Υπομονη τότε. Θα έρθει και σε σένα.
Δεν θα πεθάνουμε εάν δεν έχουμε πολύ γρήγορο ίντερνετ, αλλά έτσι όπως έχει γίνει η ζωή, το να περιμένεις 1-2 λεπτά να ανοίξει μια σελίδα ή να μην μπορείς να δεις διαδικτυακά τηλεόραση ή streaming, είναι πια ένα πρόβλημα.
Εγώ είχα (Γαλλία) εδώ και 8 χρόνια Cable Gigabit. Ήρθε η Orange (ο αντίστοιχος ΟΤΕ) πριν 3 χρόνια και ενημέρωσε ότι φέρνει FFTH στην περιοχή και ζήτησε άδεια εγκατάστασης στην πολυκατοικία. Μες την χαρά την δώσαμε και περιμέναμε.
Στην κυριολεξία, η εγκατάσταση έγινε τέλος Ιουνίου και χθες μου κάνανε εγκατάσταση στο διαμέρισμα. Ο κακομοίρης ο τεχνικός αναρωτιόταν πως είναι δυνατόν σε πολυκατοικία 4 ορόφων, να αφήνουν ένα κουτί στο ισόγειο. Τέσπα, τα κατάφερε και ζω το όνειρο (8Gb/8Gb, με Wifi 7 router και extender, static ip, εθνικά και διεθνή απεριόριστα, TV). Αλλά πήρε 8 χρόνια, και θα ήταν ακόμα περισσότερο εάν δεν είχα την εγκατάσταση Cable, που ανέβηκε σε Gigabit πριν 8 χρόνια.
Όταν γυρίζω Αθήνα (μένω Γαλάτσι) και βλέπω το 300mbs με Vodafone FFTH, παθαίνω μην πω τι. Όταν πάω Νάξο και είμαι μόνο με το 5G router, την παλεύω όσο δεν έρχεται κόσμος στο νησί.
Αύγουστο όμως δεν παλεύεται με τίποτα όπως είπα, και για αυτό έβαλα το Starlink.
Δεν θέλω καν να σκέφτομαι τι περνάει ο κόσμος που μένει μόνιμα σε περιοχές που δεν έχει κάτι παραπάνω από ADSL και εάν. Και μην μου πει κανείς ότι την σήμερον ημέρα το ίντερνετ δεν είναι είδος πρώτης ανάγκης, ειδικά με όλες τις ψηφιακές πια υπηρεσίες τους κράτους.
Οπότε το Starlink, είναι σωτηρία. Όπως κάποτε ήταν η Nova για επίγεια τηλεόραση σε αυτές τις περιοχές.