Star Trek the movie

Re: Απάντηση: Star Trek the movie

Επίσης όλοι σας ασχολείστε με την ποιότητα εικόνα και ήχου, ερμηνείες ηθοποιών κλπ. Αυτά είναι για κανένα Γκοτζίλα, James Bond κλπ. Τίποτα για την ουσία? Άρα μάπα το καρπούζι (...?).

Οχι καθε αλλο.

Κάποιος λοιπόν από εσάς που το είδε πρέπει να μου πει (πριν πάω να το δω, να είμαι προετοιμασμένος ρε παιδί μου ...), ποια είναι η αναλογία διαλόγων με εφέ, πόσες φορές ο Κέρκ λέει "engage", πόσες φορές γίνεται σεισμός μετά σπινθήρων και καπνού στη γέφυρα του Enterprise, πόσοι από τούς κομπάρσους-πλήρωμα σκοτώνονται κατά τις εκρήξεις, πόσο κοντό είναι το φόρεμα-στολή της μαυρούλας και άλλα σχετικά με Star Trek …

Θα ξετρελλαθεις αντε να το δεις......μεχρι κι εγω ανατριχιασα οταν ακουσα το μοτο της σειρας να αναφωνειται.....

(η ουχουρου πως την λενε εχει σουπερ ποδια)

PS1. Τι δουλειά έχει ένας wookie στο νήμα των trekkie? και πολύ περισσότερο να λέει και καλά λόγια? Κύριε συντονιστά εύγε! Ποτέ δεν είναι αργά …

Ειδες, τι εζησα κι εγω στα γεραματα ?

PS2. Ρε παιδιά για την ποιότητα εικόνας και ήχου πάμε στο Star Trek?
Οι σαραντάρηδες είδαμε τα πρώτα επεισόδια στην ΥΕΝΕΔ σε telefunken 25", ασπρόμαυρη και μονοφωνική, έτσι δεν είναι?

Σωστος αλλα δεν μπορεις να μην τα αναφερεις....

PS3. Παραθέτω μία λίστα με Srar Trek movies, έτσι για να γίνω και λίγο χρηστικός:
1) Star Trek I – The motion picture
2) Star Trek II – The Wrath of Khan
3) Star Trek III – The search of Spock
4) Star Trek IV – The voyage home
5) Star Trek V – The final Frontier
6) Star Trek VI – The undiscovered country
7) Star Trek VII – Generations
8) Star Trek VIII – First Contact
9) Star Trek IX – Insurection
10) Star Trek X – Nemesis
Η τιμή τους σε DVD δεν ξεπερνάει τα 80 Ε (6-10 Euro η μία) και μπορείτε να τις βρείτε στο e-shop, στο Saturn και αλλού.

Το μονο που μου αρεσε ηταν το Star Trek VIII – First Contact. Ολα τα αλλα τα θεωρησα b-movies.

Σωστός κε Συντονιστά.
Όσον αφορά όμως τα b-movies πόσα τέτοια "ερωτευτήκαμε"?

Το Star Trek είναι υπεράνω τέτοιων πραγμάτων. Budget, σκηνοθεσία, cast, υποκριτική κλπ. είναι απλά για τα εισιτήρια πιθανόν και την ατμόσφαιρα. Η ουσία είναι να μεταφέρεται η ιδέα.
Το “Insurrection” (κατά γενική ομολογία η χειρότερη ταινία) το είδα με την γυναίκα μου πρώτη ημέρα προβολής στο cinepolis γλυφάδας. Στην αίθουσα ήταν σύνολο 11 άτομα (6 fans, δύο φορούσαν και την στολή, και τρεις πιτσιρίκες που δεν πρόλαβαν το έργο σε άλλη αίθουσα και ενοχλούσαν με τα γέλια τους).
To βλέπω και το ξαναβλέπω και κάθε φορά είναι σαν την πρώτη - Αριστούργημα.

Καλή ταινία ε/φ είναι, STAR TREK όμως δεν είναι! στο σύμπαν του, ο πλανήτης του Σπόκ ποτέ δεν καταστράφηκε! να που ήρθε τώρα ένας ηλίθιος (βλέπε Άμπραμς, ο άνθρωπος δεν έχει δει ποτέ STAR TREK φαίνεται!) και διέλυσε 35 χρόνια STAR TREK με μια ταινία για να οικονομίση!

Εναλλακτικο συμπαν δημιουργησε.....

Τι θα επρεπε να κοπιαρει το παλιο σε ολα ??

Ισα ισα που ειχε ενα ενδιαφερον.

Απο trekkie θα περιμενα πιο ανοιχτη αντιμετωπιση. Αλλιως βλεπεις τα παλια και εισαι ευχαριστημενος.

Και ριχνοντας μια ματια στις πρωτες αντιδρασεις στο imdb...αν σημαινει κατι αυτο.....

Σε 16500 ψηφους εχει αποσπασει εως τωρα βαθμολογια 8.6 !!!

Για ταινια επιστημονικης φαντασιας ειναι παρα πολυ.....

Μεγάλη απογοήτευση για τους fans, με ένα τραγικό σενάριο που όπως το βλέπω, βασικό σκοπό είχε την ανανέωση της σειράς σε πιό εμπορικά πλαίσια, καταστρατηγώντας κάθε προηγούμενο star trek κανόνα, προκειμένου να μπορέσουν οι παραγωγοί να συνεχίσουν ανεμπόδιστοι τη δημιουργία επόμενων blockbuster. Ως απλή περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας είχε την πλάκα της, αλλά ως star trek έχανε από παντού.
Εντυπωσιακά εφέ, ωραία μουσική και (όντως) πάρα πολύ καλό casting, αλλά το σενάριο ήταν απαράδεκτο, όπως και η σκηνοθεσία η οποία μου φάνηκε ως απλή διεκπεραίωση περιπέτειας δράσης σε στυλ McG.

Μία φράση που κατά τη γνώμη περιγράφει ακριβώς την ταινία, (από την κριτική στο http://efilmcritic.com/review.php?movie=17128&reviewer=198) είναι:
".... And for nearly its first hour, I felt I was witnessing Abrams hitting every beat just right – only to see him and his writers spend the final hour getting just about everything wrong."
Αρχίζω πλέον και έχω αμφιβολίες για το τι μας επιφυλλάσει ο J.J. στο Lost. Πάντως εδω πέρα τα έκανε μαντάρα με το time travel.

Το νέο Star Trek σκοπό είχε να κάνει "reboot" το Star Trek franchise, το οποίο το είχε πραγματικά ανάγκη αν ήθελε να ανακάμψει.

Μετά από την επιτυχία που παρουσιάζει η ταινία, είναι πιθανό να προκύψει κάποια νέα σειρά.. που εμένα τουλάχιστον πραγματικά μου έχει λείψει.

Ακριβως. Αν η παλαια σειρα ειχε ακομα λαδι θα το ειχαν στραγγισει. Χρειαζοταν καινουργια πορεια.

Το είδα χτες και μου άρεσε πολύ. Το κεντρικό σενάριο είναι στο πνεύμα μιας ταινίας STAR TREK με σωστή δόση δράσης και ουσίας. Επίσης πολύ πετυχημένη είναι και η χημεία μεταξύ του νέου καστ που στο τέλος της ταινίας μου έδωσε την αίσθηση ότι παίζουν αυτούς τους ρόλους χρόνια. Κατά τη γνώμη μου συγκαταλέγεται ανάμεσα στις τρεις-τέσσερεις καλύτερες ταινίες της σειράς. Δύσκολα πιστεύω ότι θα μπορούσαν να είχαν κάνει κάτι καλύτερο με ένα τόσο κορεσμένο franchise. Το έδωσαν τον αέρα ανανέωσης που χρειαζόταν.

Πρός Hvoul και Iskander: Ωχ Ωχ ... τι μαύρα μαντάτα είναι αυτά...

Όσον αφορά το rebooting στο franchise η γνώμη μου είναι ότι δεν πρέπει να γίνεται γυρνώντας στο παρελθόν, αλλά περνώντας στο μέλλον. Αυτό ακριβώς έγινε στο Generations και καραπέτυχε. Τώρα δεν ξέρω ... Πιθανόν να θέλουν να αλλάξουν κοινό, γιατί με αυτά που διαβάζω και ακούω βλέπω να είναι το τελευταίο Star Trek που θα δώ στο Κινηματογράφο!!!

Και κάτι ακόμα. Το όραμα και η φαντασία στη σειρά δεν στραγγίζει ποτέ. Γνωρίζετε πόσα βιβλία/σενάρια έχουν γραφεί? Σε ένα στάντ στo Houston μέτρησα γύρω στα τριάντα!!!
Οι τηλεοπτικοί κύκλοι του Star Trek ήταν και θα είναι πάντα 7, εκτός από το Enterprise που το κόψανε (εκτός από μπούρδα σενάριο και ανακολουθίες είχε και πλήρωμα από western-σαπουνόπερα, ήμαρτον ...).

Πήρα φόρα, ε!

Άστο θα πάω να το δώ και τα ξαναγράφουμε ...

PS Η λέσχη στα γλυκά νερά τι έγινε? Υπάρχει?

Η νέα ταινία Σταρ Τρεκ... εκτοξεύτηκε στην κορυφή του αμερικανικού box-office, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, συγκεντρώνοντας στο πρώτο Σαββατοκύριακο προβολής της 76,5 εκατομμύρια δολάρια.

Το Σταρ Τρεκ βρέθηκε εύκολα στην πρώτη θέση του box-office αφήνοντας πίσω του το X-Men Origins: Wolverine που συγκέντρωσε 27 εκατομμύρια δολάρια στο ίδιο διήμερο προβολής.

Η ταινία του Τζ.Τζ.Αμπραμς είχε το μεγαλύτερο «άνοιγμα» από όλες τις ταινίες Σταρ Τρεκ (με αυτήν 11 τον αριθμό).

Ωστόσο το Wolverine διατηρεί το ρεκόρ του ως την ταινία με το μεγαλύτερο «άνοιγμα» για το 2009, μιας και το πρώτο Σαββατοκύριακο προβολής του είχε συγκεντρώσει 85 εκατομμύρια δολάρια.

Οι συντελεστές θα πρέπει πάντως να είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την πορεία του φιλμ, ενώ φαίνεται πως ένα σίκουελ είναι ήδη στα σκαριά.

Ο Τζ.Τζ. Αμπραμς διηγείται πως το Έντερπραϊζ ξεκίνησε τα πρώτα του ταξίδια στο άγνωστο, δείχνοντας τους Κερκ και Σποκ σε νεαρή ηλικία.

Από http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1012659&lngDtrID=253

Μαλλον πετυχε η ανανεωση.

Ε καλα μην λεμε ότι μας έρθει…
Το τελευταίο Star Trek σεβάστηκε παρα πολλά από τις προηγούμενες ταινίες και υπήρχαν πάμπολλες αναφορές σε αυτές ώστε η σύνδεση να είναι οσο το δυνατόν πιο επιτυχείς…
Οι ηθοποιοί που επιλέχτηκαν δεν τους έριξαν στην τυχη σε μια ταινια Star Trek βαφτίζοντας τους απλως με τα ονόματα των γνωστών πρωταγωνιστών (Κερκ , Σποκ κ.α)
Κάθε ηθοποιός μελέτησε αυτους τους χαρακτήρες και πρέπει να ομολογήσω πως ιδιαίτερη εντύπωση μου εκανε η απόδοση του Karl Urban στο ρόλο του McCoy …
Φυσικά πολύ καλος και ο Chris Pine στο ρολο του Κερκ αν και ειχα τις αμφιβολίες μου όταν ανακοινώθηκε το ονομα του και ειδα φωτογραφίες του…
Η κινηματογραφική σειρά οντως κανει ένα ειδος reboot αλλάζοντας καποια πράγματα χωρις όμως αυτό να σημαίνει πως θα αλλάξει δραματικά η υφή της σειρας…
Προσωπικά περιμένω πολλα από τα πετυχημένα σενάρια από την πρώτη τηλεοπτική σειρα να διασκευαστούν τα επόμενα χρόνια και να γίνουν ταινίες…
Άλλωστε από δω και μπρος ξεκινα το πενταετές ερευνητικό ταξίδι σε κοσμους που δεν τολμησε να πατήσει ποτε άνθρωπος , όπως τοτε πριν από χρονια όταν ξεκίνησε η τηλεοπτική διαδρομη του Star trek…
Τι λετε ;
Θα δουμε το Doomsday Machine στην μεγάλη οθονη;;;

Δηλαδη λετε να παει τηλεοπτικη σειρα με αυτο το καστινγκ ?

ΜΟνο για τον Καρλ Ουρμπαν διατηρω αμφιβολιες αν θα δεχοταν.

Απάντηση: Re: Star Trek the movie

Δηλαδη λετε να παει τηλεοπτικη σειρα με αυτο το καστινγκ ?

ΜΟνο για τον Καρλ Ουρμπαν διατηρω αμφιβολιες αν θα δεχοταν.
Με τίποτα....
Το δημοψήφισμα που εγινε ( και βγαίνει απο την αποδοχή των fans και οχι μονο)
δινει φτερα για κινηματογραφική πορεια ...και οχι τηλεοπτική.

Πρός Hvoul και Iskander: Ωχ Ωχ ... τι μαύρα μαντάτα είναι αυτά...

Όσον αφορά το rebooting στο franchise η γνώμη μου είναι ότι δεν πρέπει να γίνεται γυρνώντας στο παρελθόν, αλλά περνώντας στο μέλλον. Αυτό ακριβώς έγινε στο Generations και καραπέτυχε. Τώρα δεν ξέρω ... Πιθανόν να θέλουν να αλλάξουν κοινό, γιατί με αυτά που διαβάζω και ακούω βλέπω να είναι το τελευταίο Star Trek που θα δώ στο Κινηματογράφο!!!

Και κάτι ακόμα. Το όραμα και η φαντασία στη σειρά δεν στραγγίζει ποτέ. Γνωρίζετε πόσα βιβλία/σενάρια έχουν γραφεί? Σε ένα στάντ στo Houston μέτρησα γύρω στα τριάντα!!!
Οι τηλεοπτικοί κύκλοι του Star Trek ήταν και θα είναι πάντα 7, εκτός από το Enterprise που το κόψανε (εκτός από μπούρδα σενάριο και ανακολουθίες είχε και πλήρωμα από western-σαπουνόπερα, ήμαρτον ...).

Πήρα φόρα, ε!

Άστο θα πάω να το δώ και τα ξαναγράφουμε ...

PS Η λέσχη στα γλυκά νερά τι έγινε? Υπάρχει?

Ασφαλώς και υπάρχει, αλλά πέρασε και καλύτερες μέρες! είμαι από τα ιδρυτικά μέλη την ξεκινήσαμε 6 άτομα, όμως όπως όλα στην Ελλάδα, είχε και αυτή τις τρικυμίες της, έφτασε πάντως κάποια στιγμή να έχει 1000 περίπου μέλη από όλη την Ελλάδα! πάρε και μια φωτό απο τα εγκαίνια, πρίν πολλά πολλά χρόνια!!!

Attachments

• ΓŽβ€ΊΓŽΒ­ΓΖ’Γβ€‘ΓŽΒ· STAR TREK1.jpg
    ΓŽβ€ΊΓŽΒ­ΓΖ’Γβ€‘ΓŽΒ· STAR TREK1.jpg
    183.1 KB · Views: 28
Last edited:
Και το περιοδικό της Λέσχης!!! τι μου θύμισες τώρα βρέ!!!!

Attachments

• FANZIN1.jpg
    FANZIN1.jpg
    177.4 KB · Views: 21
Ένα skoda με μοντιφιές που το έκαναν να μοιάζει με το Enterprise ποιός το είχε?

Ασφαλώς και υπάρχει, αλλά πέρασε και καλύτερες μέρες! είμαι από τα ιδρυτικά μέλη την ξεκινήσαμε 6 άτομα, όμως όπως όλα στην Ελλάδα, είχε και αυτή τις τρικυμίες της, έφτασε πάντως κάποια στιγμή να έχει 1000 περίπου μέλη από όλη την Ελλάδα! πάρε και μια φωτό απο τα εγκαίνια, πρίν πολλά πολλά χρόνια!!!

Επ' ευκαρίας δεν μας λες κάποιες λεπτομέρειες λοιπόν για να δούμε τι θα ξεσηκώσουμε. Εάν υπάρχει ακόμα σίγουρα θα υπάρχουν και άτομα που ενδιαφέροντε να αναθερμάνουνε τις σχέσεις τους με το ST.