πιστεύεις πως εχει δημιουργήσει ο Λουκας σε αυτή την ταινια ώστε να του ανήκουν τα εύσημα περισσότερο από ότι του αναλογουν.

IndianaJonesandtheRaidersoftheLostArk19811080pBluRayX264-AMIABLEmkv_snapshot_000016_20121215_124247_zps5ffd6257.jpg

IndianaJonesandtheRaidersoftheLostArk19811080pBluRayX264-AMIABLEmkv_snapshot_000022_20121215_124306_zps2e1429dd.jpg

IndianaJonesandtheRaidersoftheLostArk19811080pBluRayX264-AMIABLEmkv_snapshot_000025_20121215_124326_zps9a438e5e.jpg

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Star Trek Into Darkness (2013)

Σκέψου πρώτα τι "εμπορικές" ταινίες sci-fi είχαν βγει μέχρι τότε και αναλογισου τον πάταγο που εγινε όταν κυκλοφόρησε το a new hope.
Τέλος, δεν χρειάζεσαι καθόλου φαρμακευτική υποστήριξη... (μακραν πιο εύκολα βλέπεις τα 6 star wars ,παρα πχ τις 6 η και τις 10 ταινίες star trek.Και αυτο δεν το γράφω σαν troll).
Εγω παλι μια φορα που προσπαθησα να τις ξαναδω καπου στο τελος της πρωτης άρχισα να βαριανασαίνω σαν τον Darth Vader

http://www.youtube.com/watch?v=mACnGsmBZJQ

:p:p

Re: Star Trek Into Darkness (2013)

Αν και έχουμε ξεφύγει από το θέμα του star trek - αντιγράφω από το wiki σχετικά με το πώς ξεκίνησε ο χαρακτήρας του Indiana Jones:

In 1973, George Lucas wrote The Adventures of Indiana Smith.[5] Like Star Wars, it was an opportunity to create a modern version of the serials of the 1930s and 1940s.[6] Lucas discussed the concept with Philip Kaufman, who worked with him for several weeks and came up with the Ark of the Covenant as the plot device. The project was stalled when Clint Eastwood hired Kaufman to write The Outlaw Josey Wales.[7] In May 1977, Lucas was in Maui, trying to escape the enormous success of Star Wars. Friend and colleague Steven Spielberg was also there, holidaying from work on Close Encounters of the Third Kind. Spielberg told Lucas he was interested in making a James Bond film. Lucas then told him of an idea "better than James Bond", explaining the plot of Raiders of the Lost Ark. Spielberg loved it, calling it "a James Bond film without the hardware",[8] though he had the character's surname changed to "Jones".[6] Spielberg and Lucas made a deal with Paramount Pictures for five films about Indiana.[8]

επίσης και το παρακάτω μιλάει για το πώς γεννήθηκε ο χαρακτήρας κλπ.
http://news.yahoo.com/raiders-lost-ark-30-story-behind-screenplay-175500972.html

Για μένα το μεγαλύτερο μερίδιο επιτυχίας ενός franchise το έχει ο δημιουργός του, αυτός που οραματίζεται το κεντρικό ήρωα και τον κόσμο στον οποίο ζει. Μπορεί ο Lucas να μη σκηνοθέτησε τη ταινία, ίσως δεν έγραψε ούτε καν το σενάριο μόνος του, αλλά αυτός δημιούργησε τον Indiana Jones.

O Τζάκσον έκανε πολύ καλή δουλειά με τις ταινίες, αλλά ο Άρχοντας υπήρχε και πιο πριν και ήταν μάλιστα πασίγνωστος και θα υπήρχε και χωρίς τις ταινίες - γι'αυτό και ό,τι μερίδιο επιτυχίας του αναλογεί (που είναι πολύ μεγάλο), δε γίνεται να είναι μεγαλύτερο από τον άνθρωπο που δημιούργησε την ιστορία του Άρχοντα και το σύμπαν στο οποίο η ιστορία αυτή διαδραματίζεται.

Να διευκρινήσω ότι μιλάμε για franchises και όχι μόνο για ταινίες

Ειμαστε way off topic αλλα βασιζομαστε στους καλους μας Mod να μας φτιαξουν ενα νεο νημα για να διαφωνουμε.

Εχω την εντυπωση οτι παραμυθιαζεστε πως αν ειχε αναλαβει ενας αλλος σκηνοθετης τον Ιντιανα εκτος του Σπηλμπεργκ θα ειχε αυτην την τεραστια επιτυχια η ταινια.

Συμφωνω πως ο Λουκας προφανως και εστησε το παραμυθι αλλα και πως οι ηθοποιοι την συγκεκριμενη χρονικη στιγμη ηταν καταπληκτικη επιλογη, θυμιζω οτι εκτος του Χαρισον Φορντ ο ρολος ειχε προταθει και στον Τομ Σελεκ τον οποιο προτιμουσε ο Λουκας εναντι του Φορντ !! αλλα περασε του Σπηλμπερκ που τον ηθελε διακαως.

Ο Σπηλμπεργκ πηρε μια ακομα μετρια ιστορια του Λουκας (οπως ο Πολεμος των Αστρων) και την εκανε εισπρακτικη βομβα. Δεν χρειαζονται πολλα λογια για το ποιου η συνεισφορα ηταν "βαρυτερη". Αρκει να δει κανεις τις επιτυχιες του ενος και του αλλου και αντιλαμβανεται οτι ο Λουκας ηταν εκτος απο ενας απιστευτος δουλευταρας ενας πολυ πολυ τυχερος ανθρωπος.

Σε αντιθεση με τον Μαγο Σπηλμπεργκ που οτι και να επιανε γινοταν χρυσαφι....

Οπως επισης σκουπιδι θα μπορουσε να εχει γινει και ο Αρχοντας των δαχτυλιδιων αν ειχε αναλαβει κανας τυχαιος....

Last edited:

Φιλοι μου,

SW fan ειμαι και εγω ... αλλα το A New Hope και το Empire Strikes Back δεν ειναι ΤΟ απαυγασμα σεναριακης πλοκης.
Παραμυθακια ειναι, που ΑΝ δεν ειχαν αυτα τα τοσο λεπτομερειακα μοντελακια, σκηνικα και ειδικα εφφε .....
ΟΥΤΕ για Flash Gordon δεν καναν (σαν στορυ και μονο).

Ο Λουκας, (απο τo δισκακι της ιστοριας ΠΡΟ του 1977) οταν εβαλε να δουν την ταινια του (χωρις την μαχη στο DeathStar)
ο Σπηλμπεργκ, Κοπολα και μερικοι ακομα ... στο τελος της προβολης, γυρναει ο Στηβεν και τον ρωταει : "George ....
what are you trying to convey here ?" Που σημαινει οτι το script ... ηταν για τα μπαζομπαζα,
ΠΡΙΝ ΚΑΝ ΒΓΕΙ ΣΤΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ.

Τι εγινε και γλιτωσαμε ολοι (και ο Λουκας μαζι) ???

Ο Λουκας (με προσωπικη εμπλοκη και καταρρευση απο υπερκοπωση) κυνηγησε τους χιππηδες της (νεοσυστατης) ILM
να ΣΚΙΣΤΟΥΝ και να παραδωσουν την δουλεια που τους ζητηθηκε !!! Ποια ηταν αυτη η δουλεια ? ΟΛΑ τα εκπληκτικα
μοντελακια-σκαφακια και η επιφανεια του Death Star που μας ΚΑΘΙΣΕ κατω αφωνους οταν μπηκαμε στις αιθουσες.
ΒΓΑΛΤΕ απο το εργακι ολα αυτα τα X-Wings, TIE-fighters, Falcon, ISDs και το DeathStar .... και το story-telling
απλα θα ξεφτιλιζε ολη την παραγωγη. Ξαναγραφω .... το story-telling θα ξεφτιλιζε ολο το εργακι (και τις εισπραξεις
και το Franchising και τα Prequels ... ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ).

Ο Λουκας εκανε μια επιλογη που τον εσωσε (και σ'αυτο ευθυνεται ο ιδιος).
Η θα εδινε ΟΛΗ την βαρυτητα στα ειδικα εφφε (και θα εσωζε εαυτον και Twentieth Century Fox)
η, αν στηριζονταν στο στορυ, θα εψαχνε αλλη δουλεια (και αλλη ηπειρο απο τα χρεη και την κατακραυγη).
Eπελεξε το ΠΡΩΤΟ (ευτυχως για εμας, ως 12χρονα παιδακια) αλλα ΕΧΑΣΕ μακροπροθεσμα την σεναριακη
νοηματοδοτηση
ολοκληρης της saga. ΔΕΝ υπηρχε καποιο σοβαρο νοημα στην saga. ΟΛΗ η εμφαση δοθηκε
στα ειδικα εφφε (και στην δευτερη και στην τριτη και ... σε ολες τις υπολοιπες συνεχειες). Φανηκε απο την
εμμονη σε αρκουδακια και τζαρ-τζαρ ... το target-group που αποφερει τα ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κερδη, δεν μπορει
να ξεπερνα τα 17 ετη ηλικιας. Το ωριμοτερο εργο της εξαλογιας ειναι το ESB ... (χεσε μεσα δηλαδη).

Βεβαια, επειδη τα ειδικα εφφε ηταν τοσο πετυχημενα (1977) .... μπορουμε σημερα και μιλαμε για SciFi
με αληθοφανεια (σε καθε παραγωγη και εταιρια). ΕΣΠΡΩΞΕ τους παραγωγους και σκηνoθετες οσο κανεις αλλος
ΟΧΙ ΟΜΩΣ τους story-tellers ....

(ΥΓ .... γραψτε λαθος, ο Stanley Kubrick εσπρωξε τους παντες με την Οδυσσεια 2001, το 1968.
Ο Λουκας κανιβαλλισε το τμημα special effects της Οδυσσειας για να αρματωσει σαν αστακο το Star Wars.
Αρα, τουλαχιστον, ηταν δαιμονιος "υπεξαιρετης" :laugh: )

Last edited:
Απάντηση: Re: Star Trek Into Darkness (2013)

Αν και έχουμε ξεφύγει από το θέμα του star trek - αντιγράφω από το wiki σχετικά με το πώς ξεκίνησε ο χαρακτήρας του Indiana Jones:

In 1973, George Lucas wrote The Adventures of Indiana Smith.[5] Like Star Wars, it was an opportunity to create a modern version of the serials of the 1930s and 1940s.[6] Lucas discussed the concept with Philip Kaufman, who worked with him for several weeks and came up with the Ark of the Covenant as the plot device. The project was stalled when Clint Eastwood hired Kaufman to write The Outlaw Josey Wales.[7] In May 1977, Lucas was in Maui, trying to escape the enormous success of Star Wars. Friend and colleague Steven Spielberg was also there, holidaying from work on Close Encounters of the Third Kind. Spielberg told Lucas he was interested in making a James Bond film. Lucas then told him of an idea "better than James Bond", explaining the plot of Raiders of the Lost Ark. Spielberg loved it, calling it "a James Bond film without the hardware",[8] though he had the character's surname changed to "Jones".[6] Spielberg and Lucas made a deal with Paramount Pictures for five films about Indiana.[8]

επίσης και το παρακάτω μιλάει για το πώς γεννήθηκε ο χαρακτήρας κλπ.
http://news.yahoo.com/raiders-lost-ark-30-story-behind-screenplay-175500972.html

Για μένα το μεγαλύτερο μερίδιο επιτυχίας ενός franchise το έχει ο δημιουργός του, αυτός που οραματίζεται το κεντρικό ήρωα και τον κόσμο στον οποίο ζει. Μπορεί ο Lucas να μη σκηνοθέτησε τη ταινία, ίσως δεν έγραψε ούτε καν το σενάριο μόνος του, αλλά αυτός δημιούργησε τον Indiana Jones.

O Τζάκσον έκανε πολύ καλή δουλειά με τις ταινίες, αλλά ο Άρχοντας υπήρχε και πιο πριν και ήταν μάλιστα πασίγνωστος και θα υπήρχε και χωρίς τις ταινίες - γι'αυτό και ό,τι μερίδιο επιτυχίας του αναλογεί (που είναι πολύ μεγάλο), δε γίνεται να είναι μεγαλύτερο από τον άνθρωπο που δημιούργησε την ιστορία του Άρχοντα και το σύμπαν στο οποίο η ιστορία αυτή διαδραματίζεται.

Να διευκρινήσω ότι μιλάμε για franchises και όχι μόνο για ταινίες
Φιλε μου δεν μου γραφεις κατι διαφορετικο…
Όπως αναφερω παραπάνω και εγω μπορει να εχω τις χιλιες δυο ιδέες για να κανω μια ταινια αλλα δεν σημαίνει πως ξερω να την κανω κιολας.
Ο Λουκας πεταξε μια ιδεα ( μονο βλακας δεν είναι ο ανθρωπος) και ζητησε από τον Spielberg να το κανει ταινια .
Αυτή είναι και η επιτυχία του ως παραγωγός αφου επέλεξε τον καταληλο για να κανει μια από τις πιο διαχρονικές ταινιες των τελευταίων 30 ετων
Ειμαι σίγουρος πως ακομα και ο Λουκας το ηξερε πως με άλλους συντελεστές εκτος από αυτόν θα γινοταν επιτυχία η συγκεκριμένη ταινια ( μια χαρα ξερει τις δυνάμεις του).

Καλο είναι παντως να ξεχωρίζουμε σε ένα εργο ποιος είναι πραγματικά ο δημιουργός γιατι μπορει μεν το ονομα Indiana να δόθηκε από το ονομα του σκυλου του Λουκας αλλα σε αυτό εγω προσωπικά δεν βρισκω τιποτα το δημιουργικό…

Απάντηση: Star Trek Into Darkness (2013)

Βρε, τι είστε εσείς τα Γούκια?? Εμείς τα Τρέκια δεν ασχολούμαστε ούτε με εφέ, ούτε με franchise, ούτε με Λουκάδες, ούτε με Στέφανους......Τσακωνόμαστε μόνο για τη 7 μέχρι να μπει ο γιατρός να μας χωρίσει και όταν δεν θυμόμαστε κάτι μπαίνει ο γάτος να μας το θυμίσει!!!:Banane0::Banane0:

Τα βαφτίσια του γαλαξία σας τα κάνατε ή προβλέπεται προσεχώς να μας πείτε την ιστορία του ονόματος σε τρεις χρυσελεφάντινες κασετίνες?:aetsch:

Aυτο μ'αρεσει στα τρεκια ..... αυτοσαρκασμος ..... :SFGSFGSF:

(ουτε για δασκαλα στo κατηχητικο δεν την αντεχω ... την Janeway)

Last edited:

Ειμαστε way off topic αλλα βασιζομαστε στους καλους μας Mod να μας φτιαξουν ενα νεο νημα για να διαφωνουμε.

Σε αυτό που μπορείς να βασίζεσαι είναι ότι θα διαγραφούν όλα τα off-topic ποστς, ιδίως αυτά που αναφέρονται στο star wars!!!!!!!!!!!!!!!!:BDGBGDB55:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Star Trek Into Darkness (2013)

LOOOOOOOL

Ουτε και πρωί πρωί που τα γράφω δεν σου ξεφευγουν Γιάννη. :p
Την καλημέρα μου...

Έχουμε εγκαταστήσει application με όνομα "wookie alert" φίλε μου!!!! :flipout::flipout:

Re: Απάντηση: Star Trek Into Darkness (2013)

Raiders of the Lost Ark

Directed by
Steven Spielberg
Writing credits
Lawrence Kasdan
(screenplay)
George Lucas
(story) and
Philip Kaufman
(story)

Indiana Jones and the Temple of Doom

Directed by
Steven Spielberg

Writing credits
Willard Huyck (screenplay) &
Gloria Katz (screenplay)
George Lucas (story)

Indiana Jones and the Last Crusade

Directed by
Steven Spielberg
Writing credits
(WGA)
Jeffrey Boam (screenplay)
George Lucas (story) and
Menno Meyjes (story)

Ολίγον off-topic: Αυτοί οι δύο ήταν καλοί και σαν σκηνοθέτες, ιδίως ο δεύτερος.

Απάντηση: Star Trek Into Darkness (2013)

Ας ξανα βάλουν τον Jonathan Frakes
Αν είναι δυνατό να συζητάμε για τον σκηνοθέτη του Indiana Jones … ST θέλουμε όχι Indiana… ούτε Star Wars …

Προβλέπεται πανικός και ομίχλη, με κάτι τέτοια τρέιλερ που βγάζουν η αγωνια χτυπάει κορυφή.

Σε αυτό που μπορείς να βασίζεσαι είναι ότι θα διαγραφούν όλα τα off-topic ποστς, ιδίως αυτά που αναφέρονται στο star wars!!!!!!!!!!!!!!!!:BDGBGDB55:

Ανόητα φρικιά, το τέλος σας έρχεται .... :p
Έχετε ξεφτιλιστεί τόσο πολυ που στην τελευταία ταινία star trek ξεχάσατε το φανερό tribute στο star wars στην μάχη με το σπαθί.
Δεν ειστε κακοί μωρέ, απλα θα έιστε πάντα δεύτεροι ! :p

ΥΓ. Για να είμαι τίμιος, το trailer μου άρεσε.

Απάντηση: Re: Star Trek Into Darkness (2013)

Ανόητα φρικιά, το τέλος σας έρχεται .... :p
Έχετε ξεφτιλιστεί τόσο πολυ που στην τελευταία ταινία star trek ξεχάσατε το φανερό tribute στο star wars στην μάχη με το σπαθί.
Δεν ειστε κακοί μωρέ, απλα θα έιστε πάντα δεύτεροι ! :p

ΥΓ. Για να είμαι τίμιος, το trailer μου άρεσε.

Άκου, από κάτω...

όταν εμείς πετάγαμε με warp speed ο παππούς του Γιόντα είχε ακόμα κόκκινα αυτιά και έβαζε τις λέξεις στη σειρά!!:aetsch::aetsch:

Φλερ και άγιος ο Θεός βλέπω στο τρέιλερ!!!:twoguns::twoguns::rifle:

Όποιος σκοτώσει τον JJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJ έχει αμοιβή από μένα...:D

Last edited: