Στήσιμο home cinema 5.1

georgekyr

New member
25 May 2010
17
Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά σε όλους,

Μετα απο καιρό είμαι σχεδόν έτοιμος να στήσω το home cinema μου και θα ήθελα να με βοηθήσετε ωστε να βρώ 2 ή 4 οικονομικές βάσεις στήριξης τοίχου για τα ηχεία μου.

Το σύστημα είναι ώς εξής:

Sony Cinematic KDL 40" KDLHX70 (πριν το μουντιάλ 1.000 ευρώ απο techneasy.gr)

WD TV Live Media Player
XBOX 360

Pioneer VSX818 (αγορά χθες απο media markt 379 ---->149 ευρώ εκθεσιακό και επειδή δεν έβρισκαν το τηλεχειριστήριο το πήρα 99 ευρώ)

Bose Acoustimass 6 series III (αγορά χθές απο media markt 1.000 --->500 ευρώ γιατί αλλάζει μοντέλο, του κουτιού)

Λείπει ενα blue-ray player αλλά προς το παρόν βολέυομαι με το μικρό WD.
Ο χώρος είναι περίπου 15τμ αλλά είναι ενιαίος με κουζίνα (άλλα 18 τμ)

Εκτός απο τις βάσεις θα ήθελα να μου πείτε πως σας φαίνεται το project? Είμαι newbie και χρειάζομαι γνώμες :grandpa:

Last edited:
Καλησπέρα και Καλή Χρονιά!

Θα έπρεπε να ρωτήσεις ένα-δυό πράγματα πριν αγοράσεις ενισχυτή και ηχεία. Ο VSX-818 είναι μοντέλο τριετίας και δεν υποστηρίζει HD formats ήχου. Συνεπώς δεν μπορείς να ακούσεις τον HD ήχο των δίσκων Blu Ray. Βέβαια για 99 ευρώ που τον αγόρασες δεν τίθεται θέμα.

Το ίδιο ισχύει και για τα Bose. Πρόκειται για υπερεκτιμημένα ηχεία που δεν προσφέρουν και τίποτα το αξιόλογο.

Για βάσεις ρίξε μία ματιά σε αυτές της Vogel's:

http://www.vogels.com/web/Consumer/...tions.htm?prodtype=19&dbid=6&typeofpage=81807

http://www.vogels.com/web/Consumer/...tions.htm?prodtype=19&dbid=6&typeofpage=81807

Μόλις τις έστησα (VLB 200) Πάρα πολύ καλές και φθηνές
Ρυθμιζόμενες , στροφή 90 και πολύ γερές (μεταλλικά μέρη)
Έβαλα λιγότερες βίδες στον τοίχο Σηκώνουν ότι ηχείο θές
Θα ανεβάσω και φωτό

Καλησπέρα και Καλή Χρονιά!

Θα έπρεπε να ρωτήσεις ένα-δυό πράγματα πριν αγοράσεις ενισχυτή και ηχεία. Ο VSX-818 είναι μοντέλο τριετίας και δεν υποστηρίζει HD formats ήχου. Συνεπώς δεν μπορείς να ακούσεις τον HD ήχο των δίσκων Blu Ray. Βέβαια για 99 ευρώ που τον αγόρασες δεν τίθεται θέμα.

Το ίδιο ισχύει και για τα Bose. Πρόκειται για υπερεκτιμημένα ηχεία που δεν προσφέρουν και τίποτα το αξιόλογο.

Ευχαριστώ για τη βοήθεια, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω, δηλαδή θα παίζει 5.1 ήχο αλλά όχι σε υψηλό bitrate o pioneer? Θα κάνει ουσιαστικά downgrade σε μη-HD τον ήχο? Πόσο ευδιάκριτο είναι αυτό για κάποιον που πρώτη φορά πήρε Home cinema και δεν έχει ιδέα απο ήχο?

Όσο για τα Bose τα άκουσα και εντυπωσιάστηκα. Είδα και το 50% και το μέγεθός τους που για μένα είναι ιδανικό για το μικρό μου χώρο και πείστικα.

Δεν το μετανιώνω για τα ηχεία απλά για τον ενισχυτή αν είναι μεγάλο πρόβλημα αυτό - βλέπω blue-ray αρχεία συχνά - θα πάω να τον αλλάξω μιας και με τις γιορτές το budget είναι πιό ελαστικό κάπως...

Για τις βάσεις, έχω στο νού μου αυτές σε ασημί ---> http://www.vogels.com/web/Consumer/Products/Products/VLB500-WALLBRACKET-BLACKC.htm

Ξέρουμε κόστος το ζευγάρι? Η διάσταση της οπής είναι 1DIN για όλα τα ηχεία?

Σας ζάλισα ε? Σας παρακαλώ βοηθήστε παίδες γιατί το παραδέχομαι, είμαι άσχετος απο ήχο...:BDGBGDB55:

Σαν συμπλήρωση του προηγούμενου πόστ να ρωτήσω, όταν λέμε δεν έχει υποστήριξη HD format ήχου εννοούμε γενικά ή μόνο μέσω hdmi εισόδου?

Δηλαδή εγώ που έχω optical καλώδιο για τον ήχο, θα ακούω hd ήχο?

Και εγω εναν παλιο DD/DTS 5.1 ενισχυτη εχω.
Δεν εχω bluray βεβαια αλλά δεν πειραζει.

Δεν θα εχεις προβλημα. Τα δισκακια bluray ειναι συμβατα προς τα πισω με παλιους ενισχυτες.
Απλα δεν θα ακους ασυμπιεστο DD αλλά συμπιεσμενο DD (αν δεν κανω λαθος δηλαδη, δεν εχω και bluray οπως ειπα).
Οτι ειχαμε τοσα χρονια τωρα και ειμασταν υπερ ευχαριστημενοι.

Αν θελεις μπορεις να παρεις ενα bluray player που να βγαζει αναλογικες εξοδους (7.1) και να συνδεσεις το bluray με τον ενισχυτη μεσω RCA.
Αλλά ειτε δεν θα βρεις, ειτε θα ειναι ακριβο. Και δεν θα εχεις βεβαια και τις ρυθμισεις που θα ειχες απο τον ενισχυτη (σε θεμα DSP).
Δεν νομιζω να αξιζει.

Το θεμα ειναι τι θα κανεις με το τηλεχειριστηριο. Γιατι ενισχυτης χωρις τηλεχειριστηριο ουτε χαρισμα να ειναι.

Οσο για τα ηχεια αφου εσενα σου αρεσαν μην ζητας γνωμες.
Οσο ειμαστε ευχαριστημενοι με κατι δεν το σκαλιζουμε.

Σ' ευχαριστώ πολύ για την γρήγορη απάντηση.

Δηλαδη οταν συνδέσω την οπτική έξοδο ήχου του WD και του bluray ο ήχος απο αρχεία .mkv αλλά και δισκους bluray θα ακούγεται μεν 5.1 surround αλλά δεν θα έχει την μέγιστη δυνατή ποιότητα?

Για το τηλεχειριστήριο θα το πάρω απο την ίδια την pioneer με 20 ευρώ όπως μου είπαν απο το media markt.

Παίδες βοηθάτε γιατι αύριο γυρνάω απο διακοπές και πρέπει να κινήσω τις διαδικασίες. Αν μπορώ να πάρω κάτι πιο αξιόλογο με 100-150 ευρώ παραπάνω να το κάνω δηλαδή...

Tι αλλο να παρεις;
Πιο καλη σχεση αποδοσης-τιμης δεν προκειται να βρεις σε ενισχυτη.
Και καλος ειναι.
Ουουυ, μια χαρα. Οχι μονο επειδη δεν ειχες κιολας μεχρι τωρα αλλά γενικα ειναι μια χαρα.

Στα ηχεια ισως καποτε αλλαξεις γνωμη αλλά αφου σου αρεσουν (και στο πως παιζουν) τοτε ενταξει.
Αν και με 700 περιπου επαιρνες καποιο αλλο συνδυασμο (κολονες 250 (μεχρι +50), πισω ηχεια βιβλιοθηκης 150 (εως και -50), κεντρικο 100 , sub 200 ).
Ή και να πας σε Roister Emphasis 5 (x4), Roister Emphasis C5 και καποιο 10" subwoofer της Yamaha (ή/και αλλης μαρκας).

Εγω παντως αν επαιρνα κατι σαν τα Bose τοτε θα εδινα λιγοτερο απο τα μισα και θα επαιρνα κατι σε καποιο σετακι (ή μεμονωμενα ) της Yamaha (π.χ) ή ακομα φθηνοτερα απο αυτα...
500 παντως δεν θα εδινα γι`αυτα, εστω και αν ειναι "ευκαιρια".

Last edited:
Όσον αφορά στα ηχεία δεν θέλω να δω κατι άλλο μιας και το μικροσκοποικο μέγεθος τους μου κάνει και ο ήχος που άκουσα με άφησε άφωνο -και το υπόλοιπο media markt- και η τιμή τους απο 1.000 σε 500 ήταν καταλυτική.

;Oπως το έχετε καταλάβει και εσείς δεν είμαι του σπόρ απλά έκανα μιά υπέρβαση στο budget -προ εορτών- και αντι για all-in-one πακέτο του τύπου dav z της sony έδωσα άλλα τόσα σχεδόν και με 600 πήρα το πακετο αυτό που σίγουρα δεν έχει καμία σχέση με το προηγούμενο αλλά και κοστίζει 1.380 (με τιμές media markt) και κανα 150ρι στην καλύτερη φτηνότερα απο skroutz.

Άν κοίταγα κάτι άλλο θα ήταν να αλλάξω τον ενισχυτή μετά τη φιτιλιά που έβαλε ο kblachos πιο πάνω αλλά και πάλι δεν ξέρω αν ο ίδιος θα καταλάβω τόσο μεγάλη διαφορά στον ήχο -μιας και έτσι κι αλλιώς θα συνδέσω οπτικό καλώδιο για τον ήχο-

Keep going παίδες, help:ADFADF1:

Ευχαριστώ για τη βοήθεια, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω, δηλαδή θα παίζει 5.1 ήχο αλλά όχι σε υψηλό bitrate o pioneer? Θα κάνει ουσιαστικά downgrade σε μη-HD τον ήχο? Πόσο ευδιάκριτο είναι αυτό για κάποιον που πρώτη φορά πήρε Home cinema και δεν έχει ιδέα απο ήχο?

Δεν θα μπορείς να ακούσεις τον μη απωλεστικό ήχο Dolby True HD και dts HD Master Audio των δίσκων Blu Ray.

H διαφορά με τα απωλεστικά Dolby Digital και dts είναι τεράστια....

Το απλό dts έχει μέγιστο bitrate 1,509 Mbps, ενώ το dts HD-MA μπορεί να φτάσει μέχρι τα 24,5 Mbps!!!

Ομοίως το max bitrate του απλού Dolby Digital είναι 640Kbps, ενώ του Dolby TrueHD μπορεί να φτάσει τα 18Mbps...

Συνεπώς αν μπορείς ακόμη να τον αλλάξεις, προχώρησε στην αλλαγή με κάποιον νεότερο, π.χ. τον VSX-820

http://www.skroutz.gr/c/239/enisxytes.html?keyphrase=VSX-820

Δηλαδή εγώ που έχω optical καλώδιο για τον ήχο, θα ακούω hd ήχο?

Μέσω ψηφιακής σύνδεσης (optical ή coaxial) μεταφέρεται συμπιεσμένος ήχος 5.1 καναλιών, δηλ. απλό Dolby Digital ή dts.

Re: Απάντηση: Στήσιμο home cinema 5.1

Αν θελεις μπορεις να παρεις ενα bluray player που να βγαζει αναλογικες εξοδους (7.1) και να συνδεσεις το bluray με τον ενισχυτη μεσω RCA.
Αλλά ειτε δεν θα βρεις, ειτε θα ειναι ακριβο. Και δεν θα εχεις βεβαια και τις ρυθμισεις που θα ειχες απο τον ενισχυτη (σε θεμα DSP).
Δεν νομιζω να αξιζει.

Θα μπορούσε να γίνει αν ο VSX-818 διέθετε πολυκάναλες εισόδους ώστε να συνδεθεί αναλογικά με το player. Ομως δεν έχει....

Λείπει ενα blue-ray player αλλά προς το παρόν βολέυομαι με το μικρό WD....

......δεν ξέρω αν ο ίδιος θα καταλάβω τόσο μεγάλη διαφορά στον ήχο -μιας και έτσι κι αλλιώς θα συνδέσω οπτικό καλώδιο για τον ήχο-

Oταν πάρεις Blu Ray player τι θα κάνεις; Θα το συνδέσεις με optical στον ενισχυτή? Οχι βέβαια. Γι αυτό χρειάζεσαι νέο ενισχυτή....

Δεν θα μπορείς να ακούσεις τον μη απωλεστικό ήχο Dolby True HD και dts HD Master Audio των δίσκων Blu Ray.

H διαφορά με τα απωλεστικά Dolby Digital και dts είναι τεράστια....

Το απλό dts έχει μέγιστο bitrate 1,509 Mbps, ενώ το dts HD-MA μπορεί να φτάσει μέχρι τα 24,5 Mbps!!!

Ομοίως το max bitrate του απλού Dolby Digital είναι 640Kbps, ενώ του Dolby TrueHD μπορεί να φτάσει τα 18Mbps...

Συνεπώς αν μπορείς ακόμη να τον αλλάξεις, προχώρησε στην αλλαγή με κάποιον νεότερο, π.χ. τον VSX-820

http://www.skroutz.gr/c/239/enisxytes.html?keyphrase=VSX-820

Μέσω ψηφιακής σύνδεσης (optical ή coaxial) μεταφέρεται συμπιεσμένος ήχος 5.1 καναλιών, δηλ. απλό Dolby Digital ή dts.

Νομίζω οτι σιγά σιγά καταλαβαίνω οτι βιάστηκα...:slapface:

Αν είναι τόσο μεγάλη η διαφορά τότε σκάω άλλα 200 και παίρνω αυτόν ή κάποιον denon, marantz last model στα 300 ευρώ?

Oταν πάρεις Blu Ray player τι θα κάνεις; Θα το συνδέσεις με optical στον ενισχυτή? Οχι βέβαια. Γι αυτό χρειάζεσαι νέο ενισχυτή....

αφού έχει οπτική έξοδο το bluray και είσοδο ο ενισχυτής...

Εξήγησέ μου σε παρακαλώ γιατι δεν γίνεται?

Δεν είπα ότι δεν γίνεται. Αλλά όπως σου έγραψα και πριν, με την ψηφιακή σύνδεση δεν μπορείς να ακούσεις τα μη απωλεστικά φορμά ήχου. Αυτά μόνο με σύνδεση HDMI και εφόσον ο ενισχυτής έχει τους κατάλληλους αποκωδικοποιητές.

Οπότε με λίγα λόγια, παίρνω έναν ενισχυτή που θα έχει τέτοιους αποκωδικοποιητές (πως να το ζητήσω στο μαγαζί?) και δεν συνδέω τίποτα με optical αλλά μόνο με hdmi?

Παίρνεις τον VSX-820 και κάνεις όλες τις συνδέσεις με HDMI (εφόσον και όλες οι συσκευές που έχεις διαθέτουν τέτοια έξοδο).

Παίρνεις τον VSX-820 και κάνεις όλες τις συνδέσεις με HDMI (εφόσον και όλες οι συσκευές που έχεις διαθέτουν τέτοια έξοδο).

Σας υπέρ-ευχαριστώ όλους και ειδικά έσενα kblachos.

Αν δεν έχει τον pioneer ποιόν άλλο να έχω σαν εναλλακτική (o denon που μου είχαν δείξει έλεγε οτι υποστήριζε 3d, άρα λογικά έχει hdmi1.4 όποτε θα μου κάνει ε?)

Θα επανέλθω μετά την αγορά με απορίες στο στήσομο λογικά...

Και πάλι σας ευχαριστώ και Καλή Χρονιά να έχετε!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Στήσιμο home cinema 5.1

Θα μπορούσε να γίνει αν ο VSX-818 διέθετε πολυκάναλες εισόδους ώστε να συνδεθεί αναλογικά με το player. Ομως δεν έχει....

Εδω δειχνει πως εχει. http://www.pioneerelectronics.com/StaticFiles/PUSA/Files/VSX-818V-K Back Panel.jpg
Αλλά και παλι. Δεν θα αξιζε τα τοσα λεφτα σε bluray που να εχει αναλογικες εξοδους (συν οτι θα ειχε ποσα καλωδια απο πισω).

Νομιζω πως για 100 (συν ποσο θα βγει το τηλεχειριστηριο) αξιζει να τον κρατησει τον ενισχυτη και να δωσει λιγο περισσοτερα χρηματα για να παρει καλυτερα ηχεια, αντι γι`αυτα τα κουτακια.