Starlink το δορυφορικό ίντερνετ της Space X

Επειδή κι εγω έχω Vodafone με απεριόριστα, (red unlimited) , γιατί λες ψεύτικα απεριόριστα;
Έχει αναφερθεί ήδη σε προηγούμενα ποστ Τάσο. Ξεκινήσανε πριν καιρό, πολιτική Ορθής Χρήσης 40GB. Μετά το όριο αυτό η ταχύτητα αναπροσαρμόζεται αυτόματα στα 4Mbps μέχρι τον επόμενο κύκλο τιμολόγησης. Και σου δίνουν πια μέχρι 4 έξτρα Sim, αλλά το όριο είναι για όλες μαζί.
Οπότε, η 2η sim είναι ουσιαστικά για κάνα email και web.

Δεν έχεις ιδέα...

1. Αν κάνεις ζουμ θα δεις ότι πραγματικά ο αστικός ιστός δεν καλύπτεται ούτε κατά 1/3 από οπτική. 20 χλμ έξω απο την Θεσσαλονίκη και όλη η Χαλκιδική είναι νεκρή ζώνη. Η δε κόκκινη κουκίδα στα Νέα Μουδανιά. Η μοναδική κάλυψη στην Χαλκιδική, εξυπηρετεί το 1/4 του πληθυσμού και ειναι εκτός του κέντρου με τα μαγαζιά. Μάλιστα δεν καλύπτει ούτε καν το κτίριο του ΟΤΕ. Οριακα ίσως....

2. Αυτή τη στιγμή στα Νέα Μουδανιά δεν κλειδώνει με τιποτα 5G . Με γυρνάει σε 4G και φυσικά είναι νεκρό λόγο κόσμου.

3. Σου παραθέτω και 50αρα cosmote με κόστος 29€/μηνα . όσο πλησιάζει το ΣΚ και ο Αύγουστος απλά ξεχνάς ότι έχεις ίντερνετ. Πέρσι 15 Αυγούστου δεν άνοιγε ούτε σελίδες.

Και μιλάμε για κωμόπολη. Όχι κανένα ξεχασμένο χωριό.
Δεν πρέπει να είναι ακριβές αυτό το site πάντως. Ο Cosmote δείχνει κάλυψη στην παραλία Γερακινής με Fiber μέχρι 200Mbps.

Δεν πρέπει να είναι ακριβές αυτό το site πάντως. Ο Cosmote δείχνει κάλυψη στην παραλία Γερακινής με Fiber μέχρι 200Mbps.
Αμφιβάλλω ότι μπορεί να δώσει στην Γερακινη FFTH... Βάζω και στο χωριό έξω απο την Θεσσαλονίκη που έχω την δουλειά μου. Ελάχιστοι έχουν πάρει vdsl 50 πριν 8 χρόνια και πλέον δεν είναι διαθέσιμο ούτε αυτό ενώ τα 24αρια πιάνουν μέχρι 17 πραγματικά 12 σε ολο το χωριό.

Attachments

• Screenshot_20250726_084406_Chrome.jpg
    Screenshot_20250726_084406_Chrome.jpg
    230.7 KB · Views: 15
  • Screenshot_20250726_084918_Chrome.jpg
    Screenshot_20250726_084918_Chrome.jpg
    258.5 KB · Views: 14
Last edited:
Έχει αναφερθεί ήδη σε προηγούμενα ποστ Τάσο. Ξεκινήσανε πριν καιρό, πολιτική Ορθής Χρήσης 40GB. Μετά το όριο αυτό η ταχύτητα αναπροσαρμόζεται αυτόματα στα 4Mbps μέχρι τον επόμενο κύκλο τιμολόγησης. Και σου δίνουν πια μέχρι 4 έξτρα Sim, αλλά το όριο είναι για όλες μαζί.
Οπότε, η 2η sim είναι ουσιαστικά για κάνα email και web.
Ααααα εσύ μιλάς για την eξτρα sim για το 4G/5G.
Εγώ έχω κανονικό πρόγραμμα , άλλο νούμερο, με πάγιο κλπ
Ναι το τσαμπέ πέθανε.

Υπομονη τότε. Θα έρθει και σε σένα.
Δεν θα πεθάνουμε εάν δεν έχουμε πολύ γρήγορο ίντερνετ, αλλά έτσι όπως έχει γίνει η ζωή, το να περιμένεις 1-2 λεπτά να ανοίξει μια σελίδα ή να μην μπορείς να δεις διαδικτυακά τηλεόραση ή streaming, είναι πια ένα πρόβλημα.
Εγώ είχα (Γαλλία) εδώ και 8 χρόνια Cable Gigabit. Ήρθε η Orange (ο αντίστοιχος ΟΤΕ) πριν 3 χρόνια και ενημέρωσε ότι φέρνει FFTH στην περιοχή και ζήτησε άδεια εγκατάστασης στην πολυκατοικία. Μες την χαρά την δώσαμε και περιμέναμε.
Στην κυριολεξία, η εγκατάσταση έγινε τέλος Ιουνίου και χθες μου κάνανε εγκατάσταση στο διαμέρισμα. Ο κακομοίρης ο τεχνικός αναρωτιόταν πως είναι δυνατόν σε πολυκατοικία 4 ορόφων, να αφήνουν ένα κουτί στο ισόγειο. Τέσπα, τα κατάφερε και ζω το όνειρο (8Gb/8Gb, με Wifi 7 router και extender, static ip, εθνικά και διεθνή απεριόριστα, TV). Αλλά πήρε 8 χρόνια, και θα ήταν ακόμα περισσότερο εάν δεν είχα την εγκατάσταση Cable, που ανέβηκε σε Gigabit πριν 8 χρόνια.
Όταν γυρίζω Αθήνα (μένω Γαλάτσι) και βλέπω το 300mbs με Vodafone FFTH, παθαίνω μην πω τι. Όταν πάω Νάξο και είμαι μόνο με το 5G router, την παλεύω όσο δεν έρχεται κόσμος στο νησί.
Αύγουστο όμως δεν παλεύεται με τίποτα όπως είπα, και για αυτό έβαλα το Starlink.
Δεν θέλω καν να σκέφτομαι τι περνάει ο κόσμος που μένει μόνιμα σε περιοχές που δεν έχει κάτι παραπάνω από ADSL και εάν. Και μην μου πει κανείς ότι την σήμερον ημέρα το ίντερνετ δεν είναι είδος πρώτης ανάγκης, ειδικά με όλες τις ψηφιακές πια υπηρεσίες τους κράτους.
Οπότε το Starlink, είναι σωτηρία. Όπως κάποτε ήταν η Nova για επίγεια τηλεόραση σε αυτές τις περιοχές.

Εννοειται είναι είδος πρώτης ανάγκης πλέον το ίντερνετ όπως έχουμε γίνει. Δεν είναι μόνο οι σελίδες. Θες να κάνεις μια τραπεζική κίνηση, που εκεί δεν θες να πέσει η γραμμη πάνω στην συναλλαγή και να λες έγινε δεν έγινε, και άντε πάλι από την αρχή κλπ. Είναι κάποιες περιπτώσεις που θες σταθερότητα αν μη τι άλλο. Όχι ταχύτητα, αλλά σταθερότητα.

Όταν γυρίζω Αθήνα (μένω Γαλάτσι) και βλέπω το 300mbs με Vodafone FFTH, παθαίνω μην πω τι.
Γαλάτσι μένω και είμαι με 1Gbit από cosmote.
Πάντως για οικιακή χρήση, πάνω από 300Mbit είναι υπερβολή.
Πριν βάλω ftth είχα vdsl και έδινε στην περιοχή μου στα τουρκοβούνια μέχρι 100Mbit μόνο.
Έχω 35 συσκευες συνδεδεμένες στο δίκτυο.
Δεν είχα κανένα μα κανένα πρόβλημα.
Εβαλα Gbit έτσι, καθαρα για ψυχολογικούς λόγους.
Δεν έχω δει καμία διαφορά.
Καλό router να έχεις (χρησιμοποιώ mikrotik και για το wifi ubiquiti) και είσαι καλυμμένος.

Τέσπα, τα κατάφερε και ζω το όνειρο (8Gb/8Gb, με Wifi 7 router και extender, static ip, εθνικά και διεθνή απεριόριστα, TV). Αλλά πήρε 8 χρόνια, και θα ήταν ακόμα περισσότερο εάν δεν είχα την εγκατάσταση Cable, που ανέβηκε σε Gigabit πριν 8 χρόνια.
.
Συγνώμη εννοείς έχεις στην Γαλλία 8gbps οπτική συμμετρική; 🤪 Για πες και τιμή να κλάψουμε.

Γαλάτσι μένω και είμαι με 1Gbit από cosmote.
Πάντως για οικιακή χρήση, πάνω από 300Mbit είναι υπερβολή.
Πριν βάλω ftth είχα vdsl και έδινε στην περιοχή μου στα τουρκοβούνια μέχρι 100Mbit μόνο.
Έχω 35 συσκευες συνδεδεμένες στο δίκτυο.
Δεν είχα κανένα μα κανένα πρόβλημα.
Εβαλα Gbit έτσι, καθαρα για ψυχολογικούς λόγους.
Δεν έχω δει καμία διαφορά.
Καλό router να έχεις (χρησιμοποιώ mikrotik και για το wifi ubiquiti) και είσαι καλυμμένος.
Εγώ θα έλεγα ότι ακόμα και πάνω από 100 είναι υπερβολή για νορμάλ σπιτική χρήση. Οι έξυπνες συσκευές κλπ χρησιμοποιούν kb. Μόνο οι streaming υπηρεσίες χρησιμοποιουν παραπάνω.
Τα 1000κλπ είναι για άλλους γνωστούς λόγους, μην κοροιδευομαστε.

Εγώ θα έλεγα ότι ακόμα και πάνω από 100 είναι υπερβολή για νορμάλ σπιτική χρήση. Οι έξυπνες συσκευές κλπ χρησιμοποιούν kb. Μόνο οι streaming υπηρεσίες χρησιμοποιουν παραπάνω.
Τα 1000κλπ είναι για άλλους γνωστούς λόγους, μην κοροιδευομαστε.
Με 2 παιδιά, τα 300 δεν φτάνουν. Βλέπουμε με την γυναίκα stream (πληρώνω από όλα. Και Netflix και Amazon και Apple και Disney+) και εάν παίζει ο μικρός online game και η κόρη βίντεο ή ότι άλλο, κολλάνε ή πέφτει η ποιότητα. Και δεν μπορώ να κάνω κάτι για τον ρούτερ της Vodafone.

• Like
Reactions: songless_bird
😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😭😭😭😭😭😭
Σιχαμένα καρτέλ μια ζωή.
Που να δεις και τι router Wifi 7 μου έχουν δώσει. Εκτός από το τι ρυθμίσεις έχει που δεν τις έχουν ούτε οι πιο ακριβοί, έχει 4 x 25.g ports και μια διαθέσιμη slot για SFP, όπως και nvme slot για δίσκο για ότι θέλεις. Μέχρι και VMs μπορείς να τρέχεις. Κοιτάω τώρα να βρω κάρτα SFP για το PC και το NAS, μιας και είναι κρίμα να μην το εκμεταλλευτώ.

Υπομονη τότε. Θα έρθει και σε σένα.
Φυσικά θα έρθει. Όχι όμως σε 1-2 χρόνια. Αυτές οι ταχύτητες ισχύουν εδώ και 8 χρόνια χωρίς καμία βελτίωση. Ισα ισα που υπάρχει και υποβάθμιση επειδή γεμίζουν οι γραμμές . Δεν τους ενδιαφέρουν περιοχές με κάτω από 10.000 κατοίκους.
Το κόστος για να βάλω πχ 100αρα αν έμενα στο δίπλα χωριό είναι ακριβότερο από το να βάλω για 2 χρόνια starlink με 200+ ταχυτητες με τον δεύτερο χρόνο στα 29€...

Αμαρτία τέκνον μου 😁
Z2U αγορίνα. $20 για ένα χρόνο το Apple TV. $20 για ένα χρόνο Youtube premium. Amazon επειδή η μικρή είναι φοιτήτρια στην μισή τιμή. Disney μέσω Voda. Το μόνο που πληρώνω κανονικά είναι το Netflix, γιατί δεν με αφήνει να το κλείσω η γυναίκα. Θα την πείσω, που θα πάει.

• Haha
Reactions: billpeppas
Με 2 παιδιά, τα 300 δεν φτάνουν. Βλέπουμε με την γυναίκα stream (πληρώνω από όλα. Και Netflix και Amazon και Apple και Disney+) και εάν παίζει ο μικρός online game και η κόρη βίντεο ή ότι άλλο, κολλάνε ή πέφτει η ποιότητα. Και δεν μπορώ να κάνω κάτι για τον ρούτερ της Vodafone.

Αυτό δεν έχει να κάνει με τα 300Mbit αλλά με τη Vf.
300Mbit μπορεί να έχει μισθωμένο εταιρία για να δουλεύουν 100 άτομα.

15Mbit είναι το stream σου, τα online games ζήτημα να φτάνουν το 1 Mbit και άντε η κόρη άλλα 15 έστω πως βλέπει 4K.

Αυτό δεν έχει να κάνει με τα 300Mbit αλλά με τη Vf.
300Mbit μπορεί να έχει μισθωμένο εταιρία για να δουλεύουν 100 άτομα.

15Mbit είναι το stream σου, τα online games ζήτημα να φτάνουν το 1 Mbit και άντε η κόρη άλλα 15 έστω πως βλέπει 4K.
Αυτό ξέρω κι εγω. Σιγά τα συμπιεσμένα data που έχουν οι streaming υπηρεσίες που δεν φτάνει η 300αρα.
Εκτός αν κατεβάζει ο γιος και σας κρεμάει όλους.....