Star Wars (Battle of the 50''s): Εντυπώσεις και φωτογραφίες...

Ποιά από τις τηλεοράσεις του συγκριτικού σας άρεσε περ

• Total voters
    0
Ευχαριστούμε για τις φωτογραφίες Μάριε, αν και δεν αποδίδουν καλά αυτό που βλέπαμε. Το είδα και εγώ από τις δικές μου φωτογραφίες: είναι πολύ δύσκολο να τραβήξεις 3 τηλεοράσεις, και μάλιστα 2 από αυτές πλάσμα. Με την δική μου μηχανή, το πρόβλημα είναι ότι έπιανε τις πλάσμα είτε σε πράσινο frame είτε σε μπλε, και μόνο η LCD ήταν πάντα καθαρή. Αν και τράβηξα 1825 φωτογραφίες πριν τελειώσει η μπαταρία (δυστυχώς είχα ξεχάσει να την φορτίσω πριν την φέρω...), οι περισσότερες είναι εντελώς άχρηστες. Γιατί οι 2 πλάσμα δεν ήταν συγχρονισμένες μεταξύ τους (πώς μπορεί φυσικά να είναι), οπότε πότε χάλαγε την φωτογραφία η μία πλάσμα, πότε η άλλη. Για να έχετε μια ιδέα πως είναι οι περισσότερες (δυστυχώς...):

IMG_5694.jpg

Εννοείται ότι η πανασόνικ δεν έπαιζε πράσινα, απλά την πέτυχε σε κακή χρονικά στιγμή. Οι τηλεοράσεις όπως ήταν στημένες στο χώρο ήταν: στο κέντρο η 500Α, αριστερά η VT20 και δεξιά η 9705.

Re: Απάντηση: Star Wars (Battle of the 50''s): Εντυπώσεις και φωτογραφίες...

Πάντως όσοι δεν γνωρίζουν και προσπαθούν να καταλάβουν τι συζητάμε τόσες σελίδες περί μαύρου, έτσι και δουν τις φωτό σίγουρα θα νομίζουν ότι μπήκαν σε site ψυχασθενών....:flipout:

Μιλάμε όλες φαίνονται τέλειες στο μαύρο με βάση τα screenshots.

Εγώ θα ψάξω τις φωτογραφίες μου (είναι και πολλές), και θα προσπαθήσω να βάλω ότι καλύτερο βρω έτσι όπως τραβήχτηκαν. Έχω μια που προσπάθησα να πιάσω το μαύρο με μεγάλο χρόνο έκθεσης. Βέβαια δεν είχα τρίποδο (είναι λίγο κουνημένη), με χρόνο έκθεσης 2 sec (στο χέρι μου). Το δωμάτιο ήταν εντελώς σκοτεινό, με μόνο φως αυτό που έβγαζαν οι τηλεοράσεις:

IMG_5642.jpg

Μια πιο κανονική ως προς τον χρόνο έκθεσης (όλες που θα βάλω είναι ενώ οι τηλεοράσεις παίζουν κανονικά, χωρίς δηλαδή pause), αλλά δεν ξέρω αν μπορεί να βγει συμπέρασμα για το μαύρο:

IMG_5661.jpg

Από ότι βλέπω τις φωτογραφίες, όλες τονίζουν περισσότερο τις διαφορές μεταξύ των τηλεοράσεων - τουλάχιστον εγώ που τις έβλεπα εκεί δεν παρατηρούσα τόσο μεγάλες διαφορές στην πράξη όσες έβλεπα από την φωτογραφία όπως φαίνονταν στην οθόνη της μηχανής. Θα κάνω την αρχή με μια φωτογραφία τραβηγμένη από τον τοίχο δίπλα στην πανασόνικ (στην καρέκλα κοντά στην πανασόνικ νομίζω καθόμουν). Η κούρο είναι σε κακή στιγμή, η πανασόνικ σε λίγο καλύτερη, αλλά η φίλιπς υπό γωνία (40-50 μοίρες; ). Την βάζω γιατί νομίζω ότι φαίνεται το halo εφέ υπό γωνία στην 9705, και η χρωματική αλλοίωση υπό γωνία:

IMG_5804.jpg

Επειδή εγώ έχω αδύνατη μνήμη και δεν θυμάμαι καλά, αν κάποια φωτογραφία δεν ανταποκρίνεται σε αυτό που είδαμε (όσο μπορεί να τραβηχθεί φυσικά από μηχανή που τραβά ενώ οι τηλεοράσεις παίζουν κανονικά), να μου το πείτε. Επίσης, αν θυμάστε κάποιο φαινόμενο που παρατηρήσατε, πείτε να δω αν έχω φωτογραφία που το δείχνει...

Όπως σας (σχεδόν) υποσχέθηκα, ορίστε το υλικό:

Φτάσαμε στο Pioneer Center λίγο μετά τις 3..
(fashionably late.. :p)

attachment.php

Όπως μπήκαμε μας προϋπάντησε η 65άρα VT20 με το 3D σε πλήρη λειτουργία.. και 2-3 εξωγήινους να παρακολουθούν..
Επίσης είχε και Μπίκο, τον οποίο πέτυχα σε ακατάλληλη στιγμή (παραλίγο να πνιγεί.. :D).

attachment.php

Αφού λοιπόν "τα σκάσαμε" κανονικά στον πορτιέρη (στα ροζ) μπήκαμε "από το παράθυρο" στο επόμενο γκρουπάκι.. :D

attachment.php

κατεβαίνοντας τις σκάλες....

attachment.php

μας προϋπάντησε ο γνωστός πορτιέρης, ο οποίος με μαγικό τρόπο μας είχε προσπεράσει.. :D

(χαμογελάει τόσο γιατί τα πήρε πολύ χοντρά.. :p)

attachment.php

Attachments

• IMG_2844_resize.JPG
    IMG_2844_resize.JPG
    265.1 KB · Views: 272
  • IMG_2850_resize.JPG
    IMG_2850_resize.JPG
    210.3 KB · Views: 268
  • IMG_2852_resize.JPG
    IMG_2852_resize.JPG
    189 KB · Views: 269
  • IMG_2855_resize.JPG
    IMG_2855_resize.JPG
    170.4 KB · Views: 266
  • IMG_2856_resize.JPG
    IMG_2856_resize.JPG
    167.1 KB · Views: 268
  • IMG_2857_resize.JPG
    IMG_2857_resize.JPG
    127.1 KB · Views: 258
  • IMG_2861_resize.JPG
    IMG_2861_resize.JPG
    175.2 KB · Views: 263
  • IMG_2864_resize.JPG
    IMG_2864_resize.JPG
    129.8 KB · Views: 262
Εκεί κάτω βρήκαμε τον Μάριο, ο οποίος τα είχε σχεδόν φτύσει από τα πολλά γκρουπάκια..
(πάλι καλά που δεν κατάλαβε ότι τα είχαμε σκάσει στον πορτιέρη.. θα ήθελε μερίδιο.. :p)

attachment.php

Ξεκινήσαμε λοιπόν την γνωστή διαδικασία.. Μεταξύ άλλων, μετρήσαμε τα άστρα:

attachment.php

(από την Philips έλειπαν ένας σκασμός....)

και μετά το γυρίσαμε σε Bond ώστε να κοιτάξουμε τα ξύλα:

attachment.php

Ναι, η Philips το έχει κάψει τελείως το ξύλο..

Επίσης εδώ φαίνεται και η διαφορά στο black level. Είναι επίτηδες υπερφωτισμένη ακριβώς για αυτό τον σκοπό.

Μετά ξεχάστηκα και δεν τράβηξα άλλες.. :p

Δημήτρη, πολύ ωραίες!!!! :a0210:
Ποια μηχανή έχεις; Νομίζω είναι καλύτερες από τις δικές μου!! :firstprize:
Τι ρυθμίσεις χρησιμοποίησες για την σκηνή με τα άστρα; (Να ξέρω την επόμενη φορά; )

Παίζει να έχουμε ίδια μηχανή.. 500D με τον kit φακό. :smile:

Οι ρυθμίσεις για τα "σκοτεινά" είναι manual.. στην πρώτη με τα αστέρια είναι 1/4s, f/3.5, ISO1600 και στην δεύτερη είναι 1/15s, f/3.5, ISO1600

Ναι, την ίδια μηχανή έχουμε. 500D με τον κιτ φακό και εγώ.
Εγώ προσπαθούσα με f/3.5, ISO1600, αλλά με 1/200s, στην προσπάθεια να πιάσω κίνηση χωρίς θόλωμα... Μάλλον ο χρόνος έκθεσης ο δικός μου είναι πολύ μικρός. Λέτε εκεί να οφείλεται ότι στις δικές μου φωτογραφίες η χρωματικές διαφορές είναι τόσο έντονες;

Πάντως από τις φωτογραφίες που τράβηξα, το μικρότερο lag το είχε η VT20, ακολουθούσε η 500A και μετά η 9705: (διαδοχικές λήψεις - τα χρώματα είναι άσχετα - πολύ μικρός χρόνος έκθεσης)

IMG_5987.jpg

IMG_5988.jpg

IMG_5990.jpg

IMG_5991.jpg

Αλλάξαμε δισκάκι, άλλαξα και εγώ πλευρά. Πήγα στον δίπλα τοίχο, στην πόρτα του δωματίου. Το δισκάκι demo της panasonic:

IMG_5958.jpg

IMG_6031.jpg

IMG_6047.jpg

IMG_6071.jpg

IMG_6079.jpg

IMG_6096.jpg

IMG_6100.jpg

IMG_6108.jpg

IMG_6114.jpg

IMG_6115.jpg

Λίγα σχόλια και από εμένα για το συγκριτικό.

Νικητής για εμένα του συγκριτικού είναι η Pioneer ο βασικός λόγoς που στα δικά μου μάτια παίζει πολύ σημαντικό ρόλο ,είναι ότι η δυναμική του πάνελ,ακόμη και σήμερα, δεν έχει ανταγωνισμό, αυτό το κοντράστ, η διαχείριση της φωτεινότητας η χρωματική συμπεριφορά δεν είναι τυχαίο ότι της έδωσαν παγκοσμίως τον τίτλο του ¨Μόνιτορ Αναφοράς¨,πιστεύω ότι σε καμία περίπτωση ούτε η Panasonic ούτε η Philips δεν κατάφεραν να την πλησιάσουν στα παραπάνω στοιχεία.
Η παραπάνω επιλογή, περιλαμβάνει όμως και υποχωρήσεις που πρέπει να κάνω σαν θεατής, και αφορούν το κομμάτι της κίνησης.
Πραγματικά δεν μπόρεσα ποτέ να καταλάβω γιατί η Pioneer δεν ενσωμάτωσε κάποιο αλγόριθμο Interpolation στις τηλεοράσεις της .Μπορεί να στόχευε ίσως σε ένα πιο ¨σινεφίλ¨ κομμάτι καταναλωτών.

+
-Contrast.
-Χρωματική συμπεριφορά.
-Παντελής έλλειψη Flickering ( Εδώ επεμβαίνει και η προσωπική ευαισθησία του καθενός)
-Χρωματική συμπεριφορά.
-Grayscale
- Dithering-PWM Noise (ορατό, κυριολεκτικά, μόνο σε απόσταση αναπνοής, από την οθόνη και αυτό σε αμελητέα ποσότητα)
-Εξωτερικό κουτί συνδέσεων. Μπορεί για πολλούς να αποτελεί ένα ακόμη μηχανάκι στο ράφι αλλά προσφέρει άλλον αέρα στην διαχείριση της θερμοκρασίας του πάνελ και της τοποθέτησης των ηλεκτρονικών, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.
-Design απλή, λιτή αλλά πανέμορφη.
-Απεριόριστη γωνία θέασης
-Πολύ καλή διαχείριση της θερμοκρασίας.

-
-Απουσία πλήρους C.M.S. (είναι γεγονός ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να το εκμεταλλευτεί μόνο κάποιος ο οποίος θα προχωρούσε σε επαγγελματικό calibration)
-Κίνηση λόγω έλλειψης interpolation(αποτελεί προσωπικό κριτήριο)
-Phosphor Trails .Αρκετά ορατά(Εδώ επεμβαίνει και η προσωπική ευαισθησία του καθενός)
-Πιο επιρρεπής στο εξωτερικό φως. Εδώ φαίνεται και η ηλικία του μοντέλου ως προς την εξέλιξη των αντί ανακλαστικών φίλτρων.
-Δεν συνιστάται για Hard core gamers.
-Κατάργηση του προϊόντος.

Στην δεύτερη θέση θα κατατάξω τηνVT20.

Με μεγάλο πλεονέκτημα τον τομέα της κίνησης και την καλή χρωματική συμπεριφορά, αρκετά κοντά σε αυτήν της Pioneer, κάποιος, ίσως θα μπορούσε εύκολα να την κατατάξει στην πρώτη θέση.
Δυστυχώς όμως, σε πλάι-πλάι σύγκριση όπως ήταν στο συγκριτικό, για εμένα αυτό που με κερδίζει είναι το υψηλό πραγματικό contrast και συνεχής σωστή διαχείριση του από το πάνελ.
Λέγοντας για σωστή διαχείριση από το πάνελ εννοώ το φαινόμενο των Floating Blacks.Πως επεμβαίνει όμως στη εικόνα και πια τα αποτελέσματα του; Έτσι όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ το πάνελ στην προσπάθειά του να διατηρήσει την υψηλή φωτεινότητα του αδυνατεί να διαχειριστεί σωστά την στάθμη του μαύρου προσθέτοντας στην εικόνα πέπλο .Σαν φαινόμενο δεν επαναλαμβάνεται συχνά αλλά είναι εκεί και υπάρχει, ίσως εδώ να επεμβαίνει και η ευαισθησία του καθενός στο εάν αντιλαμβάνεται το πρόβλημα.

+
-Contrast.(όταν δεν έχουμε φαινόμενα Floating Blacks)
-Χρωματική συμπεριφορά.
-Grayscale
- Dithering- PWM Noise(ορατό, κυριολεκτικά, μόνο σε απόσταση αναπνοής, από την οθόνη και αυτό σε αμελητέα ποσότητα)
-Phosphor Trails.Σχεδόν άριστη συμπεριφορά(Εδώ επεμβαίνει και η προσωπική ευαισθησία του καθενός)
-Αντί ανακλαστικό φίλτρο.
-Πολύ καλή διαχείριση της θερμοκρασίας.
-Απεριόριστη γωνία θέασης

-
-Απουσία πλήρους C.M.S. (είναι γεγονός ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να το εκμεταλλευτεί μόνο κάποιος ο οποίος θα προχωρούσε σε επαγγελματικό calibration)
-Δεν συνιστάται για Hard core gamers.
-Flickering.
-Τιμή.

Στην Τρίτη θέση θα τοποθετήσω την Philips.

Προσωπική μου άποψη είναι ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με μια διφορούμενη προσωπικότητα τύπου Δρ.Τζέκυλ και Μίστερ Χάιντ όσο αφορά περισσότερο τον τομέα της κίνησης. Τι εννοώ.
Όταν ο επεξεργαστής της τηλεόρασης δεν κόμπιαζε είχαμε μια κίνηση εξαιρετική με αρκετά καλή συμπεριφορά, με πολύ μεγάλο περιορισμό σε φαινόμενα τύπου ghosting, προσδίδοντας στην εικόνα τον γνώριμο χαρακτήρα(3D αίσθηση-βάθος πεδίου) για τον οποίο η Philips έχει δημιουργήσει το δικό της φανατικό κοινό ,στην αντίθετη περίπτωση υπήρχαν στιγμές που πραγματικά ο επεξεργαστής αδυνατούσε να προλάβει αυτό το οποίο έπρεπε να αναπαράγει οπότε εκεί η εικόνα μεταμορφωνόταν προς το χειρότερο.
Εδώ να πω ότι περίμενα περισσότερα artifacts ,λόγω της έντονης επεξεργασίας της εικόνας πράγμα όμως το οποίο η Philips έδειξε να το διαχειρίζεται αρκετά καλά ,ένας τομέας ο οποίος με εξέπληξε ευχάριστα.

+
-Κίνηση(όταν ο επεξεργαστής λειτουργούσε σωστά)
-Φωτεινότητα.
-Θερμοκρασία πάνελ.
-Βάθος πεδίου.(λόγω επεξεργασίας)
-Artifacts.
-Gamers Friendly.
-Design.

-
-Κακή διαχείριση Local Dimming.
-Grayscale.
-Γωνίες θέασης.
-Τιμή.

Ένα μπράβο ξανά σε όλους όσους έτρεξαν ,αλλά και σε όσους διέθεσαν τις τηλεοράσεις τους.
Μας έλειψε μια C8000,εκεί τα αποτελέσματα ίσως να ήταν και διαφορετικά στην κατάταξη.
Μακάρι να μπορούσαμε να κάνουμε πιο συχνά τέτοιου είδους συγκριτικά.

Είμαι σίγουρος ότι όλοι όσοι περάσαμε από εκεί αποκομίσαμε αρκετή γνώση.

:SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF:

IMG_6664.jpg

IMG_6672.jpg

IMG_6677.jpg

IMG_6684.jpg

Να πω την αλήθεια, έχω κοιτάξει ήδη καμιά χιλιαρία φωτογραφίες, και ευτυχώς βρήκα 80 και έβαλα. Αλλά βαρέθηκα λιγάκι, και λέω να κοιτάξω τις υπόλοιπες μια άλλη μέρα. Να υποθέσω δεν πειράζει πολύ, ε;;; :flipout: