Η τεχνική είναι πολύ γνωστή πάντως
και την εφαρμόζει εδώ και αρκετά χρόνια και η Velodyne στα υπογούφερ της.
Έχει τρομερά αποτελέσματα και πραγματικά χαμηλές παραμορφώσεις,
επιπλέον έχει και μεγαλύτερες οφέλιμες στάθμες!
...
Έχω ακούσει Genesis, πρόκειται για μια κατηγορία μόνο του, αλλά πολύ
ακριβό!!!
Πολύ πριν τη Velodyne, την είχε λανσάρει εμπορικά η Philips με τη σειρά ηχείων motional feedback, όπως το 541:
Τώρα σχετικά με τα Genesis, φίλοι έχουν και μου δίνουν τη χαρά ν' ακούω συχνά τα παλιά Genesis II, τα
καλύτερα ηχεία που έχω ακούσει ποτέ, με μεγάλη διαφορά από τα υπόλοιπα. Το περασμένο Σάββατο ακούσαμε στο σύστημα τους (με πάρα πολύ καλή αναλογική πηγή και εξαιρετικά ενισχυτικά), τη θαυμάσια σοβιετική ηχογράφηση και εξαιρετική εκτύπωση σε βινύλιο Philips, του Μπαρίς Γκαντουνώφ του Μούσοργκσκυ, με το Φεντοσέγιεφ. Ήταν η μόνη φορά, επαναλαμβάνω η
μόνη φορά, που το αποτέλεσμα από μουσικής/ηχητικής άποψης
ξεπερνούσε αυτό της παράστασης στο Μέγαρο λίγες εβδομάδες νωρίτερα!!!!!
Οι λόγοι γι' αυτό είναι εύκολα εξηγήσιμοι:
- Καλύτερη ερμηνεία από μαέστρο, ορχήστρα και φωνές σε σχέση με αυτήν της παράστασης.
- Η στουντιακή ηχογράφηση 'έπιανε' λεπτομέρειες χωρίς να ζορίζει τους τραγουδιστές, σε αντίθεση με τη ζωντανή ερμηνεία που έπρεπε να φτάσει στη μέση της αίθουσας όπου καθόμουν.
- Το σύστημα ήταν εξαιρετικό και τα ηχεία απολύτως κορυφαία, παρά τους σοβαρούς περιορισμούς του χώρου.
Φυσικά κανείς από την ευτυχή ομάδα των τεσσάρων παρευρισκόμενων ακροατών δεν ασχολήθηκε με χαϊεντάδικες γλαφυρότητες, απλά μαγεύτηκε άμεσα και χωρίς δεύτερη κουβέντα από το αποτέλεσμα και μετά δε χορταίναμε ν' απολαμβάνουμε το αριστούργημα του Μούσοργκσκυ.