Star Trek the movie

Ο λόγος που δεν έβαλα spoiler ήταν αφενός γιατί δεν υπάρχει επιλογή για spoiler στο μενού advanced κι ούτε οι εντολές
...
κάνουν κάτι, αφετέρου επειδή ήδη είχε αναφερθεί το εύρημα, θεώρησα πως σχεδόν μία εβδομάδα μετά την πρώτη προβολή της ταινίας δεν θα αποτελούσε τόση ζημιά να αναφερθώ στα 2 από τα 126 λεπτά της ταινίας που αφορούν σε αυτό (ουπς, κι άλλο spoiler... :D ).

Εν τούτοις, αν για κάποιον χάλασα ένα μέρος της άγνοιας της προσμονής, ζητώ ειλικρινά συγγνώμη... :nounder: :damnyou: :behead: :goodnight:

Αν υπάρχει η δυνατότητα, είναι εύκολο και συμφωνεί και ο Ναθ, ας μπει το κείμενο από το: "Για τους νέους θεατές, ίσως να περνάει και απαρατήρητο..." μέχρι και το "...ανατριχιαστικά "κακή" και nerdy για κινηματογραφική ταινία... )" σε spoiler... :ernaehrung004:

Γιαννη δεν υπαρχει κανενας λογος οπως ειπα παραπανω για να καλουπωνομαστε για ταινια που ηδη κυκλοφορει στις αιθουσες. Ουτε και να ζητας καμια συγνωμη αν και σεβομαι τον λογο που το κανεις .

Οποιος δεν θελει δεν διαβαζει.....

Τι θα λεμε δηλαδη στο νημα για την ταινια αφου αυτη κυκλοφορει ? Για τα μινι της Ουχουρα ? :flipout:

Αν η ταινια δεν ειχε κυκλοφορησει σαφεστατα και θα μπορουσαμε να βαλουμε ενδειξεις.

Δεν χρειαζεται καμια ενδειξη και οποιος πραγματικα ειχε ενσταση και ενδιαφερον για τα σποιλερ ενημερωθηκε μεσω pm.

Αυτη ειναι και η τελευταια συζητηση περι του θεματος και παρακαλω να αφοσιωθουμε στο θεμα του νηματος που ειναι η ταινια.

Υ.Γ.: Υπενθυμίζω πως για γενικά περί Star Trek, υπάρχει και το σχετικό νήμα... -bye-

Καλα κανεις και το θυμιζεις, αν και με τετοιο παθος που εχετε οι trekkies δεν κρατιεστε με τιποτα!! :grinning-smiley-043

Και όσο περιμένουμε να ανάψουν τα αίματα μεταξύ οπαδών και εχθρών του "ευρήματος" :D :D , ας φέρουμε τους αυθεντικούς χαρακτήρες, πλάι στις νεότερες εκδοχές τους...

U.S.S. Enterprise NCC-1701

compare-ncc-1701.jpg
startrekenterprise1.jpg

James T. Kirk

jamest.jpg
jamest2.jpg

Spock

M-spockA.jpg
newspock.jpg

Dr. McCoy

mccoyhyp.jpg
20.jpg

(Τη δε σκηνή που ο γέρο-Σποκ συναντά τη νεότερη εκδοχή του, τη βρήκα ανατριχιαστικά "κακή" και nerdy για κινηματογραφική ταινία... :D )

Αρχιζω απο τα ευκολα :grinning-smiley-043

Οντως η "συνευρεση"ηταν κακη εξελιξη. Αν εμεναν χωρις συναντηση αλλα να υπαρχει η γνωση απο τον κερκ και τον nimoy τοτε θα υπηρχε ενα γοητευτικο μυστικο μεταξυ των θεατων και του Κερκ.
Και ισως να νιωθαμε και περηφανοι που ξερουμε κατι παραπανω απο τον Σποκ.

Υπό αυτό το πρίσμα, λοιπόν, η όποια αφηγηματική συνέχεια με τον προϋπάρχοντα μύθο του Star Trek, όχι μόνο είναι περιττή, αλλά και μη επιθυμιτή. Οι κ. Abrams, Orci και Kurtzman όμως φαίνεται να διαφωνούν και αποφασίζουν να κάνουν τη "σύνδεση", εισάγοντας το περίφημο "εύρημα" με τον Σποκ... Κατά τα λεγόμενά τους, από σεβασμό στην "παλιά γενιά", ουσιαστικά όμως με τον βλακώδη τρόπο που επέλεξαν καταλήγουν σε άκομψο φτύσιμο της προηγούμενης "κανονικότητας" του Star Trek.

Εμενα μου αρεσε η συνδεση. Αλλα θα επρεπε να να μην βρεθουν ποτε τους.

Και δεν θεωρω οτι "εφτυσαν", ισα ισα που την σεβαστηκαν και την αφησαν αθικτη.
Φανταζεσαι να εκαναν απλως μια επανεκκινηση τι θα ακουγαν ?? Συγκριση και για καθε κουμπι της φουστας της Ουχουρα.

Πού είναι οι Q και η Time Agency; Ειδικά οι δεύτεροι, ξεπέρασαν ολόκληρο "ψυχρό χρονικό πόλεμο" και τη φάγανε στο τέλος από έναν σκαφτιά με μυτερά αυτιά και τατουάζ...

Με τον κακο ουτε εγω τρελλαθηκα.....ασε που μεχρι τα credit τελους δεν ηξερα οτι ηταν ο Ερικ Μπανα!!

Από πότε ένας υπερκαινοφανής δημιουργεί ένα ωστικό κύμα επ' άπειρον εξαπλούμενο;

Πόσο καιρό μετά την καταστροφή του Ρώμυλου σταμάτησε ο Σποκ το ωστικό κύμα του υπερκαινοφανούς, ώστε να προλάβει ο Νέρων να μετατρέψει το Νεράδα από σκάφος εξόρυξης σε πολεμικό;

Αν πέρασε τόσος καιρός, ήταν αρκετή μία μαύρη τρύπα για να το σταματήσει;

Γιατί η μαύρη τρύπα ήταν διαβατή και οδηγούσε πίσω στο χρόνο σε πολύ βολικό σημείο για την πλοκή;

Τωρα αληθεια πες μου στο παλιο δεν υπηρχαν τετοιες σεναριακες αφελειες ?

Γιατι εγω δεν το θυμαμαι τοσο τεκμηριωμενο.

Για τι αν ηταν καλη ή πολυ καλη η ταινια τα γραφετε ηδη στα παραπανω Post.
Εγω ενα μονο εχω να προσθεσω οτι πρεπει να την δει ο Lucas μπας και θυμηθει ή καταλαβει πως πρεπει να γινεται η αναβιωση μιας σειρας και οχι αρπαχτες....

Μόλις την είδα (επιτέλους ...)
Είχα δισταγμούς, κυρίως λόγω τραίλερ, τόσο ώστε μπορεί και να μην πήγαινα!

Όσοι δεν την είδαν ακόμα να μην συνεχίσουν το διάβάσμα παρακαλώ…
Λοιπόν έχουμε και λέμε,

1) Σενάριο.
(α) Οι παλαιότερες ταινίες ήταν περίπου στα ίδια επίπεδα σύνθεσης και πολυπλοκότητας, εξάλλου η ιδέα του Star Trek δεν σε έκανε ποτέ να ξύσεις το κεφάλι σου και ευτυχώς ο J.J. το σεβάστηκε αυτό (όσο του έπεφτε λόγος βέβαια).
(β) Ασυμβατότητες ...
Ναι, ο Κέρκ είναι γυναικάς, ριψοκίνδυνος, ασυμβίβαστος και εκτός πρωτοκόλλου.
Ναι, ο Σποκ ήταν πάντα ο λογικός της παρέας. Αυτό υπερτερούσε πάντα (αν και αμφιβάλω αν θα συνεχιστεί αυτό, αφού ο μελλοντικός εαυτός του τον συμβουλεύει να εμπιστευτεί περισσότερο το ένστικτό του!).
Ναι, ο Μακ Κου το φοβάται το διάστημα. Δυσανασχετούσε ακόμα και στο διακτινισμό.
Ναι, ο Σκότι είναι μηχανικός με χιούμορ και τα κάνει όλα σε χρόνο ρεκόρ.
Ναι, η Οχούρα ήταν και είναι κορμάρα … και συχνά δίνει λύσεις μέσω υποκλοπών …
Ναι, ο Σούλου είναι η ήρεμη δύναμη που σε εκπλήσσει με τις ικανότητές του (στο TNG όταν γίνεται κυβερνήτης άλλου διαστημόπλοιου και σώζει το Enterprise, εδώ σώνει τον Κέρκ).
Ναι ο Τσέχωφ δεν τα μιλάει καλά τα αγγλικά και είναι ο μικρός της παρέας.
Ναι, η γέφυρα του Enterprise αντέχει πολλά Ρίχτερ.
Όχι, οι Ρωμυλιανοί δεν είναι καραφλοί, ούτε έχουν τατουάζ... Αυτό ή δεν το κατάλαβα εγώ ή ήταν λάθος και προσωπικά με ενόχλησε.
Όχι, Star Trek χωρίς Κλίγκον δεν γίνεται (αστειεύομαι αλλά θα τους ήθελα στην ταινία).
(γ) Όσον αφορά την τεκμηρίωση εμένα δεν μου φάνηκε πρόβλημα (άλλωστε μιλάμε για επιστημονική φαντασία, έτσι δεν είναι?).
Παρόλα αυτά, στην ταινία διευκρινίζεται, κατά την άποψη μου επαρκώς, ότι ο Σπόκ ανέλαβε να εξουδετερώσει την έκρηξη του αστέρα αλλά δεν τα κατάφερε να σώσει το Ρωμύλο και ότι ενώ πέρασε την μαύρη τρύπα με χρονική καθυστέρηση λίγων δευτερολέπτων, για τους προπορευόμενους απέναντι πέρασαν 25 χρόνια (δικαιολογείται, με λίγη φαντασία, και από τη θεωρεία της σχετικότητας).
Επίσης ο Νέρων έρχεται από το μέλλον άρα η ιστορία αλλάζει 25 χρόνια πριν το «παρόν» της ιστορίας. Άρα ναι... Μπορεί ο Σποκ να έχει σχέση με την Ουχούρου, μπορεί ο Βόλκαν να καταστραφεί, μπορεί ..., μπορεί ..., μπορεί ...
Στον αντίποδα το τρυπάνι δεν είχε καμία προστατευτική ασπίδα και μπορούσε να κοπεί και από τους Βολκάνους και από τους Γήινους …
(δ) Όσον αφορά την πρωτοτυπία, ΤΙΠΟΤΑ!!!
Το παράλληλο σύμπαν, το σημαντικότερο υποτίθεται εύρημα της ταινίας, ξαναχρησιμοποιείται στο IV “Voyage Home” (Επιστροφή στο παρελθόν για να σώσουν την τελευταία φάλαινα), στο VII “Generations” (συνάντηση Κέρκ – Πικάρ), στο VII “First Contact” (όπου ακολουθούν στο παρελθόν τους Borgs, στην πρώτη πτήση δύνης της ανθρωπότητας) αλλά ακόμα και στα “DS-9” και “Enterprise” Series και στο τελευταίο διπλό επεισόδιο του Voyager.
Πιθανόν ο JJ να θεωρεί πρωτότυπη την αντικατάσταση του "Live long and prosper” με το “good lack”. Τι να πώ? Πάλι καλά που ακούστηκε το “To boldly go where no one has gone before”.

2) Cast
Τίποτα ιδιαίτερο, αλλά δεν περίμενα και τον De Niro! Εντάξει ήταν τα παλικάρια. Κανένα πρόβλημα λοιπόν με τούς ηθοποιούς, πλην Τσέχωφ βέβαια.
Ίσως να έπαιξε κάποιο ρόλο το γεγονός ότι δεν έχει καμία ομοιότητα με τον αυθεντικό. Το σίγουρο είναι ότι μόνο σαν κωμικός με έπεισε.

(3) Σκηνοθεσία. Η ταινία ήταν αισθητά πιο «κουνημένη» από τις τυπικές Star Trek, ενώ κάτι μου λέει (… βλέπε Lost) ότι ο αποκλειστικός υπεύθυνος για το μη πέρασμα του δραματικού στοιχείου στο θεατή είναι ο JJ. Σκέτο εμπόριο κε JJ. Κάποιος έπρεπε να του πει ότι το Star Trek δεν είναι «άρτος και θεάματα».

(4) Star Trek κλισέ. Απόλυτη υποταγή του J.J. σε κάτι πολύ μεγαλύτερο από αυτόν!
Αλλά πού είναι η μελλοντολογία ρε παιδιά? Θα μας περάσει και ο Bond!!!
Από το Star Trek μάθαμε το μέλλον (διαστημόπλοια και βάσεις στο διάστημα, καταστροφή του περιβάλλοντος, παγκοσμιοποίηση και τόσα άλλα). Τώρα τι μας είπαν?

(5) Εφέ. Νορμάλ - τίποτα το ιδιαίτερο, άλλωστε το Star Trek δεν βασιζόταν / φημιζόταν για αυτό.

(6) Διάρκεια ταινίας: Όσο έπρεπε. Πολύ καλά κάνανε και την τραβήξανε παραπάνω. Ξεχαρμανιάζουν οι παλαιοί, μαθαίνουν οι νέοι … Σε καμία περίπτωση κουραστική.

Επίλογος
Πολύ δύσκολο να συνοψίσεις τα παραπάνω…
Χαρακτηρίζω την ταινία ως Star Trek, όμως την ίδια στιγμή ως συνολικά τη χειρότερη ταινία Star Trek (by far…)
Ακόμα και έτσι είναι μία ταινία που πρέπει να δεις, ειδικά οι trekkies. Προσωπικά σίγουρα θα την ξαναδώ … Πιθανόν και στο cinema!

Κατά την ταπεινή μου άποψη πρέπει να τους δώσουμε άλλη μία ευκαιρία …

Συμπληρώνω για όσους θα πανε να την δούν ότι την είδα στο Village Παλαιού Φαλήρου αίθουσα 5 - DTS. H εικόνα ήταν μέτρια κυρλιως στις γρληγορες σκηνές, όχι πάντως θολή. Επίσης το φίλμ ήταν και χαραγμένο (?) τουλάχιστον μισή ώρα της ταινίας, ενώ ο ήχος στα χαμηλά βάραγε ότι ήταν βιδομένο στην αίθουσα - πολύ τρίξιμο ρε παιδί μου ...).

Και η άποψη της συζύγου ... (επέμενε !)
- - - - quote - - - -
Ξετρελάθηκα!!
Μπορώ να πω ότι ήταν άξια των προηγούμενων ταινιών star trek, με λίγο περισσότερη πλοκή από τις προηγούμενες, περιπέτεια και δυνατά εφέ όπως πάντα περίμενα ότι κάποτε θα γυρίζονταν μία ταινία star trek όπου οι πλαστικές κούκλες-τέρατα θα μεταμορφώνονταν σε απίστευτα αληθινά και τρομακτικά εξωγήινα πλάσματα που σου κόβουν την ανάσα.
Όλοι οι παλιοί χαρακτήρες του star trek ζωντανεύουν με ένα εκπληκτικό τρόπο ξανά προκαλώντας τον θεατή να θυμηθεί την ιδέα star trek και να τον κάνει να περιμένει καρτερικά τα νέα επεισόδια.
Φοβερά έξυπνη ιδέα της εναλλακτικής πραγματικότητας καθότι αλλάζει δραματικά την ροή της ιστορίας παρουσιάζοντας τις διαφορετικές πτυχές του χαρακτήρα των πρωταγωνιστών. Βλ. ένα απίστευτα συναισθηματικό και τρυφερό Σπόκ, απίστευτο!! Γέλασα πολύ με τον Τσέχωφ και τον φοβητσιάρη Μακόυ, δεν ήξερα ότι η Οχούρα περνιόταν για κουκλάρα, και ο Κερκ!! Πολύ αλήτης…!!
Με λίγα λόγια ήταν μια ταινία που πρέπει να δεις.
- - - - - unquote - - - -

Re: Απάντηση: Star Trek the movie

Συμπληρώνω για όσους θα πανε να την δούν ότι την είδα στο Village Παλαιού Φαλήρου αίθουσα 5 - DTS. ...... Επίσης το φίλμ ήταν και χαραγμένο (?) τουλάχιστον μισή ώρα της ταινίας,

Nα πω οτι δεν το ειπα ......Απο την πρωτη ημερα το ειπα οτι οι κοπιες τους εχουν σοβαρο προβλημα.
Πιθανον σκουπιδια στο τυπωμα οχι απο γρατζουνιες.

Και η άποψη της συζύγου ... (επέμενε !)
- - - - quote - - - -

Με λίγα λόγια ήταν μια ταινία που πρέπει να δεις.
- - - - - unquote - - - -

:grinning-smiley-043 :grinning-smiley-043 :grinning-smiley-043

Aσε τις γυναικες να εκφραστουν καλε. Αφου τα λενε ολα!!!

Για ποιότητα υπομονή μέχρι το Blu Ray τόσο καιρό περιμέναμε για την ταινία ΕΔΩ θα κολλήσουμε ;;;;

Αρχιζω απο τα ευκολα :grinning-smiley-043

Οντως η "συνευρεση"ηταν κακη εξελιξη. Αν εμεναν χωρις συναντηση αλλα να υπαρχει η γνωση απο τον κερκ και τον nimoy τοτε θα υπηρχε ενα γοητευτικο μυστικο μεταξυ των θεατων και του Κερκ.
Και ισως να νιωθαμε και περηφανοι που ξερουμε κατι παραπανω απο τον Σποκ.

Εδώ συμφωνούμε απόλυτα... :D

Εμενα μου αρεσε η συνδεση. Αλλα θα επρεπε να να μην βρεθουν ποτε τους.

Και δεν θεωρω οτι "εφτυσαν", ισα ισα που την σεβαστηκαν και την αφησαν αθικτη.
Φανταζεσαι να εκαναν απλως μια επανεκκινηση τι θα ακουγαν ?? Συγκριση και για καθε κουμπι της φουστας της Ουχουρα.

Με τον κακο ουτε εγω τρελλαθηκα.....ασε που μεχρι τα credit τελους δεν ηξερα οτι ηταν ο Ερικ Μπανα!!

Τωρα αληθεια πες μου στο παλιο δεν υπηρχαν τετοιες σεναριακες αφελειες ?

Γιατι εγω δεν το θυμαμαι τοσο τεκμηριωμενο.

To "φτύσιμο" έγκειται στο ότι δεν σεβάστηκαν την προσπάθεια που έγινε στην διάρκεια 28 τηλεοπτικών κύκλων να θεσπιστούν κάποιοι περιφεριακοί κανόνες που προσδιορίζουν το σύμπαν του Star Trek. Το εύρημα είναι εντελώς αφελές και ο γέρο-Σποκ δεν ανταποκρίνεται στον χαρακτήρα που έχει χτιστεί όλα τα προηγούμενα χρόνια (ίσως σε καμμιά κομμένη σκηνή στο BluRay μας αποκαλύψουν πως έπασχε από γεροντική άνοια... :flipout: ). Μία εναλλακτική αφήγηση σε ένα παράλληλο σύμπαν θα ήταν πιο τίμια εφόσον δεν είχαν την όρεξη ή τον χρόνο να σκεφτούν κάτι πιο έξυπνο. Αυτή τη στιγμή, κατήργησαν τα TOS, TAS, TNG, DS9, VOY και τις παλαιότερες ταινίες, διατήρησαν το Enterprise (να βγάλουμε κανένα φράγκο ακόμα από εδώ που είναι πιο καινούριο και δεν έχει ακόμα καλή απόσβεση) με μια ιδέα τετριμμένη από τη χρήση της σε άλλα επεισόδια και χωρίς αλλαγή timeline υπό πιο δύσκολες συνθήκες...

Κι αυτός ο Νέρων, εντελώς ηλίθιος... Αντί να καταστρέψει το αστέρι στο παρελθόν, πριν γίνει υπερκαινοφανής, σώζοντας έτσι τον πλανήτη του, άρχισε να καταστρέφει άλλους. Ενδιαφέρον δε, που κάποιος που μετατρέπει ένα ορυκτικό σκάφος σε πολεμικό, αφήνει και το γεωτρύπανο πάνω του, αντί να το αντικαταστήσει με μερικούς εκτοξευτήρες ακόμα...

Κκ. Orci και Kurtzman, είπαν της γριάς να κλ... κι εσεις ξεκ...:slapface:

Σεναριακές αφέλειες πάντα υπήρχαν, αλλά ποτέ τόσες πολλές μαζεμένες, ούτε καν στον 3ο κύκλο του TOS που φημίζεται για αυτό...:BDGBGDB55:

Πάραυτα, εννοείται πως αδημονώ για την κυκλοφόριά της σε DVD/BluRay για να τη "λιώσω" δεόντως στις οικιακές προβολές... :D :D :D

Dalanik said:
Χαρακτηρίζω την ταινία ως Star Trek, όμως την ίδια στιγμή ως συνολικά τη χειρότερη ταινία Star Trek (by far…)

Είσαι υπερβολικός... :p

Αυτόν τον τίτλο τον μοιράζονται επάξια το Star Trek V: The Final Frontier και Star Trek: Nemesis, ενώ κοντά τους πλασάρονται ως αουτσάιντερς τα Star Trek III: The Search for Spock και Star Trek: Insurrection... :flipout:

Δεν ξέρω ποιον να προκάνω quote – από όλους σας.
Ναι η ταινία ήταν καλή για το ευρύ κοινό…
Αλλά, από την άλλη ήταν και ‛βιασμός’ της ιστορία του ST universe.
Αυτό που δεν είδα να περιλαμβάνεται είναι το όποιο όραμα και το ήθος και η δίψα για εξερεύνηση
Θα την ξαναδώ…

Απάντηση: Re: Star Trek the movie

Αυτό που δεν είδα να περιλαμβάνεται είναι το όποιο όραμα και το ήθος και η δίψα για εξερεύνηση
Θα την ξαναδώ…

Η ταινία στη βάση της είναι ένα origin story. Εδώ δεν ήξεραν ποιος έχει τον έλεγχο του Enterprise, που χρόνος για όραμα, ήθος και δίψα για εξερεύνηση:flipout:. Τα στοιχεία αυτά θα επιστρέψουν φαντάζομαι-ελπίζω στις επόμενες ταινίες.

Απόσπασμα από JL:
"Είσαι υπερβολικός...
Αυτόν τον τίτλο τον μοιράζονται επάξια το Star Trek V: The Final Frontier και Star Trek: Nemesis, ενώ κοντά τους πλασάρονται ως αουτσάιντερς τα Star Trek III: The Search for Spock και Star Trek: Insurrection... "

Φίλε JL προφανώς αναφέρεσαι ειρωνικά στο θέμα (διόρθωσέ με αν κάνω λάθος).
Το τελευταίο που θέλω να κάνω είναι να συμμετέχω σε μια διαμάχη (και δεν θα το κάνω), ειδικά για το ποια ταινία ήταν καλή και ποια όχι.

Παρόλα αυτά αρκετές από τις παρατηρήσεις σου για την μη επαρκή τεκμηρίωση του σεναρίου δεν ευσταθούν και προφανώς πρέπει να ξαναδείς την ταινία.
Για παράδειγμα την κόκκινη ύλη ο Νέρων την απόκτησε από τον Σπόκ όταν ο τελευταίος πέρασε με την σειρά του στο παρελθόν.
Ακόμα το τρυπάνι, αν θυμάσαι, χρησίμευσε λιγουλάκι στο να ανοιχτεί η δίοδος τόσο στον Βόλκαν όσο και στη Γή ώστε να περάσει η κόκκινη ύλη στον πυρήνα.
Φυσικά δεν λέω ότι όλα ήταν τεκμηριωμένα και καλώς κείμενα, όμως εσύ τα ισοπέδωσες όλα.

Όσον αφορά τον Σπόκ λίγο περισσότερο σεβασμός σε αυτόν που συγκίνησε εκατομμύρια trekkies σε όλο τον κόσμο… τόσα χρόνια τώρα. Και ένα από τα τρίγωνα αυτιά του, σε δεύτερο πλάνο, ολίγον θολό … μας φτάνει, σε όλους τους trekkies (ναι τολμώ να γράφω για όλους μας!).

Το Star Trek για μένα ήταν (ή είναι ?) το όραμα που έδινε για το μέλλον, τεχνολογικά και κοινωνικά, όπως επίσης και ο μοναδικός τρόπος που ταυτιζόμασταν με το εκάστοτε πλήρωμα βλέποντας την ταινία. Για μένα αυτοί ήταν οι "περιφερειακοί κανόνες", με λίγα λόγια ο κόσμος του Star Trek.

Γι' αυτό θα περιμένω εναγωνίως τόσο την μεταφορά της στην μικρή οθόνη όσο και την συνέχειά της στη μεγάλη, αφού πρώτα απαγορεύσουν στον Abraams περάσει πλησίον χιλιομέτρου από τα γυρίσματα (και ας κόψουν λιγότερα εισιτήρια βρε παιδί μου ...

Πάντα Φιλικά

Απόσπασμα από JL:
"Είσαι υπερβολικός...
Αυτόν τον τίτλο τον μοιράζονται επάξια το Star Trek V: The Final Frontier και Star Trek: Nemesis, ενώ κοντά τους πλασάρονται ως αουτσάιντερς τα Star Trek III: The Search for Spock και Star Trek: Insurrection... "

Φίλε JL προφανώς αναφέρεσαι ειρωνικά στο θέμα (διόρθωσέ με αν κάνω λάθος).
Το τελευταίο που θέλω να κάνω είναι να συμμετέχω σε μια διαμάχη (και δεν θα το κάνω), ειδικά για το ποια ταινία ήταν καλή και ποια όχι.

Καμμία πρόθεση για διαμάχη, απλώς την προσωπική μου άποψη αναφέρω... Ο χαρακτηρισμός είναι χιουμοριστικός, αν τον πήρες προσβλητικά, τον αποσύρω... -bye-

Παρόλα αυτά αρκετές από τις παρατηρήσεις σου για την μη επαρκή τεκμηρίωση του σεναρίου δεν ευσταθούν και προφανώς πρέπει να ξαναδείς την ταινία.
Για παράδειγμα την κόκκινη ύλη ο Νέρων την απόκτησε από τον Σπόκ όταν ο τελευταίος πέρασε με την σειρά του στο παρελθόν.
Ακόμα το τρυπάνι, αν θυμάσαι, χρησίμευσε λιγουλάκι στο να ανοιχτεί η δίοδος τόσο στον Βόλκαν όσο και στη Γή ώστε να περάσει η κόκκινη ύλη στον πυρήνα.
Φυσικά δεν λέω ότι όλα ήταν τεκμηριωμένα και καλώς κείμενα, όμως εσύ τα ισοπέδωσες όλα.

A, εδώ θα μαλώσουμε... :p

Δεν γίνεται να μου προσάπτεις χαρακτηρισμούς που ανήκουν δικαιωματικά στους κκ Abrams, Orci και Kurtzman !!!

Όσον αφορά τις παρατηρήσεις μου, μάλλον δεν τις διάβασες καλά:

JL_? said:
Κι αυτός ο Νέρων, εντελώς ηλίθιος... Αντί να καταστρέψει το αστέρι στο παρελθόν, πριν γίνει υπερκαινοφανής, σώζοντας έτσι τον πλανήτη του (αφού πήρε την κόκκινη ύλη από τον Σποκ), άρχισε να καταστρέφει άλλους.

Ενδιαφέρον δε, που κάποιος που μετατρέπει ένα ορυκτικό σκάφος σε πολεμικό (αυτό συνέβη στο μέλλον, όταν μετά την καταστροφή του Ρωμύλου, ο Νέρων κατέφυγε σε μια κρυφή στρατιωτική ρωμυλιανή βάση), αφήνει και το γεωτρύπανο πάνω του, αντί να το αντικαταστήσει με μερικούς εκτοξευτήρες ακόμα...(και κατά σατανική σύμπτωση του έρχεται απίστευτα βολικό αργότερα για να τρυπάει πλανήτες και να πετάει μέσα κόκκινη ύλη, ούτε να το ήξερε)

Οι παρατηρήσεις μου αφορούν στις "χοντράδες", υπάρχουν κι άλλες αφελείς ασυνέπειες με το σύμπαν του Star Trek που διατηρείται ατόφιο, αλλά δεν είναι αυτοσκοπός να γίνουμε ψιλολόγοι. Έχω εκφράσει την άποψη μου για την ταινία σε προηγούμενο post μου και μόνο αρνητική δεν είναι. Οι όποιες επισημάνσεις μου, αφορούν απλά σε φάουλ του σκηνοθέτη και των σεναριογράφων, από την σκοπιά κάποιου που έχει δει όλα τα επεισόδια και τις προηγούμενες ταινίες παραπάνω από μια φορά...

Όσον αφορά τον Σπόκ λίγο περισσότερο σεβασμός σε αυτόν που συγκίνησε εκατομμύρια trekkies σε όλο τον κόσμο… τόσα χρόνια τώρα. Και ένα από τα τρίγωνα αυτιά του, σε δεύτερο πλάνο, ολίγον θολό … μας φτάνει, σε όλους τους trekkies (ναι τολμώ να γράφω για όλους μας!).

Το Star Trek για μένα ήταν (ή είναι ?) το όραμα που έδινε για το μέλλον, τεχνολογικά και κοινωνικά, όπως επίσης και ο μοναδικός τρόπος που ταυτιζόμασταν με το εκάστοτε πλήρωμα βλέποντας την ταινία. Για μένα αυτοί ήταν οι "περιφερειακοί κανόνες", με λίγα λόγια ο κόσμος του Star Trek.

Γι' αυτό θα περιμένω εναγωνίως τόσο την μεταφορά της στην μικρή οθόνη όσο και την συνέχειά της στη μεγάλη, αφού πρώτα απαγορεύσουν στον Abraams περάσει πλησίον χιλιομέτρου από τα γυρίσματα (και ας κόψουν λιγότερα εισιτήρια βρε παιδί μου ...

Πάντα Φιλικά

Όλα τα περίμενα, αλλά να με πουν και αντι-Trekkie, ποτέ... :flipout::flipout::flipout:

Θεωρείς δηλαδή φίλε Dalanik πως οι σεναριογράφοι σεβάστηκαν τον χαρακτήρα του Σποκ, όσον αφορά την ηλικιωμένη του εκδοχή, ενώ εγώ διέπραξα ασέβεια; Έχει καμμία σχέση αυτός ο Σποκ με ό,τι έχουμε δει στα TOS, ταινίες 1-6 και TNG, εκτός από τον ηθοποιό που τον υποδύεται; Ο Σποκ, που στο "The City on the Edge of Forever" είναι αυτός που επίμονα προσπαθεί να πείσει τον Κερκ για την επαναφορά της χρονικής γραμμής με όποιο κόστος, ενώ εδώ παρακολουθεί απαθής και κάνει και τσαχπινιές κιόλας...

Επίσης φιλικά και χωρίς καμμιά ειρωνεία... -bye-

Φίλε JL χαίρομαι που δεν θα "μαλώσουμε", άλλωστε έχουμε κοινά ενδιαφέροντα ...

Μερικές παρατηρήσεις μόνο …

1) Ο πλανήτης του Νέρωνα πάει (...πάπαλα). Η ζωή του ήταν στο original σύμπαν / Star Trek time line. Η γυναίκα του θα γεννηθεί μετά εκατό χρόνια και τα παιδιά του ποτέ! Τουλάχιστον απ' ότι κατάλαβα εγώ, ο σκοπός του είναι η εκδίκηση. Θυμήσου ... δεν σκοτώνει τον Σποκ αλλά τον αφήνει να δει την καταστροφή του Βόλκαν. Επιπλέον ο αστέρας θα εκραγεί σε πολλά, πολλά χρόνια και έχει αρκετό χρόνο να τον καταστρέψει.
Τέλος αν τον κατάστρεφε τι θα άλλαζε στην ταινία? Νομίζω τίποτα.

2) Το τρυπάνι, αχ αυτό το τρυπάνι … και ο καλύτερος εξοπλισμός …
Είδες να τον συναγωνίζεται κανείς σε μάχη ή να έχει κάποια δυσκολία να καταστρέφει τους πλανήτες? Εδώ οι Βόλκαν και γήινοι κάθονταν και αγνάντευαν …
Εντάξει ας διακτίνιζε την κόκκινη ύλη στο πυρήνα, τι να πω.

3) Ποτέ δεν σε είπα αντι-trekkie. Αν πίστευα (έστω και λίγο) κάτι τέτοιο δεν θα έμπαινα στον κόπο να γράψω. Υποκλίνομαι στη συλλογή σου και είμαι κοντά (ελπίζω να σου μοιάσω). Προσωπικά όμως δεν θα παρουσίαζα τον Σποκ ως γεροξεκούτη, ακόμα και αν στο επόμενο Star Trek εμφανιστεί με πλούσιο μπούστο, μίνι φούστα (…κλπ), μετά από εγχείρηση αλλαγής φύλου!!! Ο Σπόκ είναι δόγμα …

4) Αφού βρε θηρίο δεν σου άρεσαν τόσες ταινίες και τόσα επεισόδια (είμαι σίγουρος) γιατί συνέχιζες να αγοράζεις?

5) Για τους σεναριογράφους και J.J. τα είπα και εγώ και συμφωνούμε. Είναι πολύ μικροί για Star Trek. Επιμένω ήταν Star Trek …

6) Δες σε παρακαλώ τα σχόλια μου για την ταινία: “ο Σποκ ήταν πάντα ο λογικός της παρέας (αν και αμφιβάλω αν θα συνεχιστεί αυτό, αφού ο μελλοντικός εαυτός του τον συμβουλεύει να εμπιστευτεί περισσότερο το ένστικτό του!”). Πού διαφωνούμε?

7) Τέλος να ευχηθώ, σύντομα να γυριστούν νέα Star Trek επεισόδια και η ΕΡΤ να τα προβάλει ταυτόχρονα με Αμερική (εδώ γελάνε με τα πόδια ψηλά …)

Φιλικά και με κατανόηση για την (εν μέρει ?) απογοήτευσή σου από την ταινία.

PS. Προς HVoul και Star Trek παρέα από Γλυκά Νερά: Δεν είναι κρίμα αυτές οι συζητήσεις να γίνονται έτσι? θα γελάν μαζί μας και οι κουλτουριάρηδες… Χρειαζόμαστε prive χώρο, και τηλεκοντρόλ στο χέρι για επαναλήψεις... Κάντε κάτι ρε παιδιά, τουλάχιστον να δούμε τι προοπτικές υπάρχουν.

Την ταινια την ειδα πριν λιγες ωρες.Κατ'αρχην να πω οτι ειμαι σκληροπυρηνικος φαν αλλα μονο της οριτζιναλ σειρας.
Για μενα οι υπολοιπες απλως δεν υπαρχουν ή ειναι οτιδηποτε αλλο εκτος απο σταρ τρεκ.
Οπως το ιδιο πιστευω και για αρκετες απο τις ταινιες η οποιες υπηρχαν απλα και μονο για κονομα.
Πηγα να τη δω εχοντας διαβασει και ακουσει πολλα θετικα αλλα προσπαθωντας να μην περιμενω τιποτα.Το μονο για μενα που θα ειχε σημασια πριν τη δω ηταν αν μη τι αλλο η σωστη σκιαγραφηση των χαρακτηρων ωστε να μην τους ξεφτυλισουν.Και με δεδομενο οτι υποτιθεται οτι ειναι η πρωτη φορα που μας "συστηνονται" (νεοι ηθοποιοι σε παλιους χαρακτηρες αλλα και "νεοι" χαρακτηρες για τους πιτσιρικαδες που ισως δεν εχουν δει τιποτα) το στοιχημα ειχε ενα ενδιαφερον.
Και αυτο που μπορω να πω ειναι οτι το στοιχημα για μενα πετυχε 100%.
Ολοι ηταν εξαιρετικοι μηδενος εξαιρουμενου.Προσωπικα λατρεψα το γιατρο του καρλ ουρμπαν (μιλαμε για φωτοτυπια του παλιου χωρις να μιμειται τιποτα),τον σκοτυ και τον τσεχωφ.Ο κερκ του πιτσιρικα ειναι πιστικοτατος και μπραβο του γιατι για μενα ειχε και το μεγαλυτερο βαρος.
Εδω λοιπον για μενα ειναι και η ουσια της ταινιας.Αλλωστε και στη σειρα περα απο τα σεναρια αυτο που αγαπησαμε ηταν πανω απ'ολα οι χαρακτηρες.Και εδω η ταινια κανει διανα αφου τους ξαναζωντανευει με απολυτη επιτυχια.Και εδω πρεπει να δωσω ενα μπραβο στο σκηνοθετη που αφηνει τους χαρακτηρες να "αναπνευσουν" να μας ξανασυστηθουν σωστα χωρις βιασυνες πραγμα που δεν συνηθιζεται γενικως τελευταια.
Τωρα οσον αφορα το στορυ παρ'ολο που για μενα στην συγκεκριμενη ταινια ηταν δευτερευον ζητημα εγω το γουσταρα.Δεν με ενδιαφερει κατα ποσο "σταρ τρεκ" θεωρειται οτι ηταν αν και δεν καταλαβαινω τι θα πει αυτο.Αλλες εποχες αλλοι σεναριογραφοι.
Οσον αφορα το ευρημα με τον Λεοναρντ Νιμου εγω το θεωρησα εναν τρυφερο φορο τιμης του σκηνοθετη στον ανθρωπο που αφιερωσε ολη του την καριερα σ'αυτο που λατρεψαμε,και ενα σινεφιλικο "κλεισιμο του ματιου" στους παλιους φανς.Και μπραβο του σκηνοθετη γιατι πηρε ενα ζορικο ρισκο (οι φανατικοι και οι κριτικοι τον περιμεναν στη γωνια) και οχι μονο κερδισε για μενα επιασε τον παπα απο τα αρχ....
Μπραβο τζει-τζει.