Star Wars (Battle of the 50''s): Εντυπώσεις και φωτογραφίες...

Ποιά από τις τηλεοράσεις του συγκριτικού σας άρεσε περ

• Total voters
    0
Καλές οι φωτογραφίες, για να πάρει καί λίγο χρώμα το θέμα, αλλά είναι εντελώς ακατάλληλες για εξαγωγή συμπεράσματος.

Re: Απάντηση: Star Wars (Battle of the 50''s): Εντυπώσεις και φωτογραφίες...

Καλές οι φωτογραφίες, για να πάρει καί λίγο χρώμα το θέμα, αλλά είναι εντελώς ακατάλληλες για εξαγωγή συμπεράσματος.

Εξαρτάται το συμπέρασμα που ψάχνει κανείς. Εγώ νομίζω ότι επειδή είναι και οι 3 σε κάθε φωτογραφία, μπορούν να εξαχθούν πολλά χρήσιμα συμπεράσματα. Και επειδή ο αισθητήρας είναι όργανο περισσότερο ευαίσθητο από το μάτι, μπορεί να φανούν πράγματα που δεν γίνονται αντιληπτά εύκολα απλά βλέποντάς τες.

Για παράδειγμα, αυτό που παρατηρώ σε όλες τις φωτογραφίες είναι ότι η κούρο έχει τα ποιο ψυχρά χρώματα, με την πανασόνικ να ακολουθεί και την φίλιπ να είναι πολύ θερμή (κίτρινη). Το οποίο σημαίνει ότι οι διαφορές στην θερμοκρασία λευκού είναι υπαρκτές και μετά το καλιμπράρισμα.

Καταρχάς, ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Γιώργο για τις πολλές φωτογραφίες!!!!:firstprize::firstprize:

Από 'κει και πέρα, θα συμφωνήσω με το Μπάμπη στο θέμα της φωτογραφίας γενικότερα. Είναι σίγουρα ένας καλός τρόπος να πάρεις μία γεύση, αλλά, όχι να κρίνεις με ασφάλεια 2 ή 3 συσκευές. Νομίζω το έχουμε ξανασυζητήσει στους προβολείς. Π.χ. από τις φώτο φαίνεται ότι η Πανασόνικ είναι η φωτεινότερη όλων, σε βαθμό που κάποιες στιγμές να καίει τα λευκά. Ισχύει κάτι τέτοιο?? Φαντάζομαι πως όχι...

Επίσης, όσον αφορά τις φώτο, μην παραγνωρίζετε και τον παράγοντα μόνιτορ, όπου ο καθένας βλέπει τα δικά του...

Όντως. Οι φωτογραφίες (με τη μεθοδολογία που (δεν) χρησιμοποιούμε εμείς..) είναι καλές μόνο για να πάρει κανείς μια ιδέα από την χρωματική συμπεριφορά των συσκευών. Απλά ιδέα.. Όχι να κρίνει..

Οι αισθητήρες των φωτογραφικών μηχανών έχουν σαφώς μικρότερη δυναμική περιοχή από τις τηλεοράσεις, αλλά και τα μάτια μας.. Δεν υπάρχει περίπτωση σε ένα καρέ να αποτυπωθεί η εικόνα όπως πραγματικά είναι, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.

Re: Απάντηση: Star Wars (Battle of the 50''s): Εντυπώσεις και φωτογραφίες...

Π.χ. από τις φώτο φαίνεται ότι η Πανασόνικ είναι η φωτεινότερη όλων, σε βαθμό που κάποιες στιγμές να καίει τα λευκά. Ισχύει κάτι τέτοιο?? Φαντάζομαι πως όχι...

Ναι, αλλά με φωτεινότητα ισορροπημένη και στις 3, και εστίαση στην κούρο που ήταν απέναντι, μπορεί να σημαίνει διαφορετικό γάμμα. Στην πραγματικότητα δεν περιμέναμε περισσότερο φως από την 9705, που φτάνει στα 500 nits;
Και μετά είναι το φωτεινό της μαύρο σε κάποιες σκηνές...
Επίσης υπάρχουν φωτογραφίες που η πανασόνικ δείχνει ξεκάθαρα περισσότερα πράγματα: π.χ. στις φωτογραφίες του Λας Βέγκας στον πύργο του Άιφελ υπάρχει ένας προβολέας στην κορυφή, που στις άλλες δεν φαίνεται...

Αλλά θα συμφωνήσω ότι θέλει προσοχή πως ερμηνεύει κανείς αυτό που βλέπει στις φωτογραφίες. Ούτε και εγώ πιστεύω ότι η πανασόνικ έκαιγε τα λευκά, απλά έβγαλε περισσότερο φως από ότι αναμενόταν για την σκηνή σε σχέση με τις άλλες 2.

Οι αισθητήρες των φωτογραφικών μηχανών έχουν σαφώς μικρότερη δυναμική περιοχή από τις τηλεοράσεις, αλλά και τα μάτια μας.. Δεν υπάρχει περίπτωση σε ένα καρέ να αποτυπωθεί η εικόνα όπως πραγματικά είναι, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.

Δεν είναι αυτό το ζητούμενο (να αποτυπωθεί η πραγματικότητα), αλλά να αποτυπωθούν οι διαφορές (που είναι ευκολότερο). Όσον αφορά τους αισθητήρες σε σχέση με το μάτι, το μάτι νομίζω ξεγελιέται πιο εύκολα.
(Θα καλιμπράριζε κανείς με το μάτι, έχοντας απλά μια τηλεόραση αναφοράς δίπλα; )

Όντως. Οι φωτογραφίες (με τη μεθοδολογία που (δεν) χρησιμοποιούμε εμείς..) είναι καλές μόνο για να πάρει κανείς μια ιδέα από την χρωματική συμπεριφορά των συσκευών. Απλά ιδέα.. Όχι να κρίνει../QUOTE]

Τώρα που το ξαναδιαβάζω, αν υπάρχει κάποια μεθοδολογία που μπορεί να δώσει πιο αξιόπιστες φωτογραφίες, εγώ θα ήθελα να την ακολουθήσουμε στο επόμενο συγκριτικό. Επειδή δεν είμαι και ο καλύτερος φωτογράφος (το αντίθετο μάλιστα βαριέμαι αφάνταστα να τραβάω φωτογραφίες), ήλπιζα να δούμε φωτογραφίες από καλύτερο φωτογράφο, με καλύτερη μηχανή και φακό, σε τρίποδο. Αλλά δυστυχώς πάλι στον ίδιο ελεεινό φωτογράφο ξεπέσαμε (εμένα), με την μηχανή του πεντακοσάρικου και τον πλαστικό φακό, να προσπαθεί να τραβήξει τα σκοτάδια με την μηχανή στο χέρι... :flipout:

IMG_7060.jpg

IMG_7063.jpg

IMG_7074.jpg

IMG_7088.jpg

IMG_7089.jpg

IMG_7090.jpg

IMG_7092.jpg

IMG_7095.jpg

IMG_7098.jpg

IMG_7101.jpg

Τώρα που το ξαναδιαβάζω, αν υπάρχει κάποια μεθοδολογία που μπορεί να δώσει πιο αξιόπιστες φωτογραφίες, εγώ θα ήθελα να την ακολουθήσουμε στο επόμενο συγκριτικό. Επειδή δεν είμαι και ο καλύτερος φωτογράφος (το αντίθετο μάλιστα βαριέμαι αφάνταστα να τραβάω φωτογραφίες), ήλπιζα να δούμε φωτογραφίες από καλύτερο φωτογράφο, με καλύτερη μηχανή και φακό, σε τρίποδο. Αλλά δυστυχώς πάλι στον ίδιο ελεεινό φωτογράφο ξεπέσαμε (εμένα), με την μηχανή του πεντακοσάρικου και τον πλαστικό φακό, να προσπαθεί να τραβήξει τα σκοτάδια με την μηχανή στο χέρι... :flipout:

Το θέμα των φωτογραφιών είναι πονεμένο και πολυσυζητημένο.. Δεν βγαίνει άκρη. Κάποια πράγματα, όπως π.χ. η στάθμη του μαύρου, μπορούν να αποτυπωθούν υπό συνθήκες, αλλά για να μπορεί να γίνει αξιολόγηση είναι τόσοι οι παράγοντες που IMHO δεν αξίζει τον κόπο.

Η μηχανή στην προκειμένη περίπτωση είναι το λιγότερο..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Star Wars (Battle of the 50''s): Εντυπώσεις και φωτογραφίες..

Εξαρτάται το συμπέρασμα που ψάχνει κανείς. Εγώ νομίζω ότι επειδή είναι και οι 3 σε κάθε φωτογραφία, μπορούν να εξαχθούν πολλά χρήσιμα συμπεράσματα. Και επειδή ο αισθητήρας είναι όργανο περισσότερο ευαίσθητο από το μάτι, μπορεί να φανούν πράγματα που δεν γίνονται αντιληπτά εύκολα απλά βλέποντάς τες.

Διαφωνώ, οριζοντίως και καθέτως. Κανένα χρήσιμο συμπέρασμα δεν μπορεί να εξαχθεί.

Για παράδειγμα, αυτό που παρατηρώ σε όλες τις φωτογραφίες είναι ότι η κούρο έχει τα ποιο ψυχρά χρώματα, με την πανασόνικ να ακολουθεί και την φίλιπ να είναι πολύ θερμή (κίτρινη). Το οποίο σημαίνει ότι οι διαφορές στην θερμοκρασία λευκού είναι υπαρκτές και μετά το καλιμπράρισμα.

Η Phillips φαίνεται και στη φωτογραφία οτι έχει πιό θερμά χρώματα από τις άλλες δύο επειδή, και στην πραγματικότητα, χρωματικά ήταν αλλού γι' αλλού και η διαφορά της με τις άλλες δύο ήταν τεράστια.
Όσο για τα πιό θερμά χρώματα της Panasonic σε σχέση με την Kuro μπορώ να σου δείξω τουλάχιστιν 10 φωτογραφίες από αυτές που ανέβασες που δείχνουν το αντίθετο.
Γιώργο, μην την ψάχνεις... Δεν βγαίνουν συμπεράσματα, ξέχασέ το.
Εδώ ανεβάζουμε screenshots από προβολείς που προβάλουν σε 110" ίντσες και για τον κάθε προβολέα μία φωτογραφία και πάλι ελάχιστα πράγματα μπορείς να καταλάβεις κι αυτά με πάρα πολύ μεγάλη επιφύλαξη αφού 9 φορές στις 10 η φωτογραφία δεν μπορεί να αποδώσει αυτό που βλέπεις στο πανί.
Παλιότερα είχαμε κάνει άπειρες προσπάθειες να βρούμε ένα τρόπο, μιά μεθοδολογία ώστε να βγάζουμε screenshots όσο το δυνατόν πιό κοντά στην πραγματικότητα και δυστυχώς τα αποτελέσματα δεν ήταν και πολύ αισιόδοξα. Στις φωτεινές σκηνές κάτι γινόταν, οι σκοτεινές ήταν απλά αδύνατον να αποτυπωθούν
Και, επαναλαμβάνω, μιλάμε για μια φωτογραφία για 110" ίντσες, όχι μιά φωτογραφία για 3 τηλεοράσεις ταυτόχρονα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Star Wars (Battle of the 50''s): Εντυπώσεις και φωτογραφίες..

Διαφωνώ, οριζοντίως και καθέτως. Κανένα χρήσιμο συμπέρασμα δεν μπορεί να εξαχθεί.

Η Phillips φαίνεται και στη φωτογραφία οτι έχει πιό θερμά χρώματα από τις άλλες δύο επειδή, και στην πραγματικότητα, χρωματικά ήταν αλλού γι' αλλού και η διαφορά της με τις άλλες δύο ήταν τεράστια.
Όσο για τα πιό θερμά χρώματα της Panasonic σε σχέση με την Kuro μπορώ να σου δείξω τουλάχιστιν 10 φωτογραφίες από αυτές που ανέβασες που δείχνουν το αντίθετο.
Γιώργο, μην την ψάχνεις... Δεν βγαίνουν συμπεράσματα, ξέχασέ το.
Εδώ ανεβάζουμε screenshots από προβολείς που προβάλουν σε 110" ίντσες και για τον κάθε προβολέα μία φωτογραφία και πάλι ελάχιστα πράγματα μπορείς να καταλάβεις κι αυτά με πάρα πολύ μεγάλη επιφύλαξη αφού 9 φορές στις 10 η φωτογραφία δεν μπορεί να αποδώσει αυτό που βλέπεις στο πανί.
Παλιότερα είχαμε κάνει άπειρες προσπάθειες να βρούμε ένα τρόπο, μιά μεθοδολογία ώστε να βγάζουμε screenshots όσο το δυνατόν πιό κοντά στην πραγματικότητα και δυστυχώς τα αποτελέσματα δεν ήταν και πολύ αισιόδοξα. Στις φωτεινές σκηνές κάτι γινόταν, οι σκοτεινές ήταν απλά αδύνατον να αποτυπωθούν
Και, επαναλαμβάνω, μιλάμε για μια φωτογραφία για 110" ίντσες, όχι μιά φωτογραφία για 3 τηλεοράσεις ταυτόχρονα.

+1000
Ειμαστε "καμμενοι" σε αυτο το θεμα, παρα τις αμετρητες προσπαθειες & διαφορετικες μεθοδολογιες ή και μηχανες που ειχαμε δοκιμασει στους προβολεις...
Οπως λενε και οι Αμερικανοι: Screenshots are for fun only!

IMG_7314.jpg

IMG_7318.jpg

IMG_7323.jpg

IMG_7325.jpg

IMG_7326.jpg

IMG_7328.jpg

IMG_7329.jpg

IMG_7330.jpg

IMG_7334.jpg

IMG_7336.jpg

Οι 4 με το οριζόντιο σπαθί έχουν φλας (είπα να δοκιμάσω και με φλας...)

IMG_7337.jpg

IMG_7338.jpg

IMG_7339.jpg

IMG_7364.jpg

IMG_7388.jpg

Νομίζω τελειώσαμε με τις φωτογραφίες, δεν έχω κάποια σκηνή που δεν έχετε ήδη δει (η αξίζει να δείτε). Έχω μερικές φωτογραφίες με τους χώρους του μαγαζιού, αν θέλετε...
Αν κάποιος θυμάται κάποιο φαινόμενο που δεν είναι στις φωτογραφίες, ας το ζητήσει, μήπως το έχω σε κάποια φωτογραφία...