Στάθμη ακρόασης

koita3e Macmod, dystyxws oi vomoi tns fysikns 9elouv ta 16Hz va exouv megales apostaseis!! Auto dev allazei dystyxws. Av 8eleis va akous/ais8avesai 16 kyklous(eimaste favatikoi sto eklnsiastiko orgavo blepeis) kai va exeis tnv eukriveia tou orgavou xwris blakwdn mpoumarismata apo bassreflex, tote dystyxws dev yparxei allos tropos, dei3e mou esy evav allo tropo va epityxeis auto!
Fysika eisai kalodexoumevos gia eva n polla akousmata, 8a eisai o 4os tns pareas tote pou 8a episkefteis to 8nrio.

IK
Asteieuesai?????
Tote prepei va snkwseis OLO to spiti av tis 8eleis va stis steilw stnv Ellada gia kapoio akousma

Σπυρο, αυτα που γραφεις και στα οποια αναφερεσαι (στα ηχεια σου) σε καποιους ειναι εντελως αγνωστα...

ετοιμαζομαι για σουηδια-bye-, για τον βιολογο (καταλαβαινεις με ποιον συναντηθηκα ετσι?)

.

Απάντηση: Re: Στάθμη ακρόασης

koita3e Macmod, dystyxws oi vomoi tns fysikns 9elouv ta 16Hz va exouv megales apostaseis!! Auto dev allazei dystyxws. Av 8eleis va akous/ais8avesai 16 kyklous(eimaste favatikoi sto eklnsiastiko orgavo blepeis) kai va exeis tnv eukriveia tou orgavou xwris blakwdn mpoumarismata apo bassreflex, tote dystyxws dev yparxei allos tropos, dei3e mou esy evav allo tropo va epityxeis auto!
Fysika eisai kalodexoumevos gia eva n polla akousmata, 8a eisai o 4os tns pareas tote pou 8a episkefteis to 8nrio.

Δεν διαφωνώ καθόλου! Τα 16Hz έχουν μήκος κύματος γύρω στα 20 μέτρα
η κόρνα πρέπει να είναι κυριολεκτικά τεράστια γιά να έχει επίδραση σε
αυτές τις συχνότητες, εκτός αν είναι αναδιπλούμενη!

exei toso mnkos oso tns xreiazetai gia va katebei mexri ekei, akribws katw apo ta 16 dev divei tipota! oxi, dev eivai avadiploumevn! kai to kyriwtero, eivai se mnxavikn fasn me to ypoloipo systnma apo pavw tns! Ola meletnmeva symfwva me tous vomous tns fysikns. Eivai 4 dromwv, nlektrovika cross over pavtou.

Γιά να επιστρέψουμε και στο θέμα μας, τι ευαισθησία έχει το ηχείο και πόση
είναι η διακύμανσή της σε όλο το ακουστικό φάσμα, έχεις πάρει μετρήσεις?

Δεν νομίζω ότι θα μπει κάποιος στη διαδικασία να μετρήσει κόρνες υψηλής ευαισθησίας όταν με τα 4 βατ φεύγουν οι μεντεσέδες από τις πόρτες

yparxouv metrnseis, oxi eukaires autnv tnv stigmn omws, n euais8nsia eivai peripou 110dB/1W n kapou ekei, epeidn yparxouv nlektrovika filtra mporei ka8e movada va ry8mistei avaloga.

Άρα τα 130dB, τα έχεις γιά πλάκα!!! Αυτές είναι στάθμες κύριοι, παθαίνεις
μόνιμη βλάβη στο αυτί σε ελάχιστο χρόνο ή κάνεις εταιρία κατεδαφίσεων!!!
:flipout::flipout::flipout:

Άρα τα 130dB, τα έχεις γιά πλάκα!!! Αυτές είναι στάθμες κύριοι, παθαίνεις
μόνιμη βλάβη στο αυτί σε ελάχιστο χρόνο ή κάνεις εταιρία κατεδαφίσεων!!!
:flipout::flipout::flipout:

Τα 110 dB τα πιάνει με "πρώτη", άμα βάλει "όπισθεν" θα ακούς το κουνούπι σαν το ελικόπτερο στο δίσκο the wall των Pink Floyd

H aln8eia eivai oti kati toixoi apo betong kiviouvtai arketa, alla o nxos eivai pevtaka8aros. oi kovoi twv megafwvwv apla dev mporeis va deis oti kiviouvtai, to systnma eivai sto relavti.
Giauto, mporoume va poume oti sto peripou akous tnv dyvamikn tns pragmatikotntos, xwris akoustikn paramorfwsn kai me swstwtatn tovikotnta twv orgavwv! Grafw gia akoustika orgava edw kai symfwvikes orxnstres/orgavo!
Alla kai rock/disko/oti 8eleis akougetai to idio kala, ahahahaha, propavtos n disko!

Σπυρο, αυτα που γραφεις και στα οποια αναφερεσαι (στα ηχεια σου) σε καποιους ειναι εντελως αγνωστα...

ετοιμαζομαι για σουηδια-bye-, για τον βιολογο (καταλαβαινεις με ποιον συναντηθηκα ετσι?)

.

Τηλεφωνάκι και κανονίζουμε ταξίδι παρέα!
Θα περάσουμε και σούπερ! :music-smiley-005:

Το φιλαράκι στην Κηφισιά είχε γκρεμίσει τον τοίχο του σαλονιού και είχε βγάλει τις κόρνες από πίσω με αποτέλεσμα να μην του πιάνουν πολύ χώρο στο σαλόνι...
Μάλιστα είχε χτίσει και ένα δωματιάκι από πίσω το οποίο το ονόμαζε "το σπιτάκι του κηπουρού" :flipout:

Από ευαισθησία δεν ξέρω αλλά έπαιζε με SET και την περμανάντ σου την έκανε...

Το υλικό δεν ξέρω ποιο ήταν, μου θύμιζε μπετόν στη σκληρότητα αλλά χωρίς πόρους...

Αν θυμάμαι καλά (έχουν περάσει και πάνω από δέκα χρόνια από τότε που χάθηκε ο άνθρωπος) τα ηχεία ήταν κάπως έτσι...

horns.jpg

Το μήκος που έπιαναν ήταν πάνω από 6-7 μέτρα και είχε κάνει το μισό δωμάτιο θολωτό ώστε να έχουν και κάποια κλίση προς τα μέσα.
Αυτό που μου είχε κάνει τεράστια εντύπωση ήταν ότι μιλούσε για κάποια midrange 15''!

Εκείνη την εποχή βέβαια δεν ψαχνόμουν για κόρνες (ούτε τώρα βέβαια), απλά μου είχε κάνει τρομερή εντύπωση το πόσο χαμηλό WAF μπορεί να έχει ένα ηχείο! -bye-

favtastiko, tractrix???
Dnladn to systnma dev yparxei twra?
O kyrios autos zei snmera?
kala esy eisai xamevn ypo8esn av meta apo autnv tnv empeiria dev sou aresouv oi korves kai to movo pou exeis va grapseis eivai to WAF!!
Frou frou kai arwmata se evdiaferouv?

Δυστυχώς ο φίλος αυτός δεν ζει εδώ και 10 χρόνια...
Εντάξει τα είχε τα χρονάκια του, σήμερα θα ήταν πάνω από 90...
Δεν νομίζω να ήταν tractrix γιατί όσα tractrix έχω δει ανοίγουν πολύ απότομα... Μιλάμε ότι το μεγάφωνο απλά δεν το έβλεπες, η κόρνα άνοιγε πολύ ομαλά με αποτέλεσμα να έχει βάθος πάνω από 5 μέτρα!
Το σύστημα υποθέτω θα υπάρχει ακόμα εκτός και αν έχουν γκρεμίσει το σπίτι!

kala esy eisai xamevn ypo8esn av meta apo autnv tnv empeiria dev sou aresouv oi korves kai to movo pou exeis va grapseis eivai to WAF!!
Frou frou kai arwmata se evdiaferouv?

Καλά ντε, μη βαράς! :flipout:
Η εμπειρία ήταν απίστευτη.
Βέβαια το χρώμα της το είχε, ίσως λόγω της λάμπας.
Η δισκοθήκη, η δεύτερη μεγαλύτερη που έχω δει ποτέ μου, ήταν μηχανοκίνητα ράφια που διάλεγες είδος μουσικής και σου ερχόταν μηχανικά μία ολόκληρη βιβλιοθήκη από το υπόγειο...
Το ίδιο σύστημα που είχαν και σε ένα ραδιοσταθμό που δούλευα...
Από εκεί και πέρα όμως θα πρέπει πρώτα να μου πέσει κανένα πενταπλό jackpot και μετά να σκεφτώ για τέτοιο σύστημα - σπίτι!
Βέβαια πιο πολύ ακούγαμε και παίζαμε live μουσική παρά κονσέρβα.
Άσε που με έναν set νόμιζες ότι είσαι μέσα στο πιάνο και σε χτυπάνε τα σφυράκια! Χάλια σου λέω! Άπαπαπα! Τεράστια πράγματα, άβολα...

(όσα δεν πιάνει η αλεπού... :flipout:)