Star Wars (Battle of the 50''s): Εντυπώσεις και φωτογραφίες...

Ποιά από τις τηλεοράσεις του συγκριτικού σας άρεσε περ

• Total voters
    0
Γιατί σε ορισμένες Φωτό η ισσοροπία χρώματος της VT20 έχει ξεφύγει προς το κίτρινο ? ( πόστ 141 ) ( ποστ 143 ) ( πόστ 145 3η φωτό )
Στις ίδιες φωτό η philips δείχνει πιο κοντά στην kuro.

Φταίει η Φωτό ?

Αντοίστοιχα για την 9705 ενώ σε κάποιες φωτό με τον γαλαξία δείχνει να τις λείπει η πληροφορία που έχουν οι άλλες 2 , σε ορισμένες ( πόστ 154 3η, 4η ,5η φωτό ) μένει πίσω αισθητά η Kuro.

Για πέιτε τι παίζει , Συγχρονισμένα έπεζαν οι TV σωστά ?

Last edited:
Ναι, την ίδια μηχανή έχουμε. 500D με τον κιτ φακό και εγώ.
Εγώ προσπαθούσα με f/3.5, ISO1600, αλλά με 1/200s, στην προσπάθεια να πιάσω κίνηση χωρίς θόλωμα... Μάλλον ο χρόνος έκθεσης ο δικός μου είναι πολύ μικρός. Λέτε εκεί να οφείλεται ότι στις δικές μου φωτογραφίες η χρωματικές διαφορές είναι τόσο έντονες;

Βασικά κατά κανόνα φωτογραφίες παίρνουμε μόνο με την εικόνα στο pause. Διαφορετικά πολλά μπορούν να πάνε στραβά (και όντως πηγαίνουν..).

Επίσης κάθε σκηνή θέλει δική της φωτομέτρηση, και συχνά μπορεί να χρειαστεί να πάρουμε παραπάνω από μία φωτογραφία για αποτυπωθεί τελικά αυτό που θέλουμε να δείξουμε.

Γιατί σε ορισμένες Φωτό η ισσοροπία χρώματος της VT20 έχει ξεφύγει προς το κίτρινο ? ( πόστ 141 ) ( ποστ 143 ) ( πόστ 145 3η φωτό )

Φταίει η Φωτό ?

Αντοίστοιχα για την 9705 ενώ σε κάποιες φωτό με τον γαλαξία δείχνει να τις λείπει η πληροφορία που έχουν οι άλλες 2 , σε ορισμένες ( πόστ 154 3η, 4η ,5η φωτό ) μένει πίσω αισθητά η Kuro.

Δεν είναι δυνατό να εξασφαλίσει κανείς ότι οι σημερινές τηλεοράσεις παίζουν απόλυτα συγχρονισμένα. Βασικά λίγο πολύ κάνουν ότι γουστάρουν.. Είναι πολλά τα ηλεκτρονικά. Ειδικά η Philips ήταν αρκετά καρέ πίσω από τις άλλες.

To ποστ 141 το ξεχνάς (είναι ένα παράδειγμα της δυσκολίας φωτογράφησης, το γράφει και το κείμενο στο πόστ).
Στα υπόλοιπα που αναφέρεις, και οι 3 εικόνες είναι διαφορετικές μεταξύ τους.
Στο δικό μου μόνιτορ βλέπω π.χ. ποστ 143 την φίλιπς λίγο πιο κίτρινη από τις άλλες δυο (το είδα αυτό και όταν ήμουν εκεί), και την κούρο λίγο πιο ψυχρή από όλες (το οποίο δεν θυμάμαι να το παρατήρησα εκεί). Η πανασόνικ σε εμένα φαίνεται κάπου στην μέση μεταξύ κούρο και φίλιπς.

Στο δικό μου μόνιτορ σε όλες φαίνεται να υστερεί η κούρο σε αυτή την σκηνή.
Για την 3η/4η του 154, υπάρχει μια μικρή αλλοίωση στο λογότυπο της πανασόνικ, που μπορεί να σημαίνει ότι η μηχανή πρόλαβε και τράβηξε στην αρχή κάποιου παλμού erase; Δεν τα ξέρω και τόσο καλά, οπότε μια υπόθεση κάνω.

Νομίζω ότι σε αυτή την σκηνή και εγώ θυμάμαι περισσότερα αστέρια στην φίλιπς από όλες, ενώ αντίθετα στην σκηνή από το avatar θυμάμαι το ακριβώς ανάποδο, όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες στο πόστ 148.

Βασικά κατά κανόνα φωτογραφίες παίρνουμε μόνο με την εικόνα στο pause. Διαφορετικά πολλά μπορούν να πάνε στραβά (και όντως πηγαίνουν..).

Αυτό προσπάθησα να το αποφύγω όσο το δυνατόν περισσότερο, γιατί με τον Μανώλη παρατηρήσαμε ότι όταν η φίλιπς δείχνει στατική εικόνα ο αλγόριθμος του local dimming "κατασταλάζει" καλύτερα, και βελτιώνει σε δέκατα του δευτερολέπτου την εικόνα. Οπότε ήθελα να πιάσω κινούμενη εικόνα για να αποφύγω την βελτίωση, για αυτό καμιά φωτογραφία δεν είναι τραβηγμένη στο pause.

To ποστ 141 το ξεχνάς (είναι ένα παράδειγμα της δυσκολίας φωτογράφησης, το γράφει και το κείμενο στο πόστ).
Στα υπόλοιπα που αναφέρεις, και οι 3 εικόνες είναι διαφορετικές μεταξύ τους.
Στο δικό μου μόνιτορ βλέπω π.χ. ποστ 143 την φίλιπς λίγο πιο κίτρινη από τις άλλες δυο (το είδα αυτό και όταν ήμουν εκεί), και την κούρο λίγο πιο ψυχρή από όλες (το οποίο δεν θυμάμαι να το παρατήρησα εκεί). Η πανασόνικ σε εμένα φαίνεται κάπου στην μέση μεταξύ κούρο και φίλιπς.

Aν θέλει κανείς να αποτυπώσει σε φωτογραφία την εικόνα μιας Plasma με τρόπο που να μοιάζει με αυτό που βλέπουν τα μάτια του, καλό είναι να αποφεύγονται οι γρηγορότεροι από 1/120-1/100 χρόνοι έκθεσης. Ακόμα καλύτερα αποτελέσματα επιτυγχάνονται με πιο αργούς χρόνους.

Στο δικό μου μόνιτορ σε όλες φαίνεται να υστερεί η κούρο σε αυτή την σκηνή.
Για την 3η/4η του 154, υπάρχει μια μικρή αλλοίωση στο λογότυπο της πανασόνικ, που μπορεί να σημαίνει ότι η μηχανή πρόλαβε και τράβηξε στην αρχή κάποιου παλμού erase; Δεν τα ξέρω και τόσο καλά, οπότε μια υπόθεση κάνω.

Απλώς, μάλλον έπιασες το fade out του λογότυπου Γιώργο...

Νομίζω ότι σε αυτή την σκηνή και εγώ θυμάμαι περισσότερα αστέρια στην φίλιπς από όλες, ενώ αντίθετα στην σκηνή από το avatar θυμάμαι το ακριβώς ανάποδο, όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες στο πόστ 148.

Local Dimming, το διχασμένο: τη μία αστροφάγο, την άλλη σούπερ νόβα... :flipout:

Aν θέλει κανείς να αποτυπώσει σε φωτογραφία την εικόνα μιας Plasma με τρόπο που να μοιάζει με αυτό που βλέπουν τα μάτια του, καλό είναι να αποφεύγονται οι γρηγορότεροι από 1/120-1/100 χρόνοι έκθεσης. Ακόμα καλύτερα αποτελέσματα επιτυγχάνονται με πιο αργούς χρόνους.

Οι συγκεκριμένες είναι 1/100. Γενικά είναι δύσκολο να συμβιβάσεις τηλεοράσεις στα 100/120 Hz με μια που έτρεχε στα 400/240 Hz.
Σε σκοτεινές σκηνές (όπως αυτή) αναγκαστικά έριχνα ταχύτητα, γιατί διαφορετικά δεν θα έβγαινε τίποτα...

Απλώς, μάλλον έπιασες το fade out του λογότυπου Γιώργο...

Δεν έχω το δισκάκι, και δεν θυμάμαι αν έκανε fade out. (Τι να πρωτοπροσέξω... :flipout:). Το μόνο που ξέρω σίγουρα είναι ότι έχω βάλει τις φωτογραφίες με την σειρά που τις τράβηξα...

Local Dimming, το διχασμένο: τη μία αστροφάγο, την άλλη σούπερ νόβα... :flipout:

Αυτό με το σούπερ νόβα σαν να το θυμάμαι και στην 9704, την περσινή. Σαν κάπου να το είχαμε δει...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Star Wars (Battle of the 50''s): Εντυπώσεις και φωτογραφί

Η διαφορά της δικής σου τηλεόρασης με την καλιμπραρισμένη σε ISF από τον Μανώλη, είναι ότι εσύ την έχεις ρυθμίσει όπως σου αρέσει και πιστεύεις ότι είναι σωστό.
Ο Μανώλης την έχει ρυθμίσει όπως πρέπει με όργανο και μετρήσεις και θεωρητικά (για τους περισσότερους και πρακτικά), για να αποδίδει την καλύτερη εικόνα που μπορεί.
Μπορείς να μας πεις τι ήταν αυτό που σου έδωσε την αίσθηση ότι η διαφορά εικόνας με την δική σου ήταν τόσο μεγάλη?

Γεια σου και σε ευχαριστω για την απαντηση σου.
Θα πρεπει να μαι αφελης να πιστευω οτι εχω κανει καλυτερες ρυθμισεις απο τον Κο Καστρουνη,κατι τετοιο δεν μπορει να εχει βαση.Ωστοσο η αισθηση ειναι σημαντικα διαφορετικη,δε μπορω να στο περιγραψω,μονο αν το δεις. Αλλη αισθηση πεδιου,βαθους, "τραγανοτητας" και αληθοφανειας. Επειδη σιγουρα εχεις μεγαλη εμπειρια,θα μπορουσαμε καποια μερα να κανονισουμε να το δεις και συ;Με χαρα θα σε δεχομουν να μου πεις τη γνωμη σου,μηπως και τα ματια μου κανουν πουλακια. Και δε θελω να γραφω σαχλαμαρες αν ετσι ειναι...
Στειλε μηνυμα Κε "ποντιε".
Ευχαριστω πολυ εκ των προτερων.

Οι συγκεκριμένες είναι 1/100. Γενικά είναι δύσκολο να συμβιβάσεις τηλεοράσεις στα 100/120 Hz με μια που έτρεχε στα 400/240 Hz.
Σε σκοτεινές σκηνές (όπως αυτή) αναγκαστικά έριχνα ταχύτητα, γιατί διαφορετικά δεν θα έβγαινε τίποτα...

Aυτό που είναι δύσκολο να συμβιβάσεις, είναι η "αναλογική" μορφοποίηση της εικόνας μιας LCD με την "ψηφιακή" μιας Plasma. Οπότε, για να πιάσεις πιο σωστά το χρώμα της δεύτερης, κρατάς αργούς χρόνους και παίζεις με ευαισθησία/διάφραγμα για την έκθεση.

Δεν έχω το δισκάκι, και δεν θυμάμαι αν έκανε fade out. (Τι να πρωτοπροσέξω... :flipout:). Το μόνο που ξέρω σίγουρα είναι ότι έχω βάλει τις φωτογραφίες με την σειρά που τις τράβηξα...

Εναλλάσσονται "κυκλικά" τα λογότυπα Panasonic και VIERA στις 4 γωνίες...

Αυτό με το σούπερ νόβα σαν να το θυμάμαι και στην 9704, την περσινή. Σαν κάπου να το είχαμε δει...

Καλά θυμάσαι (Yperion^TM)... :flipout:

To "Star Perfect" λες Γιαννη?:flipout:

ΥΓ. Απο περυσι ελεγα οτι το dimming στις LED εχει lag και δεν μπορει να ακολουθησει τις γρηγορες εναλλαγες φωτεινοτητας. Φετος δικαιωθηκα.

Δεν ξέρω αν θα το έλεγα lag. Αλλά δεν ξέρω και πως να το περιγράψω. Σαν να προσπαθεί να εφαρμόσει διαφορετικό προφίλ μεταξύ φωτογραφιών και κινούμενης εικόνας, το οποίο το καταλαβαίνεις όταν η σκηνή είναι στα όρια του δείχνω/κλείνω μια ζώνη... Σε σκοτεινές σκηνές δηλαδή, το οποίο είναι άμεσα συσχετισμένο με το φως που ζητάς από την τηλεόραση να βγάλει. Έχω την εντύπωση ότι όσο σκοτεινιάζεις τη εικόνα (μειώνοντας αντίθεση/φωτεινότητα) τόσο πιο συχνά το παρατηρείς...

Απάντηση: Re: Star Wars (Battle of the 50''s): Εντυπώσεις και φωτογραφίες...

Η 9705 δεν επιδέχεται καμιάς μορφής καλιμπράρισμα. Είναι όλα προ-ρυθμισμένα από την φίλιπς. Το μόνο που μπορεί να αλλάξει είναι η θερμοκρασία λευκού (με ρύθμιση 1 σημείου), η αντίθεση, η φωτεινότητα και το γάμμα (με 9 θέσεις).
δεν έχει rgb sliders?

Re: Απάντηση: Re: Star Wars (Battle of the 50''s): Εντυπώσεις και φωτογραφίες...

δεν έχει rgb sliders?

Έχει μόνο αυτό:
a%20(6).JPG

..και τερματίζει στο 127 αντι του 255;
το είχα ρωτήσει και στου Μάνου τη δοκιμή αλλα δέν απαντήθηκε..

Δεν αποτελούν χρωματικούς μείκτες γεννήτριας 24bit χρώματος τα ρυθμιστικά.

Κάλλιστα θα μπορούσαν να έχουν λιγότερες ή περισσότερες διαβαθμίσεις...

Aυτο ειναι απατη του μαρκετινγκ.

Τι να το κανει μια τηλεοραση την επεξεργασια στα 18 bit εφοσον το πανελ δεν μπορει να δειξει πανω απο 10 bit?
Υποθέτω καλύτερη επεξεργασία και περισσότερους συνδυασμούς λόγω μεγαλύτερου εύρους και ας δείχνει μόνο τα 10 από αυτά

Να υποθέσω ότι αφού αρχίσαμε τα off-topic το θέμα με το συγκριτικό τέλειωσε, ε;
(Άρα να μην ανεβάσω άλλες φωτογραφίες, δεν έχει νόημα...)