Σταθερός μεν αλλά....

To ειχα πετυχει κι εγω αυτο. Εχει κανει δουλεια ο τυπος.

Τελικως περιμενω τον CANON 28/1.8, μεταχειρισμενο απο το EBAY. Κοστος 255 λιρες [φακος + φιλτρο UV + hood] με τα μεταφορικα.

Ηρθε εχθες ο φακος.

Δεν εχω ασχοληθει ακομα, παντως ειναι σε πολυ καλη κατασταση, ο φιλος μας τον προσεξε. Καποια σημαδακια εχει το πλαστικο για τον ηλιο, οπως το ειχε γραψει στην περιγραφη...

Παντως περναει φως, πολυ φως.

Οι πρωτες φωτογραφιες με τον φακο.

Το μεγεθος, το βαρος, και η αισθηση στο χερι με το Lens hood πανω ειναι πολυ σωστα.

Με χαμηλο φως λαμπας δωματιου εχθες εβγαλα αυτες.

attachment.php

attachment.php

Ειναι με ISO 800.
Δεν ειναι πολυ καθαρες, μαλλον λογω κινουμενου θεματος. Δεν ειναι οι συνθηκες για να κρινουμε την οξυτητα του φακου, που απ'οτι λενε παντως δεν ειναι και το φορτε του.

Μου αρεσει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ το πως θολωνει το φοντο. Ειδικα στην πρωτη, τα ποδια δεν φαινονται.

Attachments

• IMG_7441 resize.jpg
    IMG_7441 resize.jpg
    33 KB · Views: 98
  • IMG_7438 crop resize web.jpg
    IMG_7438 crop resize web.jpg
    38.6 KB · Views: 98
Οι πρωτες φωτογραφιες με τον φακο.

Το μεγεθος, το βαρος, και η αισθηση στο χερι με το Lens hood πανω ειναι πολυ σωστα.

Με χαμηλο φως λαμπας δωματιου εχθες εβγαλα αυτες.

attachment.php

attachment.php

Ειναι με ISO 800.
Δεν ειναι πολυ καθαρες, μαλλον λογω κινουμενου θεματος. Δεν ειναι οι συνθηκες για να κρινουμε την οξυτητα του φακου, που απ'οτι λενε παντως δεν ειναι και το φορτε του.

Μου αρεσει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ το πως θολωνει το φοντο. Ειδικα στην πρωτη, τα ποδια δεν φαινονται.

μιλούμε για τον canon 28/1.8?

Μετά από αρκετές προσπάθειες έκλεισα σήμερα τον 50/1.8 στα 50 ευρώ.

Περιμένω πως και πως να φθάσει στα χέρια μου..................:presents2:

Μόλις έφτασε σε άριστη κατάσταση.

Μια βοήθεια μόνο, κάπου (στο DPGR νομίζω) λέγανε ότι για να δουλέψει στη D60 πρέπει να τον κλειδώσω στο f22.

Ξέρει κάποιος λεπτομέρειες?

Μόλις έφτασε σε άριστη κατάσταση.

Μια βοήθεια μόνο, κάπου (στο DPGR νομίζω) λέγανε ότι για να δουλέψει στη D60 πρέπει να τον κλειδώσω στο f22.

Ξέρει κάποιος λεπτομέρειες?

Ναι, φυσικά. Όλοι οι φακοί της ΝΙΚΟΝ, TAMRON, SIGMA, TOKINA με δαχτυλίδι διαφραγμάτων, πρέπει να μπουν στο πιο κλειστό (συνήθως 22, αλλά υπάρχουν και κάποιοι με 32) προκειμένου να αναλάβει η μηχανή τον έλεγχο του διαφράγματος. Αλλιώς θα εμφανιστεί στην οθόνη μήνυμα F33. Δεν είναι κάτι σοβαρό πάντως.

με γειά σου. Πριν ξεκινήσεις τράβα μια σειρά καρέ από το πιο ανοιχτό στο πιο κλειστό διάφραγμα για να είσαι ήσυχος ότι δεν έχει πρόβλημα ο φακός.

Ναι, φυσικά. Όλοι οι φακοί της ΝΙΚΟΝ, TAMRON, SIGMA, TOKINA με δαχτυλίδι διαφραγμάτων, πρέπει να μπουν στο πιο κλειστό (συνήθως 22, αλλά υπάρχουν και κάποιοι με 32) προκειμένου να αναλάβει η μηχανή τον έλεγχο του διαφράγματος. Αλλιώς θα εμφανιστεί στην οθόνη μήνυμα F33. Δεν είναι κάτι σοβαρό πάντως.

με γειά σου. Πριν ξεκινήσεις τράβα μια σειρά καρέ από το πιο ανοιχτό στο πιο κλειστό διάφραγμα για να είσαι ήσυχος ότι δεν έχει πρόβλημα ο φακός.

Ευχαριστώ Βλάση.
Αυτό σκοπεύω να κάνω.

Με γειά σου.. Ο φακός ειναι πολύ καλός και τον πήρες σχεδον τζάμπα :grinning-smiley-043

Προσεξε να τον κλειδώσεις με το διακοπτάκι στο μεγιστο (πιο κλειστο) διαφραγμα του (f22) και μετά δώστου να καταλάβει...

Με γειά σου.. Ο φακός ειναι πολύ καλός και τον πήρες σχεδον τζάμπα :grinning-smiley-043

Προσεξε να τον κλειδώσεις με το διακοπτάκι στο μεγιστο (πιο κλειστο) διαφραγμα του (f22) και μετά δώστου να καταλάβει...

Ευχαριστώ Γιώργο.

Μέχρι τώρα ήμουν έως f3.5 πρέπει να συνηθήσω και τα πιο φωτεινά διαφράγματα.

Και manual εστίαση.......... Μια χαρά σχολείο είναι.

@jim

Με γεια. Συντομα θα διαπιστωσεις οτι το διαφραγμα κανει πολυ καλο παιχνιδι.

Αυτες ειναι απο το Μουσειο Κρασιου στη Σαντορινη, στο οινοποιειο Κουτσογιαννοπουλου.

CANON 450D + CANON 28mm f/1.8

attachment.php

f2.2 1/30

attachment.php

f2.2 1/13

attachment.php

f2.2 1/40

attachment.php

f2.2 1/40

Ολες ISO 800.

Δε νομιζω οτι με πολλους φακους θα μπορουσαν να βγουν σε αυτες τις συνθηκες φωτογραφιες που να ειναι αποδεκτες. Φυσικα αρκετες βγηκαν κουνημενες.

Αν ειχε και is θα σκοτωνε ο φακος. Θα εκανε και ενα χιλιαρικο....
Κανενας σταθερος δεν εχει ομως, ξερει κανεις γιατι?

Attachments

• IMG_7863 web 1500.jpg
    IMG_7863 web 1500.jpg
    62.9 KB · Views: 33
  • IMG_7859 web 1500.jpg
    IMG_7859 web 1500.jpg
    85.4 KB · Views: 33
  • IMG_7811 web 1500.jpg
    IMG_7811 web 1500.jpg
    93.3 KB · Views: 33
  • IMG_7846 web 1500.jpg
    IMG_7846 web 1500.jpg
    78.3 KB · Views: 33
Αν ειχε και is θα σκοτωνε ο φακος. Θα εκανε και ενα χιλιαρικο....
Κανενας σταθερος δεν εχει ομως, ξερει κανεις γιατι?

Υπάρχουν σταθεροί που έχουν. Απλά είναι σε μεγάλα μήκη....

Εκπληκτικές οι φωτογραφίες σου!:grinning-smiley-043

Αυτες ειναι απο εξωτερικο χωρο με τον ιδιο φακο, πιο κλειστο.

attachment.php

f/9

attachment.php

f/5.6

attachment.php

f/8

Attachments

• IMG_7902 web 1500.jpg
    IMG_7902 web 1500.jpg
    136.7 KB · Views: 33
  • IMG_7912 web 1500.jpg
    IMG_7912 web 1500.jpg
    105.8 KB · Views: 34
  • IMG_7872 web 1500.jpg
    IMG_7872 web 1500.jpg
    97.3 KB · Views: 31
Last edited:
Ναι .. και ειδικά μερικοι ..

Εγώ λιγουρεύομαι την ..cream machine της Nikon, τον AF 85 f1.4 αλλά δεν κατεβαίνει κατω από το χιλιαρικο ο ατιμος.. Βεβαια το να παιζεις με τοσο ρηχό βαθος πεδιου θελει εξασκηση και προσοχή ...

Ναι .. και ειδικά μερικοι ..

Εγώ λιγουρεύομαι την ..cream machine της Nikon, τον AF 85 f1.4 αλλά δεν κατεβαίνει κατω από το χιλιαρικο ο ατιμος.. Βεβαια το να παιζεις με τοσο ρηχό βαθος πεδιου θελει εξασκηση και προσοχή ...

Αξίζει η διαφορά 1.4-1.8?

Για τον 50άρη έλεγαν πως δεν αξίζει τόσο μεγάλη διαφορά χρημάτων.
Βέβαια ήταν καλύτερο και το υλικό του φακού του 1.4!
Δε ξέρω................................

Για ερασιτεχνική χρήση. νομιζω πως οχι.. Σκεψου οτι π.χ ο 85αρης 1.8 κοστίζει 390 Eυρώ ενώ για να πας στον 1.4 η τιμή εκτοξεύεται στα 1000 Ευρώ.

Νομίζω ως "cream machine" αναφέρονται στον 135/2.

Αλλά και αρκετοί παλιοί σταθεροί Nikkor έχουν καλό φόντο. Πχ ο 135/2.8 γράφει μια χαρά.