Starlink το δορυφορικό ίντερνετ της Space X

Κάνει αυτό που θα κάνουν φαίνεται και οι υπόλοιποι κάποια στιγμή, βλέπει ότι κατεβάζεις παράνομο πχ link με torrent και σε προειδοποιεί.
Εάν βέβαια τα αγνοήσεις και συνεχίσεις να το κάνεις, τότε σου κόβει την γραμμή και γεια σας.
 
Μερικές πληροφορίες από τις πρώτες μέρες ρυθμίσεων, που μπορεί να είναι χρήσιμες και δεν ξέρω αν έχουν αναφερθεί προηγουμένως:

1) Παραδοσιακά DDNS services δεν λειτουργούν, λόγω CGNAT. Μέχρι πρότινος στην επίγεια γραμμή χρησιμοποιούσα wireguard για remote πρόσβαση στο οικιακό δίκτυο, αλλά δεν δουλεύει πλέον. Η αναζήτησή μου για λύση, με έχει οδηγήσει προς το παρόν στο Tailscale . Δουλεύει μια χαρά, θα δούμε πώς θα πάει.
2) Χωρίς να έχω εξαντλήσει το θέμα, VPN services - που είναι ψιλοαπαραίτητα καθώς η Starlink στέλνει... "ραβασάκια" με warnings - "κόβουν" πολλή ταχύτητα (από 40 MB/s στα 15).
35-40mbps ειναι πολυ χαμηλα.
Σε VPN ποιο χρησιμοποιησες? Τα δωρεαν ειναι αργα. Με το Nord πχ δεν βλεπω πολλη μεγαλη διαφορα στην ταχυτητα κ χρειαζεται για τη δουλεια
 
35-40mbps ειναι πολυ χαμηλα.
Σε VPN ποιο χρησιμοποιησες? Τα δωρεαν ειναι αργα. Με το Nord πχ δεν βλεπω πολλη μεγαλη διαφορα στην ταχυτητα κ χρειαζεται για τη δουλεια
Γιατί ειναι αργά; Το starlink πάει μέχρι 300-400mbps άρα λογικά είναι να βλέπει 30-40 mb/s στο κατεβασμα. (ελπίζω αυτό να εννοεί)
 
  • Like
Reactions: NassosT
Γιατί ειναι αργά; Το starlink πάει μέχρι 300-400mbps άρα λογικά είναι να βλέπει 30-40 mb/s στο κατεβασμα. (ελπίζω αυτό να εννοεί)
Αυτο εννοώ (και αυτό γράφω άλλωστε). Με Nord δοκίμασα, το οποίο στην επίγεια γραμμή δεν είχε τοση επίδραση στην ταχύτητα, έκοβε ελάχιστα.
 
Ο "ένοχος" ήταν τελικά το VPN Fusion του Asus router (self-moutza-emoji). Εγκαθιστώντας το app της nord απευθείας στο μηχάνημα, η απώλεια είναι ελάχιστη. Οπότε, false alarm.
 
Αν μου επιτρέπετε, να συνεχίσω λίγο το off topic, και ας με διορθώσει κάποιος αν έχω καταλάβει/γράψει κάτι λάθος.

Για να είμαστε ακριβείς, ο φταίχτης δεν είναι ακριβώς το ρουτερ και η υλοποίηση που έχει για vpn client.
Η Asus έχει διάφορες επιλογές πρωτοκόλλων για το VPN Fusion, και αφού επιλέξεις το πρωτόκολλο, του περνάς το ovpn file με τις ρυθμίσεις το οποίο το παίρνεις από την Nord. Η Nord δινει ovpn files για τα πρωτόκολλα IKEv2/IPSec, OpenVPN UDP, OpenVPN TCP. Από αυτά μονο τα OpenVPN UDP και TCP υποστηρίζονται από το ρούτερ μου.

H Nord όμως έχει παρουσιάσει και ένα νέο πρωτόκολλο, το NordLynx, το οποίο έχει ελάχιστο overhead και είναι πολύ γρήγορο. Αυτό λοιπόν, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις μόνο (? ) στα vpn clients που εγκαθιστάς σε κάθε μηχάνημα.
Έτσι, με τον client εγκατεστημένο στο μηχάνημα που με ενδιαφέρει και χρήση του NordLynx, δεν υπάρχει σχεδόν καμία επίπτωση στην ταχύτητα από τη χρήση VPN.

Bottomline: αν χρησιμοποιείτε NordVPN, ελέγξτε αν το επιλεγμένο πρωτόκολλο είναι το Nordlynx. Το πιθανότερο είναι οτι θα δείτε διαφορά στην ταχύτητα.
 
Έχει σχέση μεγάλη και ο επεξεργαστής του router σου Νάσσο.
Εμένα στο Asus Rapture GT-Be98 μέσω του VPN Fusion πιάνω 892Mbps (από τα 1100Mbps που πιάνει δίχως VPN η μονή γραμμή μου).
Αν το βάζεις δε και σε πολλές συσκευές λογικό να χάνεις σήμερα γιατί ζορίζεις πολύ τον επεξεργαστή σου (router).
 
  • Like
Reactions: NassosT
Βασίλη το υποψιαστηκα κι αυτό όταν ψαχνόμουν, και έκανα 3 τεστ: χωρίς να κατεβάζω τίποτα, κατεβάζοντας με Fusion OFF και κατεβάζοντας με Fusion ON (πάντα με OpenVPN UDP πρωτόκολλο και μόνο μία συσκεύη "πάνω του").

Φάνηκε ότι όντως επιβαρυνόταν ο επεξεργαστής, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο έπαιζε ρόλο αυτό στη μείωση της ταχύτητας.

Idle:

asusidle.png

Download με VPN Fusion ON:

asus1.png

Download με VPN Fusion OFF:

asus2.png
 
Αφού η συνδρομή του NordVPN καλύπτει μέχρι 10 συσκευές. Βάλτε το app στις συσκευές κατευθείαν και τέλος.
Πόσες συσκευές έχετε πια που θέλουν vpn; Άντε το PC και κάνα δυο media players και καμιά TV.
Μην μου πείτε ότι βλέπετε ταινίες από το κινητό/tablet.

Σιγά μην θέλουμε και ρούτερ με Ryzen 9 😁
 
  • Like
Reactions: NassosT
Μετά από ένα πολύ ικανοποιητικό μήνα χρήσης στην Νάξο (λες και είχα fiber ήταν), μπήκα να διακόψω την σύνδεση, μέχρι την επόμενη φορά που θα το χρειαστώ. Το καινούργιο τους λοιπόν κόλπο, είναι παύση συνδρομής, με €5 τον μήνα και ελάχιστη ταχύτητα (0.5mb/s). Εάν θέλεις να διακόψεις τελείως, μόνο μέσω του site και προειδοποίηση ότι σε περίπτωση που δεν υπάρχει διαθεσιμότητα χώρου στην περιοχή σου, μπορεί να σου αρνηθούν την επανασύνδεση. Δεν με ενδιαφέρει βέβαια, καθώς έχω βγάλει και το πιάτο (σιγά μην το αφήσω στον άνεμο και το αλάτι της Νάξου). Του χρόνου βλέπουμε πάλι.
 
Πρέπει να τους δηλώσεις ότι κόβεις την υπηρεσία; Νόμιζα ότι κοβόταν αυτόματα από την στιγμή που δεν πλήρωνες τον μήνα.
Μπορεί να έχει κάποιος μια prepaid που να τραβάει μόνο την συνδρομή του starlink.
 
Πρέπει να τους δηλώσεις ότι κόβεις την υπηρεσία; Νόμιζα ότι κοβόταν αυτόματα από την στιγμή που δεν πλήρωνες τον μήνα.
Μπορεί να έχει κάποιος μια prepaid που να τραβάει μόνο την συνδρομή του starlink.
Εάν δεν την κόψεις, εκδίδεται τιμολόγιο και σου λέει ότι χρωστάς. Τι γίνετε μετά δεν ξέρω.
 
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Όπως όλοι οι low orbit . 2 πέφτουν 10 ανεβαίνουν.
 
Nα κάνω μια ερώτηση σχετικά με το starlink. Ας υποθέσουμε ότι βάζω το σύστημα του Ελον. Θα υπάρχει πάλι το ίδιο θέμα (όπως με τους ελληνικούς providers) όσο αφορά τα site που δίνουν streaming ταινίες ΄η αθλητικά?
 
Nα κάνω μια ερώτηση σχετικά με το starlink. Ας υποθέσουμε ότι βάζω το σύστημα του Ελον. Θα υπάρχει πάλι το ίδιο θέμα (όπως με τους ελληνικούς providers) όσο αφορά τα site που δίνουν streaming ταινίες ΄η αθλητικά?
Νομίζω ότι από μόνο του "κοβει" τα torrents άσχετα από την νομοθεσία.
 
  • Like
Reactions: donk
Πολύ καλή προσφορά, για όποιον είχε "προνοήσει" και ακυρώσει τελείως την σύνδεση. Επανενεργοποιήστε την υπηρεσία σας έως τις 1 Δεκεμβρίου σε οποιοδήποτε πρόγραμμα με έκπτωση 50% για 2 χρόνια (εκτός από το λογαριασμό ενεργοποίησης) σε ακυρωμένη γραμμή υπηρεσίας. Μπορείτε να αλλάξετε πρόγραμμα ανά πάσα στιγμή και η έκπτωση προσαρμόζεται στο νέο πρόγραμμα. Μόλις ενεργοποίησα το standby των €5 (€3.34 σήμερα) και με προεπισκόπηση επόμενου τιμολογίου (έκδοση 5 Δεκεμβρίου), φαίνεται η έκπτωση. Μόλις το χρειαστώ πραγματικά, θα πάω στην συνδρομή των 400mb/s με €20 από €40.


Δεν το βλέπω πουθενά στο ίντερνετ ή στην σελίδα τους, οπότε παραθέτω εδώ όλο το email που μου ήρθε.

Μοναδική προσφορά για να συνδεθείτε στο ίντερνετ με το Starlink και να εξοικονομήσετε χρήματα για 24 μήνες


Starlink

1570x808.png

Έκπτωση 50% σε οποιοδήποτε πρόγραμμα για 24 μήνες

Το Starlink σάς αναζητά! Επανενεργοποιήστε την υπηρεσία σας έως τις 1 Δεκεμβρίου σε οποιοδήποτε πρόγραμμα και επωφεληθείτε από έκπτωση 50% στον μηνιαίο λογαριασμό σας για τους επόμενους 24 μήνες. Χωρίς συμβόλαια και μακροπρόθεσμες δεσμεύσεις.
Λάβετε υπόψη: Η έκπτωση 50% ισχύει μόνο για τις ακυρωμένες γραμμές υπηρεσίας σας. Θα ισχύει για 24 κύκλους χρέωσης μετά την ενεργοποίηση, αλλά δεν θα εφαρμοστεί στον λογαριασμό ενεργοποίησης.

Πώς να κάνετε επανενεργοποίηση

· Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στο Starlink.com
· Επιλέξτε «Η συνδρομή σας» από την καρτέλα «Αρχική σελίδα»
· Επιλέξτε «Διαχείριση» και «Ενεργοποίηση προγράμματος»
· Επιλέξτε το πρόγραμμά σας και πατήστε «Συνέχεια»

Περισσότερες λεπτομέρειες

· Ευελιξία προγράμματος: Κάντε κλικ εδώ για να δείτε όλες τις επιλογές προγράμματος, όπως το εφεδρικό πρόγραμμα έκτακτης ανάγκης και την απεριόριστη σύνδεση υψηλής ταχύτητας όπου κι αν βρίσκεστε.
·
Προϋποθέσεις συμμετοχής: Η έκπτωση ισχύει αποκλειστικά για την ακυρωμένη γραμμή υπηρεσίας σας. Μπορείτε να αλλάξετε πρόγραμμα ανά πάσα στιγμή και η έκπτωση προσαρμόζεται στο νέο πρόγραμμα.
·
Χωρίς κρυφές χρεώσεις: Δεν υπάρχουν χρεώσεις επανενεργοποίησης ή ακύρωσης.
·
Λεπτομέρειες χρέωσης: Η έκπτωση 50% εφαρμόζεται σε τιμολόγια ολόκληρου μήνα. Ο πρώτος μήνας σας υπολογίζεται αναλογικά και δεν μπορεί να ισχύσει έκπτωση. Θα δείτε την έκπτωση 50% στο δεύτερο τιμολόγιό σας.
·
Μετά από 24 μήνες: Η υπηρεσία επανέρχεται στην τυπική τιμολόγηση.
Αν έχετε απορίες ή χρειάζεστε περαιτέρω βοήθεια, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το τμήμα υποστήριξης.


Space Exploration Technologies Corp | 1 Rocket Road, Hawthorne, CA 90250
Δείτε τις Συχνές ερωτήσεις για το Starlink
Κατάργηση εγγραφής
X@Starlink