Star Wars (Battle of the 50''s): Εντυπώσεις και φωτογραφίες...

Ποιά από τις τηλεοράσεις του συγκριτικού σας άρεσε περ

• Total voters
    0
Και λίγο πιο σοβαρά τώρα...

Για τη φιλοξενία δεν θα πω κάτι γιατί τα είπαν όλα όσοι έχουν γράψει μέχρι στιγμής.

Από μένα ένα απλό ευχαριστώ στα παιδιά που έμειναν μέχρι αργά το βράδυ της Παρασκευής για να στήσουν τα μηχανάκια και φυσικά για να κυλήσουν όλα ομαλά στην κόντρα του Σαββάτου.

Ως πανασονάκιας δεν θα είμαι αντικειμενικός στην κρίση μου. Το μόνο που έχω να πω είναι ότι όποιο και αν ήταν το αποτέλεσμα, θα υπάρξουν και υπάρχουν μάτια που βλέπουν διαφορετικό αποτέλεσμα όποια και αν είναι η τελική κατάταξη μεταξύ Pany και Phil

Την kuro την αφήνω απέξω γιατί όπως λέω και στον Δημήτρη Π. , πρέπει να αλλάξει τηλεόραση για να βλέπει καλύτερη δορυφορική εικόνα !!!!! :D

Το σημαντικό για μένα ήταν το ότι πολλά μέλη και μη του Avclub είδαν, πήραν γνώση, άκουσαν κάποιους πιο έμπειρους και αυτό είναι που θα τους βοηθήσει στην όποια απόφαση τους.

Γιατί κάθε μέρα που περνάει μαθαίνουμε....

Τα σέβη μου σε όλους...

Ξέρασέ τα όλα...

:ernaehrung004:

Νίκο θα γράψω κάποια άλλη στιγμή.Εχθές το βράδυ πρέπει να έφυγα από το Pioneer center μετά τις 9,αφού έδιωξα και τον Πετάση με τον NikosS, σήμερα όλη μέρα στους δρόμους, οπότε καταλαβαίνεις....μόνο το πνεύμα έχει διάθεση...:flipout::flipout::flipout:

Και λίγο πιο σοβαρά τώρα...

Για τη φιλοξενία δεν θα πω κάτι γιατί τα είπαν όλα όσοι έχουν γράψει μέχρι στιγμής.

Από μένα ένα απλό ευχαριστώ στα παιδιά που έμειναν μέχρι αργά το βράδυ της Παρασκευής για να στήσουν τα μηχανάκια και φυσικά για να κυλήσουν όλα ομαλά στην κόντρα του Σαββάτου.

Ως πανασονάκιας δεν θα είμαι αντικειμενικός στην κρίση μου. Το μόνο που έχω να πω είναι ότι όποιο και αν ήταν το αποτέλεσμα, θα υπάρξουν και υπάρχουν μάτια που βλέπουν διαφορετικό αποτέλεσμα όποια και αν είναι η τελική κατάταξη μεταξύ Pany και Phil

Την kuro την αφήνω απέξω γιατί όπως λέω και στον Δημήτρη Π. , πρέπει να αλλάξει τηλεόραση για να βλέπει καλύτερη δορυφορική εικόνα !!!!! :D

Το σημαντικό για μένα ήταν το ότι πολλά μέλη και μη του Avclub είδαν, πήραν γνώση, άκουσαν κάποιους πιο έμπειρους και αυτό είναι που θα τους βοηθήσει στην όποια απόφαση τους.

Γιατί κάθε μέρα που περνάει μαθαίνουμε....

Τα σέβη μου σε όλους...

Όντως,ο δορυφορικός δέκτης των Kuro είναι του πεταμά :flipout::flipout::flipout:

Νομίζω ότι η προσπάθεια μας να σας άρεσε.
Λίγα λόγια για τα διαδικαστικά. Οι τηλεοράσεις έπρεπε να ρυθμιστούν ώστε να μπορέσουν να παίξουν τα μέγιστα. Το μοναδικό θέμα ήταν η περίσσια φωτεινότητα της Philips που θα έπρεπε να τιθασευτεί για ευνόητους λόγους.
Από τις τρεις τηλεοράσεις η Pioneer μου έδινε όλα εκείνα που χρειάζομαι για να την απογειώσω. Η Panasonic από την άλλη με τις ρυθμίσεις της μπορεί να «πειραχτεί» και αυτή σε μεγάλο βαθμό. Τελευταία άφησα την Philips η οποία δεν είχε πολλά ρυθμιστικά ενώ η όποια ρύθμιση επέφερε και άλλες αλλαγές.
Καμία από τις τρεις δεν είχε ένα αμιγώς σωστό CMS. To CMS της Pioneer αλλά και της Panasonic δεν είναι σε θέση να διορθώσουν την χρωματική τους ταυτότητα. Δεν κάνω μνεία για την Philips δεδομένου ότι δεν έχει τίποτα απολύτως.
Η Philips νομίζω ότι είναι υποστηρικτής του “take it or leave it”.
Στο θέμα των ρυθμίσεων και ιδιαίτερα αυτή του gray scale η όποια αλλαγή μπορεί να γίνει σε ένα μόνο σημείο το λεγόμενο white point. Το πείραγμα αυτού όμως επιφέρει αλλαγές σε όλο το gray scale και πρέπει να «διαλέξεις το σωστό σημείο που θα «στηρίξεις» το κέντρο της τραμπάλας.
Και οι τρείς ήταν ρυθμισμένες με φωτεινότητα στο 75% Ire στα 75 nits.
Για ότι άλλο στη διάθεσή σας.

Re: Απάντηση: Star Wars (Battle of the 50''s): Εντυπώσεις και φωτογραφίες...

Λίγα λόγια για τα διαδικαστικά. Οι τηλεοράσεις έπρεπε να ρυθμιστούν ώστε να μπορέσουν να παίξουν τα μέγιστα. Το μοναδικό θέμα ήταν η περίσσια φωτεινότητα της Philips που θα έπρεπε να τιθασευτεί για ευνόητους λόγους.
Από τις τρεις τηλεοράσεις η Pioneer μου έδινε όλα εκείνα που χρειάζομαι για να την απογειώσω. Η Panasonic από την άλλη με τις ρυθμίσεις της μπορεί να «πειραχτεί» και αυτή σε μεγάλο βαθμό. Τελευταία άφησα την Philips η οποία δεν είχε πολλά ρυθμιστικά ενώ η όποια ρύθμιση επέφερε και άλλες αλλαγές.
Καμία από τις τρεις δεν είχε ένα αμιγώς σωστό CMS. To CMS της Pioneer αλλά και της Panasonic δεν είναι σε θέση να διορθώσουν την χρωματική τους ταυτότητα. Δεν κάνω μνεία για την Philips δεδομένου ότι δεν έχει τίποτα απολύτως.
Στο θέμα των ρυθμίσεων και ιδιαίτερα αυτή του gray scale η όποια αλλαγή μπορεί να γίνει σε ένα μόνο σημείο το λεγόμενο white point. Το πείραγμα αυτού όμως επιφέρει αλλαγές σε όλο το gray scale και πρέπει να «διαλέξεις το σωστό σημείο που θα «στηρίξεις» το κέντρο της τραμπάλας.

Εγώ τουλάχιστον δεν θα κρατηθώ...κατά την γνώμη σου,ποιά ήταν η καλύτερη;Μαύρο,αντίθεση,σχόλια για τα ''λαμπατέρ'' της philips κτλπ :)

Την επομενη φορα (που θα φροντισω να μην εχω τελευταια στιγμη υδραυλικο) που θα ειμαι κι ολας θα ζητησω να μην υπαρχει KURO.

Τι νοημα εχει να συγκρινουμε κομματια εκτος παραγωγης ? οτι εχει ο μπαξες μονο :D

Αγαπητέ Μανώλη έλπιζα σε μια παρέμβασή σας ώστε να αρχίσω τις ερωτήσεις...:D

Το sharpness και ο υπερκορεσμός στα χρώματα της philips υπάρχει τρόπος να ρυθμιστούν χαμηλότερα χωρίς να χαλάσουμε την 3d αίσθηση που δίνει?

Πριν καιρό έπαιξα με τα ρυθμιστικά αρκετών LCD και τουλάχιστον στον υπερκορεσμό κάτι έγινε (στην αληθοφάνεια όχι... παστέλι...)

Να πω την αμαρτία μου;
Εεεε θα την πω...

Αν και όχι με τόσο εκπαιδευμένο μάτι και τελείως υποκειμενικά ως άνθρωπος που
α) του αρέσουν τα games είτε action είτε racing είτε fps και
β) του αρέσει η μουσική/ συναυλίες στην tv

Μπορώ να πω ότι λάτρεψα την Philips,
Ω γέα, και το δηλώνω. Με ενόχλησε τρομερά αυτό που συζητούσαμε με όσους ήταν μέσα (δεν ρώτησα ονόματα γμτ εκτός από τον Μ. Καστρουνη) δλδ την αλλαγή βάσει της γωνίας θέασης.

Με χάλασε πολύ επίσης τα ΥΠΕΡΖΩΝΤΑΝΑ χρώματα, εντάξει είπαμε φωτεινότητα αλλά όχι κι ετς. Από την άλλη όμως όταν θα πετάξω πάνω της ένα Gran Turismo θα με βάλει πιο μέσα γιατί δεν είναι κάτι "αληθινό" (ούτως η άλλως). Σε ένα ντέμο, είδα περισσότερα αστέρια από την KURO, αν και μάλλον θα είναι αποτέλεσμα ρυθμίσεων.
Στην KURO με χάλασε το "κόκκινο" χρώμα που έβλεπα με μαύρο φόντο και στην Panny με τρέλανε το "φόσφορ κάτι" όταν κοίταγα δεξιά αριστερά... (πράγματα υποκειμενικό πάλι) άσε που όταν πατήσαμε Pause στον παπαγάλο βλέπαμε για πόση ώρα το περίγραμμά του σε μαύρη οθόνη !!!!

Μονάχα για ταινίες πάντα, KURO
για κάτι που κάνει για όλα, Philips !
Εντάξει σε 24p δεν είναι τόσο καλή αλλά μ'άρεσε πιο πολύ το άσπρο της άσχετα αν ήθελε λίγο λευκαντικό πάνω της.

:)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Star Wars (Battle of the 50''s): Εντυπώσεις και φωτογραφίες..

Εγώ τουλάχιστον δεν θα κρατηθώ...κατά την γνώμη σου,ποιά ήταν η καλύτερη;Μαύρο,αντίθεση,σχόλια για τα ''λαμπατέρ'' της philips κτλπ :)

Οι ερωτήσεις σηκώνουν πολλή κουβέντα.

Μαύρο : Απόλυτο η Philips. Όταν σβήσουν τα led τότε έχουμε μαύρο σκοτάδι. Από τις άλλες δυο οι διαφορές είναι πολυ μικρές. Η Panasonic είχε καθαρό γκρίζο - μαύρο ενώ η Pioneer με το γνωστό φίλτρο ματζέντιζε στα χαμηλά ενώ από την άλη έδειχνε ποιο μάυρη.
Αντίθεση: Σχεδόν η ίδια δεδομένου ότι μάζεψα την Philips
Δυναμική περιοχή πραγματική: H Pioneer με μικρή διαφορά την Panasonic. Η Philips θεωρητικά είχε την καλύτερη αλλά όχι στην πράξη
Σχόλια για τα ''λαμπατέρ'' της philips: Η εν λόγω τηλεόραση είχε πολύ "τσαμπουκα" στο φως και αυτο έβγαινε πολύ προς τα έξω και πολύ επιθετικά. Αυτός ο δυναμισμός ήταν πολύ δυσκολο να κρατηθεί όπως δύσκολο είναι να "μαζέψεις" έναν έφηβο. Τα 320 nits τα είχε στο τσεπάκι της σε 100% λευκό και με ελάχστο πείραγμα στην αντίθεση.
Δυστυχώς στα χαμηλά ire έμοιζε με γυναίκα που ενω είναι μπροστά σε μια βιτρίνα δεν ξέρει ποια τσάντα να αγοράσει.

Επίσης στο θέμα της κίνησης αν και φαινόταν ποιο video αντί για film δημιουργούσε θολούρα και πολλά artifacts.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Star Wars (Battle of the 50''s): Εντυπώσεις και φωτογραφί

Οι ερωτήσεις σηκώνουν πολλή κουβέντα.

Μαύρο : Απόλυτο η Philips. Όταν σβήσουν τα led τότε έχουμε μαύρο σκοτάδι. Από τις άλλες δυο οι διαφορές είναι πολυ μικρές. Η Panasonic είχε καθαρό γκρίζο - μαύρο ενώ η Pioneer με το γνωστό φίλτρο ματζέντιζε στα χαμηλά ενώ από την άλη έδειχνε ποιο μάυρη.
Αντίθεση: Σχεδόν η ίδια δεδομένου ότι μάζεψα την Philips
Δυναμική περιοχή πραγματική: H Pioneer με μικρή διαφορά την Panasonic. Η Philips θεωρητικά είχε την καλύτερη αλλά όχι στην πράξη
Σχόλια για τα ''λαμπατέρ'' της philips: Η εν λόγω τηλεόραση είχε πολύ "τσαμπουκα" στο φως και αυτο έβγαινε πολύ προς τα έξω και πολύ επιθετικά. Αυτός ο δυναμισμός ήταν πολύ δυσκολο να κρατηθεί όπως δύσκολο είναι να "μαζέψεις" έναν έφηβο. Τα 320 nits τα είχε στο τσεπάκι της σε 100% λευκό και με ελάχστο πείραγμα στην αντίθεση.
Δυστυχώς στα χαμηλά ire έμοιζε με γυναίκα που ενω είναι μπροστά σε μια βιτρίνα δεν ξέρει ποια τσάντα να αγοράσει.

Επίσης στο θέμα της κίνησης αν και φαινόταν ποιο video αντί για film δημιουργούσε θολούρα και πολλά artifacts.

Τα 200hz της philips,μπορούσαν να συναγωνιστούν την κίνηση των plasma;Το ξέρω ότι συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Star Wars (Battle of the 50''s): Εντυπώσεις

Της Panasonic όχι..

Τι ξέχασα....Αντιανακλαστικά φίλτρα δεν μπορέσατε να συγκρίνετε λόγω του υπογείου να φανταστώ ε;Αυτά για σήμερα τα άλλα αύριο.:ears:

συγχαρητήρια και από εμένα για το συγκριτικό και την οργάνωση
μακάρι να έχουμε και άλλ τέτοια στο μέλλον
όσο αφορά τις τρεις του συγκριτικού, εξακολουθεί να μου αρέσει λίγο παραπάνω η kuro από την παννυ. για να είμαι ειλικρινής ψιλοαπογοητεύτηκα από την Philips.

και πάλι συγχαρητήρια σε όλους για την οργάνωση του event

Από αυτά που διαβάζω ένα έχω να πω

Κρίμα που έμεινα Θεσσαλονίκη .... :-(

Δυστυχώς μία υποχρέωση με κράτησε εκεί και δεν επέστρεψα ώστε να παραστώ στο συγκριτικό .
Διάβασα μονορούφι μέχρι τώρα το τί έχει γραφτεί και ξαναλέω ειλικρινά συγχαρητήρια σε όσους δούλεψαν για να πραγματωθεί η συνάντηση .

Ελπίζω να γράψετε και άλλα ώστε να αποκτήσουμε καλύτερη εικόνα :smileJap: όσοι δεν τα κατάφεραν .

Βλέπω όμως ότι ξεκάθαρο δεν είναι τίποτα . Ακόμα δεν κατασκευάστικε η TV που θα παίζει πρωί και βράδυ , που θα έχει μαύρο και γκρί , που θα κάνει για game αλλά θα έχει και φυσικό χρώμα , που δεν θα έχει αντανακλάσεις αλλά θα αποροφά το φώς , που θα έχει ταχύτητα ms αλλά δεν θα αφείνει αχνό είδωλο , που δεν θα καίει το λευκό αλλά δεν θα το δείχνει με τόνους σιέλ και γρί κοκ.

Συμβιβασμός , μάλλον , έτσι δείχνει , No reason to shot the serif.

Βάζεις λοιπόν προτεραιότητες και διαλέγεις τι σου κάνει.

Και πάλι ευχαριστούμε για αυτή την όμορφη τρέλα που μας παρουσιάζεται

Last edited:
Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που έτρεξαν για το event όπως επίσης και στο Pioneer Center για την φιλοξενία του (για άλλη μια φορά). :worshippy:

Επειδή το αποτέλεσμα μετράει και επειδή ανέκαθεν οι αριθμοί είχαν μια δύναμη να μιλάνε από μόνοι τους με συνοπτικές διαδικασίες, νομίζω ότι το αποτέλεσμα του Poll τα "λέει" όλα.

Δεν νομίζω να έχει ξαναϋπάρξει στα ιστορικά άλλη TV που μετά από 2 χρόνια όχι μόνο να μπαίνει σε συγκριτικό αλλά και να βγαίνει (άνετα) και πρώτο. ;)

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που έτρεξαν για το event όπως επίσης και στο Pioneer Center για την φιλοξενία του (για άλλη μια φορά). :worshippy:

Επειδή το αποτέλεσμα μετράει και επειδή ανέκαθεν οι αριθμοί είχαν μια δύναμη να μιλάνε από μόνοι τους με συνοπτικές διαδικασίες, νομίζω ότι το αποτέλεσμα του Poll τα "λέει" όλα.

Δεν νομίζω να έχει ξαναϋπάρξει στα ιστορικά άλλη TV που μετά από 2 χρόνια όχι μόνο να μπαίνει σε συγκριτικό αλλά και να βγαίνει (άνετα) και πρώτο. ;)

Δεν πιστεύω αυτό το άνετα. Ισως οι ψήφοι να είναι και μια έμμεση απόρριψη της Panny διότι πολλοί έλπιζαν ότι με το τεχνικό τμήμα της Pioneer θα έβγαζε καλύτερη τηλεόραση συνολικά η Panny έναντι της Kuro το οποίο δεν συνέβει κατ εμέ, να και μου άρεσε η πρόοδος της Panny ειδικά εν συγκρίσει με το περσινό συγκριτικό....

Εγώ δεν νομίζω ότι το poll λέει κάτι σημαντικό, για 2 λόγους:
Λείπουν 50 ψήφοι. Μου είναι ασαφές πόσοι κάτοχοι από τις 3 τηλεοράσεις ψηφίσαν απλά την τηλεόρασή τους...
[Δεν έχουν και λίστες κατόχων τα νήματα της κούρο...]
Φυσικά πάντα υπάρχει η πιθανότητα η κούρο να είναι ακόμα η καλύτερη. Είναι και αυτό ένα ενδεχόμενο... :flipout:

κοίτα...αν μιλάμε για την κορυφαία εικόνα , τότε ναι η Pioneer ειναι νικητής...στα σημεία πάντα σε σχέση με την Panasonic.

Η kuro έχει "φρέσκο" τεχνολογικά panel αλλα παλαιωμένα ηλεκτρονικά συν οτι η VT20 είναι 3D.

ο ψήφος μου ήταν για αυτο που είδα στο συγκριτικό, δηλαδή την εικόνα σε κάποιες σκηνές και κάποια pattern και όχι την τηλεόραση σαν σύνολο, όπου εκεί η VT20 κερδίζει με διαφορά!