Star Wars (Battle of the 50''s): Εντυπώσεις και φωτογραφίες...

Ποιά από τις τηλεοράσεις του συγκριτικού σας άρεσε περ

• Total voters
    0
Υποθέτω καλύτερη επεξεργασία και περισσότερους συνδυασμούς λόγω μεγαλύτερου εύρους και ας δείχνει μόνο τα 10 από αυτά

Aφου απο την αρχη το υλικο που υπαρχει εχει 8 bit , αντε να ειναι μεχρι 12 bit το πολυ (deep color).

Tελος το off topic φορτωσε και αλλες φωτο Γιωργο.:a0210:

Εγώ θα ήθελα να μάθω τη γνώμη του Γιώργου για το frame interpolation της VT20...

Ήρθε και αυτός στο συγκριτικό; Δεν τον είδα... :flipout:

Για το IFC της πανασόνικ δεν ξέρω τι να σου πω. Δεν θα έλεγα ότι με ενόχλησε κάποιο από τα 2 IFC. Σε κανένα δεν παρατήρησα ενοχλητικά artifacts. Περισσότερο με ενοχλούσε η κούρο, που δεν τα είχε...
Σε τηλεοπτικό βέβαια μόλις είδα την VT είπα ότι έπρεπε να είχα αγοράσει την S20... :flipout:
Ξέρω γω, καλό μου φάνηκε και αυτό. :a0210:

Απάντηση: Re: Star Wars (Battle of the 50''s): Εντυπώσεις και φωτογραφίες...

Ήρθε και αυτός στο συγκριτικό; Δεν τον είδα... :flipout:

Για το IFC της πανασόνικ δεν ξέρω τι να σου πω. Δεν θα έλεγα ότι με ενόχλησε κάποιο από τα 2 IFC. Σε κανένα δεν παρατήρησα ενοχλητικά artifacts. Περισσότερο με ενοχλούσε η κούρο, που δεν τα είχε...
Σε τηλεοπτικό βέβαια μόλις είδα την VT είπα ότι έπρεπε να είχα αγοράσει την S20... :flipout:
Ξέρω γω, καλό μου φάνηκε και αυτό. :a0210:

Εσένα έαν σου έδινα Ferrari θα μου έλεγες ότι είναι κόκκινη, τρέχει πολύ, δεν παρκάρει εύκολα και είναι κοντή.
Αναρωτιέμαι θα υπάρξει ποτέ τηλεόραση να σε καλύπτει?

Re: Απάντηση: Re: Star Wars (Battle of the 50''s): Εντυπώσεις και φωτογραφίες...

Εσένα έαν σου έδινα Ferrari θα μου έλεγες ότι είναι κόκκινη, τρέχει πολύ, δεν παρκάρει εύκολα και είναι κοντή.

Ακριβώς. :flipout:
Και θα πρόσθετα ότι έτσι και τρακάρεις με την φεράρι, άστα να πάνε...

Όπως έγραψα, εμένα το κριτήριο μου είναι απλό: η τηλεόραση πρέπει να αφήσει να προσηλωθώ στην ταινία, και να μην μου αποσπάσει την προσοχή κανένα τερτίπι της τηλεόρασης. Για σκοτεινό δωμάτιο όπως του συγκριτικού, η πανασόνικ είναι πιο κοντά σε αυτό το στόχο. Για φωτεινότερο χώρο, η φίλιπς είναι προτιμότερη, αλλά σίγουρα θα μου αποσπάσει περισσότερες φορές την προσοχή...

Re: Απάντηση: Re: Star Wars (Battle of the 50''s): Εντυπώσεις και φωτογραφίες...

Ο μόνος τρόπος για να καλυφθεί ο Petasis είναι να μαζευτούμε όλοι στο forum από 10Ε και να του πάρουμε μια 105 ιντσών Bang&Olufsen.....:flipout:

Ο μόνος τρόπος για να καλυφθεί ο Petasis είναι να μαζευτούμε όλοι στο forum από 10Ε και να του πάρουμε μια 105 ιντσών Bang&Olufsen.....:flipout:

Να την δούμε πρώτα να παίζει, μην ξοδευτείτε τσάμπα... :flipout:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Star Wars (Battle of the 50''s): Εντυπώσεις και φωτογραφί

Ή "κάρτα απεριορίστων προβολών" στα village cinemas. :flipout:
Πάντως,συμφωνώ μαζί του.Η απροβλημάτιστη λειτουργία
είναι-και αυτή-ζητούμενο στην αναζήτηση της τέλειας εικόνας.

Mε πάνελ Panasonic 9ης γενιάς (μαύρο ~0,1nits), πολύ χλωμό το βλέπω... :flipout:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Star Wars (Battle of the 50''s): Εντυπώσεις και φωτογ

Ή "κάρτα απεριορίστων προβολών" στα village cinemas. :flipout:

Πλάκα κάνεις... :flipout:
Τελευταία φορά που πήγα στα village είχε τον 3ο άρχοντα και ο λόγος που δεν έφυγα ήταν γιατί με κράτησαν οι υπόλοιποι... Και μετά την άθλια εκείνη προβολή, προσπαθούσαν να με πείσουν πόσο χειρότερη ταινία ήταν από το 1ο και 2ο μέρος... Άστα... :flipout:

Mε πάνελ Panasonic 9ης γενιάς (μαύρο ~0,1nits), πολύ χλωμό το βλέπω... :flipout:

Αν είναι έτσι θα παραγγείλουμε custom made αντιανακλαστικό φίλτρο στην LG, ξέρεις από αυτά τα αυτοκόλλητα, και το λύσαμε το πρόβλημα!!!

:flipout::flipout::flipout:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Star Wars (Battle of the 50''s): Εντυπώσεις και φωτογ

Πλάκα κάνεις... :flipout:
Τελευταία φορά που πήγα στα village είχε τον 3ο άρχοντα και ο λόγος που δεν έφυγα ήταν γιατί με κράτησαν οι υπόλοιποι... Και μετά την άθλια εκείνη προβολή, προσπαθούσαν να με πείσουν πόσο χειρότερη ταινία ήταν από το 1ο και 2ο μέρος... Άστα... :flipout:

Και γω από τότε έχω να πάω σινεμά.........:ADFADF1:

Εγώ ξαναπήγα, αλλά όχι σε εκβιομηχανισμένο σινεμά. Μικρό, μιας αίθουσας, και πολύ καλύτερο. Με χρώματα και ήχο...

Απάντηση: Re: Star Wars (Battle of the 50''s): Εντυπώσεις και φωτογραφίες...

Εγώ ξαναπήγα, αλλά όχι σε εκβιομηχανισμένο σινεμά. Μικρό, μιας αίθουσας, και πολύ καλύτερο. Με χρώματα και ήχο...

+1 Θερινό.Με γιασεμιά και ...σουβλάκια :a0210:

:2thumb22sup: :2thumb22sup: :2thumb22sup:

Γιώργο σου βρήκα την τηλεόραση που θες αλλά δεν ξέρω πώς θα την πάρεις.

300dpi_PM_LED_Backlighting_.jpg

Dolby AMK-4200
Η καλύτερη oθόνη αναφοράς του κόσμου;

Καλά εμείς οι ερασιτέχνες (με τη έννοια του εραστές της τέχνης) χρησιμοποιούμε καμιά παλιά Pioneer και καινούριες Samsung, Panasonic και Philips για αναφορά. Οι επαγγελματίες ( με την έννοια της αναφοράς) ποια οθόνη πιστεύεται να χρησιμοποιούν;

Καμιά. Έχουν φτιάξει τη δική τους.

Η Dolby για παράδειγμα έχει φτιάξει την AMK-4200 με οπίσθιο φωτισμό LED και επειδή θέλουν το καλύτερο δε διάλεξαν λευκά LED όπως κάνουν οι consumer electronics εταιρίες, αλλά RGB LED. Tα ακριβά και τα καλά δηλαδή. Μια οθόνη με RGB LED έχει καλύτερη χρωματική απεικόνιση, ειδικά για το έλεγχο κινηματογραφικών ταινιών πριν αυτές… κοπούν σε Blu-ray.

H οθόνη Dolby AMK-4200 χρησιμοποιεί 1.536 RGB LED κατασκευής Osram για ευρύτατη γκάμα χρωμάτων, χρωματική ακρίβεια και μεγαλύτερο δυναμικό εύρος και βαθιά μαύρα κάτι που τα White LED δε μπορούν καν να ονειρευτούν.

Η οθόνη είναι 42 ιντσών και τη χρησιμοποιεί η Dolby για να αξιολογεί τη ποιότητα εικόνας κινηματογραφικών ταινιών.

Πιο συγκεκριμένα η Dolby στην οθόνη αναφοράς χρησιμοποιεί ως φωτοδιόδους LED τα κορυφαία Ceramos MultiLED της Osram που παρέχουν ζουμερό και σαρκώδες χρώμα. Θυμίζουμε τα RGB LED παράγουν ανεξάρτητα τα χρώματα κόκκινο, πράσινο και μπλε. Μάλιστα τα Ceramos MultiLED της Osram είναι φτιαγμένα κατά τέτοιο τρόπο ώστε να μη μεταβάλλονται τα χαρακτηριστικά τους για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Έχουν διαστάσεις 3x4,5mm με ύψος 0,9 mm το ένα και το «σασί» τους είναι κεραμικό. Η διάρκεια ζωής τους είναι 50.000 ώρες.

Αυτό που με καίει είναι όχι γιατί η Dolby έχει φτιάξει την δικιά της τηλεόραση αναφοράς με RGB LED, αλλά γιατί οι διάφορες εταιρίες τηλεοράσεων τα τελευταία χρόνια προσπαθούν να με πείσουν ότι τα λευκά LED είναι καλύτερα.

Eγώ θα έλεγα φθηνότερα ναι, καλύτερα όχι!

Όπως φθηνότερη είναι μια τηλεόραση με Edge-Backlight σε σχέση με Direct-Backlight. Όταν λέμε φθηνότερα εννοούμε για την εταιρία που κατασκευάζει που φτιάχνει την τηλεόραση και όχι για τους καταναλωτές. Για αυτούς ισχύει το αντίθετο και το πληρώνουν ακριβά

Αχ να μπορούσα να φτιάξω τη δικιά μου τηλεόραση και ας μου κόστιζε 10.000 ευρώ για τα υλικά και όχι για το design. Σίγουρα θα έβαζα τις λάμπες Ceramos MultiLED της Οsram όπως οι χαιντάδες βάζουν ρώσικες λάμπες.

http://www.fullhd.gr/2009-08-25-11-38-45/2009-08-25-11-39-25/4910-dolby-amk-4200-.html