chrisssb
Μέλος Σωματείου
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Στίβεν Χόκινγκ:"Προσοχή στους Εξωγήινους!"
Καθόλου δεν έχω μπερδέψει την πίστη με τη θρησκεία, το αντίθετο μάλιστα ανέφερα σε προηγούμενο Post #123:
Άλλο δηλαδή το τι πιστεύει κανείς oτι λέει ο Χριστιανισμός και άλλο τι λέει ο Χριστιανισμός
Θα έχεις ακούσει φαντάζομαι το "ερευνάτε τας γραφάς" που για εμάς ισχύει...
Το "πίστευε και μη ερεύνα" αφορά άλλο δόγμα.
Η κριτική σκέψη είναι προαπαιτούμενο για την κατανόηση των όσων γράφονται.
Θα σε εκπλήξει ίσως αλλά η κριτική σκέψη είναι που μερικούς τους οδηγεί στη θρησκεία.
Το ότι ο άνθρωπος δημιουργήθηκε απο οργανική και ανόργανη ύλη δεν νομίζω να το αμφισβητεί κανείς, πουθενά όμως δεν αναφέρει ότι δεν δημιουργήθηκε κανένας άλλος με κανένα άλλο τρόπο...
Μην ξεχνάμε επίσης ότι πρόκειται για ένα κείμενο που γράφτηκε χιλιάδες χρόνια πριν, απευθυνόταν σε ανθρώπους και εκείνης της εποχής και έφτασε στις μέρες μας μέσω ενός άλλου λαού που περιέλαβε και την γενεαλογία του σε αυτό. Παρόλα αυτά η επιστήμη όσο προχωρά το επιβεβαιώνει αντί να το καταρρίπτει...παρά τα περί αντιθέτου φαινόμενα ;-)
Φίλε μου έχεις μπερδέψει την πίστη με την θρησκεία νομίζω. Πώς μπορείς να απαιτείς προσεκτική ανάγνωση της Γένεσης από την στιγμή που το δόγμα σου απαγορεύει να έχεις άποψη για τα γραφόμενα και να δεχεσαι άκριτα μόνο ότι σου δίνει;;;
Επίσης οι πιστοί κάθε θρησκείας δεν έχουν κριτική σκέψη. Αν αποκτήσουν παύουν να είναι πιστοί. Πες με Γαλιλαίο...
Και από τί δημιουργήηθηκε ο άνθρωπος;;; Απο λάσπη (δηλαδή χώμα και νερό, δλδ οργανική και ανόργανη ύλη) και από την πνοή του κυρίου. Οπότε έμμεσα η Γένεσης δέχεται ώς μοναδικό δομικό λίθο τον άνθρακα...
Καθόλου δεν έχω μπερδέψει την πίστη με τη θρησκεία, το αντίθετο μάλιστα ανέφερα σε προηγούμενο Post #123:
Φίλε μου, άλλο το προσωπικό πιστεύω (σχεδόν φτάνει τα όρια της προσωπικής θρησκείας), άλλο η προσωπική αντίληψη και άλλο το τι λέει η θρησκεία (που θέλει και μελέτη και προσπάθεια να το κατανοήσει κανείς)
Άλλο δηλαδή το τι πιστεύει κανείς oτι λέει ο Χριστιανισμός και άλλο τι λέει ο Χριστιανισμός
Θα έχεις ακούσει φαντάζομαι το "ερευνάτε τας γραφάς" που για εμάς ισχύει...
Το "πίστευε και μη ερεύνα" αφορά άλλο δόγμα.
Η κριτική σκέψη είναι προαπαιτούμενο για την κατανόηση των όσων γράφονται.
Θα σε εκπλήξει ίσως αλλά η κριτική σκέψη είναι που μερικούς τους οδηγεί στη θρησκεία.
Το ότι ο άνθρωπος δημιουργήθηκε απο οργανική και ανόργανη ύλη δεν νομίζω να το αμφισβητεί κανείς, πουθενά όμως δεν αναφέρει ότι δεν δημιουργήθηκε κανένας άλλος με κανένα άλλο τρόπο...
Μην ξεχνάμε επίσης ότι πρόκειται για ένα κείμενο που γράφτηκε χιλιάδες χρόνια πριν, απευθυνόταν σε ανθρώπους και εκείνης της εποχής και έφτασε στις μέρες μας μέσω ενός άλλου λαού που περιέλαβε και την γενεαλογία του σε αυτό. Παρόλα αυτά η επιστήμη όσο προχωρά το επιβεβαιώνει αντί να το καταρρίπτει...παρά τα περί αντιθέτου φαινόμενα ;-)