Star Trek the movie

Δυστυχώς η διανομή της Odeon δεν αναφέρει τιποτα για ψηφιακή προβολη ( φτου)
Από την άλλη οι Πεφωτισμένοι ( ILLUMINATI) προβάλλονται ψηφιακά στις αίθουσες της Odeon που διαθέτουν τον εξοπλισμό. ( Θεσσαλονίκη Αίθουσα 1)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Star Trek the movie

Βαλανε στην gold class 1 αν ακομη σε ενδιαφερει

Το είδα φίλε μου και εννοείται ότι θα το κανονίσω. Εάν Κάποιος ενδιαφέρεται για μαζική προβολή την άλλη εβδομάδα, νομίζω θα είναι καλή φάση. Για να βλέπω συμμετοχές.

Re: Απάντηση: Star Trek the movie

Ωραία…
Το σύρμα επεσε και αρχίζουμε να μαζευόμαστε…
Ως τωρα για μάζωξη στην Θεσσαλονικιώτικη προβολή εχουμε και λεμε…
JL
Guybrush
Χατζησάββας Λευτέρης
Τσιριγώτης Μάριος
..και η αφεντιά μου…

Παίζει να ερθει και ένα άλλος φιλος εκτος φορουμ ..
Και φυσικά οποιος άλλος θελει ειναι ευπρόσδεκτος φτανει να το δηλώσει…
Για ποια μερα και σε ποιον κινηματογράφο αφήστε με λιγο να το ψαξω μπας και παίξει τίποτα καλό …

Πλατεία Odeon, Αίθουσα 1...

Τί λέτε; Θα κάνουμε ντου;

Κατ'αρχην να συστηθουμε....

Δεν ειμαι trekkie. Eιμαι wookie !!:flipout:

Ζωντας την εφηβεια μου την δεκαετια του 70 δεν θα μπορουσε να με αφησει ασυγκινητο η αρχικη τριλογια του Λουκας και το συμπαν που δημιουργησε.
Αρρωστακι που λεμε για το Star Wars universe.

Kανα χρονο πριν πατησω στην Γη ειχε εκτοξευθει το αλλο θρυλικο διαστημικο συμπαν αυτο του star trek.
Να ειμαι ειλικρινης ποτε δεν μου εκανε κλικ. Θες τα σεναρια που δεν τα πολυκαταλαβαινα τοτε σε βαθος, θες τα παρωχημενα και φτωχικα εφφε, θες το εξυπναδιστικο υφος του Κερκ που τα ηξερε ολα και σου'σπαγε την αληθοφανεια.....δεν με κερδισε ποτε πραγματικα.

Αντιθετα λατρευα τον Σποκ και την εναλλακτικη του προσεγγιση των πραγματων οπως και τον γιατρο Μακκου.

Σημερα λοιπον δεν περιμενα να δω παρα ενα καλοφτιαγμενο διαστημικο επεισοδιο . Καλοφτιαγμενο στα μετρα του JJ.Abrahms φυσικα που ειχε ηδη δειξει στο ΜΙ 3 και στο Cloverfield οτι μπορει να διαχειριστει σκηνοθετικα τετοιες ταινιες.
Αυτο που ειδα ομολογουμενως με εκανε να ζηλεψω. Να ζηλεψω που δεν ειμουν ποτε μερος του StarTrek universe.
Μια ταινια που απο το πρωτο καρε σου αυξανει τους παλμους και σε βαζει στον πυρηνα της δρασης. Μια ταινια που προσπαθει να ξαναξεκινησει εναν τηλεοπτικο μυθο που ποτε του δεν καταφερε να γινει μυθος και στον κινηματογραφο.
Προφανως ηρθε η ωρα.
Οτι καλυτερο εχω δει τα τελευταια χρονια απο ταινια του ειδους.
Η σκηνοθεσια του πολυταλαντου JJ ειναι λιγο τηλεοπτικη αλλα πιστευω οτι το κανει επιτηδες για να δωσει μια οψη ενος τηλεοπτικου υπερεπεισοδιου σε μεγαλη κλιμακα παντα.

Οι νεοι ηρωες ειναι απλα εκπληκτικοι στους ρολους τους. Ο νεαρος Κερκ που δεν μου γεμιζε το ματι για να αντικαταστησει τον σπιρτοζο Σατνερ δινει ρεστα , ο κουιντο στο ρολο του Σποκ ειναι εξαιρετικος αλλα για μενα η αποκαλυψη ειναι ο Καρλ Ουρμπαν που υποδυεται τον γιατρο Μακκου. Δεν περιμενα να τον γνωρισω σε αυτην την ταινια φυσικα μιας και εκτος του Νιμμου που εμφανιζεται ειναι ο γερολυκος ας πουμε απο την ομαδα του Εντερπραιζ.
Εξαιρετικος στον ρολο του αλλα αγνωριστος φυσικα ειναι και ο Ερικ Μπανα που υποδυεται τον Ρωμυλιανο εχθρο.

Αν ειχα να δω φετος μια ταινια περιπετειας δεν θα εβλεπα καμια αλλη....

Βγαλτε εισητηριο χτες.

...και να το χαραμισουμε με την εικονα των αναλογικων σινεμαδων μας?
Νo thanks..
Την πατησα ετσι με το Wolverine που το ειδα Gold Class (τρομαρα μου..) και η εικονα ηταν ΑΘΛΙΑ (το ενα τριτο της εικονας εντελως φλου, τα μαυρα τραγικα κοκ) με ενα print που υποτιθεται ηταν ολοφρεσκο (πρωτη μερα προβολης παγκοσμιως..). Το μονο που ελεγε ηταν η πολυθρονα και η μασα..
Αν βγει φυσικα σε Digital θα τρεξω! Αλλα, ΟΧΙ ΑΛΛΟ (αναλογικο) ΚΑΡΒΟΥΝΟ..
Καλυτερα να το περιμενω σε BR να το ευχαριστηθω..

Οσον αφορα την αιθουσα που λεει και ο Τακης δεν τον αδικω. Ειδα την ταινια στην γιγαντια village MAX του φαληρου οπου το μεγεθος πραγματικα σε σοκαρει και κανει τα σινεμαδακια στο σπιτι μας να μοιαζουν παιδικα.
Ο ηχος ηταν εξαιρετικος, τα subs πραγματικα απογειωτικα αλλα.......
.......η προβολη παρολο που ειχε πολυ καλο κοντραστ,φως ειχε ενα προβλημα. Την κοπια.
Στο μισο της ταινιας ειχαν ενα προβλημα με κατι μαυρα χιονια που περνουσαν και οταν οι σκηνες ηταν λευκες ηταν παρα πολυ ενοχλητικα.
Πιθανολογω οτι δεν ηταν γρατζουνιες στο φιλμ αλλα βρωμιες που τυπωθηκαν στην κοπια επανω.
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ .Κριμα την αιθουσα και την σχεδιαση της να εφοδιαζεται με κοπιες με τετοιο ποιοτικο ελεγχο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Star Trek the movie

Πλατεία Odeon, Αίθουσα 1...

Τί λέτε; Θα κάνουμε ντου;
Να κανονίσουμε ποια μερα βολευει ολους μας ...
Εγω δεν εχω προβλημα ειτε ειναι Σαββατο ειτε ειναι Κυριακή...
Γιαννη γραψε μου ( αν θες και με pm ) ποια μερα και ωρα προβολής σε βολεύει...
Guybrush το ιδιο περιμένω και απο σενα...

Στο μισο της ταινιας ειχαν ενα προβλημα με κατι μαυρα χιονια που περνουσαν και οταν οι σκηνες ηταν λευκες ηταν παρα πολυ ενοχλητικα.
Πιθανολογω οτι δεν ηταν γρατζουνιες στο φιλμ αλλα βρωμιες που τυπωθηκαν στην κοπια επανω.
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ .Κριμα την αιθουσα και την σχεδιαση της να εφοδιαζεται με κοπιες με τετοιο ποιοτικο ελεγχο.

Εγώ που την είδα τη Δευτέρα στο Kosmopolis δεν έχω κανένα παράπονο από την κόπια. Μάλλον απλά ήμουν τυχερός..

Να διευκρινήσω ότι ο Δημήτρης δεν ειναι και πιο αντικειμενικός κριτής.

Έχει στο δωμάτιο του αφίσες του JJ Abrams και κάτι τεράτων που ποδοπατάνε τα κτίρια της ΝΥ.

:p

Νo thanks..
Την πατησα ετσι με το Wolverine που το ειδα Gold Class (τρομαρα μου..) και η εικονα ηταν ΑΘΛΙΑ (το ενα τριτο της εικονας εντελως φλου, τα μαυρα τραγικα κοκ) με ενα print που υποτιθεται ηταν ολοφρεσκο (πρωτη μερα προβολης παγκοσμιως..). Το μονο που ελεγε ηταν η πολυθρονα και η μασα..
Δεν καταλαβαίνω γιατί πας σινεμά. Για να έχεις μετά να γκρινιάζεις πάλι τα ίδια και ίδια;

Σαν τον Φρα.Πε. και το iphone έχεις καταντήσει.

:p :p :p

Δεν καταλαβαίνω γιατί πας σινεμά. Για να έχεις μετά να γκρινιάζεις πάλι τα ίδια και ίδια;

Σαν τον Φρα.Πε. και το iphone έχεις καταντήσει.

:p :p :p

Στηριξε αγορι μου λιγο το συστημα... Αν δεν πηγαινει κανεις σινεμα γιατι να βγαινουν ταινιες?
Ειναι και το socializing το οποιο δεν το εχεις στον καναπε σου....
Αντικοινωνικε! :grinning-smiley-043

Αγαπητέ Λόρδε,

Περί του socializing, καμία αντίρρηση. Είναι όμως πρακτικά το μόνο ''ατού'' πλέον του σινεμά (του Ελληνικού τουλάχιστον) έναντι ενός καλού HT.

Ο brotha πάντως που το είδε στο Cosmopolis είπε ότι είχε πολύ καλή εικόνα και η εν λόγω αίθουσα είναι πραγματικά πολύ καλή (καμία σχέση με Village πχ).

ΥΓ Πρέπει να νοιώσεις κι εσυ καποια στιγμή την wrath του Masta Kouli για να καταλάβεις την ανάγκη επανάστασης :p

Παντως το μεγεθος της οθονης του villageMAX ειναι συγκλονιστικο. Τετοιο πραγμα ειχα να δω απο την STER θες/νικης.

Νo thanks..

Χε χε χε... Την έχουμε ξανακάνει την κουβέντα για τις κόπιες σε φιλμ και το πως φτιάχνονται, ειδικά αυτές της ελληνικής αγοράς...

Έχει και χειρότερα... Μάιο του 2005, πάω στα Village Θεσσαλονίκης (νομίζω πλέον δεν υπάρχουν), καθότι ήθελα να απολαύσω το επεισόδιο 3 του Πολέμου των Άστρων στην πιο κοντινή μου THX αίθουσα (ήμουν Λάρισα, τότε). Η κόπια άψογη, καθαρή με ζωντανά χρώματα και βαθύ μαύρο... Έλα μου όμως που ο μηχανικός προβολής τα είχε κάνει σκ@τ@ στο programming και στην αίθουσα ΤΗΧ ο ήχος έπαιζε από το αναλογικό stereo track της κόπιας αντί του Dolby Digital και χωρίς να περάσει από τον επεξεργαστή Dolby Stereo, έστω... Το απόλυτο ξενέρωμα (και είχα πάει και μόνος, μόνο και μόνο για την οπτικοακουστική απόλαυση :bang: )...

Θα συμφωνήσω όμως και με τα άλλα παιδιά, στο ότι η κινηματογραφική αίθουσα έχει άλλες και αρετές, που δεν τις βρίσκεις στο Home Cinema (αρκεί να πληρείται ένα μίνιμουμ ποιότητας, καθότι είμεθα και "λίγο" βλαμμένοι :D ).

Πάντως Τάκη, μία βόλτα από το Κρόνιο στις Σέρρες, πιστεύω θα είναι αρκετή για να σε κάνει να μπορείς να ξανααπολαύσεις ταινίες στους συμβατικούς κινηματογράφους της Αθήνας... :flipout:

Τώρα περί Star Trek, μόλις το δω... Αφού ο Ναθαναήλ μας έχει κάνει να τρώμε τα νύχια μας από χθες, άντε να δούμε... Παλιο-wookie !!! :p

Επιτέλους πάω απόψε να το δώ στο Village στην Gold, απο τώρα "έχω ανεβάσει στροφές" για να γουστάρω. Εννοείτε πως θα χειροκροτήσω αμα μου την βαρέσει :flipout:κατα την προσφιλή συνήθεια των κατα τα άλλα αντιπαθητικών βρετανών (κυρίως σε James Bond ταινίες) :violent-smiley-030:

Την ειδα χθες το βραδυ στην Θεσσαλονικη στα Village στο Cosmos. Θα συμφωνησω με τον Ναθ σε όλα. ΤΑΙΝΙΑΡΑ!!! Και καλά εγώ τρελαίνομαι για διαστημικά έτσι κιαλλίως, εδώ ξετρελάθηκε η κοπέλα μου που δεν ξερει τι εστί Wookie...

Ο Quinto ειδικά ώς Σποκ είναι τρομερός. Και ο μικρός μου έκανε συμπαθή τον ελάχιστα αντιπαθητικό Κερκ. Άψογη σκηνοθεσία (η πρώτη σεκάνς της ταινίας μου θυμισε αρκετα Lost) το σενάριο δίνει νέο νόημα στην έννοια επανεκίνηση, και γεμάτο με αναφορες σε κλασικά σημεία της μυθολογίας...

O J.J. πιστεύω οτι έχει τις δυνατότητες να γινει ο Σπιελμπεργκ της γενιάς μας.

Και εγώ την είδα στο Cosmopolis Μαρούσι και μου άρεσε πολύ! Εξαιρετική επιλογή στο κάστ και βέβαια ο J.J. δεν ξέω αν θα γίνει Spielberg αλλά φαίνεται προς το παρών πως έχει το "κοκαλάκι της νυχτερίδας". Οτι πιάνει γίνεται χρυσός. Και χαίρομαι που δείχνει μια μεγάλη κλίση προς το Φανταστικό. Μου λείπουν πολύ τέτοιες ταινίες.

Είχα που είχα μπερδευτεί από τα trailer με κάνατε και σεις ακόμα πιο διστακτικό...

Οι σκηνές στα trailers είναι ιδιαίτερα γρήγορες για Star Trek ενώ οι διάλογοι … άστα να πάνε. Ελπίζω οι νέοι (?) κάτοχοι του franchise να έχουν σεβαστεί την ιστορία.

Επίσης όλοι σας ασχολείστε με την ποιότητα εικόνα και ήχου, ερμηνείες ηθοποιών κλπ. Αυτά είναι για κανένα Γκοτζίλα, James Bond κλπ. Τίποτα για την ουσία? Άρα μάπα το καρπούζι (...?).

Κάποιος λοιπόν από εσάς που το είδε πρέπει να μου πει (πριν πάω να το δω, να είμαι προετοιμασμένος ρε παιδί μου ...), ποια είναι η αναλογία διαλόγων με εφέ, πόσες φορές ο Κέρκ λέει "engage", πόσες φορές γίνεται σεισμός μετά σπινθήρων και καπνού στη γέφυρα του Enterprise, πόσοι από τούς κομπάρσους-πλήρωμα σκοτώνονται κατά τις εκρήξεις, πόσο κοντό είναι το φόρεμα-στολή της μαυρούλας και άλλα σχετικά με Star Trek …

Μόλις ανακάλυψα το νήμα και πραγματικά χαίρομαι που μοιράζομαι την ίδια τρέλα μαζί σας (ακροάσεις, θεάσεις, ήχος, εικόνα και Star Trek…)

PS1. Τι δουλειά έχει ένας wookie στο νήμα των trekkie? και πολύ περισσότερο να λέει και καλά λόγια? Κύριε συντονιστά εύγε! Ποτέ δεν είναι αργά …
PS2. Ρε παιδιά για την ποιότητα εικόνας και ήχου πάμε στο Star Trek?
Οι σαραντάρηδες είδαμε τα πρώτα επεισόδια στην ΥΕΝΕΔ σε telefunken 25", ασπρόμαυρη και μονοφωνική, έτσι δεν είναι?
PS3. Παραθέτω μία λίστα με Srar Trek movies, έτσι για να γίνω και λίγο χρηστικός:
1) Star Trek I – The motion picture
2) Star Trek II – The Wrath of Khan
3) Star Trek III – The search of Spock
4) Star Trek IV – The voyage home
5) Star Trek V – The final Frontier
6) Star Trek VI – The undiscovered country
7) Star Trek VII – Generations
8) Star Trek VIII – First Contact
9) Star Trek IX – Insurection
10) Star Trek X – Nemesis
Η τιμή τους σε DVD δεν ξεπερνάει τα 80 Ε (6-10 Euro η μία) και μπορείτε να τις βρείτε στο e-shop, στο Saturn και αλλού.
Όσοι πάντως θέλουν να πάρουν γεύση από την ιστορία δεν πρέπει να χάσουν καμία από τις παραπάνω ταινίες συν όλα τα επεισόδια από Kirk-Spock, το επεισόδια με Q και μποργκ στο generations, το πόλεμο με Ντομίνιον στο Deep Space 9 και το τελευταίο διπλό επεισόδιο του “Voyager” τουλάχιστον.

Greetings from Star Trek universe “Live long and prosper”
(Με την ελπίδα ότι θα με πάρετε στο ψιλό …)