Στηρίζουμε τα ελληνικά προϊόντα και υπηρεσίες

Να κανω λιγο το συνηγορο του διαβολου? (χωρις παρεξηγηση κουβεντα κανουμε)

Ας αρχισω απο το τελος .......

Ειστε σιγουροι οτι "Το φρέσκο γάλα, τα λευκά τυριά και οι γραβιέρες του Lidl π.χ. ειναι απο τις εταιρίες Κολιος και Εβροφάρμα"

.....και οτι δεν λιγουνε σε λιγους μηνες, για να μην πω μερες?
Φιλος (περσυ) πηρε μελιτζανοσαλατα απο το Λιντλ και εληγε σε λιγοτερο απο 20 μερες.

Είμαι τόσο σίγουρος όσο ειναι και αυτος που πίνει χυμους "απο τη Λακωνια" χωρις να ξέρει αν πινει κατεψυγμένα πορτοκάλια Αργεντινής...
Τα γαλακτοκομικά που αγοράζω απο εκει έχουν παρόμοια διάρκεια ζωης με τα επώνυμα

Το γιατι (αν ειναι απο τις πιο πανω εταιρειες) πωλουνται πιο φθηνα στο Λιντλ απο τα αλλα μεγαλα σουπερ μαρκετ (δε συζητω για μπακαλικα της γειτονιας)ειναι αλλη μεγαλη συζητηση.
Αν θα κοιταξετε τις περισσοτερες μαρκες που πουλαει το Λιντλ, γραφουν οτι "" παρασκευαζονται για λογαριασμο του Λιντλ ""

Εμενα ξερετε τι μου λεει αυτο???
Οτι παει στην ταδε μαρκα και του λεει, θελω αυτο το προιον με αυτη την τιμη,
Μπορεις να μου το φτιαξεις ? δεν μ' ενδιαφερει τι θα βαλεις μεσα αρκει να ειναι σε αυτη την τιμη.
Οι ποσοτητες φυσικα ειναι παρα πολυ μεγαλες, οποτε δυσκολα θα αρνηθει μια
εταιρεια.

Αυτό μπορει να καταφέρει μια μεγάλη εταιρία όταν μπορει να απορροφήσει τη μιση παραγωγή ενός εργοστασίου δίνοντας του σταθερες πωλήσεις. Εμεις εδω δηλαδη πως κάνουμε τα "power buy"; Το ίδιο πράγμα είναι.

Για τα Ελληνικα προιοντα.....
Εσεις νομιζεται οτι η εγχωρια παραγωγη σε κρεας, ψαρι, κ.λ.π. φτανει?
Αφου δεν παραγουμε, πως θα ειναι ντοπια?

Το ιδιο βεβαια γινεται και στα ρουχα, τσαντες, παπουτσια, κ.λ.π. γι' αυτο ειναι ολα εισαγωγης.
Αφου και οι Ελληνικες βιοτεχνιες μετακομισαν στο εξωτερικο.

Για τον τουρισμο.........(επειδη ασχολουμε), φυσικα και τα ξενοδοχια ειναι ακριβα, αφου τους εχουν μεινει (στους ξενοδοχους), ελαχιστα ελευθερα και προσπαθουν απ' αυτα να κερδισουν.
Οταν το πρακτορειο κλεινει το 98% του ξενοδοχειου για ολη τη σεζον, (του φερει δεν του φερει κοσμο) αλλα με 16 Ευρω το δωματιο τι θα κανει?

ΟΧΙ, δεν ειμαι μαζι τους, εναντιον τους ειμαι γιατι τελικα το "πακετο" το
παιρνουν αυτοι και τα πρακτορεια.

Συνεχεια σε λιγο..........

Να σου πώ...για´τι πρέπει να πληρώνω εγω τα "σπασμένα" του ξενοδόχου; Ας μην δώσει τα πακέτα έξω σχεδόν δωρεάν και ας μειώσει τις ελληνικές τιμες.
Και δεν μιλάω για τουριστικους προορισμους και νησια. Πριν 3 χρόνια έδωσα 85 γα μια τρύπα των 15τ.μ. στην Αθήνα όπου φοβόμουν να βγω απο την πόρτα μήπως και μου την πέσουν οι νταβατζήδες. 2 μήνες μετά έμεινα σε δίχωρη σουίτα 50 τ.μ. στη Μπρατισλάβα με 100. Σιγά μην προτιμήσω την Ελλάδα.

Αυτά

Ελληνικη γαλακτομικη εταιρεια και με καλυτερη, συγκριτικα, ποιοτητα απο τις πολυεθνικες (απο οσο μπορω να γνωριζω) ειναι η σερραικη Κρι Κρι... γαλα, γιαουρτι, παγωτο απαιχτα... λιγοτερη χρηση σκονης και περισσοτερα φρεσκα υλικα απο τους αλλους... νομιζω ομως οτι προς τα νότια δεν φτανει... (της ειχαν κοψει τον αερα πριν μερικα χρονια οταν προσπαθησε να επεκταθει, με το γνωστο τροπο, συκοφαντικα δημοσιευματα σε φυλλαδες).

Ετσι επεκταθηκε στα σκοπια, ρουμανια κτλ. Το οτι πουλαει το ιδιο παγωτο στα σκοπια 0,5Ε και στην ελλαδα 2Ε θα πρεπει να μας προβληματισει και εμας και αυτους βεβαια.

Κρεατα (χοιρινα, μοσχαρια) εδω και χρονια δεν υπαρχουν ελληνικα στα κρεοπωλεια. Οτι και να λενε οι συνοικιακοι μαγαζατορες, οτι σφραγιδες και να βαζουν, οτι χαρτια και να κρεμανε στους τοιχους εγω δεν τους πιστευω... ποτε ειδατε τελευταια φορα, αρνι ή βοδι να βοσκαει... (εκτος των πολεων εννοω :idea:)?

Για τις τιμες των δωματιων στα ξενοδοχεια, δεν ειναι και τοσο απλο το θεμα, απο την αποψη οτι επειδη δινει -μεσο ορο- το δωματιο πχ. 10Ε στο ξενο γραφειο, θα πρεπει να το δωσει και 10Ε στον μεμονωμενο... ουτε φυσικα και τα λεφτα που ζητανε δικαιολογουνται σε πολλες περιπτωσεις...

Κρεατα (χοιρινα, μοσχαρια) εδω και χρονια δεν υπαρχουν ελληνικα στα κρεοπωλεια. Οτι και να λενε οι συνοικιακοι μαγαζατορες, οτι σφραγιδες και να βαζουν, οτι χαρτια και να κρεμανε στους τοιχους εγω δεν τους πιστευω... ποτε ειδατε τελευταια φορα, αρνι ή βοδι να βοσκαει... (εκτος των πολεων εννοω :idea:)?

Πρέπει να βγεις λίγο απο την πόλη, έχει και πιο καθαρό αέρα. ;) Σε Ξάνθη και Ροδόπη που κυκλοφορώ συχνα βλέπω συνεχώς κοπάδια να βόσκουν. Και οι δύο νομοι ειναι δυνατά κτηνοτροφικά κέντρα.

Επειδη (τουλαχιστον) με τα λεμονια μου την εχει δωσει ασχημα και καθοτι, 4μελης οικογενεια, θελουμε 1 κιλο την εβδομαδα, εχω να πω οτι :
τα λεμονια που κυκλοφορουν τους τελευταιους 2 μηνες ειναι Αργεντινης με τιμη 1,30 , που σημαινει οτι μεσα στη τιμη υπαρχει η αμοιβη του παραγωγου η μεταφορα με καραβι και οι μεσαζοντες στην ελληνικη επικρατεια … στο σημειο αυτο να παρατηρησω οτι τα λεμονια απο την Αργεντινη φτάνουν στην Ελλαδα μετα απο 3 βδομαδες, δηλαδη ποσο φρεσκα ειναι τελος παντων?
Μετα απο ολα αυτα πηγα στη λαϊκη αγορα για να αγορασω λεμονια. Τα Ελληνικα λεμονια ειχαν 1,50 και ηταν σαν lime, δηλαδη ψιλοπρασινα και σκληρα. Μετα απο ποδαροδρομο βρηκα Ελληνικα κατακιτρινα λεμονια απο τον Πορο με τιμη 1,30 και τα πηρα.
Η ολη ιστορια με τα Ελληνικα προϊοντα θελει πολυ ψαξιμο και συμφωνω με τον Βλασιδη.
Οσο για τα γαλατα κρατηστε μικρο καλαθι κατα ποσο ειναι Ελληνικα …

Και στην Ναξο εχουν αρνια παρα πολλα και μοσχαρια.

Για την Σαμοθρακη που δεν ψαρευουν γιατι εχουν τεραστιο πληθυσμο κατσικιων φανταζομαι το ξερετε....

Last edited:
Re: Απάντηση: Στηρίζουμε τα ελληνικά προϊόντα και υπηρεσίες

Τα Ελληνικα λεμονια ειχαν 1,50 και ηταν σαν lime, δηλαδη ψιλοπρασινα και σκληρα. Μετα απο ποδαροδρομο βρηκα Ελληνικα κατακιτρινα λεμονια απο τον Πορο με τιμη 1,30 και τα πηρα.

Ξερεις πως τα κιτρινιζουν ? Βαζουν τα πρασινα σε φουρνους πριν τα πανε στις αγορες....
Εγω τα πρασινα μια χαρα τα κοβω ειδικα αν ειναι ψιλοφλουδα. Αρκει να εχουν χυμο και να μην ειναι πετσινα.

Φυσικα και δεν μπορεις να εισαι σιγουρος σε κανενα προιον πλεον.
Εγω προσωπικα εχω επιλεξει να τρωω λιγοτερο, αλλα προτιμω (οσο μπορω)
βιολογικα και ελληνικα.
Η διαφορα των αλλων σουπερ μαρκετ σε σχεσει με το λιντλ, ειναι οτι εκει εχεις και αλλες επιλογες εκτος των "φασον" προοιντων.

Η διαφορα δεν πρεπει να εστιαζεται μονο στην ποσοτητα, αλλα πρωτιστως στην ποιοτητα. Εχω την εντυπωση οτι το λιντλ εστιαζει πρωτα, (για να μην πω μονο) στο πρωτο ενω π.χ. ο Βασιλοπουλος στο δευτερο.
Αλλο να κανεις power buy στο φθηνοτερο media player και αλλο στο καλυτερο.
Φθηνοτερες τιμες θα πετυχεις και στα δυο.

Για τους τουριστικους προορισμους τουλαχιστον που ξερω, θα πω οτι η σεζον απο 8μηνη τα προηγουμενα χρονια εχει γινει λιγοτερη απο 4μηνη.
αυτο εχει ενα κοστος.
Στη Μπρατισλαβα πας 12 μηνες το χρονο, στη Ροδο (που μενω), δε νομιζω να ηρθε κανενας αλλη εποχη εκτος καλοκαιριου.

Πρέπει να βγεις λίγο απο την πόλη, έχει και πιο καθαρό αέρα. ;) Σε Ξάνθη και Ροδόπη που κυκλοφορώ συχνα βλέπω συνεχώς κοπάδια να βόσκουν. Και οι δύο νομοι ειναι δυνατά κτηνοτροφικά κέντρα.

Εξω απο την πολη μενω και ειναι ενα θεμα αν και ποσο καλυπτουν τη ζητηση τα εγχωρια ή αν ακομα και αυτα εξαγονται (οσο και να προσπαθουν μερικοι για το αντιθετο, εχουμε ακομα καλο ονομα στα γεωργικα/κτηνοτροφικα προιοντα στο εξωτερικο)...

Στη Μπρατισλαβα πας 12 μηνες το χρονο, .

Εεεε καλα...!!! τα παραλες λιγο... -bye-

Φυσικα και δεν μπορεις να εισαι σιγουρος σε κανενα προιον πλεον.
Εγω προσωπικα εχω επιλεξει να τρωω λιγοτερο, αλλα προτιμω (οσο μπορω)
βιολογικα και ελληνικα.
Η διαφορα των αλλων σουπερ μαρκετ σε σχεσει με το λιντλ, ειναι οτι εκει εχεις και αλλες επιλογες εκτος των "φασον" προοιντων.

Η διαφορα δεν πρεπει να εστιαζεται μονο στην ποσοτητα, αλλα πρωτιστως στην ποιοτητα. Εχω την εντυπωση οτι το λιντλ εστιαζει πρωτα, (για να μην πω μονο) στο πρωτο ενω π.χ. ο Βασιλοπουλος στο δευτερο.
Αλλο να κανεις power buy στο φθηνοτερο media player και αλλο στο καλυτερο.
Φθηνοτερες τιμες θα πετυχεις και στα δυο.

Για τα γαλακτοκομικά της Εβροφάρμα μιλάω γιατι την εταιρία την παρακολουθώ απο τη δημιουργία της. Οταν το γάλα απο το ίδιο εργοστάσιο έχει διαφορά στην τιμή 30 και 40 λεπτα, τότε θα προτιμήσω το φθηνότερο, όπως και εσυ θα προτιμούσες το media player απο power buy αντι να το αγοράσεις μόνος σου (μιλάω πάντα για όμοια προϊόντα)

Για τους τουριστικους προορισμους τουλαχιστον που ξερω, θα πω οτι η σεζον απο 8μηνη τα προηγουμενα χρονια εχει γινει λιγοτερη απο 4μηνη.
αυτο εχει ενα κοστος.
Στη Μπρατισλαβα πας 12 μηνες το χρονο, στη Ροδο (που μενω), δε νομιζω να ηρθε κανενας αλλη εποχη εκτος καλοκαιριου.

Στη Ρόδο, τον αγαπημένο ελληνικό προορισμο μου, ευχαρίστως θα ερχόμουνα και Χριστουγεννα και Πάσχα αν έβρισκα ξενοδοχείο και αεροπορικά εισιτήρια σε λογικές τιμές. Όταν με λιγότερα λεφτά μπορώ να πάω Ζυρίχη ή Βιέννη και να έχω καλύτερες υπηρεσίες είναι προφανές το τι θα διαλέξω

Η σύγκριση των τιμών/υπηρεσιών που έκανα ήταν με την Αθήνα που είναι 12μηνος προορισμός, όπως και η Μπρατισλάβα. Τα νησιά είναι άλλη ιστορία.

Αυτα ομως αφορουν μεταπωληση προιοντος οχι πρωτογενη προιοντα ή παροχη υπηρεσιων.

Εγω αυτα νιωθω οτι πρεπει να προσεχθουν...

Δεν το έγραψα εγώ αυτό αλλά μου ήρθε με mail γι αυτό και μου άρεσε .Βάλε εσύ που ξέρεις από ηχεία γιατί εγώ και να θέλω να πω για αυτοκίνητα δεν υπάρχει κάτι σε ελληνικό:bigcry:

οι μεγαλύτερες ανοησίες είναι γνωστό ότι κυκλοφορούν μέσω e-mail.
Εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις (πχ γάλα) όλα τα άλλα είναι στην σφαίρα της φαντασίας.

να στηρίξουμε τα ελληνικά αλλά όχι να μας πιάνουν και τον κω....

Ξερεις πως τα κιτρινιζουν ? Βαζουν τα πρασινα σε φουρνους πριν τα πανε στις αγορες....
Εγω τα πρασινα μια χαρα τα κοβω ειδικα αν ειναι ψιλοφλουδα. Αρκει να εχουν χυμο και να μην ειναι πετσινα.

Η ωριμανση τους γινεται μεσα στα καραβια (νταλικες) που ταξιδευουν φυσικα, αφου εχουν ψεκαστει

Για τα γαλακτοκομικά της Εβροφάρμα μιλάω γιατι την εταιρία την παρακολουθώ απο τη δημιουργία της. Οταν το γάλα απο το ίδιο εργοστάσιο έχει διαφορά στην τιμή 30 και 40 λεπτα, τότε θα προτιμήσω το φθηνότερο, όπως και εσυ θα προτιμούσες το media player απο power buy αντι να το αγοράσεις μόνος σου (μιλάω πάντα για όμοια προϊόντα)

Μα στο λιντλ δεν μπορεις να συγκρινεις ομοια προιοντα, γιατι αυτα που εχει το λιντλ, δεν τα βλεπεις αλλου.

Στη Ρόδο, τον αγαπημένο ελληνικό προορισμο μου, ευχαρίστως θα ερχόμουνα και Χριστουγεννα και Πάσχα αν έβρισκα ξενοδοχείο και αεροπορικά εισιτήρια σε λογικές τιμές. Όταν με λιγότερα λεφτά μπορώ να πάω Ζυρίχη ή Βιέννη και να έχω καλύτερες υπηρεσίες είναι προφανές το τι θα διαλέξω

Η σύγκριση των τιμών/υπηρεσιών που έκανα ήταν με την Αθήνα που είναι 12μηνος προορισμός, όπως και η Μπρατισλάβα. Τα νησιά είναι άλλη ιστορία.
Ναι αλλα αν πηγαινες Παρισι θα ειχες την απαιτηση να ειχε τις ιδιες τιμες με την Μπρατισλαβα?

Ελληνικη γαλακτομικη εταιρεια και με καλυτερη, συγκριτικα, ποιοτητα απο τις πολυεθνικες (απο οσο μπορω να γνωριζω) ειναι η σερραικη Κρι Κρι... γαλα, γιαουρτι, παγωτο απαιχτα... λιγοτερη χρηση σκονης και περισσοτερα φρεσκα υλικα απο τους αλλους... νομιζω ομως οτι προς τα νότια δεν φτανει... (της ειχαν κοψει τον αερα πριν μερικα χρονια οταν προσπαθησε να επεκταθει, με το γνωστο τροπο, συκοφαντικα δημοσιευματα σε φυλλαδες).

Ετσι επεκταθηκε στα σκοπια, ρουμανια κτλ. Το οτι πουλαει το ιδιο παγωτο στα σκοπια 0,5Ε και στην ελλαδα 2Ε θα πρεπει να μας προβληματισει και εμας και αυτους βεβαια.

Κρι-Κρι γιαουρτάκι φέρνει και το REWE εδώ στην Γερμανία. Το τιμώ δεόντως!!! Η οποία Κρι-Κρι μετά την παρουσία της στην ANUGA έμαθα οτι θα κλείσει και μερικούς ακόμα πελάτες. Όπως και η Όλυμπος...

Κρι-Κρι γιαουρτάκι φέρνει και το REWE εδώ στην Γερμανία. Το τιμώ δεόντως!!! Η οποία Κρι-Κρι μετά την παρουσία της στην ANUGA έμαθα οτι θα κλείσει και μερικούς ακόμα πελάτες. Όπως και η Όλυμπος...

Ενδιαφερον... εφτασε και γερμανια? μπραβο της... οι τιμες της Αλεξ πως ειναι σε σχεση με ελλαδα?

Οταν ο καθε ..... θελει να το παιζει εμπορος και να κυκλοφορει με καγιεν, δεν γινεται προκοπη:
Ο Ελληναρας:
http://www.plus4u.gr/showitem.php?I...%CD%20NATURA%20116%20%D7%2082%20%D7%2079%20CM

& το ... κοροιδο...

http://www.ebay.de/itm/TG-Flachdach...s_garten_tierbedarf_hunde&hash=item3f01ef73cb

Λυπαμαι, αλλα θα προτιμησω τον Γερμανο...

Αυτα ομως αφορουν μεταπωληση προιοντος οχι πρωτογενη προιοντα ή παροχη υπηρεσιων.

Εγω αυτα νιωθω οτι πρεπει να προσεχθουν...

Σωστα !

Κανα 3-4 που ρωτησα (που τα φτιαχνουν) θελανε απο 350-500

Οταν ο καθε ..... θελει να το παιζει εμπορος και να κυκλοφορει με καγιεν, δεν γινεται προκοπη:
Ο Ελληναρας:
http://www.plus4u.gr/showitem.php?I...%CD%20NATURA%20116%20%D7%2082%20%D7%2079%20CM

& το ... κοροιδο...

http://www.ebay.de/itm/TG-Flachdach...s_garten_tierbedarf_hunde&hash=item3f01ef73cb

Λυπαμαι, αλλα θα προτιμησω τον Γερμανο...

Αυτό ακριβώς σκεφτόμουν πριν απο 10 λεπτά!

Μα στο λιντλ δεν μπορεις να συγκρινεις ομοια προιοντα, γιατι αυτα που εχει το λιντλ, δεν τα βλεπεις αλλου.

Το γάλα του Lidl και το γάλα που πουλάει η Εβροφάρμα παράγονται στο ίδιο εργοστάσιο, γιατι να μην μπορω να τα συγκρίνω; Τα ποιόντα private label δεν φυτρώνουν στα δέντρα, απο κάπου έρχονται.

Ναι αλλα αν πηγαινες Παρισι θα ειχες την απαιτηση να ειχε τις ιδιες τιμες με την Μπρατισλαβα?

Κάτι μου λέει οτι θα έβρισκα κάτι ανάλογο, όπως βρήκα στις Βρυξέλλες, στη Βιέννη και το Λονδίνο.

Η ωριμανση τους γινεται μεσα στα καραβια (νταλικες) που ταξιδευουν φυσικα, αφου εχουν ψεκαστει

Για τα ελληνικα λεμονια λεω .

Ετσι μουχουν πει ενα καρο παραγωγοι .Οτι τα "ωριμαζουν" σε φουρνους.