Εμείς πριν αγοράσουμε το διαμέρισμα, στο οποίο ζούμε τα τελευταία 6,5 χρόνια, μέναμε με τη γυναίκα μου, για δύο χρόνια, σε ένα διαμέρισμα 60 τ.μ., σε μια πολυκατοικία η οποία φτιάχθηκε τη δεκαετία του '60. Το διαμέρισμα χαρακτηριζόταν
επιεικώς μέτριο ως προς το κακό!
Δίναμε 350 ευρώ ενοίκιο και κάθε πρώτη του μηνός, πρωί πρωί, χτυπούσε τη πόρτα η ιδιοκτήτρια και μας ζητούσε τα χρήματα. Θα μου πείτε τώρα, το ίδιο δε κάνει και η τράπεζα; Ναι το ίδιο κάνει, αλλά έχει περισσότερο τακτ τουλάχιστον!!!

Οταν η γυναίκα μου έμεινε έγκυος, είδαμε ότι στο σπίτι που μέναμε, δε θα χωρούσαμε πλέον με την έλευση του πιτσιρικά, μιας και το ένα από τα δύο υπνοδωμάτια, είχε μετατραπεί αναγκαστικά στο γραφείο που έκανε τα μαθήματά της η σύζυγός μου!
Τότε ήταν που προχωρήσαμε στην αγορά του ακινήτου!
Αρχικά εγώ φοβόμουν πολύ κάτι τέτοιο, αλλά τα οικονομικά μας που πήγαιναν πολύ καλά εκείνο το διάστημα, με έκαναν να προχωρήσω στις ενέργειες για την απόκτησή του!
Συμπεράσματα από το ενοίκιο και όχι μόνο από αυτό το σπίτι, μιας και έχω μείνει χρόνια στην Αθήνα (φοιτητής και εργαζόμενος) σε ενοικιαζόμενα σπίτια!
Οτι λεφτά έχεις δώσει πάνε στο βρόντο! Δίνεις, δίνεις και στο τέλος δεν έχεις τίποτε...ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΕ!!!
Συνήθως είναι πιο λίγα τα χρήματα που δίνεις για ενοίκιο, από δόση κάποιου στεγαστικού, εκτός και αν βάλεις για αποπληρωμή δανείου 40 χρόνια (δε ξέρω αν υπάρχει και περισσότερο) και τότε η δόση βγει πολύ μικρή!
Αν γίνει κάποια ζημιά στο σπίτι και δεν είναι ευθύνη σου, ο ιδιοκτήτης στην διορθώνει με δική του χρέωση! (συνήθως γίνεται αυτό, γιατί μου έχουν τύχει περιπτώσεις να θέλει ο ιδιοκτήτης να μοιραστούμε το ποσό της επιδιόρθωσης ή να μην παραδέχεται ότι η ζημιά είναι από κατασκευαστικό λάθος, και όχι από δική μου υπαιτιότητα!)
Αλλάζεις σπίτι και συνοικία και αυτό είναι μια αλλαγή στη ζωή σου γενικότερα! Μπορεί να απαλλαγείς από κάτι ενοχλητικό, αλλά μπορεί και να χάσεις κάποια πλεονεκτήματα που ίσως είχες στο προηγούμενο σπίτι! (κοντά στην εργασία σου, κάποια καταστήματα ή σχολεία που ίσως υπάρχουν κοντά κ.λ.π.)
Βασικά αυτό που με βασανίζει, είναι το τι θα επακολουθήσει με τα επιτόκια των στεγαστικών...αν είναι να ανέβουν και άλλο, συν το γεγονός ότι η δουλειά μου και της συζύγου μου δεν πηγαίνουν καλά, αρχίζουν και περνάνε από το μυαλό μου διάφορα πράγματα,που ειλικρινά δε θέλω ούτε σαν αστείο να τα σκέφτομαι...