Στην Ελλαδα με ξένες πινακίδες (εντος ε.ε).

Είναι απλό Τάσο, φτιάχνεις μια εταιρεία (προσωπική) στη Βουλγαρία.....

Χαχα Δηλαδή αυτό κάνουν όντως ? χαχα, κάθε έλληνας θέλει να γίνει πρόεδρος μιας εταιρίας :p
Έχω και ‛offshore στη Βουλγαρία’, πάμε μια βόλτα ? :D

Η εταιρεία στη Βουλαγαρία στήνεται σε μιά μέρα και προφανώς οι απαιτήσεις "διατήρησής" της είναι ελάχιστες.
Ετσι από την Βόρεια Ελλάδα το κράτος στερείται ανά αυτοκίνητο 3000 το ελάχιστο ανά χρονιά.
Αλλιώς το αυτοκίνητο πρέπει να πουληθεί για 5000.

όταν θες 3000-5000 το χρόνο και το αμάξι έχει έναν ορίζοντα ζωής 10 μιλάμε για έως 50000.
Υπάρχουν δυό τρείς πολυκατοικίες στη Σόφια που έχουν στα κουδούνια όλες τις εταιρείες που είναι γραμμένα τα αμάξια...

Χαχαχα άλλοι ανοίγουν εταιρίες στην Ελβετία σε μια πολυκατοικία όλο κουδούνια και πουλάνε ελληνικό χρέος, άλλοι στην Βουλγαρία και αγοράζουν αμάξια …
Πολύ δουλεία οι τεχνίτες που βάζουν κουδούνια σε αυτές τις πολυκατοικίες :D

Αλήθεια έχει τρακάρει κάνας γνωστός σας στη Θεσσαλονίκη (που όπως λέτε είναι συχνότατο φαινόμενο) με αμάξι με βουλγάρικες πινακίδες και ασφάλεια?
Έχουν αποζημιωθεί?
Υπάρχουν ιστορίες δηλαδή?

Και το ανάποδο, εάν έχετε ακούσει για στραβή που μπορεί να σου τύχει οδηγώντας με βουλγάρες πινακίδες και ασφάλεια? Γιατι υποτεύομαι πολλές πιθανές στραβές και τα λεφτά δεν είναι το μόνο.

Να εδω ο φιλος πριν το έδωσε το link και αυτος μεσα στο σιτε λεει και ξαναλεει ολα νόμιμα ολα νόμιμα χωρις μικρα γράμματα κτλ,τωρα...

www.bulgaria-export.com

Re: Απάντηση: Στην Ελλαδα με ξένες πινακίδες (εντος ε.ε).

Να εδω ο φιλος πριν το έδωσε το link και αυτος μεσα στο σιτε λεει και ξαναλεει ολα νόμιμα ολα νόμιμα χωρις μικρα γράμματα κτλ,τωρα...

www.bulgaria-export.com

Συγνώμη που δεν εμπιστεύομαι τον ‛έμπορο’ και το τι τάζει…
Άλλωστε τα μικρά γράμματα μπορεί να είναι στην ασφάλιση και όχι στη μεταβίβαση.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Στην Ελλαδα με ξένες πινακίδες (εντος ε.ε).

Συγνώμη που δεν εμπιστεύομαι τον ‛έμπορο’ και το τι τάζει…
Άλλωστε τα μικρά γράμματα μπορεί να είναι στην ασφάλιση και όχι στη μεταβίβαση.

Καλά ενοήτε αλλα αυτος εδω ωρύεται,τι τιμες λεβα σε ευρω δινει,τι οτι ολα αυτος τα αναλαμβανει και σου ερχονται με κουριερ καλοστημένο φαίνεται.Βέβαια τα κυβικά δεν τα βλεπω πουθενα.

Η Βουλγαρία είναι νομιμότατη λύση για τους επαγγελματίες και τις εταιρείες όσο αφορά τη φορολόγηση... Και δεν ντρέπομαι να πω ότι το σκέφτομαι σοβαρά όπως και άλλοι του κλάδου μου να τη κάνω για εκεί εταιρικά....

Η Βουλγαρία είναι νομιμότατη λύση για τους επαγγελματίες και τις εταιρείες όσο αφορά τη φορολόγηση... Και δεν ντρέπομαι να πω ότι το σκέφτομαι σοβαρά όπως και άλλοι του κλάδου μου να τη κάνω για εκεί εταιρικά....

μιλάμε για εταιρείες - κουδούνια όμως ....Για να μην πληρώνεις ΤΚ εδώ.
όχι για κανονικές

Απάντηση: Re: Στην Ελλαδα με ξένες πινακίδες (εντος ε.ε).

ρίσκα ξερίσκα, ο,τιδήποτε πάνω από 2000 κυβικά στη Θεσσαλονίκη έχει βουλγάρικες.

Μπα, έχει ο πατέρας μου ένα Μάζντα 6 του '03 και πληρώνει τα τέλη του κανονικά, και ας μην κάνει πλέον στην αγορά ούτε 2 χιλιάρικα (ίσως λέω και πολλά). Φαντάζομαι θα υπάρχουν και άλλοι νομοταγείς/κορόιδα/whatever.

Re: Απάντηση: Re: Στην Ελλαδα με ξένες πινακίδες (εντος ε.ε).

Μπα, έχει ο πατέρας μου ένα Μάζντα 6 του '03 και πληρώνει τα τέλη του κανονικά, και ας μην κάνει πλέον στην αγορά ούτε 2 χιλιάρικα (ίσως λέω και πολλά). Φαντάζομαι θα υπάρχουν και άλλοι νομοταγείς/κορόιδα/whatever.

και εγώ στα κορόϊδα είμαι...

Κάτσε ντε … μπορεί με μια στραβή (τρακάρισμα) οι άλλοι να αποδεδειχθούν μεγαλύτερα κορόιδα.

Σας βλέπω πεπεισμένους ότι πρόκειται για ‛ιδανική’ περίπτωση.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Στην Ελλαδα με ξένες πινακίδες (εντος ε.ε).

Κάτσε ντε … μπορεί με μια στραβή (τρακάρισμα) οι άλλοι να αποδεδειχθούν μεγαλύτερα κορόιδα.

H Boυλγαρία ανήκει στην Ε.Ε,άρα αν το αυτοκίνητο είναι ασφαλισμένο,δεν τίθεται θέμα
Θέμα θα έλεγα τίθεται με τις ασφαλιστικές στο Ελλαδιστάν ,που σήμερα υπάρχουν και αύριο...ούτε στο κουδούνι δεν τις βρίσκεις!

Τωρα βλεπω απεναντι μου την κοκκινη Μπεμπα (παλαια ειναι) του γειτονακίου μου με γερμανικες πινακιδες, να την κυκλοφορει χμμμμ...δεν θα´ναι 10ετια χωρις να μπαινοβγαινει; Θα´ναι !

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Στην Ελλαδα με ξένες πινακίδες (εντος ε.ε).

Καλύπτει το Γραφείο Διεθνούς Ασφάλισης.

Φυσικά είναι ιδανική περίπτωση. Το ίδιο το κράτος σε ωθεί να βρεις κάποιο παραθυράκι, με τα παράλογα και πρωτίστως τιμωρητικά τέλη που επιβάλει. Πώς φωτίστηκα και δεν πήρα διχίλιαρο.....

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Στην Ελλαδα με ξένες πινακίδες (εντος ε.ε).

Καλύπτει το Γραφείο Διεθνούς Ασφάλισης.

Φυσικά είναι ιδανική περίπτωση. Το ίδιο το κράτος σε ωθεί να βρεις κάποιο παραθυράκι, με τα παράλογα και πρωτίστως τιμωρητικά τέλη που επιβάλει. Πώς φωτίστηκα και δεν πήρα διχίλιαρο.....

Send Μου για να το λες κι εσύ, υποθέτω ότι έχεις δει δικαστήρια μετά από αντίστοιχα τροχαία.
Τι να πώ?
Πραγματικά δε ξέρω τότε γιατί όλη η ΕΕ δεν βγάζει βουλγάρικες άδειες…
Η εμπειρία μου από άλλες χώρες της ΕΕ είναι ότι πάντα χρειαζόταν ακριβή ασφάλιση , δηλωμένα άτομα να οδηγούν, να είσαι κάτοικος (νταξ μου είπατε ότι ανοίγει ο υποψήφιος εταιρία όποτε λύνεται)
Ας ελπίζουμε ότι όσοι έχουν κάνει αντίστοιχη κίνηση – βουλγάρικες πινακίδες -, δε θα έχουν εκπλήξεις όταν θα χρειαστούν ασφάλεια/νομική προστασία κ.α.

Παρεμπιπτόντως δε ξέρω τι ισχύει για νομική προστασία και τροχαίο στην ΕΕ.
Συζητώ για τη νομική προστασία που κοστίζει κάτι του στιλ 25 ευρώ το χρόνο στις ελληνικές ασφαλιστικές εταιρίες.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Στην Ελλαδα με ξένες πινακίδες (εντος ε.ε).

Send Μου για να το λες κι εσύ, υποθέτω ότι έχεις δει δικαστήρια μετά από αντίστοιχα τροχαία.
Τι να πώ?
Πραγματικά δε ξέρω τότε γιατί όλη η ΕΕ δεν βγάζει βουλγάρικες άδειες…
Η εμπειρία μου από άλλες χώρες της ΕΕ είναι ότι πάντα χρειαζόταν ακριβή ασφάλιση , δηλωμένα άτομα να οδηγούν, να είσαι κάτοικος (νταξ μου είπατε ότι ανοίγει ο υποψήφιος εταιρία όποτε λύνεται)
Ας ελπίζουμε ότι όσοι έχουν κάνει αντίστοιχη κίνηση – βουλγάρικες πινακίδες -, δε θα έχουν εκπλήξεις όταν θα χρειαστούν ασφάλεια/νομική προστασία κ.α.
Tην E.E την διέπουν άλλοι κανόνες,νόμοι και τρόποι φορολόγησης
Το σημαντικότερο είναι ότι στα περισσότερα κράτη,απαγορεύεται ο υπήκοός τους νά'χει αμάξι από άλλη χώρα
Για παράδειγμα στην Ιταλία,μπορείς σαν Ιταλός που ζείς στο εξωτερικό να οδηγείς αμάξι από τη χώρα διαμονής σου,αλλά σαν Ιταλός,Έλληνας,Γερμανός που διαμένεις στην Ιταλία απαγορεύεται,ενώ οι ποινές είναι βαρύτατες αν σε πιάσουν
...και σε πιάνουν!!

Last edited:

κι εγώ στα κορόιδα είμαι , παρότι φέτος είχα σφραγίδα εξωτερικού στο διαβατήριο (και μάλιστα κάτοικος Βουλγαρίας). Βλέπετε έκανα το ανάποδο να κυκλοφορώ με ελληνικές πινακίδες στη Σόφια.