Star Wars (Battle of the 50''s): Εντυπώσεις και φωτογραφίες...

Ποιά από τις τηλεοράσεις του συγκριτικού σας άρεσε περ

• Total voters
    0
Για τις φωτογραφίες...

Θέλει κανείς να σχολιάσει την 7η φώτο από το τέλος στο ποστ 238???

Η Πανασόνικ φαίνεται να έχει το μαύρο LCD επταετίας....:eek::eek:

Καλές οι φώτο, αλλά, μόνο για μια ιδέα. Αποκλείεται η πανασόνικ να είχε αυτό το μαύρο. Νομίζω, τελικά, ότι η γωνία θέασης και λήψης αδίκησε πολύ περισσότερο την Πανασόνικ παρά την Φίλιπς.

οι τηλεορασεις με τον δεκτη τους πως ηταν-οχι μεταξυ τους μονο αλλλα και σε συγκριση με τηλεορασεις που εχουμε
Υπαρχει καποιος πουηταν εκει και εχει πχ σαμσουγκ και επαιζε καλυτερα απο αυτες τις τρεις (μιλαμε παντα για τον τηλεοπτικο δεκτη σε αναλογικα και ψηφιακα)

Re: Απάντηση: Star Wars (Battle of the 50''s): Εντυπώσεις και φωτογραφίες...

Για τις φωτογραφίες...

Θέλει κανείς να σχολιάσει την 7η φώτο από το τέλος στο ποστ 238???

Η Πανασόνικ φαίνεται να έχει το μαύρο LCD επταετίας....:eek::eek:

Καλές οι φώτο, αλλά, μόνο για μια ιδέα. Αποκλείεται η πανασόνικ να είχε αυτό το μαύρο. Νομίζω, τελικά, ότι η γωνία θέασης και λήψης αδίκησε πολύ περισσότερο την Πανασόνικ παρά την Φίλιπς.

Αναφέρεσαι σε αυτή την φωτογραφία;

IMG_7323.jpg

Χρόνος έκθεσης 1/2 s. Προσπαθούσα να πιάσω τις διαφορές σε μαύρο από ότι φαίνεται. (Γενικά έκανα άπειρες δοκιμές με διάφορες ρυθμίσεις, έτσι ώστε να έχω μερικές φωτογραφίες σε περίπτωση αποτυχίας κάποιων ρυθμίσεων.)
Έτσι όπως την βλέπω εγώ την φωτογραφία, η πανασόνικ έβγαζε πιο πολύ φως (το οποίο ίσως ξέρει ο Μανώλης γιατί) από όλες, η κούρο το ίδιο, η φίλιπς ήταν πιο σκοτεινή. Οι στάθμες μαύρου είναι διαφορετικές, με την φίλιπς να έχει εξαφανίσει τα πάντα (δεν έχω το δισκάκι να σας πω αν η σκηνή ε´χει μαύρο υπόβαθρο ή όχι), αλλά έχει γράψει στην φωτογραφία το halo effect στο κέντρο της εικόνας (αυτή η αχνάδα στο κέντρο, στον πίσω τύπο). Από ότι βλέπω έχουν μεγάλους χρόνους έκθεσης αυτές οι φωτογραφίες (π.χ. η από πάνω έχει 1/8).

Εμένα πάντως μου αρέσει να συζητήσουμε για μερικές ενδιαφέρουσες φωτογραφίες, για να προσπαθήσουμε να καταλάβουμε τι δείχνουν. Για αυτό ανέβασα αρκετές (καλά, και για να έχουν μια ιδέα όλοι αυτοί που δεν μπόρεσαν να έρθουν... :flipout:) :2thumb22sup:

Προσπάθησα να βάλω πολλά "θέματα", τα floating blacks της πανασόνικ, την κιτρινίλα της φίλιπς στο μέσο του grayscale, το πράσινο (που μέτρησα εγώ) και το κόκκινο (που μέτρησε ο Μανώλης) να φέυγουν στην φίλιπς, το halo της φίλιπς, τις γωνίες θέασης, το μωβ μαύρο της κούρο και το λιγότερο φως,
το μεγαλύτερο shadow detail (σωστότερο γάμμα) των 2 πλάσμα, τις διαφορές στην θερμοκρασία, κλπ.
Δεν έχω σε φωτογραφία το εφέ του local dimming στο Montenegro (δεν το έπιασε η μηχανή - μάλλον θέλει βιντεάκι αυτό)...

οι τηλεορασεις με τον δεκτη τους πως ηταν-οχι μεταξυ τους μονο αλλλα και σε συγκριση με τηλεορασεις που εχουμε
Υπαρχει καποιος πουηταν εκει και εχει πχ σαμσουγκ και επαιζε καλυτερα απο αυτες τις τρεις (μιλαμε παντα για τον τηλεοπτικο δεκτη σε αναλογικα και ψηφιακα)

Δυστυχώς δεν έγινε δοκιμή μεταξύ των 3, γιατί είχαμε κεραία μόνο για τις 2.
Το αναλογικό δεν έπιανε καλά, και στο ψηφιακό η πανασόνικ με την φίλιπς ήταν ψιλο-ισοδύναμες, με την φίλιπς να εμφανίζει περισσότερο θόρυβο σε κάποια περιγράμματα (τα οποία με την τελευταία αναβάθμιση firmware και ενεργοποιώντας την μείωση θορύβου mpeg εξαφανίζονται και γίνονται περίπου στα ίδια με το εφέ του πίξελ plus στην φίλιπς για όποιον το γνωρίζει). Την κούρο την είδα να παίζει μόνη της, οπότε δεν ξέρω με σιγουριά πως συγκρίνεται με τις άλλες (και έπαιζε και κάποιο σήριαλ του μέγα και ταινία του άλφα). Λίγο επίπεδη μου φάνηκε, αλλά μπορεί να φταίει το υλικό...
Και να πω ότι δεν είχα σπλιτεράκια και καλώδια να φέρω; Είχα, αλλά που μυαλό... Το ξέχασα... :slapface:

Εγώ θα ψάξω τις φωτογραφίες μου (είναι και πολλές), και θα προσπαθήσω να βάλω ότι καλύτερο βρω έτσι όπως τραβήχτηκαν. Έχω μια που προσπάθησα να πιάσω το μαύρο με μεγάλο χρόνο έκθεσης. Βέβαια δεν είχα τρίποδο (είναι λίγο κουνημένη), με χρόνο έκθεσης 2 sec (στο χέρι μου). Το δωμάτιο ήταν εντελώς σκοτεινό, με μόνο φως αυτό που έβγαζαν οι τηλεοράσεις:

IMG_5642.jpg

Eμένα μου άρεσε αυτή η φωτό... :D

Mάριε, clouding έχει η KURO σου; :flipout: :p :flipout:

Αναφέρεσαι σε αυτή την φωτογραφία;

IMG_7323.jpg

Χρόνος έκθεσης 1/2 s. Προσπαθούσα να πιάσω τις διαφορές σε μαύρο από ότι φαίνεται. (Γενικά έκανα άπειρες δοκιμές με διάφορες ρυθμίσεις, έτσι ώστε να έχω μερικές φωτογραφίες σε περίπτωση αποτυχίας κάποιων ρυθμίσεων.)
Έτσι όπως την βλέπω εγώ την φωτογραφία, η πανασόνικ έβγαζε πιο πολύ φως (το οποίο ίσως ξέρει ο Μανώλης γιατί) από όλες, η κούρο το ίδιο, η φίλιπς ήταν πιο σκοτεινή. Οι στάθμες μαύρου είναι διαφορετικές, με την φίλιπς να έχει εξαφανίσει τα πάντα (δεν έχω το δισκάκι να σας πω αν η σκηνή ε´χει μαύρο υπόβαθρο ή όχι), αλλά έχει γράψει στην φωτογραφία το halo effect στο κέντρο της εικόνας (αυτή η αχνάδα στο κέντρο, στον πίσω τύπο). Από ότι βλέπω έχουν μεγάλους χρόνους έκθεσης αυτές οι φωτογραφίες (π.χ. η από πάνω έχει 1/8).

Εμένα πάντως μου αρέσει να συζητήσουμε για μερικές ενδιαφέρουσες φωτογραφίες, για να προσπαθήσουμε να καταλάβουμε τι δείχνουν. Για αυτό ανέβασα αρκετές (καλά, και για να έχουν μια ιδέα όλοι αυτοί που δεν μπόρεσαν να έρθουν... :flipout:) :2thumb22sup:

Προσπάθησα να βάλω πολλά "θέματα", τα floating blacks της πανασόνικ, την κιτρινίλα της φίλιπς στο μέσο του grayscale, το πράσινο (που μέτρησα εγώ) και το κόκκινο (που μέτρησε ο Μανώλης) να φέυγουν στην φίλιπς, το halo της φίλιπς, τις γωνίες θέασης, το μωβ μαύρο της κούρο και το λιγότερο φως,
το μεγαλύτερο shadow detail (σωστότερο γάμμα) των 2 πλάσμα, τις διαφορές στην θερμοκρασία, κλπ.
Δεν έχω σε φωτογραφία το εφέ του local dimming στο Montenegro (δεν το έπιασε η μηχανή - μάλλον θέλει βιντεάκι αυτό)...

Εδω βλεπουμε τις 3 τηλεορασεις μεσα απο τα ματια του Petasis...

Eμένα μου άρεσε αυτή η φωτό... :D

Mάριε, clouding έχει η KURO σου; :flipout: :p :flipout:

Λίγο IR από τα λογότυπα φαίνεται και στις φωτογραφίες πάντως.
Εκεί που είχε λογότυπα, δεν φαινόταν μωβ πάντως...
Αν και δεν μπορώ να πω ότι καταλάβαινα την μωβ απόχρωση όταν έπαιζε, μόνο όταν έσβηνε η οθόνη.

Εδω βλεπουμε τις 3 τηλεορασεις μεσα απο τα ματια του Petasis...

Δηλαδή; Τα μάτια της canon D500 ήταν, με λίγο παραπάνω έκθεση για να φανούν οι διαφορές στο μαύρο. Τις οποίες μπορούσες να δεις και εκεί.
Αν θες ανέλυσε το λίγο...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Star Wars (Battle of the 50''s): Εντυπώσεις και φωτογραφί

Την επόμενη λέω, Γιώργο. Στην επόμενη είναι ακόμα χειρότερα τα πράγματα..

Αυτή;
IMG_7325.jpg

Ακριβώς ίδιες ρυθμίσεις: 1/2 s, 1600 ISO.
(Οι φωτογραφίες έχουν EXIF πληροφορίες...)

Πάντως από τις φωτογραφίες η panasonic βγαίνει 3η και καταιδρωμένη. Από κοντά από ότι λέτε τα πράγματα ήταν διαφορετικά, γιατί όμως; Ειδικά στις σελίδες 22 και 24 είναι εντελώς χάλια. Στις περισσότερες φωτό στα μάτια μου η κούρο με την φίλιπς μοιάζουν. Να βάλω πιπέρι στο πληκτρολόγιο?

Last edited:
Πάντως από τις φωτογραφίες η panasonic βγαίνει 3η και καταιδρωμένη.

Εγω παλι απο τις φωτογραφιες θα ελεγα οτι βγαινει πρωτη με διαφορα.

Αν δεν ηξερα ποσο καλη εικονα εχει η Kuro με βαση τις φωτογραφιες θα ελεγα οτι ειναι πολυ πισω.

Γι'αυτο λεμε οτι δεν βγαινει συμπερασμα και να μην δινουμε σημασια στις φωτο.

Πάντως από τις φωτογραφίες η panasonic βγαίνει 3η και καταιδρωμένη. Από κοντά από ότι λέτε τα πράγματα ήταν διαφορετικά, γιατί όμως; Ειδικά στις σελίδες 22 και 24 είναι εντελώς χάλια. Στις περισσότερες φωτό στα μάτια μου η κούρο με την φίλιπς μοιάζουν. Να βάλω πιπέρι στο πληκτρολόγιο?

Εγώ δεν θα έλεγα κάτι τέτοιο. Από τις φωτογραφίες, και οι 3 έχουν τα αρνητικά τους. Και τα θετικά τους. Σε ποιες φωτογραφίες βλέπεις την φίλιπς και την κούρο να μοιάζουν; Γιατί στην πραγματικότητα κάθε μία είχε την δική της εικόνα...

Αν δεν ηξερα ποσο καλη εικονα εχει η Kuro με βαση τις φωτογραφιες θα ελεγα οτι ειναι πολυ πισω.

Καλή είναι, αλλά εγώ δεν θυμάμαι να έχω δει διαγράμματα. Μιας που εσύ είσαι expert σε αυτά, θυμάσαι reviews; Μετρήσεις; :ears:

Μια και σου αρεσουν οι φωτογραφιες θυμαμαι μελος στο AVforums που ειχε ποσταρει απιστευτες φωτογραφιες της 5090.

Διαγραμματα υπαρχουν σε απειρα site. HDTVtest , Avforums , homecinemachoice κτλ.

τουλάχιστον από τις φωτογραφίες βγαίνει το συμπέρασμα ότι η kuro ήταν σε zoom mode για 1080p (δηλαδή scaled 1080p) και η ευκρίνεια της φαινόταν ίδια με το 1:1 pixels mode και ίσως και καλύτερη από την panasonic.

Εγώ δεν θα έλεγα κάτι τέτοιο. Από τις φωτογραφίες, και οι 3 έχουν τα αρνητικά τους. Και τα θετικά τους. Σε ποιες φωτογραφίες βλέπεις την φίλιπς και την κούρο να μοιάζουν; Γιατί στην πραγματικότητα κάθε μία είχε την δική της εικόνα...

Από τη μέση της σελίδας 24 και "κάτω" τις βλέπω πολύ κοντά τη μία στην άλλη.
Ειδικά στα ποτάμια και στην κοπέλα στη σκάλα είναι "ίδιες".

Από τη μέση της σελίδας 24 και "κάτω" τις βλέπω πολύ κοντά τη μία στην άλλη.
Ειδικά στα ποτάμια και στην κοπέλα στη σκάλα είναι "ίδιες".

Το φόρεμα της κοπέλας με τα κόκκινα είναι διαφορετικό χρώμα, το χρώμα των μαλλιών της το ίδιο. Οι φωτεινές ακμές των σκαλοπατιών είναι επίσης διαφορετικές. Μόνο αν βλέπεις την μικρογραφία μπορεί να ξεγελαστείς λίγο ότι μοιάζουν, αλλά αν κάνεις κλικ στην εικόνα σε άλλη καρτέλα, οι διαφορές φαίνονται καλύτερα... Αν δεις το κόκκινο φόρεμα στην φίλιπς είναι σαν "ξεβαμμένο", ενώ τα μαλλιά πιο κίτρινα...