Star Wars (Battle of the 50''s): Εντυπώσεις και φωτογραφίες...

Ποιά από τις τηλεοράσεις του συγκριτικού σας άρεσε περ

• Total voters
    0
Νομίζω με μια τέτοια οθόνη το θέμα είναι όχι το πως δείχνει την εικόνα αλλά πως διαχειρίζεται την ταινία. Μπορέι να έχει καταπληκτικά χρώματα και ευκρίνεια και και και, αλλά έαν έχει έναν αλγόριθμο ICF για κλαμματα, δεν θα κάνει για home use.
Σίγουρα θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε μια τέτοια υλοποίηση από εταιρεία του χώρου.

Η Dolby για παράδειγμα έχει φτιάξει την AMK-4200 με οπίσθιο φωτισμό LED και επειδή θέλουν το καλύτερο δε διάλεξαν λευκά LED όπως κάνουν οι consumer electronics εταιρίες, αλλά RGB LED. Tα ακριβά και τα καλά δηλαδή. Μια οθόνη με RGB LED έχει καλύτερη χρωματική απεικόνιση, ειδικά για το έλεγχο κινηματογραφικών ταινιών πριν αυτές… κοπούν σε Blu-ray.

Kαι μετα μου λεει ο Γιωργος οτι ριχνω τις LED στην πυρα.

Με αυτα που διαβαζω και λιγα λεω. Αφου υπαρχουν δυο κατηγοριες , "τα ακριβα και τα καλα" LED και αυτα τις πλακας.:flipout:

Kαι μετα μου λεει ο Γιωργος οτι ριχνω τις LED στην πυρα.

Με αυτα που διαβαζω και λιγα λεω. Αφου υπαρχουν δυο κατηγοριες , "τα ακριβα και τα καλα" LED και αυτα τις πλακας.:flipout:

Γιατί θεωρείς ότι τα rgb led θα έχουν πλεονέκτημα; Το χρωματικό τρίγωνο είναι δεδομένο, και ήδη καλυμμένο...

1229941453.png

H γκαμα ομως στα RGB LED ξεπερναει κατα πολυ αυτη των λευκων LED.

Kατι που δεν εχει σχεση με την ακριβεια αλλα βοηθαει στην παραγωγη χρωματων που τα λευκα LED αδυνατουν να δωσουν.

Η θαλασσα γινεται πιο μπλε , το χορταρι πιο πρασινο κτλ. αυτα που αρεσουν στον κοσμο που πηγαινει στο καταστημα για να δει ποια εχει την "καλυτερη" εικονα.

CalMAN_v40-2010-09-18_174611.png

Αυτό το διάγραμμα δείχνει πιο μεγάλη περιοχή από το διάγραμμα που παραθέτεις για τα λευκά led, και είναι πραγματική μέτρηση...

Re: Απάντηση: Star Wars (Battle of the 50''s): Εντυπώσεις και φωτογραφίες...

Νομίζω με μια τέτοια οθόνη το θέμα είναι όχι το πως δείχνει την εικόνα αλλά πως διαχειρίζεται την ταινία. Μπορέι να έχει καταπληκτικά χρώματα και ευκρίνεια και και και, αλλά έαν έχει έναν αλγόριθμο ICF για κλαμματα, δεν θα κάνει για home use.
Σίγουρα θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε μια τέτοια υλοποίηση από εταιρεία του χώρου.

Critical Evaluation Monitor και frame interpolation είναι έννοιες που δεν συμβιβάζονται, Μάριε...

Αν μια τηλεοραση εχει την δυνατοτητα να ρυθμιστει σωστα κατα Rec-709, με το σημερινο HD υλικο, δεν εχει νοημα ενα πιο μεγαλο colorspace. Για την ακριβεια, μαλλον κακο θα κανει παρα καλο...

Εχει νοημα για οσους θελουν να βλεπουν "εντονα χρωματα".

Και ειναι αρκετοι εκει εξω.

Εδω η sharp εφτιαξε ειδικη σειρα τηλεορασεων (quattron) με 4 subpixel και κυριο προσον την χρωματικη ανακριβεια.

Τα RGB LED ενω ειναι ανωτερα σε ολους τους τομεις απο τα λευκα καταργηθηκαν λογω κοστους.

Για τον ιδιο λογο (+ το blooming) εχει καταργηθει το local dimming απο ολες τις Samsung και Sony.

Oι εταιρειες ενδιαφερονται για το κερδος και οχι για την εικονα.