Θωρακισμέεεεεεεεεενη μερσεντές
εγώ δεν ονειρεύτηκα ποτές
ΔΑΚΗΣ
Πριν δημιουργήσεις λανθασμένες εντυπώσεις,ξαναδιάβασε σε παρακαλώ,ό,τι έχω γράψειΜήν λέτε πράγματα όταν δεν γνωρίζετε και μπλέξει κάποιος και πάει και φυλακή.
Δεν υπάρχουν τα 6μηνα παρά μόνο από 3η χώρα εκτός ΕΕ και μόνο .Ουτε τα εικονικά υπάρχουν πλέον.Πανε αυτά .Αυτά έχουν καταργηθεί . Όλα τα αυτοκίνητα με ξένες πινακίδες που κυκλοφορούν είναι παράνομα εφόσον ο ιδιοκτήτης έχει ΑΦΜ Ελληνικό.Σε ενδεχόμενο έλεγχο...ή καρφωτή είναι κακούργημα και α υπόλοιπα περί εταιριών στη Βουλγαρία πχ κτλ είναι παράνομα όλα .Υπάρχει δεδικασμένο και δεν αναιρείται ούτε τη γλιτώνει κάποιος. Αν σου κάτσει έλεγχος τον ήπιες χοντρά .
Το ΣΔΟΕ πάει καρφωτά έξω από τα μπουζούκια και τους περιμένει όλους τους μάγκες ...και κατάσχει επι τόπου το αυτοκίνητο .
Επαναλαμβάνω ακόμα και να είσαι μόνιμος κάτοικος εξωτερικού....με χαρτιά...αν εχεις ΑΦΜ ΕΛΛΗΝΙΚΟ πας στη ΜΠΟΥΡΟΥ.
Είναι βέβαια νόμος Ελληνικός καθαρά γι αυτό και είμαστε στο Ευρωπαικό δικαστήριο το οποίο βέβαια ειδικά λόγω δασμών και υστέρηση
εσόδων....
ΜΗΝ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ .
Πριν δημιουργήσεις λανθασμένες εντυπώσεις,ξαναδιάβασε σε παρακαλώ,ό,τι έχω γράψει
Μπορεί να κυκλοφορεί για 6 μήνες από την ημερομηνία έλευσης στο Ελλαδιστάν
Σε περίπτωση ελέγχου από τα όργανα,πρέπει να έχει κρατηθεί κάποιο αποδειχτικό στοιχείο(εισιτήριο),που να αποδεικνύει την ημέρα έλευσης στο Ελλαδιστάν
Βέβαια για να μπορέσει κάποιος να αγοράσει αυτοκίνητο από Ε.Ε,με τον αρ.κυκλοφορίας του,πρέπει να πληρεί τις προυποθέσεις που δεν είναι οι ίδιες,από κράτος σε κράτος
Μία προυπόθεση βασική,είναι να είσαι μόνιμος κάτοικος του χ κράτους,σε διαφορετική περίπτωση,εισαγάγεις το αυτοκίνητο μα προσωρινές πινακίδες,διάρκειας μίας εβδομάδας συνήθως, μέχρι να εκτελωνιστεί!
Δεν δημιουργώ λάθος εντυπώσεις .Κάνω τη δουλειά 20 χρόνια και με ξέρουν ΟΛΟΙ στα τελωνεία Αθηνών και Πειραιά .
Από χώρα της ΕΕ πως αποδεικνύεται ότι κυκλοφορείς 6 μήνες αφού περνάς τα σύνορα ελεύθερα ? Αυτά γίνονταν παλιά όταν δεν έιμασταν στην ΕΕ τώρα οχι δεν στο σφραγίζουν πουθενά .Απλά και καλά κρατάς το εισιτήριο του πλοίου ...
Εισιτήρια πλοίου σου φέρνω εγώ ανά μήνα ......παράθυρα πολλά ....αλλά δεν το κάνω .
Μπορείς να αγοράσεις πχ από τη Γερμανία αυτοκίνητο άνετα αύριο το πρωί χωρίς να είσαι κάτοικος . Το αγοράζει ο γερμανός έμπορος στο όνομά του και σου κάνει μεταπώληση ....ή το δηλώνει σε κατοικία με εσένα εκεί ως ενοικιαστή ....
Οι προσωρινές πινακίδες έχουν διάρκεια 45 ημερών και όχι 7 ημερών που λες .Αυτές και πάλι αλλάζουν...
Υπάρχουν 2 ειδων πινακίδες , οι ΤΣΟΛ και οι πράσινες .Αλλη η μία και άλλη η άλλη
Ολα αυτά βεβαια για εισαφωγή από την ΕΕ
Γι αυτό λοιπόν αν μην κάνουμε copy paste ανέβασε κάποιος και ότι υπάρχει στο διαδίκτυο αλλά καλό είναι να ρωτάμε πρώτα πριν στείλουμε κάποιον αδιάβαστο .
παίδες, καλό είναι να δοθεί μια ασφαλής απάντηση.
το θέμα θα μπορούσε να είναι ένα καθημερινό θέμα, όπου κάποιοι μιλάνε και συζητάνε περί ανέμων και υδάτων.
Από τη στιγμή όμως που κάποιοι (δεν εξετάζω ποιοί) ισχυρίζονται ότι γνωρίζουν εκείνοι και όχι οι άλλοι και μάλιστα με περισσή βεβαιότητα μπορεί να δημιουργήσει λανθασμένες εντυπώσες σε τρίτους που να βγούν ζημιωμένοι.
Αλλο να λές: νομίζω είναι έτσι ή αλλιώς και ο ενδιαφερόμενος τελικά να αναζητήσει την απάντηση αλλού υπεύθυνα και άλλο να λες: "εγώ είμαι ο υπεύθυνος" ....
από όποια πλευρά και να το δει κάποιος δηλαδή
είτε να κάνει εισαγωγή και τελικά να βρεθεί μπλεγμένος
είτε να μην κάνει και να χάσει μια ευκαιρία
υπάρχει ενδεχόμενο κέρδος ή ζημία για κάποιους
ξαναρωτώ, φοιτητές στην Αγγλία / Γερμανία / Βελγιο με ΑΦΜ Ελληνικό και δηλωμένοι ως κάτοικοι στο εξωτερικό (οι περισσότεροι έχουν ΑΦΜ πια, νομίζω το κάνουν υποχρεωτικό για όλους άνω των 18) όντως κινδυνεύει εάν έρθει για διακοπές το καλοκαίρι από Ιταλία με το αμαξάκι του? (αμαξάκι είπα όχι λιμο )
ε) "Συνήθης κατοικία": Ο τόπος στον οποίο ένα άτομο διαμένει συνήθως,
δηλαδή τουλάχιστον εκατόν ογδόντα πέντε (185) ημέρες συνεχείς ή όχι ανά
δωδεκάμηνο, λόγω προσωπικών και επαγγελματικών δεσμών, ή σε περίπτωση
ατόμου χωρίς επαγγελματικούς δεσμούς, λόγω προσωπικών δεσμών από τους
οποίους προκύπτουν στενοί δεσμοί μεταξύ αυτού του ατόμου και του τόπου
στον οποίο κατοικεί.
Εν τούτοις η συνήθης κατοικία ατόμου του οποίου οι επαγγελματικοί
δεσμοί βρίσκονται σε τόπο άλλο από τον τόπο των προσωπικών του δεσμών
και το οποίο για το λόγο αυτόν υποχρεώνεται να διαμένει διαδοχικά σε
διάφορους τόπους, που βρίσκονται σε δύο ή περισσότερες χώρες, θεωρείται
ότι βρίσκεται στον τόπο των προσωπικών του δεσμών με την προϋπόθεση ότι
επιστρέφει τακτικά στον τόπο αυτόν. Ο τελευταίος αυτός όρος δεν
απαιτείται όταντο άτομο διαμένει σε μια χώρα για την εκτέλεση αποστολής
με καθορισμένη διάρκεια.
Η φοίτηση σε πανεπιστήμιο ή άλλη σχολή δεν συνεπάγεται μεταφορά
συνήθους κατοικίας.
Όλα αναφέρονται στον Τελωνειακό Κώδικα (Ν. 2960/2001, ως ισχύει με τις -διαρκείς- τροποποιήσεις αυτού). Αντιγράφω από το άρθρο 120 ("ορισμοί") -τα αρθ. 120 επ. αφορούν τα περί αυτοκινήτων και ειδικού τέλους ταξινόμησης:
Το κριτήριο του ΑΦΜ πουθενά δεν το βάζει ο νόμος, μόνο της συνήθους κατοικίας.
Βάσει των ανωτέρω, όπως βλέπεις, κανονικά δεν μπορούν οι απλοί φοιτητές να κυκλοφορούν όχημα με πινακίδες ΕΕ. Μόνη λύση να χορηγηθεί προσωρινή απαλλαγή από την καταβολή του τέλους με τον όρο επανεξαγωγής από τη χώρα, με το άρθρο 133, αλλά δεν γνωρίζω τις προϋποθέσεις.
Αντίθετα, άτομα με συνήθη διαμονή (δλδ > 6μηνο ανά έτος) εντός χώρας ΕΕ μπορούν να κυκλοφορούν δίχως κανέναν περιορισμό το όχημά τους στην επικράτεια.
Δεν δημιουργώ λάθος εντυπώσεις .Κάνω τη δουλειά 20 χρόνια και με ξέρουν ΟΛΟΙ στα τελωνεία Αθηνών και Πειραιά .
Από χώρα της ΕΕ πως αποδεικνύεται ότι κυκλοφορείς 6 μήνες αφού περνάς τα σύνορα ελεύθερα ? Αυτά γίνονταν παλιά όταν δεν έιμασταν στην ΕΕ τώρα οχι δεν στο σφραγίζουν πουθενά .Απλά και καλά κρατάς το εισιτήριο του πλοίου ...
Εισιτήρια πλοίου σου φέρνω εγώ ανά μήνα ......παράθυρα πολλά ....αλλά δεν το κάνω .
Μπορείς να αγοράσεις πχ από τη Γερμανία αυτοκίνητο άνετα αύριο το πρωί χωρίς να είσαι κάτοικος . Το αγοράζει ο γερμανός έμπορος στο όνομά του και σου κάνει μεταπώληση ....ή το δηλώνει σε κατοικία με εσένα εκεί ως ενοικιαστή ....
Οι προσωρινές πινακίδες έχουν διάρκεια 45 ημερών και όχι 7 ημερών που λες .Αυτές και πάλι αλλάζουν...
Υπάρχουν 2 ειδων πινακίδες , οι ΤΣΟΛ και οι πράσινες .Αλλη η μία και άλλη η άλλη
Ολα αυτά βεβαια για εισαφωγή από την ΕΕ
Γι αυτό λοιπόν αν μην κάνουμε copy paste ανέβασε κάποιος και ότι υπάρχει στο διαδίκτυο αλλά καλό είναι να ρωτάμε πρώτα πριν στείλουμε κάποιον αδιάβαστο .
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.