Στάθμη ακρόασης

Δεν πρόκειται γιά προσωπική εκτίμηση μόνο, αλλά και γιά καθαρή φυσική
και μηχανική! Δεν ξέρω τι άλλο θέλεις να σου πω?! Τι είναι ακριβώς, αυτό
που λέω και σου φαίνεται περίεργο?

Και μόνο η μετατροπή της ηλεκτρικής ενέργειας σε κινητική δημιουργεί απίστευτες παραμορφώσεις!
Σκέψου μόνο την αδράνεια που έχει ο κώνος!
Για να μη μιλήσω για την μη απόλυτα γραμμική κίνηση του πηνίου.

Παιδιά παραμόρφωση είναι ''σήμα στην έξοδο του ενισχυτή που δεν υπάρχει στην είσοδο''.
Τόσο απλά.
Τα ενισχυτικά και μόνο ευθύνονται για την παραμόρφωση.
Και στο χειρότερο ηχείο αν δώσεις σωστή ισχύ θα καούν τα πηνία θα κοπούν οι ακροδέκτες των γούφερ αλλά παραμόρφωση δεν θα ακούσεις.

Δεν έχω ακούσει πολλές κόρνες...
Βασικά δεν έχω ακούσει πολλές full size horns για να είμαι πιο συγκεκριμένος.
Αυτές που άκουσα όμως βρε παιδί μου είναι σαν τον Salvador Dali σε έκδοση Hi Fi!

Ουχί... Για να το πω πιο περιγραφικά...
Ένα ημίτονο σήμα... ΟΥΥυυυυιπ!
Κάπου εκεί που προσπαθεί το μεγάφωνο να το αποδώσει έχει ένα τόοοοοοοσο δα ψιλούλικο και χαριτωμένο γρεζάκι στον μαγνήτη που δεν φαίνεται με το μάτι!
Πάρε να έχεις ένα τοσοδούλι peakάκι στο ημιτονό σου!

Και ο συντονισμός των μεγαφώνων ή της καμπίνας, μπορεί να θεωρηθεί
παραμόρφωση! Η παραμόρφωση που εισάγουν οι ενισχυτές, είναι αστεία
μπροστά σε αυτήν που εισάγουν τα ηχεία. . . και . . . ο χώρος!!!

Παιδιά παραμόρφωση είναι ''σήμα στην έξοδο του ενισχυτή που δεν υπάρχει στην είσοδο''.
Τόσο απλά.
Τα ενισχυτικά και μόνο ευθύνονται για την παραμόρφωση.
Και στο χειρότερο ηχείο αν δώσεις σωστή ισχύ θα καούν τα πηνία θα κοπούν οι ακροδέκτες των γούφερ αλλά παραμόρφωση δεν θα ακούσεις.

Γιά να μην φανώ αγενής, θα πω απλά, ότι κάνεις τραγικά λάθος!!!
Τα ηχεία είναι πάντα ο αδύνατος κρίκος, το έχουμε πεί πολλές φορές
και όχι μόνο εμείς, είναι γενικώς παραδεκτό αυτό.

guybrush
yparxouv kai korves pou dev xrwmatizouv. Apla esy dev exeis akousei tetoies.(av twra exeis mousika kotsia va 3exwriseis tetoia pragmata)
Tzimisce
pe8ava sta gelia, dev exeis akousei polles fullsize horn!!!??? Exeis akousei kapoia fullsize horn? 3ereis ti eivai auto to pragma?

Μα;
Όταν μία ίσια γραμμή σταματάει να είναι ίσια, είναι παραμορφωμένη...
Ο λόγος είναι δευτερεύων.

pe8ava sta gelia, dev exeis akousei polles fullsize horn!!!??? Exeis akousei kapoia fullsize horn? 3ereis ti eivai auto to pragma?

Αμί! Έχω ακούσει δύο, και οι δύο ντιούηκες! :p
Μία στη Γερμανία και μία στην κάτω Κηφισιά όπου ο ανώμαλος την ξεκινούσε από το σπίτι του κηπουρού!
Ε, δεν είναι και κάτι που το ακούς ή το βλέπεις κάθε μέρα... :flipout:

Απάντηση: Re: Στάθμη ακρόασης

guybrush
yparxouv kai korves pou dev xrwmatizouv. Apla esy dev exeis akousei tetoies.(av twra exeis mousika kotsia va 3exwriseis tetoia pragmata)
Tzimisce

Δεν σε μαζεύουν με τίποτα εσένα βλέπω.

guybrush
Tzimisce

Σπύρο, αυτά τα πράγματα (κόρνες που δε χρωματίζουν) απαιτούν χώρο, πολυτέλεια που δεν έχω.

Καλά είναι και τα ηλεκτροστατικά λοιπόν...

fysika av dev exeis xwro, polyteleia? Giati? Autes pou 3erw pavtws dev eivai se kapoio polyteles salovi, se eva e3oxiko eivai kai eivai mia xara. Oute symmetrika dwmatia, oute meletnmevoi xwroi kai tetoia kourafe3ala, oute xrwmata, auto sto eggyamai egw pou 3erw apo live nxo! Alla va leme GENIKA oti oi korves xrwmatizouv dev eivai swsto.Gia kave eva ta3idaki apo edw se parakalw kai esy. Eisai kalodexoumevos stnv liga.