Στεγαστικά δάνεια - Το μπούμερανγκ

Re: Απάντηση: Στεγαστικά δάνεια - Το μπούμερανγκ

Άλλη όρεξη δεν είχα απ το να ακούω Compay Segundo χορεύοντας αγκαλιά με μια λατινα....:afro:

Που θα είναι και κουμμουνίστρια! Αυτό που το πας; Πήξαμε στις γκόμενες με τα μουστάκια τα γυαλιά και τα ταγάρια στα τραπεζάκια της ΠΚΣ, να τα τρώμε στη μάπα και στις διακοπές στην Καραϊβική πάει πολύ!!!

Re: Απάντηση: Στεγαστικά δάνεια - Το μπούμερανγκ

Που θα είναι και κουμμουνίστρια! Αυτό που το πας; Πήξαμε στις γκόμενες με τα μουστάκια τα γυαλιά και τα ταγάρια στα τραπεζάκια της ΠΚΣ, να τα τρώμε στη μάπα και στις διακοπές στην Καραϊβική πάει πολύ!!!

Οι γκόμενες με τα μουστάκια είναι ατάκα του Βρετανού "Φιλέλληνα" απ το TOP GEAR...
Εγώ έχω αντίθετη άποψη...άσε που η πατρίδα μου (Μεσσηνία) δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα κάλλη της Florida...(τουλάχιστον στην ποιότητα του γυναικείου πληθυσμού)...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Στεγαστικά δάνεια - Το μπούμερανγκ

ΠΣΚ παρακαλώ..ΠΣΚ..:singer:

Και γατί παρακαλώ?
Τί κακό έχουν οι γυναίκες με μουστάκια?
Αμα δε είναι και "ανεπτυγμενες", τις βγάζεις στο τσιρκο και έχεις και έξτρα εισόδημα !:operator:

Εσεις κοροιδευετε γι αυτο οι αμερικανοι μας εχουν παρει φαλαγγι..και οχι μονο αυτοι... με ενα WC σε καθε υπνοδωματιο, αν τα πραγματα -καλη ωρα- σφιξουν, το γυρνας σε ενοικιαζομενα χωρις πολλα πολλα και να το εξτρα εισοδημα που σου λειπει... αλλα εδω μας εφαγε το τωρα... για το μελλον ουδεμια προβλεψη...

Εμενα αλλο με καιει... ποσα γκαραζ πρεπει να εχω για να μη τρεχω μετα...?? Και να ειναι ολα κλειστα ή μπορω να φτιαξω και κανενα απλως σκεπαστο? Προβλεψη για δικυκλο να υπαρχει?

Και το πιο βασικο... συμφερει να τα πληρωσω κανονικα στον εργολαβο ή να του κοψω και το κανονιζω αργοτερα ως ημιυπαιθριο?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Στεγαστικά δάνεια - Το μπούμερανγκ

Έχεις εσύ?

Είμαι σε ενοίκιο. Το σπίτι είναι 120 τετραγωνικά και έχει ένα λουτρό και ένα WC. Όταν και αν χτίσω θα τηρούν τον κανόνα που έγραψα ή θα πληρούν την εξίσωση Λουτρά+WC=Υπνοδωμάτια-1

Να ναι καλά οι άνθρωποι να τα χαίρονται.
Φαντάζομαι είναι επιστήμονες ή ρώτησαν εσένα (αν απάντησες θετικά στο πρώτο μου quote - περί επιστήμης)

Πάντως δεν ρώτησαν την πεθερά σου...

Έχεις πάει αλλού, σε άλλη χώρα, σε άλλη πόλη ή μόνο στον μπάρμπα και στα ξαδέλφια στο Αμέρικα?

Άρα? Φταίνε οι εργολάβοι, εμείς ή η λογική?

Σου ανέφερα το σπίτι του αδερφού μου στην Ελλάδα. Έχω δει και άλλα σπίτια. Πολλές φορές δεν είναι εσωτερικά τα WC ή τα λουτρά αλλά είναι πολλές οι περιπτώσεις που τηρούν την εξίσωση που ανέφερα. Το ιδεατό είναι όσα υπνοδωμάτια τόσα μπάνιο/WC.

Οι εργολάβοι φτιάχνουν αυτά που τους λένε. Η λογική ταυτίζεται με τον άνθρωπο που την εκφράζει. Αν ο άνθρωπος δεν έχει λογική τότε έχεις ένα διαμέρισμα με τρία υπνοδωμάτια και ένα λουτρό που το πρωί υπάρχει ουρά για κατούρημα.

Last edited:
Το λειτουργικό είναι πάντα σχετικό. Παιδικά υπνοδωμάτια με WC μπορεί να θεωρηθούν ακόμα και επικίνδυνα σε κάποιες περιπτώσεις. Αυτό που η δική μου πείρα δίπλα στον πατέρα μου -αρχιτέκτονας σε αναπτυξιακή εταιρία στην Κύπρο ο οποίος σχεδιάζει ως επί το πλείστον επαύλεις που πουλιούνται από 1 εκατομμύριο ευρώ και πάνω- είναι ότι υπάρχει σίγουρα ξεχωριστό WC για τους επισκέπτες κοντά στο χώρο του σαλονιού, υπάρχει WC ή και κανονικό λουτρό κοντά στον χώρο του living room (ο οποίος συνήθως βλέπει και στον κήπο με την πισίνα οπότε το ντους εκεί κοντά είναι επιβεβλημένο), υπάρχει ένα μεγάλο μπάνιο κοντά στα υπνοδωμάτια. Τώρα αν τα υπνοδωμάτια είναι 3 και πάνω, στο master bedroom μπορεί να υπάρχει και ένα μικρότερο λουτρό που θα συνδυάζεται ίσως και με την τουαλέτα της κυρίας. Αλλά λουτρό σε κάθε υπνοδωμάτιο δεν έχω δει σε καμία έπαυλη.

Στην περίπτωση που ανέφερες έχουμε ήδη ΤΡΙΑ WC/λουτρά και αν έχουμε πάνω από τρία υπνοδωμάτια υπάρχει και ένα μικρότερο λουτρό.

Ανέφερα εγώ πουθενά για ΛΟΥΤΡΑ όσα και τα υπνοδωμάτια???!!! Έγραψα λουτρά ΚΑΙ WC. Τα ίδια πράγματα λέμε. Ούτε είπα ότι ΠΡΕΠΕΙ να είναι μέσα στο υπνοδωμάτιο. Αυτό είναι πολυτέλεια που έχουν στο Αμέρικα. Ορίστε τι έγραψα γιατί θα τρελαθούμε εντελώς.

Το τι είναι κακή, μέτρια και πολυτελής κατασκευή είναι σχετικό για τον καθένα μας. Ας πούμε για ένα σύγχρονο σπίτι είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΚΑΘΕ υπνοδωμάτιο να έχει αντίστοιχα μια τουαλέτα. Τέσσερα υπνοδωμάτια? Τέσσερις τουαλέτες ή WC. Στα περισσότερα Ελληνικά σπίτια αυτό είναι επιστημονική φαντασία. Φυσικά αυτά που ανέφερα κοστίζουν.

Last edited:
Παιδιά, παράκληση......ξέρω ότι οι όροι των στεγαστικών σχετίζονται με τους αποπάτους, αλλά, pleaseeeee 3 σελίδες τώρα συζητάμε για καμπινέδες...

Δεν ξεκινάμε την κουβέντα για το καθιστικό??-bye--bye-

Τι καμπινέδες ρε βλάχο? WC και λουτρά λέμε.
Αλλά που να ξέρεις εσύ, μια ζωή στην ύπαιθρο :D
Ενώ εμείς, Γαλλικά, πιάνο και φουά γκρα.

ΥΓ Το ότι ένα τεράστιο ποσοστό σπιτιών στην Γαλλία έχει κοινόχρηστα μπάνια, δεν τους κάνει ΓΥΦΤΑΡΙΟ σαν την Ελλάδα. Τυχαίο? Δεν νομίζω.

Τι καμπινέδες ρε βλάχο? WC και λουτρά λέμε.
Αλλά που να ξέρεις εσύ, μια ζωή στην ύπαιθρο :D
Ενώ εμείς, Γαλλικά, πιάνο και φουά γκρα.

barba-george170_76246_34N302.jpg

Όϊ μανόλ' μ'.....τι ρα λέει ετούτο το ζαγάρι??? Θα το μπουμπουνίσω, Καραγκιόζο...-bye--bye-

Στην περίπτωση που ανέφερες έχουμε ήδη ΤΡΙΑ WC/λουτρά και αν έχουμε πάνω από τρία υπνοδωμάτια υπάρχει και ένα μικρότερο λουτρό.

Ανέφερα εγώ πουθενά για ΛΟΥΤΡΑ όσα και τα υπνοδωμάτια???!!! Έγραψα λουτρά ΚΑΙ WC. Τα ίδια πράγματα λέμε. Ούτε είπα ότι ΠΡΕΠΕΙ να είναι μέσα στο υπνοδωμάτιο. Αυτό είναι πολυτέλεια που έχουν στο Αμέρικα. Ορίστε τι έγραψα γιατί θα τρελαθούμε εντελώς.

Στο αρχικό σου ποστ συνέδεσες το κάθε υπνοδωμάτιο με την ύπαρξη εσωτερικού μπάνιου/WC πες το όπως θες. Αυτό δεν είναι πουθενά standard practice. Είναι παραπάνω από extreme. Και του Μητσοτάκη το σπίτι στη Γλυφάδα έχει 17 καμπινέδες. Αυτό δεν σημαίνει τίποτα όμως. Σε αυτό που σου περιγράφω εγώ μόνο ένα μπάνιο είναι εσωτερικό, αυτό του master bedroom. Όλα τα άλλα είναι κοινόχρηστα. Και ναι, ανάλογα με το πόσους κοινόχρηστους χώρους έχεις (lobbies κουζίνα, τραπεζαρία, living room, playroom, Home theater room και πάει λέγοντας) μπορείς να βρεθείς να έχεις παραπάνω WC/μπάνια από υπνοδωμάτια τελικά. Αλλά δεν βάζουν σε κάθε υπνοδωμάτιο μπάνιο. Εγώ αυτό κατάλαβα από τα γραφόμενά σου και αυτό σχολίασα.

Το τι είναι κακή, μέτρια και πολυτελής κατασκευή είναι σχετικό για τον καθένα μας. Ας πούμε για ένα σύγχρονο σπίτι είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΚΑΘΕ υπνοδωμάτιο να έχει αντίστοιχα μια τουαλέτα. Τέσσερα υπνοδωμάτια? Τέσσερις τουαλέτες ή WC. Στα περισσότερα Ελληνικά σπίτια αυτό είναι επιστημονική φαντασία. Φυσικά αυτά που ανέφερα κοστίζουν.

Αυτό είναι και το σχετικό post. Έτσι όπως το γράφεις μπορεί κάποιος να καταλάβει αυτό που λες μετά σαν εξίσωση, αλλά μπορεί να καταλάβει και αυτό που είπα εγώ (ότι δηλαδή αναφέρεσαι σε μπάνιο/wc εσωτερικό στο δωμάτιο και όχι κοινόχρηστο). Τέλος πάντων, θεωρώ ένα σπίτι λειτουργικό ακόμα και αν έχει 2 μπάνια αρκεί τοπολογικά να καλύπτουν πολλούς κοντινούς χώρους (πχ αν έχω δύο επίπεδα, ένα μπάνιο σε κάθε επίπεδο).

Αυτό είναι και το σχετικό post. Έτσι όπως το γράφεις μπορεί κάποιος να καταλάβει αυτό που λες μετά σαν εξίσωση, αλλά μπορεί να καταλάβει και αυτό που είπα εγώ (ότι δηλαδή αναφέρεσαι σε μπάνιο/wc εσωτερικό στο δωμάτιο και όχι κοινόχρηστο). Τέλος πάντων, θεωρώ ένα σπίτι λειτουργικό ακόμα και αν έχει 2 μπάνια αρκεί τοπολογικά να καλύπτουν πολλούς κοντινούς χώρους (πχ αν έχω δύο επίπεδα, ένα μπάνιο σε κάθε επίπεδο).

Δεν εννοούσα εσωτερικό μπάνιο σε κάθε υπνοδωμάτιο. Μα μετά θα έπρεπε να έχεις ένα WC οπωσδήποτε για τους καλεσμένους οπότε τελικά θα έβγαιναν τα λουτρά/WC παραπάνω από τα υπνοδωμάτια. Δέχομαι όμως ότι μπορεί να γίνει παρανόηση έτσι όπως το είχα γράψει.

Η ουσία παραμένει όμως. Το κλασσικό Ελληνικό σπίτι ή διαμέρισμα έχει σχεδόν πάντα λιγότερα λουτρά/WC από τα αναγκαία για την εύρυθμη λειτουργία.

Ο αριθμός των λουτρών/WC πρακτικά βγαίνει από τον αριθμό των υπνοδωματίων. Κάποια μπορούν να είναι και εσωτερικά. Κάποιο WC σε περίπτωση που έχουμε μεγάλο σπίτι αφορά τους φιλοξενούμενους.

Στην Ελληνική πραγματικότητα, σπίτι σαν το δικό μου (120 m2) εύκολα μπορείς να το βρεις με ένα λουτρό για τρία υπνοδωμάτια.

Ένα μπάνιο/WC λιγότερο σε μια κατασκευή σημαίνει λιγότερα χρήματα. Αυτό ήθελα να θίξω από την αρχή. Μια παρεμφερής περίπτωση είναι τα μικρά υπνοδωμάτια με αντίστοιχα μη επαρκείς ντουλάπες.

1 λουτρο για 3 υπνοδωματια ειναι υπεραρκετο για μενα .Ενας μικρος ..συνωστισμος που μπορει να τυχει η κατι απροοπτο μπορει να αντιμετωπιστει με λιγη υπομονη .Απο το να κοψεις τον χωρο απο τα υπολοιπα δωματια (ειτε υπνοδωματια , ειτε σαλονι ) και να ζεις πολυ περισσοτερες ωρες 'περιορισμενος'.Συν τα εξοδα για τα υδραυλικα του εξτρα λουτρου.Δεν ειναι Γυφταριο , ειναι λογικη , η εστω η λογικη μερικων.Οπως και τα 2 , 3 λουτρα που για αλλους θεωρουνται λογικα , για αλλους ειναι υπεβολη.Δεν ειναι υπαρχουν κανονες σε αυτα.Οπως τη βρισκει ο καθενας.Αλλος στο υπνοδωματιο αλλος στο λουτρο.