Κατ'αρχην να συστηθουμε....
Δεν ειμαι trekkie. Eιμαι wookie !!
Ζωντας την εφηβεια μου την δεκαετια του 70 δεν θα μπορουσε να με αφησει ασυγκινητο η αρχικη τριλογια του Λουκας και το συμπαν που δημιουργησε.
Αρρωστακι που λεμε για το Star Wars universe.
Kανα χρονο πριν πατησω στην Γη ειχε εκτοξευθει το αλλο θρυλικο διαστημικο συμπαν αυτο του star trek.
Να ειμαι ειλικρινης ποτε δεν μου εκανε κλικ. Θες τα σεναρια που δεν τα πολυκαταλαβαινα τοτε σε βαθος, θες τα παρωχημενα και φτωχικα εφφε, θες το εξυπναδιστικο υφος του Κερκ που τα ηξερε ολα και σου'σπαγε την αληθοφανεια.....δεν με κερδισε ποτε πραγματικα.
Αντιθετα λατρευα τον Σποκ και την εναλλακτικη του προσεγγιση των πραγματων οπως και τον γιατρο Μακκου.
Σημερα λοιπον δεν περιμενα να δω παρα ενα καλοφτιαγμενο διαστημικο επεισοδιο . Καλοφτιαγμενο στα μετρα του JJ.Abrahms φυσικα που ειχε ηδη δειξει στο ΜΙ 3 και στο Cloverfield οτι μπορει να διαχειριστει σκηνοθετικα τετοιες ταινιες.
Αυτο που ειδα ομολογουμενως με εκανε να ζηλεψω. Να ζηλεψω που δεν ειμουν ποτε μερος του StarTrek universe.
Μια ταινια που απο το πρωτο καρε σου αυξανει τους παλμους και σε βαζει στον πυρηνα της δρασης. Μια ταινια που προσπαθει να ξαναξεκινησει εναν τηλεοπτικο μυθο που ποτε του δεν καταφερε να γινει μυθος και στον κινηματογραφο.
Προφανως ηρθε η ωρα.
Οτι καλυτερο εχω δει τα τελευταια χρονια απο ταινια του ειδους.
Η σκηνοθεσια του πολυταλαντου JJ ειναι λιγο τηλεοπτικη αλλα πιστευω οτι το κανει επιτηδες για να δωσει μια οψη ενος τηλεοπτικου υπερεπεισοδιου σε μεγαλη κλιμακα παντα.
Οι νεοι ηρωες ειναι απλα εκπληκτικοι στους ρολους τους. Ο νεαρος Κερκ που δεν μου γεμιζε το ματι για να αντικαταστησει τον σπιρτοζο Σατνερ δινει ρεστα , ο κουιντο στο ρολο του Σποκ ειναι εξαιρετικος αλλα για μενα η αποκαλυψη ειναι ο Καρλ Ουρμπαν που υποδυεται τον γιατρο Μακκου. Δεν περιμενα να τον γνωρισω σε αυτην την ταινια φυσικα μιας και εκτος του Νιμμου που εμφανιζεται ειναι ο γερολυκος ας πουμε απο την ομαδα του Εντερπραιζ.
Εξαιρετικος στον ρολο του αλλα αγνωριστος φυσικα ειναι και ο Ερικ Μπανα που υποδυεται τον Ρωμυλιανο εχθρο.
Αν ειχα να δω φετος μια ταινια περιπετειας δεν θα εβλεπα καμια αλλη....
Βγαλτε εισητηριο χτες.