Στεγαστικά δάνεια - Το μπούμερανγκ

Και για να ολοκληρωσω τον προηγουμενο συλλογισμο μου θα πω το εξης:
Με τα 950ε το μηνα που θελω για την αγορα του σπιτιου μου που σημερα πληρωνω ενοικιο 550, νοικιαζω διαμερισμα στην παραλιακη στην Θεσσαλονικη και κανω και το "κομματι μου" και οταν χαλασουν τα υδραυλικα φωναζω τον ιδιοκτητη και μου τα φτιαχνει χωρις δικη μου επιβαρυνση.

Απλοικη ερωτηση.Ποιο ειναι το ρισκο ( η αλλιως κακη κινηση) ενος στεγαστικου δανειου οταν εχεις φροντισει να μην εχεις υπερογκη δοση (δηλαδη ενα λογικο δανειο με δοση οσο ενα ενοικιο αντε ελαφρως παραπανω ) δεδομενου οτι το ενοικιο ειναι πεταμενα λεφτα ?

Οι τόκοι που θα πληρώσεις σε ένα δάνειο 35ετίας (άλλα τόσα λεφτά δηλαδή) δεν είναι πεταμένα λεφτά;

Και τι θα κερδισω αν προχωρησω στην αγορα του? Μα θα εχω 100% δικο μου σπιτι στα 70 μου για να το αφησω κληρονομια στα παιδια μου!!! Ενα σπιτι που θα ειναι τοτε 40 ετιας και θα πρεπει στο ενδιαμεσο να εχω ριξει ενα τσουβαλι χρηματα για να το συντηρω!! (βαρελι διχως πατο η επενσυση σε διαμερισμα).

Δες τι γίνεται με τα διαμερίσματα 40-50 ετών που αφήνουν κάποιοι γονείς στα παιδιά τους. Ούτε να μπούν μέσα δεν θέλουν... Τα διαμερίσματα έχουν ημερομηνία λήξης, δεν είναι το κάστρο του δράκουλα.

Για μενα στην ελλαδα κακως επικρατει η λογικη οτι η αγορα σπιτιου ειναι επενδυση. Ποια επενδυση συνεχως βαζεις λεφτα , πληρωνεις φορους, και διαρκως χανει την αξια της. Η αγορα σπιτιου ειναι επενδυση μονο σε 2 περιπτωσεις.
1. Αγοραζεις σπιτι σε αποδεδειγμενα περιοχη προστηθεμενης αξιας (πχ παραλιακη για μας τους Θεσσαλονικεις, Αγ. Σοφιάς, Σοφουλη και μερικες ακομα, και σε 7-8 αναλογες περιοχες στην αθηνα) βεβαια σε αυτες τις περιπτωσεις μιλαμε για αγορες που φτανουν ή και ξεπερνουν το 1εκ ευρω (αρα απευθυνονται στο 5% του πλυθυσμου)
2. Αγοραζεις κτημα σε αξιολογη περιοχη οπου χτιζεις μονοκατοικεια για σενα και στην συνεχεια για τα παιδια σου με δικη σου επιβλεψη σε υλικα και προδιαγραφες. Αυτο το κτημα μα αξιολογο συντελεστη δομησης ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΗ!!
Τα 100μ μικτα εργολαβικο σπιτι στο Μαρουσι ή στην Πυλαια αμφιβολου ποιοτητας υλικων και κατασκευης στα με 250χιλ στην Πυλαια και 350χιλ στο Μαρουσι σορυ αλλα μονο επενδυση δεν ειναι.

Οι τόκοι που θα πληρώσεις σε ένα δάνειο 35ετίας (άλλα τόσα λεφτά δηλαδή) δεν είναι πεταμένα λεφτά;

Κοιτα , ριχνοντας η αληθεια ειναι μια πολυ γρηγορη ιντερνικη ματια σε επιτοκια , στις αυξησεις που εγιναν τα τελευταια χρονια κλπ βλεπω οτι δεν πολυσυμφερει.Ειχα στο μυαλο μου μια (μαζεμενη ) δοση των 600 αντε 700 Ε .Στα 1000 που διαβαζω , αρχιζω να αναθεωρω ελαφρως.Ελαφρως γιατι δεν το εχω ψαξει ιδιαιτερα , και αλλες οι τιμες στην Αθηνα , αλλες στην επαρχια (εμεις δηλαδης ) .Ζορια παντως...

Last edited:
Πάντως εγώ δεν κοιτάω να αγοράσω ένα σπίτι στα παιδιά μου για να μείνει παρακαταθήκη, ειδικά σε τέτοιες μέρες.

Δεν είναι παρακαταθήκη οι σπουδές τους;; Πιστεύω ότι θα ναι καλύτερα να έχω μαζέψει πχ. 50κ με το που τελειώσουν τις σπουδές τους να ξκινήσουν κάτι σχετικό με τις σπουδές παρά να αφήσω ένα σπίτι.

Και αν τα παιδιά μου αποφασίσουν να δουλέψουν εξωτερικό;; Μια επιλογή που παιζει πολύ στις μέρες μας τότε τί κάνουμε; Πάλι έξοδα και άγχη;;

Δες τι γίνεται με τα διαμερίσματα 40-50 ετών που αφήνουν κάποιοι γονείς στα παιδιά τους. Ούτε να μπούν μέσα δεν θέλουν... Τα διαμερίσματα έχουν ημερομηνία λήξης, δεν είναι το κάστρο του δράκουλα.

Επιβεβαιωση της ημερομηνιας ληξης των σπιτιων ειναι αν πας να ασφαλισεις ενα σπιτι. Οταν το σπιτι ειναι ειναι πανω απο 30 ετων τα ασφαλιστρα εκτοξευονται!!! Σπιτι μετα απο 30 χρονια για να παραμεινει συγχρονο θελει ριζικη ανακαινιση. Αλλαγη στην διαρυθμιση (ριξιμο ντουβαριων), νεα ηλεκρικη και υδραυλικη εγκατασταση , νεα μπανια, νεα πατωματα, νεα κουψωματα). Αυτες οι αλλαγες με σημερινες τιμες κοστιζουν από 400 ως και 800 ευρω ανα τ.μ.!!! Δλδ σε 30 χρονια ενα σπιτι για να παραμεινει οπως ηταν θα πρεπει να χωσεις σε χρημα ως και το 40% της αξιας του!

Last edited by a moderator:
Να κανω μια ερωτησουλα?Υπαρχει καποια ηλεκτρονικη αυτοματη φορμα που αν της βαλεις το επιτοκιο μιας τραπεζας να σου βγαζει τις μηνιαιες δοσεις αν δωσεις το ποσο του δανειου που θελεις?

http://www.loan24.gr/Calcs.asp
και σε ολα τα σαιτ των τραπεζων εχουν αντιστοιχα συστηματακια υπολογισμου. Το μονο ευκολο να υπολογισεις. Το δυσκολο στις μερες μας ειναι να στο εγκρινουν!!

Επιβεβαιωση της ημερομηνιας ληξης των σπιτιων ειναι αν πας να ασφαλισεις ενα σπιτι. Οταν το σπιτι ειναι ειναι πανω απο 30 ετων τα ασφαλιστρα εκτοξευονται!!! Σπιτι μετα απο 30 χρονια για να παραμεινει συγχρονο θελει ριζικη ανακαινιση. Αλλαγη στην διαρυθμιση (ριξιμο ντουβαριων), νεα ηλεκρικη και υδραυλικη εγκατασταση , νεα μπανια, νεα πατωματα, νεα κουψωματα). Αυτες οι αλλαγες με σημερινες τιμες κοστιζουν από 400 ως και 800 ευρω ανα τ.μ.!!! Δλδ σε 30 χρονια ενα σπιτι για να παραμεινει οπως ηταν θα πρεπει να χωσεις σε χρημα ως και το 40% της αξιας του![/QUOTE]

Ε καλα φιλε μου δεν ειναι και τοσο απογοητευτικα τα πραγματα παντοτε .Εμας το σπιτι (μονοκατοικια ,με δανειο του τοτε diy βεβαια :) ειναι 25 + και ειναι αθανατο.Και μπορεις να επαναφερεις πολλα πραγματα με προσωπικη εργασια .Τι ειναι καλυτερα ?Τα καινουργια διαμερισματα με τους χαρτινους τοιχους που ετσι και βηξεις θα σε ακουσει ο γειτονας ? Και αρχιζουν τα μη ο ενας οχι ο αλλος.Εγω θα προτιμουσα μια μονοκατοικια σε κακη κατασταση (και με κηπο , μην το συζητας ) παρα ενα συγχρονο τετοιο διαμερισμα .:p

Ξαναποσταρω γιατι προφανως δεν το διαβασες φιλε rider
Για μενα στην ελλαδα κακως επικρατει η λογικη οτι η αγορα σπιτιου ειναι επενδυση. Ποια επενδυση συνεχως βαζεις λεφτα , πληρωνεις φορους, και διαρκως χανει την αξια της. Η αγορα σπιτιου ειναι επενδυση μονο σε 2 περιπτωσεις.
1. Αγοραζεις σπιτι σε αποδεδειγμενα περιοχη προστηθεμενης αξιας (πχ παραλιακη για μας τους Θεσσαλονικεις, Αγ. Σοφιάς, Σοφουλη και μερικες ακομα, και σε 7-8 αναλογες περιοχες στην αθηνα) βεβαια σε αυτες τις περιπτωσεις μιλαμε για αγορες που φτανουν ή και ξεπερνουν το 1εκ ευρω (αρα απευθυνονται στο 5% του πλυθυσμου)
2. Αγοραζεις κτημα σε αξιολογη περιοχη οπου χτιζεις μονοκατοικεια για σενα και στην συνεχεια για τα παιδια σου με δικη σου επιβλεψη σε υλικα και προδιαγραφες. Αυτο το κτημα μα αξιολογο συντελεστη δομησης ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΗ!!
Τα 100μ μικτα εργολαβικο σπιτι στο Μαρουσι ή στην Πυλαια αμφιβολου ποιοτητας υλικων και κατασκευης στα με 250χιλ στην Πυλαια και 350χιλ στο Μαρουσι σορυ αλλα μονο επενδυση δεν ειναι.

Γενικα μιλαμε φιλε μου .Μιλησες για τα σπιτια 30ετιας και πανω σε αυτο απαντησα.
Τωρα τι να κανω ? Ελεγχο στις αμφιβολες κατασκευες της Πυλαιας και γνωματευση αν αποτελει ρισκο η αγορα σπιτιου στο Μαρουσι ?

Γενικα μιλαμε φιλε μου .Μιλησες για τα σπιτια 30ετιας και πανω σε αυτο απαντησα.
Τωρα τι να κανω ? Ελεγχο στις αμφιβολες κατασκευες της Πυλαιας και γνωματευση αν αποτελει ρισκο η αγορα σπιτιου στο Μαρουσι ?
Πηγαινε να ασφαλισεις σπιτι 30ετιας και θα με θυμηθεις σε τι εκτιμηση εχουν οι τραπεζες τα σπιτια. Οι μονες αγορες-επενδυσεις κατα την γνωμη μου ειναι αυτες που ανεφερα πιο πανω

Πηγαινε να ασφαλισεις σπιτι 30ετιας και θα με θυμηθεις σε τι εκτιμηση εχουν οι τραπεζες τα σπιτια. Οι μονες αγορες-επενδυσεις κατα την γνωμη μου ειναι αυτες που ανεφερα πιο πανω

Οκ.Πασο.Αυτο που ηθελα να τονισω ειναι οτι περα των επενδυσεων (που σιγουρα τα εχεις ψαξει καλυτερα ) υπαρχει και η επενδυση της ηρεμιας , του πρασινου κλπ.Που και αυτη αξιζει να την πληρωσεις και λειπει απο τις μερες μας.Εχω ας πουμε ενα φιλο που προτιμησε να χτισει στην επαρχια και να πηγαινοερχεται για δουλεια στην Αθηνα .Προφανως αυτα που ηθελε στην Αθηνα θα τα πληρωνε πολλαπλα.Δηλαδη την θαλασσα και τον κηπο του , μην φανταστεις .
Δηλαδη με αλλα λογια δεν διαφωνω με αυτα που λες , απλως προσθεσα μερικα σχολια :p . Απο κει και περα αλλοτε συμφερει , αλλοτε οχι , τα βαζεις ολα κατω , τι μπορεις και τι θες και αποφασιζεις. :D

Απάντηση: Re: Στεγαστικά δάνεια - Το μπούμερανγκ

Τί εννοείς άς πρόσεχαν ..
Σπίτι πήραν δέν πήραν 40 Καγιέν.
Καί στίς ΗΠΑ αλλά και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα κάποιοι έκαναν αίτηση και οι Τράπεζες τήν αποδέχονταν χωρίς νά ελέγξουν τά δικαιολογητικά..
Και μάλιστα έδιναν δάνεια γιά νά τζογάρουν στήν χρηματοπιστωτική φούσκα πού έσκασε αρχικά στην Αμερική..Εκεί μάλιστα έδιναν πανεύκολα τά δάνεια υψηλής επισφάλειας γιά τόν παραπάνω λόγο.
Η Ευθύνη είναι τών Τραπεζών...
Αμα έρθω αύριο και σού ζητήσω 1 εκατ ευρώ και μού τά δώσεις ας πρόσεχες εσύ πού τάδωσες ....
Μακάρι νά υπάρξει οργανωμένο κίνημα αρνήσεως αποπληρωμής δανείων απο τούς ''νόμιμους'' τοκογλύφους πούναι οι Τράπεζες και τά παράγωγά τους..
Εχεις καταλάβει τό μέγεθος τού προβλήματος??
Καί οσοι πήραν δάνειο για σπίτι πρό δεκαετίας και μπορούσαν νά ανταπεξέλθουν πώς θά προέβλεπαν ότι σήμερα θά εφαρμοζόταν τέτοια ληστρική πολιτική τζόγου από τήν ολιγαρχία μανούλαμ??
Σπύρο, είπες ακριβώς ότι ήθελα να γράψω.
Και επειδή τυχαίνει να έχω πάρφει και εγω στεγαστικό δάνειο το 2007, κανείς δεν μου το χάρισε φυσικά, όμως και κανείς δεν μου είπε ότι μετά απο 25 χρόνια δουλειά σε Δήμο, θα μου έπερναν με το έτσι θέλω πίσω το 20% απο την δόση που δίνω λόγω μείωσης του μισθού μου.
Τότε με την λογική αυτή, ας μείνουμε απο σήμερα άπαντες κλεισμένοι μέσα στα σπίτια μας και ας μην κάνουμε τίποτε γιατί που ξέρεις;μπορεί μεθαύριο να μας κλέψουν ακόμη 20%...δεν γίνεται δουλειά έτσι.
Και σε τελική ανάλυση δεν είναι δυνατόν να κάνω αίτηση στην τράπεζα για διακοπή πιστωτικής κάρτας λόγω αδυναμίας πληρωμής και αυτοί να μου στέλνουν μύνημα ότι το πιστωτικό όριο της κάρτας αυτής αυξάνεται κατά 10%.....εγω φταίω μετά αν σηκώσω τα χρήματα και δεν τους δώσω μία;

Re: Απάντηση: Re: Στεγαστικά δάνεια - Το μπούμερανγκ

Και σε τελική ανάλυση δεν είναι δυνατόν να κάνω αίτηση στην τράπεζα για διακοπή πιστωτικής κάρτας λόγω αδυναμίας πληρωμής και αυτοί να μου στέλνουν μύνημα ότι το πιστωτικό όριο της κάρτας αυτής αυξάνεται κατά 10%.....εγω φταίω μετά αν σηκώσω τα χρήματα και δεν τους δώσω μία;

Χαχα, κάτι τέτοιο έγινε με τον αδελφό μου.-bye-

Το να θέλει κάποιος ένα καλούτσικο τσαρδί, ένα καλούστικο αμάξι κ.τ.λ δεν είναι υπερβολή, είναι μία παράμετρος του βιοτικού επιπέδου.
Επίσης το να τρώς φαγητό και όχι ψωμί με ζάχαρη... για να χορτάσεις, επίσης είναι παράμετρος του βιοτικού επιπέδου.

Αυτό το βιοτικό επίπεδο το υπόσχονται εδώ και πολλααά χρόνια όλες οι κυβερνήσεις...

Βέβαια γίναν υπερβολές του στύλ "βάλαν τη μύγα να χέσει και αυτή ξεκολώθηκε..."
Κάπου χάθηκε η ισορροπία λόγω μιας βαριάς κουβέντας... που είναι η αποβλάκωση εν μέσω γενικότερης χαλαρότητας, χαβαλέ και πλύσης εγκεφάλου την παντοδύναμης TV!
Τα ίδια δεν γίνανε και με το χρηματηστήριο και έχασε ο κοσμάκης περιουσίες???

Ο μακροπρόθεσμος δανεισμός είναι ότι πιο αβέβαιο για τον δανειολήπτη.
Που μέσα στα 25-30 χρόνια πρέπει να υπολογίσει πολλά που δεν προβλέπονται... ενώ παράλληλα πρέπει να σκέφτεται ότι για τα επόμενα 30 έτη θα είναι καλά στην υγεία του... χωρίς κανένα πρόβλημα ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις και να μην αφήσει μόνο υποχρεώσεις στους απογόνους...

Πρόβλημα όμως έχει και ο δανειοδότης... σε τέτοιου είδους δανειακές συμβάσεις και αυτό ήδη άρχισε να φαίνεται.
Για μένα υπάρχει συνυπευθυνότητα ανάμεσα στις τράπεζες και τους δανειολήπτες αλλά και από την άλλη κανείς δεν "αγόρασε" με το ζόρι...

Δυστυχώς το πρόβλημα δεν έιναι μόνο το έναν σπίτι και το ένα δάνειο.
Αν όλα πάνε καλά αυτό παλεύεται.
Πολλοί αναπτύχθηκαν και στην αγορά δεύτερης κατοικίας ή εξοχικού με δάνειο ή έχουν περισσότερα δάνεια που πάρθηκαν για άλλους λόγους (καταναλωτικά, επιχειρηματικά κ.τ.λ)
Και συν τοις άλλοις τα ακίνητα θ' αρχίσουν να φορολογούνται...
Ήτοι πέραν της μειώσεως των εισοδημάτων και της αδυναμίας εξυπηρέτησης των δανείων θα έρθει και η φορολογία των ακινήτων που θα δυσχαιράνει επιπλέον τη θέση των "εχόντων"...

Η παγίδα ήταν καλοστημένη!
Τώρα αν έπεσε πολύς ή λίγος κόσμος μέσα θα φανεί.
Θέλω να πιστεύω πως είναι λίγος.

Re: Απάντηση: Στεγαστικά δάνεια - Το μπούμερανγκ

..........Η παγίδα ήταν καλοστημένη!
Τώρα αν έπεσε πολύς ή λίγος κόσμος μέσα θα φανεί.
Θέλω να πιστεύω πως είναι λίγος.

Πολλοί ή λίγοι δεν ξέρω. Σίγουρα αρκετοί. Και ιδίως η κατηγορία που αναφέρεις για καταναλωτικά, εορτοδάνεια, διακοποδάνεια και ένα σωρό καταστάσεις που ωθούν στο να έχεις 10 και να ψωνίζεις 15.
Εντάξει, είναι <<η χαρά της στιγμής>> που αναμετριέται με τη λογική του : <<σε βάθος χρόνου>> και δυστυχώς βγαίνει σχεδόν πάντα κερδισμένη. Όλοι μας, θέλουμε να χαρούμε λίγο παραπάνω. Να έχουμε αυτό το κάτι που μας τρώει τη σκέψη εδώ και πολλά χρόνια. Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε ότι εμείς ποτέ δεν "αγγίζουμε" τέτοια πράγματα. Πρέπει να έχουμε όμως πολλούς συμμάχους. Και πάνω απ' όλα, το ίδιο το κράτος και εδώ είναι το σημείο που γελάμε.
Όσοι είχαν την τύχη και μεγάλωσαν ακούγοντας, το : Έχεις 10 ξοδεύεις 5, δεν έκαναν άλματα, ίσως τα όνειρά τους ακόμα να περιμένουν αλλά αυτοί τη στιγμή είναι εκ των πραγμάτων προνομιούχοι.
Δεν ξέρω όταν "βαρύνουν" τα χρόνια πώς θα νιώθουν. Προς το παρόν, είναι οι μόνοι που πορεύονται ήσυχοι.

Υ.Σ. Υπάρχουν και οι προνομιούχοι εκ των πραγμάτων. Άλλο κεφάλαιο αυτοί......

Ξαναποσταρω γιατι προφανως δεν το διαβασες φιλε rider

Δεν θα μπορούσα να το γράψω καλύτερα. Περιέγραψες ακριβώς το σφάλμα της συντριπτικής πλειοψηφίας των αγοραστών.

"ΕΠΕΝΔΥΣΗ"
Ποια είναι η επένδυση??? Ξέρετε πόσο έχει κοστίσει του εργολάβου το διαμέρισμα? Μέχρι 1000-1200 ευρώ το τετραγωνικό για μέτρα προς καλή κατασκευή. Υπάρχει και περίπτωση με 800-900 ευρώ που είναι για τα μπάζα και παίζει πολύ στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Θυμηθείτε μετά πόσο αγοράσατε το διαμέρισμά σας το τετραγωνικό. Όσο να βάλεις και τον επιμερισμό της αξίας του οικοπέδου, τα κερατιάτικα που πληρώνεις είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ.

"ΕΠΕΝΔΥΣΗ" - "Θα το έχουν τα παιδιά μου"
Έχεις αγοράσει ένα διαμέρισμα στα 35-45 σου. Μετά από 30 χρόνια που θα το γράψεις στα παιδιά σου, τι αξία θα έχει? Θα θέλει το παιδί σου να μείνει εκεί? Χλωμό. Το πιο πιθανό είναι να θελήσει να το πουλήσει. Εκεί θα πέσει πολύ γέλιο. Θα θελήσει να το νοικιάσει? Ακόμα περισσότερο.

Τελικά τι κατάφερες? Δούλεψες μια ζωή για να αγοράσεις ΕΝΑ διαμέρισμα σε μια μέτρια πολυκατοικία σε μια απαράδεκτη πόλη που μετά από 30 χρόνια η αξία του θα έχει συρρικνωθεί στο ελάχιστο.

Αυτό είναι επένδυση???

Διαμαρτύρεστε για τις τράπεζες ότι σας έπιασαν κορόιδα??? Ακόμα και με αυτό το επιχείρημα κάποιος ήταν πονηρός και κάποιος κορόιδο. Μάλλον άσχετος θα έλεγα εγώ.

Δάνειο παίρνεις όταν έχει τουλάχιστον το 40% της επένδυσης όταν μιλάμε για σπίτι και όταν δεν υπερβαίνει το 25%-30% του εισοδήματός σου (και πολύ λέω).

Οποιονδήποτε που έχει σπουδάσει οικονομικά θα στα πει αυτά. Αν δεν ρώτησες κάποιον και πήρες δάνειο με την γνώμη της γυναίκας σου, του πατέρα σου, της μάνας σου και του γείτονα τότε δεν σου φταίει κανένας παρά η άγνοια σου.

Η άγνοια όμως πληρώνεται.

Ποιος μας εξασφαλίζει τον μισθό μας ή και την δουλειά μας για τα επόμενα 30 χρόνια? ΚΑΝΕΙΣ. Όποιος νομίζει το αντίθετο είναι βαθιά νυχτωμένος.

Όταν κάνεις υπολογισμό για το μέλλον πάντα στα οικονομικό πρέπει να έχεις προβλέψει το ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΣΕΝΑΡΙΟ. ΠΑΝΤΑ. Δεν είναι ΔΥΝΑΤΟΝ να θεωρείς στα πλάνα σου ότι τα ΠΑΝΤΑ θα είναι ΘΕΤΙΚΑ. ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να συμβεί αυτό. Κάτι θα στραβώσει έστω και προσωρινά.

Έχεις πλάνο για αυτή την περίπτωση??? Το 90% δεν είχε. Τώρα όσο και να βρίζετε τις τράπεζες η κατάσταση δεν βελτιώνεται. Η τράπεζα μπορεί να κλείσει όμως και το σπίτι θα σας το πάρει. Γιατί η τράπεζα έχει ΠΑΝΤΑ εχέγγυα. Μπορεί να μην πάρει όλα τα χρήματά της πίσω αλλά κάτι θα πάρει. Ο δανειολήπτης θα τα ΧΑΣΕΙ ΟΛΑ...Αυτό το γνωρίζουμε όταν παίρνουμε το δάνειο και υπογράφουμε την προσημείωση. Αν κάποιος είναι αφελής και πιστεύει τα παραμύθια των πωλητών (όλα θα πάνε καλά κτλ.) στις τράπεζες είναι δικό του θέμα.

Υ.Σ. Όποιος έχει πιστωτική κάρτα σήμερα είναι άξιος της μοίρας του. Η χρεωστική είναι αρκετή για τα πάντα. ΠΟΤΕ δόσεις, πάντα μετρητά.