Καλές οι φωτογραφίες, για να πάρει καί λίγο χρώμα το θέμα, αλλά είναι εντελώς ακατάλληλες για εξαγωγή συμπεράσματος.
Π.χ. από τις φώτο φαίνεται ότι η Πανασόνικ είναι η φωτεινότερη όλων, σε βαθμό που κάποιες στιγμές να καίει τα λευκά. Ισχύει κάτι τέτοιο?? Φαντάζομαι πως όχι...
Οι αισθητήρες των φωτογραφικών μηχανών έχουν σαφώς μικρότερη δυναμική περιοχή από τις τηλεοράσεις, αλλά και τα μάτια μας.. Δεν υπάρχει περίπτωση σε ένα καρέ να αποτυπωθεί η εικόνα όπως πραγματικά είναι, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.
Όντως. Οι φωτογραφίες (με τη μεθοδολογία που (δεν) χρησιμοποιούμε εμείς..) είναι καλές μόνο για να πάρει κανείς μια ιδέα από την χρωματική συμπεριφορά των συσκευών. Απλά ιδέα.. Όχι να κρίνει../QUOTE]
Τώρα που το ξαναδιαβάζω, αν υπάρχει κάποια μεθοδολογία που μπορεί να δώσει πιο αξιόπιστες φωτογραφίες, εγώ θα ήθελα να την ακολουθήσουμε στο επόμενο συγκριτικό. Επειδή δεν είμαι και ο καλύτερος φωτογράφος (το αντίθετο μάλιστα βαριέμαι αφάνταστα να τραβάω φωτογραφίες), ήλπιζα να δούμε φωτογραφίες από καλύτερο φωτογράφο, με καλύτερη μηχανή και φακό, σε τρίποδο. Αλλά δυστυχώς πάλι στον ίδιο ελεεινό φωτογράφο ξεπέσαμε (εμένα), με την μηχανή του πεντακοσάρικου και τον πλαστικό φακό, να προσπαθεί να τραβήξει τα σκοτάδια με την μηχανή στο χέρι...![]()
Τώρα που το ξαναδιαβάζω, αν υπάρχει κάποια μεθοδολογία που μπορεί να δώσει πιο αξιόπιστες φωτογραφίες, εγώ θα ήθελα να την ακολουθήσουμε στο επόμενο συγκριτικό. Επειδή δεν είμαι και ο καλύτερος φωτογράφος (το αντίθετο μάλιστα βαριέμαι αφάνταστα να τραβάω φωτογραφίες), ήλπιζα να δούμε φωτογραφίες από καλύτερο φωτογράφο, με καλύτερη μηχανή και φακό, σε τρίποδο. Αλλά δυστυχώς πάλι στον ίδιο ελεεινό φωτογράφο ξεπέσαμε (εμένα), με την μηχανή του πεντακοσάρικου και τον πλαστικό φακό, να προσπαθεί να τραβήξει τα σκοτάδια με την μηχανή στο χέρι...![]()
Εξαρτάται το συμπέρασμα που ψάχνει κανείς. Εγώ νομίζω ότι επειδή είναι και οι 3 σε κάθε φωτογραφία, μπορούν να εξαχθούν πολλά χρήσιμα συμπεράσματα. Και επειδή ο αισθητήρας είναι όργανο περισσότερο ευαίσθητο από το μάτι, μπορεί να φανούν πράγματα που δεν γίνονται αντιληπτά εύκολα απλά βλέποντάς τες.
Για παράδειγμα, αυτό που παρατηρώ σε όλες τις φωτογραφίες είναι ότι η κούρο έχει τα ποιο ψυχρά χρώματα, με την πανασόνικ να ακολουθεί και την φίλιπ να είναι πολύ θερμή (κίτρινη). Το οποίο σημαίνει ότι οι διαφορές στην θερμοκρασία λευκού είναι υπαρκτές και μετά το καλιμπράρισμα.
Διαφωνώ, οριζοντίως και καθέτως. Κανένα χρήσιμο συμπέρασμα δεν μπορεί να εξαχθεί.
Η Phillips φαίνεται και στη φωτογραφία οτι έχει πιό θερμά χρώματα από τις άλλες δύο επειδή, και στην πραγματικότητα, χρωματικά ήταν αλλού γι' αλλού και η διαφορά της με τις άλλες δύο ήταν τεράστια.
Όσο για τα πιό θερμά χρώματα της Panasonic σε σχέση με την Kuro μπορώ να σου δείξω τουλάχιστιν 10 φωτογραφίες από αυτές που ανέβασες που δείχνουν το αντίθετο.
Γιώργο, μην την ψάχνεις... Δεν βγαίνουν συμπεράσματα, ξέχασέ το.
Εδώ ανεβάζουμε screenshots από προβολείς που προβάλουν σε 110" ίντσες και για τον κάθε προβολέα μία φωτογραφία και πάλι ελάχιστα πράγματα μπορείς να καταλάβεις κι αυτά με πάρα πολύ μεγάλη επιφύλαξη αφού 9 φορές στις 10 η φωτογραφία δεν μπορεί να αποδώσει αυτό που βλέπεις στο πανί.
Παλιότερα είχαμε κάνει άπειρες προσπάθειες να βρούμε ένα τρόπο, μιά μεθοδολογία ώστε να βγάζουμε screenshots όσο το δυνατόν πιό κοντά στην πραγματικότητα και δυστυχώς τα αποτελέσματα δεν ήταν και πολύ αισιόδοξα. Στις φωτεινές σκηνές κάτι γινόταν, οι σκοτεινές ήταν απλά αδύνατον να αποτυπωθούν
Και, επαναλαμβάνω, μιλάμε για μια φωτογραφία για 110" ίντσες, όχι μιά φωτογραφία για 3 τηλεοράσεις ταυτόχρονα.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.