Star Trek Into Darkness

Ψηφίστε την Ταινία:

• Total voters
    0
Re: Star Trek Into Darkness (2013)

Κανεις δεν μου απανταει .... αντε ...
παιζω το τελευταιο μου "χαρτι" (ο ποταπος και τρισαθλιος :p)

View attachment 93122

LIVE LONG AND PROSPER !!! (... σας ευχεται η κοπελα μας)

Και μετά αναρωτιόμαστε εάν το ST universe απαυτώνει το SW universe. Όταν μας προσφέρεστε έτσι τι να κάνουμε, να μην σας πηδάμε? :BDGBGDB55:

Συγνωμη για την (γουκικη) παρεμβαση ...
ο Ρωμαιος στα αγγλικα προφερεται Roman.
Δεν βλεπω ποσο κοντα βρισκεται στο Ρομιουλανος (Romulan) :p
Το οτι η λεξη Rome ειναι πιο κοντα στο Romulan δεν σημαινει τιποτα.
Kαλλιστα, μπορω να παρω το Roma και Mullan και να βγαλω Romulan :laugh:

Ποντιε

Mαλλον ... ΔΕΝ μπορεις να πηδηξεις κατι που ξεκινησε (και συνεχισε) ασεξουαλικο.
Στο ST ... μια 7 of 9, δεν αφηνει το παραμικρο περιθωριο για ασεξουαλικες σκεψεις (και συμπαντα :p)

Last edited:

Ποντιε

Mαλλον ... ΔΕΝ μπορεις να πηδηξεις κατι που ξεκινησε (και συνεχισε) ασεξουαλικο.
Στο ST ... μια 7 of 9, δεν αφηνει το παραμικρο περιθωριο για ασεξουαλικες σκεψεις (και συμπαντα :p)

Ξαναδές πάλι το original series για να προσέξεις πόσο ασεξουαλικό ήταν!!!!!!!!!!1
Και θα έχεις χρόνο να το κάνεις αφού θα σε μπανάρω και δεν θα τρώς τον χρόνο σου στο φόρουμ!!!!!!!!!!!!!!:flipout::flipout::flipout:

Ρε συ Πάνο, έρχεσαι και αποδεικνύεις αυτό που είπα. Εκτός εάν θέλεις να μου πεις ότι επειδή το σύμπαν του Star Trek είναι μυθοπλασία του Rodenbery, πρέπει να σκεφτόμαστε στο πλαίσιο της γης.
Δεν μπορεί να μου λες ότι οι Romulans ονόμασαν τον πλανήτη τους και φυσικά πήραν το όνομα τους από την ιστορία της δημιουργίας της Ρώμης. Δεν γίνετε η απόσπαση της race που μας βρήκε και βοήθησε να βγούμε στο διάστημα να έχει ονομαστεί από την δική μας μυθολογία.
Ο Paul Schneider μπορεί έτσι να το σκέφτηκε, αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία στην προφορά του ονόματος. Δεδομένου λοιπόν ότι σε όλα τα Star Trek (ταινίες και σειρές) η σωστή pronounciation είναι Ρώμιουλαν (ie.

www.youtube.com/watch?v=CNymkWXIZpk

στο 3:17), δεν έχει καμία σημασία πως θα το μεταφράζαμε εμείς σε Ελληνικά.

Μην ξεχνάς Μάριε ότι στα 60's η σειρά η έννοια του politically correct δεν υφίστατο, κατά τη γνώμη μου είναι προφανής η "γεωκεντρικότητα" της σειράς τότε (εμείς είμαστε οι καλοί και όλοι οι άλλοι κακοί κλπ κλπ). Ακόμα και οι "Ρωμυλιανοί" είχαν ιεραρχία της αρχαίας Ρώμης με Σύγκλητο κλπ, ακόμα και το ντύσιμό τους (τουλάχιστον στο priginal series) έμοιαζε με τηβέννους.
Στα Αγγλικά ο πλανήτης λέγεται Romulus και ο γειτονικός του Remus, μια σαφής αναφορά στους θρυλούμενους ιδρυτές της Ρώμης.

http://en.wikipedia.org/wiki/Romulus_and_Remus

Re: Απάντηση: Re: Star Trek Into Darkness (2013)

Aπο εκεί πέρα αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιούμε την ακριβή ηχητική ταυτότητα της λέξης (Ρόμιουλανς) ας τους λέει ο καθένας όπως θέλει, δε χάλασε ο κόσμος. Έχω βρει υπότιτλους που τους ονομάζουν ακόμα και Ρωμαίους κτλ... τα σκήπτρα βέβαια κρατάει το warp speed...:flipout:

Μια που είμαστε παραπλήσιας ηλικιακής "κληρουχίας" θυμάσαι πως μετέφραζαν τότε στην ΕΤ-2 το "Warp 7"?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Star Trek Into Darkness (2013)

7η προωθητική!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Εισαι σιγουρος?
Κι εγω δινη το θυμαμαι...
(καλα, ομολογω οτι δεν εχω και τα χρονια σας βεβαια):p

Ταχύτητα δίνης το θυμάμαι κι εγώ

Απάντηση: Star Trek Into Darkness (2013)

Παιδιά, άμα το λέει έτσι ο Πάνος, τέλος!! Trust me!!:flipout:

Μπορεί το δίνη να χρησιμοποιήθηκε μετέπειτα...

Εγω αμα δεν μιλησει ο γατος δεν πιστευω τιποτα...
Να ξεκαθαρισουμε οτι μιλησατε για ΕΤ2 ε?
Αν το γυρισετε περι υενεδ αλλαζει το πραμα.

Last edited:

Το δικαστήριο δεν δέχεται την μαρτυρία του διότι εκείνος τους καιρούς ήταν κρυφογούκης!! Μετά είδε το φως το αληθινόν!! Ενώ ο Πάνος ήταν πάντα δικός μας!!:D

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Star Trek Into Darkness (2013)

Εισαι σιγουρος?
Κι εγω δινη το θυμαμαι...
(καλα, ομολογω οτι δεν εχω και τα χρονια σας βεβαια):p

Αναφέρομαι στις μεταφράσεις της ΕΡΤ στα early 80's, σε επόμενες προβολές όντως αναφερόταν ως "ταχύτητα δίνης".

Το δικαστήριο δεν δέχεται την μαρτυρία του διότι εκείνος τους καιρούς ήταν κρυφογούκης!! Μετά είδε το φως το αληθινόν!! Ενώ ο Πάνος ήταν πάντα δικός μας!!:D

Ακομα δεν το εχει δει το φως το αληθινο. Αλλα που θα παει...
Ο καιρος γαρ εγγυς.

Re: Απάντηση: Star Trek Into Darkness (2013)

Να ξεκαθαρισουμε οτι μιλησατε για ΕΤ2 ε?
Αν το γυρισετε περι υενεδ αλλαζει το πραμα.

Ο γάτος ήταν αγέννητος τότε!!!!!!!!!!!!!!
Όσο για το ΥΕΝΕΔ, μπορεί να έχεις και δίκιο.....

Ακομα δεν το εχει δει το φως το αληθινο. Αλλα που θα παει...
Ο καιρος γαρ εγγυς.

Καλά...ότι δεν έχει δει το φως, το γνωρίζω πολύ καλά!! Το τελευταίο βιντεάκι που ανακάλυψε για να τσεκάρει το on/off το είδες?? Νόμιζα ότι μου έστειλε μια μαύρη καρτέλα τα πρώτα 20''!!:flipout:

Καλά...ότι δεν έχει δει το φως, το γνωρίζω πολύ καλά!! Το τελευταίο βιντεάκι που ανακάλυψε για να τσεκάρει το on/off το είδες?? Νόμιζα ότι μου έστειλε μια μαύρη καρτέλα τα πρώτα 20''!!:flipout:

Μπαα δεν ξερω. Εγω δεν εχω προβολι. Μια χαρα ειναι το ον/οφ μου.:p
Ασ'τα αυτα. Ξερεις σε ποιο φως αναφερομαι.
Αυτο που βρισκεται μεσα στα encounter suits των Vorlons