Αναφέρεσαι σε αυτή την φωτογραφία;
Χρόνος έκθεσης 1/2 s. Προσπαθούσα να πιάσω τις διαφορές σε μαύρο από ότι φαίνεται. (Γενικά έκανα άπειρες δοκιμές με διάφορες ρυθμίσεις, έτσι ώστε να έχω μερικές φωτογραφίες σε περίπτωση αποτυχίας κάποιων ρυθμίσεων.)
Έτσι όπως την βλέπω εγώ την φωτογραφία, η πανασόνικ έβγαζε πιο πολύ φως (το οποίο ίσως ξέρει ο Μανώλης γιατί) από όλες, η κούρο το ίδιο, η φίλιπς ήταν πιο σκοτεινή. Οι στάθμες μαύρου είναι διαφορετικές, με την φίλιπς να έχει εξαφανίσει τα πάντα (δεν έχω το δισκάκι να σας πω αν η σκηνή ε´χει μαύρο υπόβαθρο ή όχι), αλλά έχει γράψει στην φωτογραφία το halo effect στο κέντρο της εικόνας (αυτή η αχνάδα στο κέντρο, στον πίσω τύπο). Από ότι βλέπω έχουν μεγάλους χρόνους έκθεσης αυτές οι φωτογραφίες (π.χ. η από πάνω έχει 1/8).
Εμένα πάντως μου αρέσει να συζητήσουμε για μερικές ενδιαφέρουσες φωτογραφίες, για να προσπαθήσουμε να καταλάβουμε τι δείχνουν. Για αυτό ανέβασα αρκετές (καλά, και για να έχουν μια ιδέα όλοι αυτοί που δεν μπόρεσαν να έρθουν...

) :2thumb22sup:
Προσπάθησα να βάλω πολλά "θέματα", τα floating blacks της πανασόνικ, την κιτρινίλα της φίλιπς στο μέσο του grayscale, το πράσινο (που μέτρησα εγώ) και το κόκκινο (που μέτρησε ο Μανώλης) να φέυγουν στην φίλιπς, το halo της φίλιπς, τις γωνίες θέασης, το μωβ μαύρο της κούρο και το λιγότερο φως,
το μεγαλύτερο shadow detail (σωστότερο γάμμα) των 2 πλάσμα, τις διαφορές στην θερμοκρασία, κλπ.
Δεν έχω σε φωτογραφία το εφέ του local dimming στο Montenegro (δεν το έπιασε η μηχανή - μάλλον θέλει βιντεάκι αυτό)...