Λίγα σχόλια και από εμένα για το συγκριτικό.
Νικητής για εμένα του συγκριτικού είναι η Pioneer ο βασικός λόγoς που στα δικά μου μάτια παίζει πολύ σημαντικό ρόλο ,είναι ότι η δυναμική του πάνελ,ακόμη και σήμερα, δεν έχει ανταγωνισμό, αυτό το κοντράστ, η διαχείριση της φωτεινότητας η χρωματική συμπεριφορά δεν είναι τυχαίο ότι της έδωσαν παγκοσμίως τον τίτλο του ¨Μόνιτορ Αναφοράς¨,πιστεύω ότι σε καμία περίπτωση ούτε η Panasonic ούτε η Philips δεν κατάφεραν να την πλησιάσουν στα παραπάνω στοιχεία.
Η παραπάνω επιλογή, περιλαμβάνει όμως και υποχωρήσεις που πρέπει να κάνω σαν θεατής, και αφορούν το κομμάτι της κίνησης.
Πραγματικά δεν μπόρεσα ποτέ να καταλάβω γιατί η Pioneer δεν ενσωμάτωσε κάποιο αλγόριθμο Interpolation στις τηλεοράσεις της .Μπορεί να στόχευε ίσως σε ένα πιο ¨σινεφίλ¨ κομμάτι καταναλωτών.
+
-Contrast.
-Χρωματική συμπεριφορά.
-Παντελής έλλειψη Flickering ( Εδώ επεμβαίνει και η προσωπική ευαισθησία του καθενός)
-Χρωματική συμπεριφορά.
-Grayscale
- Dithering-PWM Noise (ορατό, κυριολεκτικά, μόνο σε απόσταση αναπνοής, από την οθόνη και αυτό σε αμελητέα ποσότητα)
-Εξωτερικό κουτί συνδέσεων. Μπορεί για πολλούς να αποτελεί ένα ακόμη μηχανάκι στο ράφι αλλά προσφέρει άλλον αέρα στην διαχείριση της θερμοκρασίας του πάνελ και της τοποθέτησης των ηλεκτρονικών, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.
-Design απλή, λιτή αλλά πανέμορφη.
-Απεριόριστη γωνία θέασης
-Πολύ καλή διαχείριση της θερμοκρασίας.
-
-Απουσία πλήρους C.M.S. (είναι γεγονός ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να το εκμεταλλευτεί μόνο κάποιος ο οποίος θα προχωρούσε σε επαγγελματικό calibration)
-Κίνηση λόγω έλλειψης interpolation(αποτελεί προσωπικό κριτήριο)
-Phosphor Trails .Αρκετά ορατά(Εδώ επεμβαίνει και η προσωπική ευαισθησία του καθενός)
-Πιο επιρρεπής στο εξωτερικό φως. Εδώ φαίνεται και η ηλικία του μοντέλου ως προς την εξέλιξη των αντί ανακλαστικών φίλτρων.
-Δεν συνιστάται για Hard core gamers.
-Κατάργηση του προϊόντος.
Στην δεύτερη θέση θα κατατάξω τηνVT20.
Με μεγάλο πλεονέκτημα τον τομέα της κίνησης και την καλή χρωματική συμπεριφορά, αρκετά κοντά σε αυτήν της Pioneer, κάποιος, ίσως θα μπορούσε εύκολα να την κατατάξει στην πρώτη θέση.
Δυστυχώς όμως, σε πλάι-πλάι σύγκριση όπως ήταν στο συγκριτικό, για εμένα αυτό που με κερδίζει είναι το υψηλό πραγματικό contrast και συνεχής σωστή διαχείριση του από το πάνελ.
Λέγοντας για σωστή διαχείριση από το πάνελ εννοώ το φαινόμενο των Floating Blacks.Πως επεμβαίνει όμως στη εικόνα και πια τα αποτελέσματα του; Έτσι όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ το πάνελ στην προσπάθειά του να διατηρήσει την υψηλή φωτεινότητα του αδυνατεί να διαχειριστεί σωστά την στάθμη του μαύρου προσθέτοντας στην εικόνα πέπλο .Σαν φαινόμενο δεν επαναλαμβάνεται συχνά αλλά είναι εκεί και υπάρχει, ίσως εδώ να επεμβαίνει και η ευαισθησία του καθενός στο εάν αντιλαμβάνεται το πρόβλημα.
+
-Contrast.(όταν δεν έχουμε φαινόμενα Floating Blacks)
-Χρωματική συμπεριφορά.
-Grayscale
- Dithering- PWM Noise(ορατό, κυριολεκτικά, μόνο σε απόσταση αναπνοής, από την οθόνη και αυτό σε αμελητέα ποσότητα)
-Phosphor Trails.Σχεδόν άριστη συμπεριφορά(Εδώ επεμβαίνει και η προσωπική ευαισθησία του καθενός)
-Αντί ανακλαστικό φίλτρο.
-Πολύ καλή διαχείριση της θερμοκρασίας.
-Απεριόριστη γωνία θέασης
-
-Απουσία πλήρους C.M.S. (είναι γεγονός ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να το εκμεταλλευτεί μόνο κάποιος ο οποίος θα προχωρούσε σε επαγγελματικό calibration)
-Δεν συνιστάται για Hard core gamers.
-Flickering.
-Τιμή.
Στην Τρίτη θέση θα τοποθετήσω την Philips.
Προσωπική μου άποψη είναι ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με μια διφορούμενη προσωπικότητα τύπου Δρ.Τζέκυλ και Μίστερ Χάιντ όσο αφορά περισσότερο τον τομέα της κίνησης. Τι εννοώ.
Όταν ο επεξεργαστής της τηλεόρασης δεν κόμπιαζε είχαμε μια κίνηση εξαιρετική με αρκετά καλή συμπεριφορά, με πολύ μεγάλο περιορισμό σε φαινόμενα τύπου ghosting, προσδίδοντας στην εικόνα τον γνώριμο χαρακτήρα(3D αίσθηση-βάθος πεδίου) για τον οποίο η Philips έχει δημιουργήσει το δικό της φανατικό κοινό ,στην αντίθετη περίπτωση υπήρχαν στιγμές που πραγματικά ο επεξεργαστής αδυνατούσε να προλάβει αυτό το οποίο έπρεπε να αναπαράγει οπότε εκεί η εικόνα μεταμορφωνόταν προς το χειρότερο.
Εδώ να πω ότι περίμενα περισσότερα artifacts ,λόγω της έντονης επεξεργασίας της εικόνας πράγμα όμως το οποίο η Philips έδειξε να το διαχειρίζεται αρκετά καλά ,ένας τομέας ο οποίος με εξέπληξε ευχάριστα.
+
-Κίνηση(όταν ο επεξεργαστής λειτουργούσε σωστά)
-Φωτεινότητα.
-Θερμοκρασία πάνελ.
-Βάθος πεδίου.(λόγω επεξεργασίας)
-Artifacts.
-Gamers Friendly.
-Design.
-
-Κακή διαχείριση Local Dimming.
-Grayscale.
-Γωνίες θέασης.
-Τιμή.
Ένα μπράβο ξανά σε όλους όσους έτρεξαν ,αλλά και σε όσους διέθεσαν τις τηλεοράσεις τους.
Μας έλειψε μια C8000,εκεί τα αποτελέσματα ίσως να ήταν και διαφορετικά στην κατάταξη.
Μακάρι να μπορούσαμε να κάνουμε πιο συχνά τέτοιου είδους συγκριτικά.
Είμαι σίγουρος ότι όλοι όσοι περάσαμε από εκεί αποκομίσαμε αρκετή γνώση.
:SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF: