Starlink το δορυφορικό ίντερνετ της Space X

Μπα; Τι έγινε; τελείωσε το honeymoon; 🤣
Τα 40 ευρώ απεριόριστα έγιναν 60;
Μη ξεχνάς οτι 60€ δίναμε πριν 3+χρόνια, και τωρα παλι στην ιδια τιμη είναι... με καλύτερες υπηρεσίες και δωρεαν εξοπλισμο (και με επιλογες για λιγότερα!) Η κοιλια των 40€ ηταν μια ευχάριστη έκπληξη και οσοι προλάβαμε, είμασταν τυχεροί!

Μπα; Τι έγινε; τελείωσε το honeymoon; 🤣
Τα 40 ευρώ απεριόριστα έγιναν 60;
Μην μπερδεύεστε, απεριόριστα είναι. Η αλλαγή έχει να κάνει με την ταχύτητα μόνο. Και από εκεί που δεν έχεις καν ίντερνετ, τα 40 το μήνα για 200mbps, μια χαρά είναι.

Δεν υπάρχει πια η επιλογή να αγοράσεις τον εξοπλισμό και να ενεργοποιείς την υπηρεσία όταν την χρειάζεσαι;
Υπάρχει χρέωση 5 ευρώ το μήνα, για αναμονή με πολύ μικρό bandwidth ώστε να μπορείς να ενεργοποιήσεις όταν θέλεις. Αλλιώς μηδενική, αλλά δεν σου εγγυάται ότι θα έχει διαθέσιμο slot στην περιοχή σου για επανασύνδεση. Δεν νομίζω ότι έχει πολύ σημασία για Ελλάδα πάντως.

Εγώ που θέλω για το χωριό αλλά δεν με ενδιαφέρει για όλο το χρόνο τι κάνω;
Μπορώ να το έχω για 3-4 μήνες πχ το καλοκαίρι και απο επνα μήνα Χριστούγενα και Πάσχα;

Θυμάμαι είχε ο cosmote ένα πρόγραμμα τηλέφωνο+internet για καλοκαίρι , Χριστούγεννα και Πάσχα για το εξοχικό.
Εντάξει είναι αστείοι οι άνθρωποι.
240 ευρώ τον χρόνο για ΕΩΣ 24 ταχύτητα για 6 μήνες τον χρόνο...🤣🤣
Ενας manager δεν το έχει πάρει χαμπάρι ότι πουλάνε το double play έως 24 ταχύτητα στα 19,90 ;

Δυστυχώς Μπάμπη η πιο φθηνή λύση για unlimited είναι 4G router και κάρτα frog (cosmote) με 144 ευρώ τον χρόνο. Το τσάμπα πέθανε, δυστυχώς.

Μπορώ να το έχω για 3-4 μήνες πχ το καλοκαίρι και απο επνα μήνα Χριστούγενα και Πάσχα;
Δεν υπάρχει απ οτι διαβάζω πλεον παυση αλλα stanby mode με χαμηλο κοστος 5usd το μηνα, οπου στην ουσία διατηρει την συνδεση με χαμηλη ταχύτητα 500kbps για update στον εξοπλισμό και την ευρυθμη λειτουργία του. Χρησιμο κατ εμε αν εχεις συναγερμό ή άλλους αυτοματισμους και θες μια τυπική απομακρυσμένη εποπτεία του χώρου μέσω δικτυου με χαμηλή χρέωση. Επίσης ΔΕΝ ειναι σαφες αν αυτο το standby mode παρέχεται με τα νεα πακέτα οπου δινουν δωρεαν τον εξοπλισμο. Θέλει επικοινωνία ή απο πρώτο χέρι να μάθουμε κάποιον που το έχει κάνει.

Νομίζω ότι πλέον πρέπει να πας σε starlink σε όποιο πρόγραμμα θες αλλά με αρχική δέσμευση 12 μηνών, για να είναι δωρεάν ο εξοπλισμός, αλλιώς τον αγοράζεις.
Εάν είναι 12 μήνες σερί με δωρεάν τον εξοπλισμό, πληρώνεις πχ 29 τον μήνα για 12 μήνες και μετά διακόπτεις και επανασυνδέεις με τα 5 ευρώ ή με τα 0 και ότι ανέφερε παραπάνω ο @pontios που για την Ελλάδα δεν υπάρχει θέμα επανασύνδεσης γενικά. Ο εξοπλισμός εάν δεν τηρηθεί το 12μηνο είναι περίπου 350 ευρώ για αγορά. Μετά αν θες τον πουλάς φυσικά.

Και πάλι και 6 μήνες να το χρησιμοπιεί και να ΜΗΝ πληρώνει τα 5 ευρώ για επανασυνδέσεις, του βγαίνει 174 ευρώ τον χρόνο. Με τα 5 ευρώ φτάνει τα 200+ ευρώ. Ακριβό χόμπι για χωριό.....
Εξακολουθεί να κόβει τα torrents το starlink;

Εξακολουθεί να κόβει τα torrents το starlink;
Ναι.

Προσωπικά έχω να ασχοληθώ αμεσα με torrents πάνω από 5 χρόνια.
Έμμεσα όταν χρησιμοποιουσα το stremio πριν αρχίσουν "πεφτουν" τα plug-in.

Όταν έχεις στην περιοχή σου "έως 24" με πραγματικά 11, δεν είναι αποτρεπτικός παράγοντας τα torrents...

Και το 4g μόνο cosmote που σου βγαίνει ακριβότερο από το starlink .

Εντάξει, είναι προσωπική επιλογή προς τα που πας.
πχ το να παίξεις με 4g ή 5g (αν υπάρχει) είναι επιλογή, αν δεν έχει θέμα σήματος, αν δεν μπουκώνει ανά περιόδους, αν έχει απεριόριστα δεδομένα, κτλ.
Το starlink δεν είναι φθηνό γενικά αλλά είναι σταθερό, ότι πληρώνεις - έχεις, δεν επηρεάζεται από καιρό και η δέσμευση με τα συμβόλαια δεν υπάρχει γενικά, ανάλογα με το πως αποφασίσεις να κινηθείς με τον εξοπλισμό.
Υπάρχουν promo περίοδοι που τον δίνει δωρέαν χωρίς καν δέσμευση 12 μηνών, άλλες φορές τον δίνει δωρεάν με 12 μήνες, άλλες φορές τον δίνει μισή χωρίς δέσμευση, για 2+χρόνια η συνδρομή ήταν για 40 ευρώ με το απεριόριστο bandwidth, μετά έβαλε το oikiako light με τα 29 ευρώ που θεωρητικά κόβει στα 200mbps αν και στην πράξη εδώ στην Ελλάδα κόφτες δεν έχουμε δει ποτέ γιατί δεν υπάρχει κορεσμός στους χρήστες (ακόμα τουλάχιστον), τώρα έβαλε 3 πακέτα με άλλους κόφτες και άλλες τιμές.

Πως βγαίνει ακριβότερα από starlink αν πάρει την frog με τα 144 ευρώ;
Ο εξοπλισμός τζαμπα;
Και για ποιο πακέτο της frog μιλαμε;

Ένα unlimited week βλέπω που σου βγαίνει 28€ το μήνα

Last edited:
Ο εξοπλισμός τζαμπα;
Και για ποιο πακέτο της frog μιλαμε;

Ένα unlimited week βλέπω που σου βγαίνει 28€ το μήνα
Στα καταστήματα της Frog σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (και μόνο εκεί) πωλείται πακέτο με απεριόριστα δεδομένα και 60' το μήνα με κόστος 144€. Το χρησιμοποιώ εδώ και 2 χρόνια χωρίς πρόβλημα. Σε λίγες μέρες θα πάω Αθήνα για να το πάρω για 3η χρονιά.

Sent from my SM-A366B using Tapatalk

• Like
Reactions: songless_bird
Στα καταστήματα της Frog σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (και μόνο εκεί) πωλείται πακέτο με απεριόριστα δεδομένα και 60' το μήνα με κόστος 144€. Το χρησιμοποιώ εδώ και 2 χρόνια χωρίς πρόβλημα. Σε λίγες μέρες θα πάω Αθήνα για να το πάρω για 3η χρονιά.

Sent from my SM-A366B using Tapatalk
Και πάλι με έναν καλό εξοπλισμό έρχομαι κοντά στο κόστος του starlink . Και δεν έχω το άγχος τα καλοκαίρια.

Ξενοδοχείο πάντως δίπλα στο πατρικό μου στο χωριό έβαλε starlink γιατί δεν άντεχε άλλο με πατέντες.

Πώς είναι κοντά? 350 έχει μόνο η συνδρομή στο starlink. Ενα 5g ρουτερ ξεκινάει από 150 ή λιγότερο σε μεταχειρισμένο, οπότε λιγότερο από 300 μαζί με τον εξοπλισμό για το frog.

Πώς είναι κοντά? 350 έχει μόνο η συνδρομή στο starlink. Ενα 5g ρουτερ ξεκινάει από 150 ή λιγότερο σε μεταχειρισμένο, οπότε λιγότερο από 300 μαζί με τον εξοπλισμό για το frog.
Ο εξοπλισμός στο starlink ειναι δωρεάν.
Και αν θες βρίσκεις και μεταχειρισμένα...

Δηλαδή τώρα συγκρίνουμε μια αξιόπιστη υπηρεσία με ένα αμφίβολο σήμα 5g για 50€ διαφορα ; Και ως καλύτερη λύση είναι μία αποκλειστική προσφορά καρτοκινητης σε φυσικό κατάστημα ;

Δοκίμασα να δω ταχύτητες με 4g που ειναι πιο φθηνός ο εξοπλισμός και έπιασα 130/1(!)
15 λεπτά έξω από τη Θεσσαλονίκη....

Το καλοκαίρι το 5G είναι σχεδόν άχρηστο τους περισσότερους θερινούς προορισμούς.
Φίλος μου με nova 4g το καλοκαίρι στα Νέα Μουδανιά ειναι χειρότερα και από 24αρα...
Δεν μιλαω καν για 15αυγουστο. Εκεί έχουν θέμα μέχρι και οι σταθερές γραμμές.

• Like
Reactions: karajim80