Σταθεροποιητής τάσης

βρε παλλικαρι μου με ποια κριτηρια επελεξες αυτο το προιον ???? Αυτο που εχεις ανεβασει ειναι απλα ενα απλο πολυπριζο σχεδιασμενο να μπορει να μπει σε ικριωμα 19" ...τιποτα αλλο ..

βρε παλλικαρι μου με ποια κριτηρια επελεξες αυτο το προιον ???? Αυτο που εχεις ανεβασει ειναι απλα ενα απλο πολυπριζο σχεδιασμενο να μπορει να μπει σε ικριωμα 19" ...τιποτα αλλο ..

Ψαχνοντας για power conditioner στο google, αν δεις και η κατηγορια που βρισκεται λεγεται power conditioning, πολυ θελει να την πατησει ενας ασχεξ; :huh2:

Ναι ...καταλαβα ...η ιδια λογικη υπαρχει και σε οσους πουλανε και αγοραζουν σταθεροποιητες τασεως ... γενικα αγοραζουν ενα προιον χωρις να ξερουν τι κανει ....

Ναι ...καταλαβα ...η ιδια λογικη υπαρχει και σε οσους πουλανε και αγοραζουν σταθεροποιητες τασεως ... γενικα αγοραζουν ενα προιον χωρις να ξερουν τι κανει ....

Mα γι'αυτο ρωταμε πριν κανουμε την πατατα.
Kαποια προταση για την περιπτωση μου; :a0210:

φτηνη λυση απλο πολυπριζο με ασφαλεια +ασφαλιστικο υπερτασης κοστος απο 25 μεχρι 100 ανβρω conditioner βρισκεις στην αγορα αξιοπρεπη απο 180 ανβρω και πανω Γενικα παντως ο συνδυασμος και των δυο ειναι ( κατα την αποψη μου η καλυτερη λυση )

εναλλακτικα UPS στην ισχυ που χρειαζεσαι αλλα αυτο εχει νοημα μονο οταν το ups ειναι τεχνολογιας ONLINE οποτε συζηταμε για κοστος πανω απο 500 ανβρω

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

Kαταρχας σε ευχαριστω για τον κοπο που μπηκες και μου απαντησες,διαβασα κ τις 18 σελιδες και παρατηρησα οτι παντα δινεις τεκμηριωμενες απαντησεις οποτε εκτιμαω την γνωμη σου.Καταδευτερων οντως εχεις ενα παραξενο υφακι αλλα δεν θα το παρεξηγησω,το γνωριζω πως ειναι κουραστικο να απαντας συνεχως σε μη λογικες ερωτησεις.

Ποσο μυαλο θελει καποιος να καταλαβει οτι η υποταση μπορει να ειναι υπευθυνη για το αν ενα μηχανημα δε λειτουργει η δεν λειτουργει σωστα αλλα δεν εχει απολυτως κανεναν λογο για να καει αν η ταση ειναι χαμηλοτερη απο οτι πρεπει ...Βλακειες τετοιου τυπου λενεοι ασχετοι ηλεκτρολογοι της σειρας , πωλητες αντιπροσωπειας , και πωλητες σε πολυκαταστηματα τυπου Κωτσοβολος οταν οι συσκευες που πουλανε εχουν χαλασει και δεν υπαρχει καποια αλλη λογικη η πειστικη εξηγηση .
1)Κανεις λαθος,οπως και ανεφερα το προβλημα μου ειναι καταρχας που σβηνουν τα dreambox και για αυτο θεωρησα πως ειναι θεμα υποτασης.Κανω λαθος?Αν οχι προς α που ψαχνομαι.

Η Υποταση απο μονη της δεν φταιει για τιποτα απο αυτα που σου συνεβησαν ....στην απιθανη περιπτωση που εχεις ηλεκτρολογικο θεμα η θεμα ΔΕΗ δεν ειναι προβλημα οταν "πεφτει" για οποιο λογο το ρευμα . Το κυριως προβλημα ειναι το ποσο πολυ και το ποσο αποτομα ερχεται το ρευμα πισω .
Λογικοτατο οποτε χρειαζομαι "αφαλατωτη"(σε σχεση με την παρομοιωση που εκανες σε προηγουμενο ποστ)?

Τελος ο σαθεροποιητης θα μπορουσε μονο να σε βοηθησει αν για καποιο πολυ παραξενο λογο εχεις μονιμη υπερταση πανω απο 240 βολτ γιατι κατα τα αλλα σε ολες τις προηγουμενες περπιτωσεις που αναφερω ο σταθεροποιητης δεν εχει την αναλογη ταχυτητα που χρειαζεται ωστε να προλαβει να διορθωσει ο προβλημα , συν οτι η δουλεια του ειναι να διορθωνει μονο την ταση του ρευματος και οχι τα σουπιδια που μπορει να περιεχει μεσα απο την ΠΑροχη της ΔΕΗ η τον υποτιθεμενη βλαβη που εχει ο ηλεκτρολογικος σου πινακας ...

αυτα ...

Δυστηχως ατυχες που ανεφερα το καψιμο των τηλεορασεων μιας και ηταν αρκετα ταλαιπωρημενες και καλοδουλεμενες με αποτελεσμα να αποπροσανατολησει την ολη συζητηση.
Οσο για το μεγεθος,συγνωμη για την αφελεια μου, αλλα ολα τα μηχανηματα βρισκονται μεσα σε ξυλινα κουτια σε εξωτερικο χωρο πολυ κοντα σε θαλασσα.Οποτε ο χωρος που θα μπορουσε να μπει ειναι περιορισμενος.
Εαν δεν υπαρχει ενναλακτικη θα αναγκαστω στο κλεισιμο/ανοιγμα του καταστηματος να τα μετακινω.

φτηνη λυση απλο πολυπριζο με ασφαλεια +ασφαλιστικο υπερτασης κοστος απο 25 μεχρι 100 ανβρω conditioner βρισκεις στην αγορα αξιοπρεπη απο 180 ανβρω και πανω Γενικα παντως ο συνδυασμος και των δυο ειναι ( κατα την αποψη μου η καλυτερη λυση )

εναλλακτικα UPS στην ισχυ που χρειαζεσαι αλλα αυτο εχει νοημα μονο οταν το ups ειναι τεχνολογιας ONLINE οποτε συζηταμε για κοστος πανω απο 500 ανβρω

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

Έχω την εντύπωση ότι τα πολύμπριζα ασφαλείας αφορούν αντικεραυνική προστασία (παρεμβαίνουν σε τάσεις > 800 V), οπότε δεν θα προσφέρουν και πολλά στην συγκεκριμένη περίπτωση.

Μπορεί ο ρυθμιστής της APC να είναι απλοϊκός, αλλά θα επιτρέψει σε μια συσκευή να λειτουργήσει με τάση εισόδου 166-280V, και θα κόψει τάσεις πάνω από 300V. Μπορεί ένα conditioner να προσφέρει καλύτερη προστασία, αλλά ίσως να μην είναι απαραίτητο στην συγκεκριμένη περίπτωση (και να γλυτώσει και κόστος και κατανάλωση ενέργειας).

Αν και το καλύτερο είναι να βρεθεί πρώτα η πηγή του προβλήματος.

Περαν του οτι αισθανομαι περηφανος ως ενεργο μελος σε ενα καλο φορουμ τελικα εχει και την πλακα του ....

προσπαθουμε να σου εξηγησουμε οτι κανενα διακοπτικο τροφοδοτικο δεν θα καει αν η ταση απο 220 φτασει 245 ισως μαλιστα να δουλευει και πιο ξεκουραστα σε αυτη την ταση ( λεω ισως ) αντιθετα το τροφοδοτικο της 50αρας σου θα αμολησει τον μπλε καπνο του οταν η ταση ειναι μια χαρα 220 ας πουμε και στην γραμμη υπαρξει εστω και ενας σπινθιρισμος ( spike / surge ) που μπορει να προερχεται απο ενα εκατομυριο λογους τους οποιος δεν μπορει να καλυψει ενα τετοιος σταθεροποιητης ειδικοτερα οταν η ταση ειναι σωστη γιατι τοτε απλα δεν δουλευει ο σταθεροπιητης σου και ειναι σε bypass mode με ρελε ( και λογικα εφοσον δεν χρειαζεται να σταθεροπιησει τιποτα )

λογοι για βρωμιες στο ρευμα :
πλυντηρια
κλιματιστικα
ψυγεια
οτιδηποτε εχει μεγαλο ηλεκτρικο μοτερ
διακοπη ρευματος με αναπηδηση ( ξαφνικα σε μικρο χρονικο διαστημα "ανοιγοκλεινει " το ρευμα )
Ο γειτονας που κολλαει κατι με την ηλεκτροκολληση
Η γυναικα σου που βαζει στην ιδια φαση μια κακης ποιοτητας μεγαλης ισχυος ηλεκτρικη σκουπα
ενας κεραυνος που επεσε σε κολονα της ΔΕΗ 15 χιλιομετρα μακρυα απο το σπιτι σου
ενας μεγαλος καταναλωτης πχ εργοστασιο την ωρα που ξεκιναει η σταματει μια αντιστοιχη μεγαλη καταναλωση

αυτα ειναι που ηρθαν στο μυαλο πολυ προχειρα και ειναι κατα κανονα α πραγματα που βρωμιχζουν το ρευμα μας

Αυτη ειναι η αποψη μου .... περα απο αυτο αγορασε οσους σταθεροποιητες θελεις (οταν την κανει το τροφοδοτικο απο καποια συσκευη σου το μονο που θα μπορεσω να κανω αν την φερεις στο δικο μου εργαστηριο ειναι να σου κανω μια καλυτερη τιμη μια και εσυ εισαι μελος του φορουμ .

( ελπιζω τουλαχιστον μια και δεν μοιραζομαστε την ιδια αποψη για την ποιοτητα του ρευματος ... ελπιζω τουλαχιστον να μοιραζομαστε το ιδιο χουμορ )

Με Φιλικη διαθεση και για λιγο καλαμπουρι
Σακης Πετροπουλος

Μην ανησυχεις,με το χιουμορ τα παω καλα.
Εν ολιγοις για να'χουμε το κεφαλι μας κ προπαντως τον εξοπλισμο μας ησυχο απ'τις οποιες ανωμαλιες στο ρευμα ποια ειναι η προτεινομενη λυση περαν του online ups;Μεχρι στιγμης μας πουλουσανε σταθεροποιητες γι'αυτη τη δουλεια οπως βλεπεις...

Κατα την δικη μου αποψη ενα απλο conditioner το οποιο θα πρεπει απλα να εχει και ασφαλιστικο + ασφαλιστικο υπερτασης και δεν εχεις κανενα απολυτως προβλημα για ολες τις συσκευες .

Ο μονος παραγωντας που θα παιξει ρολο ειναι η γειωση να ειναι αξιοπρεπης οχι τιποτα ιδιαιτερο μπορει στην συγεκριμενη περιπτωση να σου κανει και η γνωστη παλια ουδετερογειωση αλλα αν ολα τα παραπανω εχουν και αντικεραυνικη προστασια αναμενεται να μην λειτουργει σωστα και να μην καταφερει να σε προστατεψει αν πεσει κεραυνος στην ΔΕΗ .... αντιστοιχα και στην τηλεφωνια ( σε περιπτωση που ολα αυτα εχουν επαφη μεσω ΙΡ τηλεορασης)

Αν εισαι για μεγαλη δαπανη με αρκετα ανβρω μπορεις να πας και σε UPS αλλα αυτο μπορει να ειναι μονο τεχνολογιας online οπου φροντιζει τα παντα μεχρι αι την συχνοτητα του δικτυου .

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

** *
Σήμερα ο σταθεροποίησης τάσης που έχω εδω και 2 μόλις μήνες, tele sdc 2000va έκανε ένα τσαφ , έριξε το ρελε στον πίνακα , το οποίο δεν σηκώνοταν αν δεν τον έβγαζα απο την πρίζα. Όταν τον έβγαλα διαπίστωσα οτι απο τις γριλιες είχε καπνίσει και τις είχε μαυρισει , ενώ είχε κάνει και ένα μικρό καρουμπαλο στραβωνοντας την λαμαρίνα.

Φυσικά όταν ξαναεπιχειρησα να τον βάλω σε άλλη πρίζα απλώς ξανά έριχνε το ρελε.

Τι να συνέβη? φαντάζομαι ότι καλύπτονται απο την εγγύηση. Σωστά?

Καλα Οκ. Αυτο όμως τι έπαθε?

85 ευρω έδωσα πριν 2 μήνες, δεν είμαι για αλλα....θα ζητήσω κάλυψη απο εγγύηση.

Φυσικά να ζητήσεις. Είναι απαράδεκτο συσκευή προστασίας από προβλήματα στην παροχή ρεύματος να χαλά...

Διαβαστε ορους εγγύησης της tele που είναι δικος μου σταθεροποιητης, φυσικα εγω δε το πηρα απο αυτους αλλα απο ενα ιντερνομαγαζο,

http://www.tele.gr/gr/content/terms

Όροι Εγγύησης
1. Η εγγύηση καλύπτει τα αποδεδειγμένα εκ κατασκευής ελαττωματικά εξαρτήματα και δωρεάν αντικατάσταση αυτών για διάρκεια ενός (1) έτους από την ημερομηνία αγοράς. Σε καμία περίπτωση η συσκευή δεν αντικαθίσταται παρά μόνον όταν κριθεί αναγκαίο από την TELEIMPEX AE.
2. Η Φόρμα Επισκευής πρέπει να είναι συμπληρωμένη πλήρως και να επισυνάπτεται το παραστατικό πώλησης.
3. Δεν πρέπει να έχει γίνει καμία τροποποίηση της συσκευής.
4. Η συσκευή δεν πρέπει να έχει ανοιχτεί από μη εξουσιοδοτημένο τεχνικό.
5. Η εγγύηση δεν παρέχει το δικαίωμα καμίας άλλης αποζημίωσης πέρα από την αποκατάσταση της βλάβης.
6. Η επισκευή γίνεται στο εργαστήριο της TELEIMPEX Α.Ε. στην έδρα της.
7. Η εγγύηση καλύπτει τον αρχικό αγοραστή και δεν μεταβιβάζεται.
8. Αντικατάσταση προϊόντος δεν σημαίνει επέκταση της εγγύησης.

Η ΕΓΓΥΗΣΗ ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΕΙ

1. Τα έξοδα μεταφοράς (παραλαβής και παράδοσης)
2. Βλάβες που προκλήθηκαν από κακό χειρισμό, εσφαλμένη χρήση, χτύπημα, λάθος σύνδεση, αυξομείωση τάσης δικτύου, βραχυκύκλωμα, πυρκαγιά, ακραία θερμοκρασία, υγρασία, καιρικά φαινόμενα (κεραυνό, πλημμύρα, έκθεση σε ήλιο)
3. Καμένα μεγάφωνα & crossover, καμένες οθόνες, καμένα τροφοδοτικά και πλακέτες, καμένα CCD και CMOS καμερών, κάψες μικροφώνων.
4. Σπασμένες, στραπατσαρισμένες ή γρατζουνισμένες προσόψεις και κουτιά.
5. Αναβαθμίσεις, τροποποιήσεις, βελτιώσεις ή εξελίξεις που μπορούν να γίνουν σε όμοιες συσκευές.
6. Αναλώσιμα υλικά (μπαταρίες, μύτες κολλητηριών, λάμπες, LED κτλ)
7. Καθαρισμό και συντήρηση συσκευών.

Συνήθως όταν στελνεις κάτι για έλεγχο-επισκευή ή αντκατάσταση το κόστος επιστροφής δεν το χρεώνεται ο πωλητής?

Δλδ τον σταθεροποιητη τάσης που αγορασα για να με προστατεύει απο αυξομειώσειςτης τασης, γράφει ότι δεν με καλύπτει σε περίπτωση που η βλάβη προκληθεί από αυξομείωση?!!!
8. Αντικατάσταση προϊόντος δεν σημαίνει επέκταση της εγγύησης.
Δλδ αν χαλασει στους 10 μηνες εντος εγγύησης σου δινουν μια συσκευη που θα εχει κάλυψη εγγύηση για 2 μήνες?!!

Last edited:
Κάποιοι από τους όρους αυτούς δεν είναι σύννομοι. Η νομοθεσία σαφώς επιβάλει ανανέωση της εγγύησης με την αντικατάσταση της συσκευής.

Το πρόβλημα είναι ότι αγοράζεις (και άρα επιβραβεύεις με τα χρήματά σου) εταιρίες με τέτοιες πρακτικές.

Εσένα δεν σε νοιάζει το πως και γιατί χάλασε. Ζήτα άμεση αντικατάσταση, και αν σου πουν ότι χάλασε από αυξομείωση τάσης, πες τους να στο αποδείξουν ότι συνέβη.

** *
Σήμερα ο σταθεροποίησης τάσης που έχω εδω και 2 μόλις μήνες, tele sdc 2000va έκανε ένα τσαφ , έριξε το ρελε στον πίνακα , το οποίο δεν σηκώνοταν αν δεν τον έβγαζα απο την πρίζα. Όταν τον έβγαλα διαπίστωσα οτι απο τις γριλιες είχε καπνίσει και τις είχε μαυρισει , ενώ είχε κάνει και ένα μικρό καρουμπαλο στραβωνοντας την λαμαρίνα.

Φυσικά όταν ξαναεπιχειρησα να τον βάλω σε άλλη πρίζα απλώς ξανά έριχνε το ρελε.

Τι να συνέβη? φαντάζομαι ότι καλύπτονται απο την εγγύηση. Σωστά?

χμμμ Βλεπω υψηλης ποιοτητας μηχανημα .... μπραβο !!!

Kαλησπέρα !

Εδώ και μια πενταετία περίπου ασχολήθηκα να μάθω τι είναι το Power conditioner και αγόρασα το πρώτο μου ένα τις panamax το μειονέκτημά του ήταν οτι είχε τροφοδοσία μονο 110 V οπότε αναγκαστικά ήθελε μετασχηματιστή πριν.
Διαβάζοντας κάποια μηνύματα σχετικά με το ποιο Power conditioner να αγοράσω είπα να καταθέσω τα δικά μου βιώματα.

Τι είναι το Power conditioner :

http://en.wikipedia.org/wiki/Power_conditioner

Τι είναι οι Ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές :

http://en.wikipedia.org/wiki/Electromagnetic_interference

Αξιόπιστοι κατασκευαστές με την ένοια οτι τα μηχανημάτα τους κάνουν αυτά που υπόσχονται ! (Η σειρά ειναι τυχαία....)

http://www.changlightspeed.com/
http://www.psaudio.com/
http://www.shunyata.com/
http://www.richardgrayspowercompany.com/
http://www.panamax.com/
http://www.purepoweraps.com/
http://www.furutech.com/a2008/product2.asp?prodNo=267

Φυσικά μπορεί καποιός φίλος να βρεθεί και να πει πως λες οτι ειναι αξιόπιστος ? εγω είχα την τάδε συσκευή και ο ήχος που πήρα ηταν χάλια...
Δε διαφωνώ απλά διαβάζοντας σε φόρα του εξωτερικου(ακομά και εδώ) και σε περιοδικά του χώρου, έχοντας εγώ η καποιός φίλος μου κάποια συσκευή (έχω ακούσει μοντέλα απο τους πέντε πρώτους κατασκεύαστές στημένα σε διαφορετικά συστήματα και έχουν περασει απ τα χέρια μου κάποια) προσωπικά πιστεύω οτι είναι αξιόπιστα.